Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 22:13

A tak apropos jej dalszych startow zacytuje ,chociaz nie wiem ile w tym prawdy i czy faktycznie zapowiedziala juz start w sprincie klasykiem czy tylko bujna wyobraznia kogos,tym bardziej ze troche wczesnie jeszcze dzis podejmowac decyzje ...

" W czwartek Justyna Kowalczyk we wspaniałym stylu zdobyła złoty medal olimpijski w biegu na 10 km stylem klasycznym. I mimo, że musi zmagać się z licznymi kontuzjami (złamaną kością stopy, odmrożonymi palcami u nóg, ściągniętymi paznokciami i otartym ścięgnem Achillesa), zapowiedziała start we wszystkich konkurencjach do końca igrzysk. Kowalczyk zobaczymy więc jeszcze w sztafecie 4x5 km stylem dowolnym (sobota 11.00), sprincie drużynowym stylem klasycznym (środa 10.15) i biegu na 30 km stylem dowolnym (sobota 10.30)."

Sztafeta rozumiem ,(choc szkoda ze sie nie dogadali ze wstawieniem np.Weroniki do sztafety,ale wiadomo ze inne wzgledy pozasportowe odegrały tu role)-ale sprint druzynowy to był by spory wysilek juz w perspektywie startu za 3 dni na 30 km -pomimo ze dla mnie cokolwiek nie zrobi to bez zadnego znaczenia po dzisiejszym dniu. :D
SKI 1
Junior

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 22:24

I jeszcze jedna "ciekawostka" .PAN Wierietielny w ciemnych okularach odkryty przez "dziennikarza" tvn24 - "Oooo jaka niespodzianka -Dzien dobry Panie Trenerze--tvn24 " Odpowiedz zabrzmiała : Ooo Dzien Dobry ....Do widzenia..." ;) Dla mnie bezcenny widok.
Ostatnio edytowany przez SKI 1, 13 Lut 2014 22:36, edytowano w sumie 1 raz
SKI 1
Junior

Postprzez anonimejko » 13 Lut 2014 22:30

anonimejko napisał(a):tak, tylko w Toblach Justyna specjalnie nie brała proszków przeciwbólowych i mówiła, że i tak wykręciła niezły wynik, a z proszkami mówi, że będzie b.dobrze. Wierzę w to i dla mnie to ona wciąż jest faworytką do złota. Jedyny minus, że startuje przed Bjoergen, ale już w tym sezonie wygrała 10km klasykiem startując przed Marit

Zygy, Czy ten post mowi, ze nie wierzylem w Justyne?!?
Może zygy ta bylo, tuz po biegu w Toblach, , na SB pisalem, ze Marit bierze 6 zlotek, bo w sumie tego chcialem. Chcialem zobaczyc, jak ktos na ZIO zdobywa 6 zlotych medali. Ale pozniej po obejrzeniu wywiadow z Justyna itd, uwierzylem jej i w nia.
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 23:17

Wywiad live w tvp sport z Tajnerem : -"Czy nie uwarza pan ze ten złoty medal jest troche z dedykacja dla pana ??? "
-" Nie nie ....uchmmmm -czy w ten sposob chce pan ze mna rozmawiac ??? " .....
Swoja droga to jest własnie rzetelnosc dziennikarska ,wiec trudno by tym bardziej nie było napiec ,bo czego oczekiwał ze odpowie ,iz jest fachowcem lepszym od Wierietielnego i miał racje opowiadajac głupoty wczesniej? :D
SKI 1
Junior

Postprzez friducha » 13 Lut 2014 23:45

SKI 1 napisał(a):W pełni sie z Toba zgadzam co do Tajnera ,tylko w jego przypadku to dla mnie nic dziwnego -przyzwyczaiłem sie juz do tego "pana",ktory powinien byc tam gdzie byl zanim nie spotkał na swojej drodze Małysza,zawsze podkladał Justynie kłody pod nogi ,a w najlepszym przypadku nie pomagał ,co zreszta dotyczy całego naszego sportu zimwego oprocz skokow.

Może sprawdź jaka kasa idzie na sztab Justyny, porównaj to z kasą jaka przypada na 1 skoczka, a potem możemy rozmawiać o podkładaniu nóg :roll: Można mieć wiele zastrzeżeń do pracy Tajnera czy wypowiedzi Korzeniowskiego, ale naprawdę Twoje komentarze są niesprawiedliwe i najzwyczajniej w świecie chamskie. Wyhamuj trochę, na tym forum tępą naparzanką raczej nikomu nie zaimponujesz.
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 13 Lut 2014 23:52

Ale przecież uogólniając to prawda, więc komentarze mogą być chamskie, a nie niesprawiedliwie. ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 13 Lut 2014 23:59

anonimejko napisał(a):
anonimejko napisał(a):tak, tylko w Toblach Justyna specjalnie nie brała proszków przeciwbólowych i mówiła, że i tak wykręciła niezły wynik, a z proszkami mówi, że będzie b.dobrze. Wierzę w to i dla mnie to ona wciąż jest faworytką do złota. Jedyny minus, że startuje przed Bjoergen, ale już w tym sezonie wygrała 10km klasykiem startując przed Marit

Zygy, Czy ten post mowi, ze nie wierzylem w Justyne?!?
Może zygy ta bylo, tuz po biegu w Toblach, , na SB pisalem, ze Marit bierze 6 zlotek, bo w sumie tego chcialem. Chcialem zobaczyc, jak ktos na ZIO zdobywa 6 zlotych medali. Ale pozniej po obejrzeniu wywiadow z Justyna itd, uwierzylem jej i w nia.

Phelps ile złotek wywalczył, bo nie pamiętam, 6 czy 7?. Pływanie, to jednak bardziej przewidywalna konkurencja. Na dodatek Marit jest w takim wieku, że trudno od niej wymagać aż takiego wysiłku. Bardzo się dziwię, że zdecydowała się na ten sprint dwa dni wcześniej. Teraz podejrzewam w ogóle odpuści drużynówkę i wszystko postawi na sztafetę i 30- tkę łyżwą. Wracając do multimedalistów, to Bjoerndalen w Salt Lake City spokojnie mógłby sięgnąć po 6 złot, gdyby tyle było wówczas konkurencji. Tyle tylko, że to był jego szczyt formy i idealny wiek na odnoszenie sukcesów. Może się też okazać, że o 5 złotych medali otrze się Fourcade, ale wszystko i tak zawalił w sprincie, czyli zdawało by się koronnej konkurencji. Trudno jest też porównywać poszczególne konkurencje. Wiadomo, że w biathlonie można zdobyć więcej medali z racji ilości konkurencji, niż w takich sankach, w których Feliks Loch jest praktycznie niepokonany na wielkich imprezach od 2008r., Teraz doszła im jeszcze sztafeta, ale to i tak kropla w morzu.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 01:24

gdyby nie została w strefie zmian to kto wie czy na ostatnim podbiegu poza Bjoergen i Kalla nie ogladaly by pozostale jej plecow... :?

No to jest duże nadużycie. Justyna czwartkowa a Justyna sobotnia to były dwie różne zawodniczki. Moim zdaniem w łączonym szans nie było żadnych - gdyby nawet dowiozła się z pozostałymi to i tak zostałaby na finiszu - jedynie Saarinen byłaby w zasięgu. Chyba wszyscy pamiętają Val di Fiemme z zeszłego roku i odjeżdżający norweski pociąg - Justyna nie mogła nic zrobić. Rozumiem że jest radość i ogólna euforia ale nie ma co się nie zdrowo podniecać - i to również w kontekście 30stki. Justyna to tylko człowiek, ma swoje słabsze i mocniejsze strony i nie wymagajmy cudów :) Jutro a właściwie dzisiaj kibicuję Dario Cologny :) może jakiś Norweg wypali lub powalczy Olsson ? Choć on chyba jest lepszy na dłuższych dystansach. W każdym bądź razie liczę na dobre zawody :D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 01:34

friducha napisał(a):
SKI 1 napisał(a):W pełni sie z Toba zgadzam co do Tajnera ,tylko w jego przypadku to dla mnie nic dziwnego -przyzwyczaiłem sie juz do tego "pana",ktory powinien byc tam gdzie byl zanim nie spotkał na swojej drodze Małysza,zawsze podkladał Justynie kłody pod nogi ,a w najlepszym przypadku nie pomagał ,co zreszta dotyczy całego naszego sportu zimwego oprocz skokow.

Może sprawdź jaka kasa idzie na sztab Justyny, porównaj to z kasą jaka przypada na 1 skoczka, a potem możemy rozmawiać o podkładaniu nóg :roll: Można mieć wiele zastrzeżeń do pracy Tajnera czy wypowiedzi Korzeniowskiego, ale naprawdę Twoje komentarze są niesprawiedliwe i najzwyczajniej w świecie chamskie. Wyhamuj trochę, na tym forum tępą naparzanką raczej nikomu nie zaimponujesz.

Po pierwsze to "chamskie" sa Twoje wypowiedzi i jak widze po poprzednich bardzo duzo "wnoszą" do dyskusjii...ale jesli tak uwarzasz to prosze bardzo.
Po drugie Tajner jesli nie pomagał ,to niech spie..... ze stanowiska ,bo to jego obowiazek a nie łaska jakas
Po trzecie jesli na sztab Justyny jest wydane 3 z 18 mln budzetu PZN-u to reszte zapewne przewalił na ten marginalny sport zwany skokami i tych "profesjonalistów" Tajnera jak Zyła ,.ktorzy poswiecaja treningowi rocznie tyle czasu co Justyna tygodniowo co widac po wynikach i zapewne bedzie w druzynowce rowniez. Zadnej łaski nie robi ze daje kase ,bo tego nie robił nigdy -dzis wielu ja opluwa i wmawia jakies pierdoly o kasie -ale gdzie byli, gdy przez lata zanim zaczeła wygrywac Wierietelny był jej Trenerem,masazystą,fizjoterapeutą i serwismanem razem wzietym !!! Teraz jej to ktos ma odwage wypominac ??? Wiele lat wstecz musiala prosic o podstawowe rzeczy ,bo reszte wszystko przezarli skoczkowie z Tajnerem,przeciez był nawet moment ze przebakiwała , by zrezygnowac ze startow w naszych barwach,tak bardzo jej "pomagał" ,pomijajac juz fakt slynnej "dyskwalifikacjji" przed Turynem ,nawet lekarza nie miala do dyspozycjii i kogos kto by pomogl -a co jeszcze dodatkowo biochemikiem miala byc ? -to był zasra....y obowiazek PZN-u zadbac o takie sprawy jak zgloszenie antybiotyku przed biegiem ,co sam Tajner pozniej przyznał ze popelnil blad -tylko ze był zapatrzony w kase po sukcesach Małysza i pilnowal aby czasem nie wydarł mu ktos złotego jaja z reki.Co zrobił na bazie sukcesow Justyny przez nastepne lata ? Powstała chociaz jedna profesjonalna trasa biegowa? To łaske komus robi ? Skocznie oczywiscie taaak ,dla kilkudziesieciu chlopakow...w tym u was w Wisle ten paskudny stwor z droga pod trybuną ,do czego jest tam potrzebna ? By robic pseudoshow raz w roku i mogli robic kase kilku kasiarzy -ale trasy gdzie mogloby biegac i czynnie uprawiac sport globalny miliony dzieciakow ile powstało?To jest norma w kazdym kraju ,gdzie snieg widziano-nie tylko w Skandynawi. Wazniejsze jest kasa dla kilku skoczkow ,bo niby kto inny ma z tych obiektow korzystac w ciagu sezonu ? Sa ludzie ,ktorzy wbrew przeciwnoscim ida swoja droga do celu pomimo wielu przecwnosci ,jak chocby Pan Serafin ,jesli wogole wiesz o kim mowie -a nie medialne szuje ,dla ktorych licza sie tylko pieniadze i maja w 4 literach zdrowie dzieciakow i spoleczenstwa, czy sukcesy sportowcow na bazie ktorych powinno sie je budowac.Dziekuje.

Ps. Po Twojej wczesniejszej "tworczosci" jestem pewny ze jestes ostatnia osoba ,ktorej chciałbym imponowac.Idac tym tonem jaka kasa jest wydawana mozna tez powiedziec jaka jest na jednego uczesnika np. Rajdu Dakar i jaka na jednego lekkoatlete ...zapewne około 1000:1 ,niech wiec wygra Malysz ten Rajd za 8 tys zł ....a nie za 8 mln blakajac sie w ogonie i nic nie zmienia ze sa to pieniadze sponsorow ,bo zwiazkowe rowniez,soprt sportowi nie rowny ,a mimo to i tak Justyna przelamala te bariery bez niczyjej łaski ,a tym bardziej Tajnera ,ktory tylko bazował i robił kase na jej morderczym samozaparciu i Wierietielnego -a wczesnie Małysza. Gdzies mam takich kasiarzy i niezwykle mnie cieszy ze wyszedł po triumfie Justyny na błazna jakim jest ,co udowodnił nie potrafiac sie nawet w jakikolwiek sposob odniesc do swojejo pustego bełkotu ,inni "experci" chociaz mieli odwage ugrysc sie w jezyk.
SKI 1
Junior

Postprzez zygy » 14 Lut 2014 03:27

Użyłem już tu kiedyś takiego sformułowania, że Tajner to taki Dyzma polskiego sportu. Kwalifikacje żadne, zdolności też, trafił na 2-3 perły w swojej pracy trenerskiej, a póżniej dyrektorskiej i na tym jedzie od lat. Zasługa jego w tym jest żadna, po prostu miał szczęście i tyle. Jedyny plus dla niego, że zatrudnił Kruczka na stanowisku trenera skoczków, co kiedyś potępiałem, ale kilka razy już odszczekałem. Skokami może i prezesik się trochę interesuje, ale reszta sportów zimowych, które są pod jego kuratelą leży i kwiczy. Owszem zatrudnił Hudaca, ale o co najmniej 2-3 lata za póżno i gdyby nie ta zwłoka, to w sobotę realny byłby nawet medal w sztafecie. Odnośnie kombinacji nie mam zdania, bo to sport niszowy na całym świecie, więc i u nas zainteresowania minimalne, ale dajmy na to narty alpejskie. Czy cokolwiek się robi, żeby stworzyć przynajmniej w miarę mocną ekipę w konkurencjach technicznych w Polsce? Najlepiej jest jednak siedzieć ciągle w studio TVP i cieszyć głupio japę, jak to mości prezes Tajner ma najczęściej w zwyczaju i co najwyrażniej jest jego życiowym powołaniem. A rozwój skoków w naszym kraju, to też żadna jego zasługa... Skoro ten sport jest taki popularny, skoro garnie się do niego młodzież, a sponsorzy walą drzwiami i oknami, to pierwszy lepszy kretyn z ulicy by tego nie spiep... Jak już pisałem Dyzma i tyle. Jedyne co potrafi, to cieszyć japę w studiu z Kurzajewskim. Resztą roboty wykonują za niego Kruczek, Wierietielny, Hudac i inny, a on tylko spija śmietankę i wszystkie zasługi przypisuje sobie. Im szybciej on zniknie z PZN-u, tym lepiej dla całego sportu zimowego w Polsce. Tam potrzebny jest wizjoner i pasjonat sportu, a nie zapatrzony w siebie bufon, który nic nie umie, a zachowuje się tak, jakby wszystkie rozumy świata pozjadał.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez figaro56 » 14 Lut 2014 06:53

Już nie demonizujcie tego Tajnera. Sam mam do niego trochę pretensji choćby o kobiece skoki ale przeżyłem już gorszych. Jeżeli uważacie, że wystarczą pieniądze i chętna młodzież aby odnieść sukces w jakiejś dyscyplinie sportu to chyba jeszcze nie znacie życia.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez cris » 14 Lut 2014 07:42

molibden napisał(a):Olimpiady to za duże imprezy zeby obsługiwała je tylko ekipa rosyjska. owszem... Gospodarze zapewniają obsługę techniczną i może operatorów kamer ale realizację obsługuja inne telewizje. I tak biegi narciarskie często realizują szwedzi, biatlon niemcy itd. Wynika to po prostu z doswiadczenia danych państw w organizacji i realizacji takich imprez wiec trzeba byłoby się dokopać kto co realizuje... Moze rzeczywiscie Rosjanie wszystko, ale wiem ze np TVP była realizatorem kilku dyscyplin w Atenach, Chinach i Londynie nawet.
A co do sztafet to rzeczywiscie Norwegowie mają o czym myśleć bo o ile sprinty sa oczywista oczywistością to 4x5 jest jedna wielką zagadka bo nie mają pewnej czwartej zawodniczki chyba. Falla potrafi przebiec te 5km w dobrym czasie? Bo chyba ona jest w formie takiej ze można byłoby zaryzykowac, ale jak Bjoeren nie postawią na nogi to wtedy zostaje chyba tylko Jacobsen. MOZe okazac się ze Bjoergen wyjedzie z Soczi z jednym- dwoma medalami

za produkcje sygnału
- kombinacja norweska i skoko - RTV SLO Słowenia
- biegi narciarskie YLE Finlandia - biathlon TV2 Norwegia - generalnie ludzie z tych stacji odpowiadają za sygnał z "Laury"
- narciarstwo alpejskie - SRG Szwajcaria

na podstawie materialów OBS
Ostatnio edytowany przez cris 14 Lut 2014 11:20, edytowano w sumie 2 razy
cris
Junior młodszy

Postprzez RychuGKM » 14 Lut 2014 07:45

Kubińska , Kowalczyk , Jaśkowiec , Maciuszek . Tak powinien wyglądać skład sztafety . Myślicie , że jest szansa powalczyć o medal? Myślę , że skandynawska trójka jest poza zasięgiem , a Polki powalczą o 4 miejsce z Niemkami i Rosjankami. Choć gdyby którąś z finek lub szwedek "scieło" na trasie , to kto wie może uda się ten medal wyszarpać :D
RychuGKM
Kadra B

Postprzez cris » 14 Lut 2014 07:50

SKI 1 napisał(a):Wywiad live w tvp sport z Tajnerem : -"Czy nie uwarza pan ze ten złoty medal jest troche z dedykacja dla pana ??? "
-" Nie nie ....uchmmmm -czy w ten sposob chce pan ze mna rozmawiac ??? " .....
Swoja droga to jest własnie rzetelnosc dziennikarska ,wiec trudno by tym bardziej nie było napiec ,bo czego oczekiwał ze odpowie ,iz jest fachowcem lepszym od Wierietielnego i miał racje opowiadajac głupoty wczesniej? :D

Tajner nie spodziewa się "niewygodnych" pytań od dziennikarzy TVP Sport, ogólnie TVP. Im tego nie wolno.
cris
Junior młodszy

Postprzez cris » 14 Lut 2014 07:59

zygy napisał(a):Użyłem już tu kiedyś takiego sformułowania, że Tajner to taki Dyzma polskiego sportu. Kwalifikacje żadne, zdolności też, trafił na 2-3 perły w swojej pracy trenerskiej, a póżniej dyrektorskiej i na tym jedzie od lat. Zasługa jego w tym jest żadna, po prostu miał szczęście i tyle. Jedyny plus dla niego, że zatrudnił Kruczka na stanowisku trenera skoczków, co kiedyś potępiałem, ale kilka razy już odszczekałem. Skokami może i prezesik się trochę interesuje, ale reszta sportów zimowych, które są pod jego kuratelą leży i kwiczy. Owszem zatrudnił Hudaca, ale o co najmniej 2-3 lata za póżno i gdyby nie ta zwłoka, to w sobotę realny byłby nawet medal w sztafecie. Odnośnie kombinacji nie mam zdania, bo to sport niszowy na całym świecie, więc i u nas zainteresowania minimalne, ale dajmy na to narty alpejskie. Czy cokolwiek się robi, żeby stworzyć przynajmniej w miarę mocną ekipę w konkurencjach technicznych w Polsce? Najlepiej jest jednak siedzieć ciągle w studio TVP i cieszyć głupio japę, jak to mości prezes Tajner ma najczęściej w zwyczaju i co najwyrażniej jest jego życiowym powołaniem. A rozwój skoków w naszym kraju, to też żadna jego zasługa... Skoro ten sport jest taki popularny, skoro garnie się do niego młodzież, a sponsorzy walą drzwiami i oknami, to pierwszy lepszy kretyn z ulicy by tego nie spiep... Jak już pisałem Dyzma i tyle. Jedyne co potrafi, to cieszyć japę w studiu z Kurzajewskim. Resztą roboty wykonują za niego Kruczek, Wierietielny, Hudac i inny, a on tylko spija śmietankę i wszystkie zasługi przypisuje sobie. Im szybciej on zniknie z PZN-u, tym lepiej dla całego sportu zimowego w Polsce. Tam potrzebny jest wizjoner i pasjonat sportu, a nie zapatrzony w siebie bufon, który nic nie umie, a zachowuje się tak, jakby wszystkie rozumy świata pozjadał.

i zmiana trenera powinna nastąpić w kadrze "młodzieżowej i juniorów"
cris
Junior młodszy

Postprzez kocur1983 » 14 Lut 2014 09:36

RychuGKM napisał(a):Kubińska , Kowalczyk , Jaśkowiec , Maciuszek . Tak powinien wyglądać skład sztafety . Myślicie , że jest szansa powalczyć o medal? Myślę , że skandynawska trójka jest poza zasięgiem , a Polki powalczą o 4 miejsce z Niemkami i Rosjankami. Choć gdyby którąś z finek lub szwedek "scieło" na trasie , to kto wie może uda się ten medal wyszarpać :D

Medal jest raczej poza zasięgiem naszych pan :) chyba, ze tak jak mówisz, któraś ze Skandynawek albo zaliczy nura jak nasza Sylwia albo opadnie z sił niczym Paulina na 10km :). Licze, ze naszym w koncu wszystko wyjdzie, ostatnio bez Justyny sztafeta udała sie calkiem niezle. Moim zdaniem Kubinska na pierwszej zmienie po prostu nie może stracić wiecej niż 30-40sec., to bedzie dobry wynik, pozniej Justyna robi swoje jak zawsze, dalej Paulina utrzymuje sie za grupa z Norwezka, Szwedka, Finka, może Amerykanka i Niemka. Na koniec Sylwia bo te 5 km łyżwa to taki dystans dla niej i jest lepsza sprinterka niż Maciuszek a na końcówce może to sie przydać. Liczę na miejsce 3-6 przy czym brązowy medal to musiałby byc mega przypadek albo jakiś dzień konia wszystkich naszych reprezentantek.
kocur1983
Junior młodszy

Postprzez molibden » 14 Lut 2014 10:06

tak tak... tylko dzień konia mieliśmy już 4 lata temu i Polacy chyba nie chcieliby przeżywać tych samych emocji ;)
molibden
Junior

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 10:57

Medal, musiałbym tydzień pić żeby w to uwierzyć, a i tak było by za mało :P .
Dzisiaj chyba troszkę mniej będzie grzało na Laurze, ale biegaczom też trasa da w kość. Rosjanie(Caryca) sami pozbawili się 2 szans ale to ich sprawa, mają jeszcze Japarowa, Wołżencew też dobry w klasyku. Inni faworyci to Połtoranin choć wielki to za ciężki chyba on nie jest ;), Cologna - ale on swoje już wziął więc mam nadzieję że nic dzisiaj nie ugra, Szwedzi Olsson, mimo problemów ze zdrowiem, i Hellner. Może Bauer bo lubi wysokość, może Heikkinen się ocknie, a patrząc co wyprawia tu Saarinen to całkiem możliwe, Dotzler.
Oczywiście Norwegowie z Sundbym na czele, ciekawe co pokaże Jespersen który po TdS nigdzie nie startował z powodu choroby, Eldar i Golberg który dzisiaj w ostatniej chwili zastąpił Tønsetha, który się rozchorował i wraca do domu. W ogóle chłopak pa pecha, rok temu w VdF na treningu wyrżnął się tak że coś sobie uszkodził w krzyżu.

Tak a propos Tajnera, co by o nim nie mówić i choć jestem teraz krytyczny wobec jego poczynań, to dobrze pamiętam że Małysz sam z siebie nie zaczął skakać po 5 metrów dalej od rywali. Facet potrafił zorganizować grupę ludzi która stała za sukcesami Adama, bez tego pewnie skończyłby ze skokami tak jak miał zamiar. Komuś kto o tym nie pamięta może jeden z drugim wciskać kit ale nie mi.
Ostatnio edytowany przez markos7207, 14 Lut 2014 11:01, edytowano w sumie 1 raz
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2014 10:59

figaro56 napisał(a):Jeżeli uważacie, że wystarczą pieniądze i chętna młodzież aby odnieść sukces w jakiejś dyscyplinie sportu to chyba jeszcze nie znacie życia.

A kto tak napisał? Wystarczy szacunek do danego sportu ze strony prezesa, żeby prezentować przyzwoity poziom.Nikt nie mówi o odnoszeniu sukcesów. Przeglądałeś MŚJ w biegach? O zniszczeniu kombinacji nie muszę mówić.A że Włodarczyk to był większy krętacz, to żaden pozytyw...

Jeśli chodzi o sztafetę, to moim zdaniem starta Kubińskiej nie ma praktycznie żadnego znaczenia :lol: Kowalczyk i tak wszystko odrobi i mimo wszystko ciężko jej będzie jakoś znacząco uciec rywalkom, więc po jednym kilometrze trzeciej zmiany na pewno będzie jakaś grupka. Wszystko zależy od Maciuszek bo jak zawali tak jak wczoraj i tak jak jej się zdarzało to po robocie. Jaśkowiec powinna dać radę i biec na ostatniej zmianie bo ma sprinterskie zdolności i może zafiniszować. Moim zdaniem realne miejsce to 5-6.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 11:26

zygy napisał(a):Użyłem już tu kiedyś takiego sformułowania, że Tajner to taki Dyzma polskiego sportu. Kwalifikacje żadne, zdolności też, trafił na 2-3 perły w swojej pracy trenerskiej, a póżniej dyrektorskiej i na tym jedzie od lat. Zasługa jego w tym jest żadna, po prostu miał szczęście i tyle. Jedyny plus dla niego, że zatrudnił Kruczka na stanowisku trenera skoczków, co kiedyś potępiałem, ale kilka razy już odszczekałem. Skokami może i prezesik się trochę interesuje, ale reszta sportów zimowych, które są pod jego kuratelą leży i kwiczy. Owszem zatrudnił Hudaca, ale o co najmniej 2-3 lata za póżno i gdyby nie ta zwłoka, to w sobotę realny byłby nawet medal w sztafecie. Odnośnie kombinacji nie mam zdania, bo to sport niszowy na całym świecie, więc i u nas zainteresowania minimalne, ale dajmy na to narty alpejskie. Czy cokolwiek się robi, żeby stworzyć przynajmniej w miarę mocną ekipę w konkurencjach technicznych w Polsce? Najlepiej jest jednak siedzieć ciągle w studio TVP i cieszyć głupio japę, jak to mości prezes Tajner ma najczęściej w zwyczaju i co najwyrażniej jest jego życiowym powołaniem. A rozwój skoków w naszym kraju, to też żadna jego zasługa... Skoro ten sport jest taki popularny, skoro garnie się do niego młodzież, a sponsorzy walą drzwiami i oknami, to pierwszy lepszy kretyn z ulicy by tego nie spiep... Jak już pisałem Dyzma i tyle. Jedyne co potrafi, to cieszyć japę w studiu z Kurzajewskim. Resztą roboty wykonują za niego Kruczek, Wierietielny, Hudac i inny, a on tylko spija śmietankę i wszystkie zasługi przypisuje sobie. Im szybciej on zniknie z PZN-u, tym lepiej dla całego sportu zimowego w Polsce. Tam potrzebny jest wizjoner i pasjonat sportu, a nie zapatrzony w siebie bufon, który nic nie umie, a zachowuje się tak, jakby wszystkie rozumy świata pozjadał.

Brawo,w pelni sie zgadzam i koncze temat ,pewne rzeczy trzeba mowic wprost -nawet jesli wiekszosc ma klapki na oczach zaslonietymi przez kase tvp i sponsorow-to nie powod by nie krytykowac ,a co do Tajnera pomimo ze jedna z tych pan "expertow" zarzuciala mi obrazanie ,to jestem pewny ze to i tak było baardzo delikatne ujecia zasług tego pana.O innych zasługach tego pseudoprezesa nawet nie chce wspominac -a było ich baardzo wiele ,zwlaszcza gdy sie dobierał do koryta,szczegolnie w stosunku do Justyny.A dzis po latach jego panowania co sie zmienilo poza jego skoczkami ? Cieszy miche i wychwala alpejke za 35 miejsce na 33 startujace-gdyby byly 88 to bylaby 87 jak biathlonisci ,od wielu lat gledzi jakich to ma uzdolnionych kombinatorow ,czego efekty widac-a opluwa Justyne za 6 miejsce w krolewskiej i globalnej dyscyplinie zimowej,dziewczyna biegnac ze zlamanym paluchem i posciaganymi paznokciami.Czy mial odwage odszczekac po wygranej ze jest nieprzygotowana ?? Stwierdził ze cieszy sie iz sie " udało" ---hahaha -udalo to sie Fortunie ,gdy w drugim skoku był 30 ,udalo sie Tajnerowi,bo powinien chodniki zamiatac ,gdyby nie Małysz -a nie Trenera udawac a teraz gnoic od lat polski sport zimowy. Jakim prawem sie wypowiada o czyms o czym nie ma pojecia?? Co wie ile w biegach godzin dziennie trzeba katorzniczej pracy? Mysli ze jak skoczek godzinka,dwie -a pozniej"flaszka","fajka" i "poleci" :D -Tajnerku ... nie poleci!!!! :( :(
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości