Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Nedops » 31 Lip 2012 16:21

Ponoć o wyborze Matkowskiego zdecydował jego dobry serwis i to, że się z Isią bardzo lubią prywatnie.
Korzyść jest taka, że są rozstawieni, losowanie świetne, uniknęli np. groźnej pary Mirza/Paes. Obsada nieco słabsza niż należało się spodziewać, można jedynie żałować, że na igrzyskach jest mecz o 3. miejsce, bo to znacząco zmniejsza szanse na medal Polaków ;] (górna połówka drabinki jest mocniejsza).
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 04 Sie 2012 15:44

Ależ Sharapova zebrała baty od Sereny ,Amerykanka była niesamowita.Wynik 6-0 ,6-1 mówi wszystko.A radość Sereny po zakończeniu meczu olbrzymia.Szkoda że tak ładna dziewczyna jak Sharapova , musiała przeżyć dzisiaj takie upokorzenie.Czyli złoto dla największej faworytki ,chociaż przed turniejem słyszałem ,że to Radwańska jest kandydatką numer 1 do złota :D No ale to nie dziwi ,bo Polacy szczególnie dobrze radzą sobie w pompowaniu balona ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 04 Sie 2012 16:16

Szarapicha niech się cieszy że nie odjechała na rowerze :P chyba się Serena zlitowała nad nią i nieco rozkojarzyła w 5 gemie II. seta. Już nasza Ula ugrała z Amerykanką 5 gemów ;) . Jutro powtórka z Wimbledonu i mam nadzieję że zwycięzca będzie ten sam, czyli Król Roger.
Zdzichu nie przesadzaj z tą Maryśką, jest już tak oklepana jak ta kultowa mata przez Najmana :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez leosiek » 04 Sie 2012 17:16

Sharapova to głównie przegrała sama z sobą, bo zagrała fatalnie; chyba się przestraszyła Sereny.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez damian940915 » 04 Sie 2012 18:10

Spodziewałem się niestety takiego rozstrzygnięcia w finale. Ale co tam finał kobiet. U mężczyzn zarówno mecz o 3 miejsce, jak i finał zapowiadają się pasjonująco. Wczorajszy mecz Federera z Del Potro będzie moim zdaniem zapamiętany na długo, a mecz Djokowvic - Murray zdaje się też był wyrównany. Dodatkowego smaczku w finale dodawać będą na pewno kibice, murem stojący za Szkotem.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez sakura » 05 Sie 2012 00:13

Szarapowa została zmiażdżona. Williams wygrała zasłużenie. Teraz tylko czekam aż jakieś nasze mądre głowy zaczną gadać że skoro Szarapowa tak sromotnie przegrała to Aga na tych igrzyskach wcale nie zaprezentowała się tak zle.
Jutro trzymam kciuki za powtórkę z Wimbledonu również w kwestii wyniku. A w meczu o brąz za Del Potro.Po takiej walce o finał medal byłby jak najbardziej zasłużony.
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez Janko10 » 05 Sie 2012 01:45

Pozostańmy przy fakcie (autentycznym oczywiście :lol: ), że Ula lepsza od Szarapowej! :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez sakura » 05 Sie 2012 17:18

Myślałam że dostanę oczopląsu i zawału. Mecz o brąz z powodu deszczu miał opoznienia i toczył się potem jednocześnie z pojedynkiem o złoto, więc biegałam od kompa do telewizora. Cieszy mnie wygrana del Potro, po pojedynku o finał medal jak najbardziej zasłużony.
Ale finał mnie podłamał. Roger grał jak nie on. Jakiś taki ociężały, zaspany. Budził się, ale tylko na chwile, robił głupie błędy. Nie wiem, czy był zmęczony pojedynkiem z Del Potro czy co. Za to Andy'emu wychodziło wszystko, dawno nie widziałam grającego go tak dobrze. Obiektywnie muszę przyznać, że zgarnał złoto zasłużenie.
Serena do złota singlowego dołożyła kolejne złoto deblowe.

Okołosportowy dialog z mamą znającą się na sporcie jak ja na fizyce kwantowej:
Ja: Zawodnik tej klasy co Federer nie powinien popełniać takich błędów
Mama: Radwańska też zle grała
Porównywanie Radwańskiej do Federera... litości :?
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez figaro56 » 06 Sie 2012 06:48

Masz bardzo mądrą mamę. W prostych słowach przekazała ci starą prawdę, że każdy może popełniać błędy. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez maksim » 06 Sie 2012 10:25

Wracając do Radwańskiej, to Jewrosport.pl urządza sobie po niej ostatnio niezły pojazd. A niedawno była ich pupileczką :D Najbardziej rozwalił mnie przedigrzyskowy wywiad z tą pseudokomentatorką tenisa(nie pamiętam nazwiska, chyba Strączy), gdzie mówiła, że medal dla Radwańskiej to obowiązek :)

Co do Feda, to szkoda, że braknie mu tego złota do kolekcji, ale ma już w deblu więc nie jest tak źle :) A Murray'owi gratuluję, fajnie, że coś ważnego sobie chłopina wygrał w końcu i to IO. Niech ma.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Lilavati » 08 Sie 2012 19:33

Zawsze i dopóki żyję zdania o A.Radwańskiej nie zmienię. Gra beznadziejnie. Bosz a tekst o jej inteligencji której większość tenisistów nie posiada doprowadza do nerwicy. :)
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez maksim » 08 Sie 2012 20:12

Pan Wojtek i Pan Jacek są innego zdania :lol:
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez Janko10 » 09 Sie 2012 00:05

Lilavati napisał(a):Zawsze i dopóki żyję zdania o A.Radwańskiej nie zmienię. Gra beznadziejnie. Bosz a tekst o jej inteligencji której większość tenisistów nie posiada doprowadza do nerwicy. :)

Nr 2 w rankingu WTA gra beznadziejnie. Rozumiem, że to czysty fart. :shock:
Nie rozumiem co "Bosz a tekst o jej inteligencji..." ma z tą opinią wspólnego (no chyba, że nie ma, co leksykalnie z Twojej wypowiedzi można przyjąć - przy bardzo dużej dobrej wol - ale intencja wypowiedzi była chyba inna).
Do kostuchy mam trochę bliżej, pozazdrościć tak pewnych "dośmiertnych" przekonań. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Masha » 17 Sie 2012 00:39

leosiek napisał(a):Sharapova to głównie przegrała sama z sobą, bo zagrała fatalnie; chyba się przestraszyła Sereny.

Jak zwykle zresztą, ale srebro cieszy. Ma medal, to o czym marzyła od zawsze. Po karierowym szlemie medal olimpijski, nic tylko bić brawo :D :D :D A Serena pokazała klasę, uwielbiam jej charyzmę i czasami granie na totalnym luzie :lol:

A stawianie Radwańskiej w gronie faworytek do medali było nie na miejscu. Są cztery zdecydowanie lepsze od niej tenisistki, o Cetkovskiej i Safarovej nie wspominając, a medale są tylko 3 :lol: Niech mi zejdzie z oczu za teksty o igrzyskach na kilka miesięcy, może przebaczę przed AO :evil:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez maksim » 18 Sie 2012 13:22

I kolejne baty z Chineczką Liną. A wcześniej ledwo ledwo wygrane mecze ze sporo słabszymi zawodniczkami. Ja tej kobity nigdy nie zrozumiem, jak ją boli to po co gra, US Open za pasem, a ona za dużo gra w tym sezonie i to wychodzi. W Nowym Jorku 2 rundę przeczuwam po raz kolejny. Murzyński slang i "you know" co 2 słowo to za mało by podbić Amerykę ;]
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez Lilavati » 08 Wrz 2012 09:13

No no ale szykuje nam się finał z udziałem Victorii Azarenki i Sereny Williams ;)
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Laleczka Chucky » 08 Wrz 2012 16:02

Nie liczyłbym na dobre widowisko. Serena odprawi Białorusinkę w dwóch krótkich setach, tak jak było na olimpiadzie ;)
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez leosiek » 10 Wrz 2012 00:42

Ja cię pierniczę co ta Azarenka zrobiła!!!!!!! Taką szansę z rąk wypuścić. Jak będzie odwiedzać swoją ukochaną ojczyznę to przez Polskę radzę nie jechać, bo nie ręczę za siebie :evil:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 10 Wrz 2012 01:40

Ciekawe czy Łukaszenka oglądał finał, bo jeśli tak, to pewnie się mocno wkurzył, tak że biedną Vikę może jeszcze do kraju nie wpuścić:P Na szczęście dziewczynę ratują 2medale w Londynie, więc póki co tytuł sportowca roku na Białorusi przez kilka lat raczej pewny. No chyba, że Domraczeva wykorzysta brak Neuner i wykosi całą konkurencję w Soczi:P A tak na poważnie szkoda Azarenki, bo miała tytuł w garści, ale w ostatnim momencie chyba przestraszyła się wygranej. Forma jednak jest i liczę, że Białorusnika w Azji wreszcie doczeka się jakiejś turniejowej wygranej, na którą czeka od Indian Wells, czyli od początku marca (na jej szczęscie do Chin i Japonii nie wybiera się Serena).
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez markos7207 » 25 Wrz 2012 19:38

Polska-Serbia 2:0 :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości