Biathlon

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biathlon

Postprzez carabanchel » 14 Lut 2014 00:19

Zygy bez szans wg mnie. My mamy chyba jeszcze 1 realną szansę na złoto, Kamila, i tak będzie ciężko strasznie....chociaż to sport i może ktoś nas zaskoczy, oby. Rosjanie jeszcze zaskoczą w wielu dyscyplinach. W biathlonie w drużynówkach będą walczyć do upadłego. A Niemcy mają jeszcze niespodziewanie kombinację norweską, 1 złoty i mogą być kolejne...
carabanchel
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 14 Lut 2014 00:20

Za dużo byście chcieli. Macie Stocha w super formie, Kowalczyk dokonującą cudów, panczenistów, którzy pewnie coś wywalczą. Nie można mieć wszystkiego. Gdyby jeszcze biathlonistki zaczęły kosić medale, to bylibyśmy gdzieś w okolicach GER I NOR w klasyfikacji medalowej, a to chyba już lekko ponad stan i aktualne możliwości. Ja tam wolę 2 złota Stocha i jedno Kowalczyk, niż 10 sreber Pałki i brązów Hojnisz z Nowego Miesta na Morawach.

A Rosjanie mają jeszcze jakieś realne szanse na złota, oprócz tańców na lodzie? Jakoś nie widzę ich na pierwszych pozycjach, czy to w biathlonie, czy w biegach, jeśli chodzi o sztafety. W kombinacji o złoto powinny walczyć Niemcy i Norwegia, przynajmniej tak to wynika ze startów indywidualnych. Az strach pomyśleć, co by się działo, gdyby Niemcy nie zanotowali takiego regresu w biathlonie w ostatnim czasie, akurat w najbardziej medalodajnej dyscyplinie na igrzyskach.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 00:26

Landertinger faktycznie zaskoczył potwornie słabym biegiem ,a co do szans dziewczyn to troche nie na miejscu miec nadzieje na niespodzianke ,Monika za słaba jeszcze na dłuzszym dystansie ,pomimo dobrego biegu na pierwszych 3 rundach w poscigowym -nadzieja tylko w Weronice ze pobiegnie na swoim normalnym poziomie z sezonu(pomijajac ostatni wystep) czyli fenomenalnie i bedzie strzelac nie na swoim poziomie z przed igrzysk -o Krysi i Magdzie szkoda pisac... :(
SKI 1
Junior

Postprzez carabanchel » 14 Lut 2014 00:26

Jeśli chodzi o Rosjan to myślałem o łyżw figurowym, hokeju... może sztafeta męska, może coś w biegach męskich ale raczej nie złoto, albo... w curlingu kobiecym jeśli uroda zawodniczek przełoży się na wyniki :D
carabanchel
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 14 Lut 2014 00:30

Hokej jest patykiem na wodzie (lodzie ;) )pisany. Mnóstwo chętnych, a złoto tylko jedno. Może się okazać, że Rosja się zatrzyma na tych 2 złotach, a wtedy Kamil na dużej skoczni może wyprowadzić im decydujący cios. Holandia już raczej na pewno przed gospodarzami... Słabo coś Norwegia. Liczyłem na przynajmniej 10 złot, a tu ledwo 4 i będzie ciężko o kolejne- ok., szafeta pań i Johaug na 30- tkę łyżwą, może drużyna w kombinacji.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 00:36

zygy napisał(a):Myślicie, że realne jest wyższe miejsce Polski w klasyfikacji medalowej od Rosji? Już mamy 2 złota+ Stoch na dużej, a Rosja miała w Vancouver 3 złota.

:D :D :D No coz ...to zart rozumie ;) Coz ,oby ten triumf Wielkiej Justyny nie był dzis ostatnim medalem... Stoch moze pojsc za ciosem,ale taki pewny bym nie ,wiele czynnikow na to moze wplynac,chocby pogoda ,druzyna... na teraz bez szans i jesli bedzie bez niespodzianki naszych biathlonistek to kto ? Brodka,nie za bardzo, PS to co innego niz igrzyska ,co juz na kolejnych igrzyskach sie potwierdzilo chocby w przypadkach Zygmunta czy Abratkiewicza -jedynie druzynowka panczenistek ,ale tez cos slabo mi wygladaja... :(
PS. To oczywiscie pesymistyczny scenariusz ,ale nawet optymistyczny do Rosjan to nam daaleko bedzie na koncu igrzysk chyba :D
SKI 1
Junior

Postprzez zygy » 14 Lut 2014 00:41

Zobaczymy na koniec. To i tak najlepsze zimowe igrzyska dla Polski w historii. Ciekawe, czy Bjoergen wystartuje w sprincie drużynowym i jak spiszą się Polki z Kowalczyk. Tu medal jest mało realny, ale zawsze można liczyć na jakieś cuda np., w stylu finału panów. Na pewno 5-6 miejsce jest realne, choć też ma wątpliwości, co do tego startu. Na 30-tkę łyżwą życzę złoto Kalli- zasłużyła na nie po tych dwóch srebrach. Johaug jest silna, ale nie na tyle, żeby urwać się Szwedce, której forma cały czas ma rosnąć. Te dwie panie raczej poza zasięgiem reszty, a o braż mogą walczyć Polka z Marit.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez karlos » 14 Lut 2014 01:02

Rosjanie nie mają szans na złoto w tańcach na lodzie, już prędzej w solistkach, ale tam sukcesem będzie już srebrny/brązowy medal. Największą szansę upatrywałbym w sztafecie sprinterskiej w biegach. A poza tym jest bardzo wiele konkurencji, w których Rosjanie mogą zdobyć medal złoty, srebrny, brązowy lub żaden: biegi, biathlon, skeleton, short-track, bobsleje, panczeny, hokej, snowboard. Będą mocni w różnych konkurencjach sztafetowych/drużynowych. Według przewidywań powinni zdobyć jeszcze 20 medali, z czego pewnie 2-3 złote się trafią.
Ostatnio edytowany przez karlos, 14 Lut 2014 01:05, edytowano w sumie 1 raz
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 01:04

Co zawody to jakieś nowe niespodzianki, tylko ten Martę niezmiennie na szczycie (noo, prawie niezmiennie :D ) Vive La France!
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez muszti » 14 Lut 2014 07:40

Ci trzej Kanadyjczycy to niezła niespodzianka :D Amerykanie tez rzutem na tasme. Garaniczew wypchnał Wołkowa tyko dzieki medalowi. A Norwegia ledwo we trzech - porazka :P
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 14 Lut 2014 09:12

Wczorajszej nocy śniło mi się,że sąsiadka zamiast psa trzyma za płotem hienę.Bardzo bałem się,że wyskoczy przez płot i mnie skonsumuje wiec z pretensjami i krzykiem poszedłem wyperswadować jej że to niebezpieczna bestia a ona z uśmiechem odpowiedziała że to potulne i miłe stworzenie. :oops:

W drugim śnie widziałem rozradowanego Martina,który uśmiechając się z komórką przy uchu rozdawał autografy swoim fankom ( tłumy młodych niewiast),budząc się nie byłem pewien czy to dobre sny czy może przewrotne.Rano z kawą zasiadłem przed telewizorem,olimpiady jeszcze nie było ale leciał film przyrodniczy o życiu zwierząt i akurat trafiłem w fragment o hienach jakie to potulne i opiekuńcze zwierzęta dbające o swoje potomstwa.Ta hiena była z moich snów,więc jeśli spełnił się ten pierwszy sen to już byłem pewien że ten drugi też się spełni i Fourcade będzie złoty.Pierwszy raz oglądałem Martina na luzie będąc pewny zwycięstwa :D

Dziś liczę oczywiście na Polki,a może France pójdą w ślady....bardzo skromnego kolegi? ;)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez carabanchel » 14 Lut 2014 12:01

Rosja może zdobyć wiele medali jasne i obsadzili wszystko. Norwegia wiadomo, największa potęga, każda dyscyplina na śniegu to potencjalny medal dla Norwegi, co tu się oszukiwać... Mareqna a na dzisiaj miałeś jakiś sen? Jakaś biatlonistka Ci się śniła... i na (w) jakiej pozycji?? :D
carabanchel
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 14 Lut 2014 12:17

Ciekawe, na kogo postawią Norwegowie w sztafecie. Już podobno mały szantażysta się znalazł, który chce karierę kończyć, jeśli nie na niego ;) A w sumie powinni dać szansę Christiansenowi, a z braci to młodszy zaprezentował się lepiej.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 12:23

Przecież on to mówił żartem ;) . Vetle zapewne pobiegnie za starszego bo już go testowali wczoraj. Larsio mam nadzieję dostanie szansę w sztafecie biegowej, bo coś sypie się Wikingom ekipa.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 12:25

mareqna napisał(a):Wczorajszej nocy śniło mi się,że sąsiadka zamiast psa trzyma za płotem hienę.Bardzo bałem się,że wyskoczy przez płot i mnie skonsumuje wiec z pretensjami i krzykiem poszedłem wyperswadować jej że to niebezpieczna bestia a ona z uśmiechem odpowiedziała że to potulne i miłe stworzenie. :oops:

W drugim śnie widziałem rozradowanego Martina,który uśmiechając się z komórką przy uchu rozdawał autografy swoim fankom ( tłumy młodych niewiast),budząc się nie byłem pewien czy to dobre sny czy może przewrotne.Rano z kawą zasiadłem przed telewizorem,olimpiady jeszcze nie było ale leciał film przyrodniczy o życiu zwierząt i akurat trafiłem w fragment o hienach jakie to potulne i opiekuńcze zwierzęta dbające o swoje potomstwa.Ta hiena była z moich snów,więc jeśli spełnił się ten pierwszy sen to już byłem pewien że ten drugi też się spełni i Fourcade będzie złoty.Pierwszy raz oglądałem Martina na luzie będąc pewny zwycięstwa :D

Dziś liczę oczywiście na Polki,a może France pójdą w ślady....bardzo skromnego kolegi? ;)

No to musisz wyśnić jeszcze raz przewrotne hieny i masowy również będzie złoty :D Dziś złoto musi być Gabi :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez kat. » 14 Lut 2014 12:27

Przez Kaukaz przeszło bez emotek ";" i całkowicie seriożnie
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez mareqna » 14 Lut 2014 14:12

weiner napisał(a):
mareqna napisał(a):Wczorajszej nocy śniło mi się,że sąsiadka zamiast psa trzyma za płotem hienę.Bardzo bałem się,że wyskoczy przez płot i mnie skonsumuje wiec z pretensjami i krzykiem poszedłem wyperswadować jej że to niebezpieczna bestia a ona z uśmiechem odpowiedziała że to potulne i miłe stworzenie. :oops:

No to musisz wyśnić jeszcze raz przewrotne hieny i masowy również będzie złoty :D Dziś złoto musi być Gabi :P

Kibicujemy tym samym,nawet nie podpuszczaj mnie na tą Gabi bo chyba za to posta mnie wykasowali :) liczyłem na Pinturusia......może w biathlonie będzie lepiej ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez friducha » 14 Lut 2014 14:23

mareqna - opcje są dwie: albo masz trefne dropsy albo się za bardzo na noc objadłeś ;) Ale masz u mnie duży szacun, że poszedłeś do tej sąsiadki i ją ochrzaniłeś :D
Lepiej potrzymaj kciuki za Marie, bo to jej ostatnia szansa na masówkę. Myślę, że brąz (srebro dla Moniki) będzie w sam raz, nie uważasz? ;)
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez mareqna » 14 Lut 2014 14:33

Marii musi mieć formę na sztafetę mieszaną gdzie France będą się bić......cieszy mnie niezmiernie fakt,ze Simon Destiu odpoczywa w dwóch ostatnich startach indywidualnych bo France w sztafecie męskiej bedą się bić.....Monika to by było szczęście a zresztą każda Polka. ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 15:01

Bedzie cud i przynajmniej 19 celnych Weroniki ? Innych szans nie widze ,bez wzgledu na strzelanie. Najwazniejsze by byly wysoko Weronika,a zwlaszcza Monika ,bo bardziej potrzebuje tego do biegu masowego.Krysia ma iluzoryczne szanse i dzis cudu w "5" tez ciezko oczekiwac ,a szkoda bo bieg łaczony to wg mnie najwieksza szansa dziewczyn przy tak wyrownanej i mocnej czolowce w indywidualnych. :(
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości