przez Duche » 16 Lis 2015 23:03
Wielka afera z Rosjanami jest hipokryzją ludzi zarządzającymi światowym sportem.
Czemu nikt nie zawiesił Amerykanów po aferze z laboratorium BALCO? Czemu świat sportu zachwyca się Gatlinem, który dwukrotnie był łapany na dopingu? Gościu zdobywa medale teraz, gdzie sie tylko da, a wszystko jest cacy. Jest to dla mnie bardzo niezrozumiałe.
Świat uczepił się tylko Rosjan, jakoby tylko \tam był zorganizowany doping. Ha, dobre sobie. Wiadomo, bardzo ich lubię i zawsze bede im kibicował, ale trzeba też spojrzeć obiektywnie na inne kraje. Ameryka jest obecnie najbardziej wpływowa i nikt ich nie rusza, a szkoda. Spraw m.in. z Armstrongiem pokazuje, że tam polityka też się miesza w doping. No bo kto sponsorował Lensia i jego system? Państwowa poczta. Gdyby paru jego dawnych kumpli sie na niego nie wk*rwilo, to dalej byłoby wielkie zachwycanie się pokonującym chorobę Teksańczyku.
Gościu, który nagłośnił tą aferę z Rosji, ten z niemieckiej telewizji może niech się zajmie pierw zorganizowanym dopingiem w Niemczech? No ale tak, przecież Rosja przejęła tradycje po ZSRR, a Niemcy po NRD to już nie. Zabawne.
Do Chin też jakoś nikt się nie wpieprza i nie rozumiem czemu.
Sprawa jest mocno nagłośniona obecnie i przez to Rosjan zawiesili, ale po mojemu i tak normalnie wystąpią w Rio i na innych zawodach. Bo niby czemu mają karać wszystkich za błędy innych?
A sportowcy, którzy w Rosji teraz sypią innych i niby się im wzięło na mówienie wszem i wobec prawdy też są dziwni. Wszystko było ok, póki się coś im nie spodobało i teraz opwiadają jacy to są pokrzywdzeni. Tak samo było z m.in. kolegami Armstronga. Fakt, faktem, te wszystkie spowiedzi dopingowe są bardzo ciekawe i można się z nich dużo dowiedzieć, ale zarazem są zabawne. No bo kiedyś to było fajne, a teraz złe? Dziwne to dal mnie.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona
Dorothea Wierer :*