Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez 19Kolejorz95 » 03 Kwi 2010 12:43

Lech udowodnił, że umie grać w europejskich pucharach i musi zdobyć mistrzostwo, żeby awansować wreszcie do ligi mistrzów(bo tylko oni mogą namieszać w Europie)...Co do Wisły doliniarz masz rację trafią na Levadie Tallin albo na mistrza z ligi Luksemburgu i odpadną :lol: :lol: ...

Lech 3:0 Legia :D
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez doliniarz » 03 Kwi 2010 12:49

MU przegra :!: Nie gra Rooney i wszyscy gadają jakie to osłabienie. W Chelsea nie zagra choćby Essien obecnie lider pomocy w Chelsea i nikt nie narzeka. W Arsenalu pół pierwszego składu ma kontuzje i większość w tym sezonie nie wystąpi i co oni mają powiedzieć? Niedługo Fabiański będzie musiał występować w polu bo nie będą mieli kim grać. A w MU nie gra Rooney i wielka mi tragedia.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 12:49

19Kolejorz95 napisał(a):mistrza z ligi Luksemburgu

Trochę ciężko będą mieli trafić na mistrza tego kraju... :lol:
Lech 2 : 0 Legia
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez 19Kolejorz95 » 03 Kwi 2010 13:17

Joe Cole 20' i Chelsea Londyn prowadzi 0:1 :D
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 13:39

Kurde, Chelsea pierwszą połowę niestety lepiej zagrała, Manchester dopiero później sie przebudził a w szczególności Park J.S, który trochę namieszał. Berbatov coś chyba trochę nie w formie był ale moze w 2 się poprawi. Czekam aż pojawi się na placu Nani i Carrick :wink:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 03 Kwi 2010 13:41

Sven napisał(a):
zdzichu napisał(a):Dziś wielkim mecz Manchester Chelsea czerwone diabły bez Rooneya ,a wiec ich siła spada o połowe i licze na to że Chelsea to wykorzysta ,pewnie bedzie mecz wielkiej walki tak jak było to w pierwszym spotkaniu na Stamford ,ciekawe ile Manchester jest wart bez Rooneya mam nadzieje że niewiele i ze Chelsea wygra ten mecz i obejmie prowadzenie w tabeli :D

W poprzedniej kolejce Manchester pokazał wygrywając 4-0 na wyjeździe , że bez Rooney'a jest wstanie wygrywać. Wtedy dwa gole strzelił dzisiejszy jedyny napastnik Berbatov. Dziwi mnie, że w "11" nie ma Nani'ego ale mam nadzieję, że wejdzie na plac gry.
Więc, Glory ManUtd ;)

Masz racje Sven z tym że bolton ktory zajmuje w tabeli 15 miejsce to jednak nie Chelsea ktora jest na drugim miejscu
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 14:47

Niestety Berbatov nie jest wart połowy pieniędzy jakie zostały na niego wydane patrząc na dzisiejszy mecz. :( (Ocenię go na 2/10 tylko dlatego, że był sam na szpicy). Chelsea wygrała dzięki naprawdę dobrej pierwszej połowie, druga należała do United jednak dopiero wejście Nani'ego zmieniło mecz. Błąd liniowego, gdzie Drogba był na metrowym spalonym. Teraz muszę czekać na potknięcia Niebieskich w co wierzę, mając na uwadze mecz z Liverpool'em czy Kogutami. R10 wracaj jak najszybciej :wink:
Ostatnio edytowany przez Sven, 03 Kwi 2010 16:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 03 Kwi 2010 14:57

Ów jak dobrze że Chelsea wygrała i znów jest liderem mam nadzieje ze teraz dowiezą to prowadzenie do konca choć są jeszcze ciezkie mecze ale wierze w nich .Wygrali w tym sezonie dwa razy z Arsenalem i Manchesterem, a wiec z najgrozniejszymi rywalami w lidze ,a wiec to jest prosta odpowiedz na pytanie kto najbardziej zasługuje w tym sezonie na mistrzostwo.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 15:06

Wygra ten, kto zdobędzie najwięcej punktów po 38 kolejkach :wink: (Brak Wayne'a niestety widoczny gołym okiem). Teraz jednak bardziej boję się tego co zrobią bez Rooney'a w Lidze Mistrzów. Zwyciężyć będzie trudno jednak mam nadzieję, że Dimitar jakoś zmobilizuje się plus Nani w pierwszym składzie i będzie dzięki temu półfinał.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 03 Kwi 2010 15:27

niech wygra najlepszy :D...a co do ligi mistrzów Manchester United i bez Ronney'a powinien awansować do półfinału powiedzmy sobie szczerze, Bayern nie jest tak solidną drużyną jak Manchester i uważam, że brak jedenej gwiazdy nic nie zmieni i ManU zagra w półfinale LM !!
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 15:44

19Kolejorz95 napisał(a):Bayern nie jest tak solidną drużyną jak Manchester i uważam, że brak jedenej gwiazdy nic nie zmieni i ManU zagra w półfinale LM !!

Oczywiście, Bravo dla Ciebie :wink: Jednak dla mnie (wiernego kibica MU) zawsze ta drużyna miała taką jedną szczególną gwiazdę, dzięki której wszystko się kręciło. Beckham, (może Van Nisterlooy), Ronaldo teraz Rooney. Bez nich Czerwone Diabły tracili bądź jak w przypadku Wayne'a tracą. Jednak mam najlepszego trenera, który na pewno coś wymyśli ;) Mój skład na mecz: VDS - Evra, Vidić, Rio, Gary (R. Da Silva)- Nani, Valencia, Park, Giggs, Carrick (Fletcher) - i mam nadzieję, że tym razem szczęsny Berbatov.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 03 Kwi 2010 15:56

Polonia się Wiśle nie daje ale mimo wszystko chyba wyłapie parę bramek. Oby nie :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 03 Kwi 2010 16:02

Ogólnie to mógłbym tutaj zacząć pisać wielkiego posta na temat obrony klasy Dimy, ale chyba nie warto, bo z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś się nie przekonał wcześniej do stylu gry Bułgara, to już raczej się nie przekona. Inna sprawa, że dzisiejszy występ Berbie się po prostu nie udał, jak zresztą całej ekipie z Manchesteru. Dla mnie osobiście Dimitar to najwyższej klasy zawodnik, zawodnik nie tak ruchliwy co Rooney i nie tak pracowity, ale mający niesamowite wyszkolenie techniczne i ogromną łatwość gry. Bardzo lubię oglądać grę tego piłkarza i bardzo mi się podoba jego styl gry i niekonwencjonalne zagrania. W ostatnim meczu, z Boltonem bodajże ładnie plecami podał (podobnie jak Zlatan w meczu z Mallorcą). Ja Berbatowa lubię bardzo, chyba po Zlatanie jest to mój ulubiony piłkarz i będę go bronił zawsze kiedy to będzie tylko możliwe. Tyle że raczej malkontentów nie przekonam, bo styl gry tego zawodnika jest bardzo specyficzny i nie każdemu się musi podobać, niestety :(
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 16:36

Duche, oczywiście on jest zawodnikiem z najwyższej klasy (bo by nie grał w United, które za niego zapłaciło multum kasy) :wink: Jednak według mnie, Berba powinien grać regularnie w duecie z Rooney'em co pewnie zwiększyło by moc Diabłów oraz ustabilizowało jego formę. (Bo jak narazie to przeplata świetnie ze słabymi wsytępami). Bardzo podobała mi się gra jego w Leverkusen tak na marginesie.Pamiętam inną jego piękną asystę około rok temu do Ronaldo, taką a'la roulette'ą. Teraz mam nadzieję, że znów przypomni się byłym "kolegom" z Monachium i rozegra świetne spotkanie.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 03 Kwi 2010 16:46

http://www.youtube.com/watch?v=vpVj1PduJc8

Masz na myśli ten majstersztyk? Asysta kapitalna :)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Sven » 03 Kwi 2010 16:52

Duche napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=vpVj1PduJc8

Dokładnie, ależ ją jeszcze zmieścił w linii i pięknie wyłożył do Ronaldo ;)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 03 Kwi 2010 17:20

I wiślaki się cieszą bo 1:0. Dla mnie gra Wisły jest żenująca i bramka samobójcza w 91 minucie mnie załamała. Jeśli po raz kolejny będzie mistrzem to będę jeszcze bardziej załamany! Dziś Lech nie może stracić punktów!
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 03 Kwi 2010 17:30

Wisła ma więcej szczęścia niż umiejętności. ŻAL. Grają taki piach, że szkoda na to patrzeć. Jak zawsze jej się poszczęści. :oops: Tyle w temacie
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 03 Kwi 2010 17:36

Jeśli dziś będzie remis w meczu Lech - Legia to możemy sobie jasno powiedzieć że sąsiadka z błoń ma mistrza :( Nienawidzę takich wygranych w 90 minucie po samobóju.... Jak drużyna mistrza Polski może prezentować taki poziom? Gra ostatnia drużyna z pierwszą i grają jak równy z równym.

Lvedia Tallin i tyle w temacie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 03 Kwi 2010 17:46

Wisła gra dennie ,ale jednak jest liderem ligi i to jest kolejny przykry paradoks naszej ligi .Co do dzisiejszego meczu Lecha z Legia to boje sie że kolejorz moze stracic punkty bo tak jakos z Legia sie im układa niby graja efektowniej ale Legia im punkty potrafi wydzierac mam nadzieje ze Lechitow nic nie sparaliżuje dziś ze nie beda zabardzo spieci i ograja Legie
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości