Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez weiner » 04 Mar 2014 21:47

Pojawiła się również wstępna drabinka turnieju męskiego - nie rozlosowano jeszcze rozstawionych zawodników. Michał w pierwszej rundzie zagra z Davydenką a Kubot z Ukraińcem Stakhowskym.
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Guarded » 04 Mar 2014 21:50

Dzisiaj bedzie draw ceremony o polnocy ;)
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez weiner » 04 Mar 2014 21:52

Mam nadzieję, że Jerzyk potrenował i pokaże się z dobrej strony, ostatnio prezentował się bardzo dobrze ;) Szkoda trochę, że w damskim turnieju nie ma sióstr Williams, szczególnie interesuje mnie Venus ale w Miami na pewno ich nie zabraknie :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez Guarded » 04 Mar 2014 22:20

Rzeczywiście dziwnie się patrzy na listę, gdzie obok top seed nie ma Sereny Williams.
Jerzy powrócił z bardzo dobrą grą i mam nadzieję, że nie będą mu przeszkadzać warunki.
Genie Bouchard to taki nasz Jerzy Janowicz. Na Wimbledonie przeszedł do półfinału, a potem nieudane występy i kontuzja. Jej ulubiony kort to również ten londyński i zawsze może liczyć na uratowanie sobie tyłka na trawie :D
U młodych tenisistów można zauważyć dwa zupełnie inne nurty, np. Dimitrov i Janowicz. Idą inną drogą i dochodzą do formy inaczej. Jerzy jak objawienie dotarł do finału paryskiego mastersa (oczywiście wcześniej świetnie grał na Wimbledonie, ale mało kto cokolwiek o nim wtedy wiedział), a Grigor robi kroczek za kroczkiem. U Jerzego dobre turnieje przeplatają się z nieudanymi, gra źle potem zaskakująco dobrze i odwrotnie. Grigor natomiast robi malutkie postępy. Mały turniej wygrany, potem większy, w tym czasie jeszcze półfinał Wielkiego Szlema i on ciągle odnotowuje progres, dlatego o jego formę ja bym się nie martwiła. Natomiast taki Jerzy jest bardzo nieobliczalny i czasami się wydaje, że po dużym kroku naprzód, robi kolejne trzy w tył. Bułgar musi jednak zdecydowanie poprawić to, aby nie łapały go skurcze tak często i by lepiej wytrzymywał takie ciężkie mecze. Ostatnio był w jakiejś klinice zaraz po skończonym meczu. Dużo osób zastanawia się, który chłopak lepszy będzie w przyszłości. Jednak na takie stwierdzenia trzeba poczekać przynajmniej kilka miesięcy.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez Guarded » 05 Mar 2014 15:33

Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez mariusz_pol » 05 Mar 2014 16:02

Guarded napisał(a): Grigor natomiast robi malutkie postępy. Mały turniej wygrany, potem większy, w tym czasie jeszcze półfinał Wielkiego Szlema i on ciągle odnotowuje progres, dlatego o jego formę ja bym się nie martwiła.

Grigor nie był w półfinale :shock: W Australii był chyba ćwierćfinał, ale na pewno nie dalej.

Janowicz w III rundzie z Raonicem, on chyba nie jest ostatnio w jakiejś świetnej formie, więc może uda się go pokonać
mariusz_pol
Młodzik

Postprzez Guarded » 05 Mar 2014 16:51

Myślałam o ćwierćfinale, napisałam półfinał :D
W ćwierćfinale przegrał z Nadalem ;)
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez weiner » 06 Mar 2014 22:02

Szybka porażka Ulki 6:2 6:0 - nie tak to miało wyglądać ... Dzika karta nie pomogła również Zvonarevej a bardzo szkoda, miałem nadzieję, że uda jej się wrócić do czołówki ale słabiutko to wygląda niestety. Ciekawy jestem jak poradzi sobie Caro. Ostatnio idzie jej mówiąc delikatnie nie za dobrze, w drugiej rundzie zagra z groźną Serbką Bojaną Jovanowsky. Radzia zmierzy się z kwalifikantką GB - Heather Watson, bilans 2:0 dla Polki.

Łukasz Kubot bez formy, Ukrainiec górą.
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez mariusz_pol » 07 Mar 2014 19:26

weiner napisał(a):Szybka porażka Ulki 6:2 6:0 - nie tak to miało wyglądać ... Dzika karta nie pomogła również Zvonarevej a bardzo szkoda, miałem nadzieję, że uda jej się wrócić do czołówki ale słabiutko to wygląda niestety. Ciekawy jestem jak poradzi sobie Caro. Ostatnio idzie jej mówiąc delikatnie nie za dobrze, w drugiej rundzie zagra z groźną Serbką Bojaną Jovanowsky. Radzia zmierzy się z kwalifikantką GB - Heather Watson, bilans 2:0 dla Polki.

Tego korzystnego bilansu nie brałbym pod uwagę, bo Heather przygotowała jakąś specjalną taktykę na Agę :D Ich mecz dzisiaj o 20:00
mariusz_pol
Młodzik

Postprzez Guarded » 07 Mar 2014 20:06

Na opowiadaniu o przygotowaniach pewnie się skończy ;)
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez leosiek » 07 Mar 2014 21:43

Agnieszka Radwańska 6:4 6:3, ale z taką grą to niech lepiej się szykuje na kolejne zakupy :roll:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez Guarded » 07 Mar 2014 21:58

Nie oglądałam meczu, a o prawdziwych statystykach chyba tylko pomarzę, ale Agnieszka bardzo dużo razy straciła serwis. Polka ma czasami ma takie mecze, ale wymęczy je i jest w kolejnej rundzie ;)
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez leosiek » 07 Mar 2014 22:05

Radańska była tyle razy przełamywana, bo Brytyjka bardzo dobrze returnowała i to właściwie jedyna rzecz, którą dobrze robiła w tym meczu.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez Guarded » 07 Mar 2014 23:55

Swój pierwszy mecz wygrała Kanadyjka Genie Bouchard, pokonując Shuai Peng 6:2, 6:2. W następnej rundzie spotka się z Sarą Errani, która wygrała dzisiaj z inną Kanadyjką Sharon Fichman 6:1, 6:1. Co ciekawe jedyne dwa gemy zdobyte przez Sharon były po przełamaniu Włoszki ;d Serwis Sary to na pewno rzecz, którą Genie musi wykorzystać w 100%.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez weiner » 08 Mar 2014 07:40

Wielka niespodzianka, z turnieju wyleciała Vika Azarenka :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez Guarded » 08 Mar 2014 09:26

Nawet nie wiem, co powiedziec. Vika, moja ulubiona tenisistka, zmienia sie nie do poznania. To jest naprawde zenujace, gdy caly czas ma wymowki zwiazane z kontuzjami. W tamtym roku bolalo ja zupelnie wszystko. Niech sie dziewczyna lepiej skupi na tenisie, bo teraz to sa jakies zarty. Przykro mi na.to patrzec, bo jak mowilam, jest lub byla moja ulubiona tenisistka.
Oczywiscie juz mowi, ze moze nie zagrac w Miami. Na imprezke otwieracjaca pewnie pojedzie ;)
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez mariusz_pol » 08 Mar 2014 09:38

Guarded napisał(a):Nawet nie wiem, co powiedziec. Vika, moja ulubiona tenisistka, zmienia sie nie do poznania. To jest naprawde zenujace, gdy caly czas ma wymowki zwiazane z kontuzjami. W tamtym roku bolalo ja zupelnie wszystko. Niech sie dziewczyna lepiej skupi na tenisie, bo teraz to sa jakies zarty. Przykro mi na.to patrzec, bo jak mowilam, jest lub byla moja ulubiona tenisistka.
Oczywiscie juz mowi, ze moze nie zagrac w Miami. Na imprezke otwieracjaca pewnie pojedzie ;)

Vika to twoja ulubiona tenisistka :shock: To moja najbardziej nielubiana tenisistka, był czas (początek roku 2012), że jej gra robiła na mnie wrażenie i jej kibicowałem, ale jej zachowanie jest tak odpychające, że szybko mi przeszło. Prawdopodobnie wcześniej też zachowywała się podobnie, ale od numeru 1 i twarzy całego żeńskiego tenisa wymaga się znacznie więcej. Powinna świecić przykładem, niestety wśród kobiet trudno jest znaleźć idealną pod tym względem zawodniczkę, chociaż czy Maria się kiedyś ostatnio kłóciła z sędzią na przykład? Ja sobie nie przypominam.

Roberta Vinci i Francesca Schiavone podczas IW wygrały swoje pierwsze mecze w tym sezonie :oops:

Całego meczu Agi nie oglądałem, ale to co widziałem było przykre do oglądania :x , mam nadzieję że w kolejnym meczu będzie lepiej, bo Beck nie będzie psuła co drugiej piłki
mariusz_pol
Młodzik

Postprzez Guarded » 08 Mar 2014 09:47

A Serena? Ona tez na korcie nie jest zawsze milutka. Grozila, ze zabije liniowa, kloci sie z Jankovic ;)

Vika bronila sie fantastyczna gra. Imponowala mi tym, ze swietnie gra przeciwko Serenie. Teraz nawet nie umie pokonac slabszej zawodniczki. Jej sprawy sercowe mnie nie obchodza, ale spadek jej formy zaczal sie od momentu poznania RedFoo. Smutne.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez mariusz_pol » 08 Mar 2014 10:57

Guarded napisał(a):A Serena? Ona tez na korcie nie jest zawsze milutka. Grozila, ze zabije liniowa, kloci sie z Jankovic ;)

Vika bronila sie fantastyczna gra. Imponowala mi tym, ze swietnie gra przeciwko Serenie. Teraz nawet nie umie pokonac slabszej zawodniczki. Jej sprawy sercowe mnie nie obchodza, ale spadek jej formy zaczal sie od momentu poznania RedFoo. Smutne.

Wiem, że Serena ma też sporo na sumieniu, dlatego napisałem, że trudno znaleźć idealną pod tym względem zawodniczkę, chociaż teraz Serena się trochę zmieniła i jest spokojniejsza :)
Taka drama jest śmieszna, czasami ciekawsze to niż mecz, ale od czołowych zawodniczek wymagałbym jednak większej kultury na korcie ;) Do Agnieszki też można mieć zastrzeżenia i to niemałe.
mariusz_pol
Młodzik

Postprzez weiner » 09 Mar 2014 08:38

Z turniejem pożegnała się kolejna dziewczyna TOP 10 - tym razem padło na Andżelę Kerber. Pokonała ją młoda Hiszpanka Maria Teresa Torro Flor. Zgodnie z planem większość rozstawionych awansowała dalej. Ciekawie zapowiada się spotkanie Sharapovej z Giorgi - Włoszka gra fajny ofensywny tenis i rok temu w US Open nieźle sobie radziła. Porażka Kerber oznacza sporą stratę punktową, Niemka rok temu osiągnęła tu półfinał. Trochę punktów ucieknie również Viktorii, która miała do obrony ćwierćfinał. Spory minus zanotuje Ula Radwańska - przed rokiem dotarła do 4 rundy,
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości