Co do poziomu komentowania w TVP to całkiem nieźle. Wolę TVP niż Polsat z poziomem komentowania, bo Ci panowie co komentują w Polsacie Sport są do bani. Szkoda, że na TVP Sport nie było relacji na żywo od startu do mety, chociaż z tych najważniejszych etapów. Ogólnie to wyścig ciekawy, cztery etapowe zwycięstwa Kittela. Dobrze, że Czesław Lang zaprosił ekipę Skil - Shimano na nasz narodowy wyścig, bo pokazała się ze znakomitej strony.
 Co do poziomu komentowania w TVP to całkiem nieźle. Wolę TVP niż Polsat z poziomem komentowania, bo Ci panowie co komentują w Polsacie Sport są do bani. Szkoda, że na TVP Sport nie było relacji na żywo od startu do mety, chociaż z tych najważniejszych etapów. Ogólnie to wyścig ciekawy, cztery etapowe zwycięstwa Kittela. Dobrze, że Czesław Lang zaprosił ekipę Skil - Shimano na nasz narodowy wyścig, bo pokazała się ze znakomitej strony.Za rok podobno Tour de Pologne ma być zorganizowane równolegle z Tour de France, ponieważ Czesław Lang nie chcę żeby jego wyścig był rozgrywany równolegle z Igrzyskami Olimpijskimi. Wstępna data wyścigu to 15-21 lipca, czyli ostatni tydzień Tour de France.
A co do Vuelty to wiadomo kiedy ogłoszą wstępne składy ekip na Vueltę i jakie cztery ekipy dostały dziką kartę na ten wyścig?

. Stało się to troszkę kosztem Majki Włoszczowskiej ale jej srebro to także świetny rezultat po zawirowaniach jakie w ostatnim czasie się wokół niej działy.
 . Stało się to troszkę kosztem Majki Włoszczowskiej ale jej srebro to także świetny rezultat po zawirowaniach jakie w ostatnim czasie się wokół niej działy.
 , czegoś takiego na wielkim Tourze sobie nie przypominam. W sumie wyścig zdecydowanie ciekawszy niż Tour de France, ale tak jest co roku
 , czegoś takiego na wielkim Tourze sobie nie przypominam. W sumie wyścig zdecydowanie ciekawszy niż Tour de France, ale tak jest co roku  , bardzo pozytywny wpływ na widowiskowość mają również bonifikaty, który na wielkiej pętli ewidentnie brakowało.
, bardzo pozytywny wpływ na widowiskowość mają również bonifikaty, który na wielkiej pętli ewidentnie brakowało. , a obstawianie zwycięzcy w Madrycie nastręcza wiele trudności. Ja kibicuje Nibalemu, aby powtórzył zeszłoroczny sukces. Kto będzie dla niego największym zagrożeniem ? Wiggins, Mollema, J. Rodriguez, a może Menchow, który powoli niepozornie pnie się w generalce do góry. Po klasyfikacji generalnej widać lekki kryzys w hiszpańskim kolarstwie, bo obecnie najlepszy Hiszpan jest na 8 pozycji, a w pierwszej 25 generalki jest zaledwie 5 Hiszpanów
 , a obstawianie zwycięzcy w Madrycie nastręcza wiele trudności. Ja kibicuje Nibalemu, aby powtórzył zeszłoroczny sukces. Kto będzie dla niego największym zagrożeniem ? Wiggins, Mollema, J. Rodriguez, a może Menchow, który powoli niepozornie pnie się w generalce do góry. Po klasyfikacji generalnej widać lekki kryzys w hiszpańskim kolarstwie, bo obecnie najlepszy Hiszpan jest na 8 pozycji, a w pierwszej 25 generalki jest zaledwie 5 Hiszpanów   , coś takiego kilka lat temu było nie do pomyślenia, ale lata afer dopingowych robią swoje.
 , coś takiego kilka lat temu było nie do pomyślenia, ale lata afer dopingowych robią swoje.

. W sumie srebrny medalista Goss to dla mnie spora niespodzianka, bo to dla mnie kolarz, jak dotąd anonimowy, chociaż jak teraz sprawdziłem, to coś tam już zdołał wygrać
 . W sumie srebrny medalista Goss to dla mnie spora niespodzianka, bo to dla mnie kolarz, jak dotąd anonimowy, chociaż jak teraz sprawdziłem, to coś tam już zdołał wygrać  

, nie myślałem, że go skażą, zwłaszcza, że jego wina nie jest dla mnie oczywista. To wszystko jest bez sensu. Po pierwsze odebrano mu zwycięstwa, m.in. za Giro w 2011 roku, gdzie jechał czysty, a po drugie wraca do ścigania już w sierpniu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znowu ucierpi cały wizerunek kolarstwa.
, nie myślałem, że go skażą, zwłaszcza, że jego wina nie jest dla mnie oczywista. To wszystko jest bez sensu. Po pierwsze odebrano mu zwycięstwa, m.in. za Giro w 2011 roku, gdzie jechał czysty, a po drugie wraca do ścigania już w sierpniu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że znowu ucierpi cały wizerunek kolarstwa.