Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Duche » 14 Kwi 2011 09:54

Czyli zrobili Tajnera na szaro, bo podobno Hofer obiecywał PŚ w Wiśle. Wielka szkoda, bo bardzo fajna skocznia i LGP pokazało, że fajne konkursy tam będą. Może w kolejnych latach się uda.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez figaro56 » 22 Lip 2011 21:37

Raku widziałeś ten konkurs drużynowy LGP? Pytam po co była ta napinka na podium. Przez całą karierę Adama nie widziałem by w drużynówce jako lider zespołu odwalił to co Stoch. Bardzo ładnie Kot a reszta szkoda słów. 6 miejsce u siebie w Zakopanem to nie bójmy się słów kompromitacja tej drużyny i Kruczka. Zaraz się zaczną tłumaczenia o warunkach i tak dalej ale powiedzmy uczciwie nasi skakali oprócz Kota słabo a Stoch fatalnie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Duche » 22 Lip 2011 21:43

No ale Fiagaro Stoch ewidentnie miał gorsze warunki. Skoki w indywidualnych konkursach miał dobre i raczej w formie jest. Zawiódł, tego nie da się ukryć, ale można go jakoś usprawiedliwić. Zobaczymy jak to jutro będzie.

Karelin kapitalnie. Forma jest, drugi skok dzisiaj był kapitalny. Forma jest. Ogólnie podium dla Rosji w drużynówce do rzadka rzecz, więc tym bardziej się ciesze.

Freund pokazuje, że chyba zostanie liderem niemieckich skoków i nie będzie zawodził tak jak na siłę promowany jako wielki talent Pascal Bodmer.

Ogólnie podoba mi się ten cały turniej letni w Polsce. Za rok też chciałbym to zobaczyć. No i np. w Wiśle zrobiłby nocny konkurs, tak jak chyba rok temu.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 22 Lip 2011 22:48

Póki co sam Stoch nie zwala na warunki a przyznaje, że popełnił błędy. Po drugie to chyba nie były to tak ekstremalnie złe warunki aby aż tak zepsuć skoki i to obydwa.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Lip 2011 19:09

Spokojnie Figaro - bez nerwów. Na razie, to tylko lato i jak dla mnie nie powinni rządzić i dzielić, a na razie wszystko wskazuje na to że będzie powtórka z rozrywki czyli "Oszukać przeznaczenie 2", bo ten konkurs drużynowy, to był wypadek przy pracy i wszyscy są w zdecydowanie za wysokiej formie. To już piąte dobre lato Kota, a nie ma na swoim koncie punktów PŚ...

Pamiętajmy, że skoki, to konkurencja zimowa, a lato to taka ciekawostka.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 23 Lip 2011 19:49

A więc i ja przemówię na tym forum po raz pierwszy od dłuższego czasu.

Co do Stocha, to czemu w ogóle ktoś robi z niego na siłę jakiegoś lidera zespołu. To jest działanie wręcz na jego szkodę, ciągłe powtarzanie mu tego... By dali każdemu zawodnikowi spokój, niech każdy skacze na swoje konto... Ale oczywiście zbliża się drużynówka w Zakopcu, do tego letnia, i już każdy wymaga od niego tego, żeby przeskakiwał skocznię. Ale nie wiem, czy to takie typowe w Polsce, czy gdzie indziej, że dziś, nagle, od razu Stoch ma tutaj być wielkim skoczkiem, na którym ma się opierać cała siła polskich skoków... Drużynówka - naprawdę znakomicie było obserwować, jak Austriacy widać, że skaczą od niechcenia, znudzeni, a ich przewaga po każdym skoku się powiększała. :lol: Morgen jako tako niby formę ma, ale on to potrafi przełożyć także na zimę, więc raczej szczyt formy jeszcze to nie jest. Schlierenzauer niby dosyć wyraźnie odstaje od Thomasa, ale oni i tak skaczą w innej lidze na dzisiejszy dzień.

Mimo tego, że to lato, że dopiero pierwsze zawody, to i tak można dojrzeć kolejny talent z Polski, czyli Kłuska, który regularnie wchodzi do 2. serii konkursów. Niestety PZN, jak to PZN robi wszystko na szkodę kolejnego z młodych, a chodzi mi o Aleksandra Zniszczoła. Koleś pociska w PK, oddaje dobre skoki w kwalifikacjach LGP i dostaje dwa razy z rzędu DSQ... Raz to okej, może się zdarzyć, w końcu chłopak debiutuje, ale drugi raz w odstępie kilku dni? Jest to marnowanie miejsca startowego... K.Miętus, Kubacki czy Kot pokazali się do tej pory także z dobrej strony w przeciwieństwie do chociażby Huli czy Żyły. Patrząc na ostatnie lata, to i tak w PŚ jak zwykle będzie skakać Hula, mimo bezbarwnych skoków, zerowych postępów, będzie oczywiście Stoch, który sezon rozpocznie typowo, czyli bardzo słabiutko. Trzecim zawodnikiem będzie raczej Murańka, który na siłę będzie nazywany wielkim talentem...

Poza tym by było dobrze, żeby to LGP w ogóle i tak przestało istnieć. Niech zostanie Fis Cup, czy PK ale także okroić ilość tych zawodów, tak, żeby tylko ewentualnie zawodnik zobaczył kto w jakim jest miejscu. LGP naprawdę służy tylko Polsce do tego, żeby Tajner mógł się ponapinać w TV jakiej to nie mamy silnej drużyny. Inni zawodnicy skaczą sobie treningowo, od niechcenia, a Polacy to traktują i się napalają jak na najważniejszą imprezę od kilku lat.
Menson
Kadra B

Postprzez Duche » 09 Paź 2011 11:21

Pawel Karelin nie zyje :/

Zginal dzisiaj w wypadku samochodwym, mial zaledwie 21 lat.

Brak mi slow, by to wszystko opisac. Swiat to jedno wielkie gowno...
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 09 Paź 2011 11:35

Jak się czyta takie hiobowe wieści to ciężko wtedy coś sensownego napisać...
Ogromny żal że w tak młodym wieku nagle zakończyło się Jego życie. 21 lat, cóż to za wiek ? Mógł jeszcze tyle zdziałać na skoczni a przede wszystkim miał realne szanse by powalczyć na ojczystej ziemi o olimpijski medal.
Niestety, już nie powalczy. Świeć Panie nad Jego Duszą...
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 09 Paź 2011 11:46

Fatalny rok dla rosyjskiego sportu, niedawno Jarosław, teraz nadzieja rosyjskich skoków...
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Kacpero221 » 09 Paź 2011 11:55

Wielka szkoda ;(
Zeszły sezon (rekord życiowy w Planicy, podium w Ga-Pa) pokazywał, że w tym może dużo osiągnąć.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez dan » 09 Paź 2011 12:16

Kolejna szokująca wiadomość. Niestety, czasami takie się zdarzają. To była nadzieja rosyjskich skoków. Ciężko coś w takiej chwili sensownego napisać.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 09 Paź 2011 15:31

Kurcze,kolejna wielka sportowa tragedia,gdy przeczytałem tą wiadomosć,byłem w szoku,chłopak miał zaledwie 21 lat ,całe ,życie było przed nim,będzie go bardzo brakowało na skoczniach.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 09 Paź 2011 16:36

Wciąż nie mogę w to uwierzyć, największa nadzieja rosyjskich skoków :cry: . Pozostaje się tylko pomodlić w jego intencji :( .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez damian940915 » 09 Paź 2011 18:22

Ogromna szkoda. Chłopak miał życie i karierę dopiero przed sobą. Wchodził w najlepszy dla skoczka wiek. Wielka tragedia!
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Daniel » 09 Paź 2011 19:26

Tragedia :( jak informują zagraniczne strony auto którym jechał było stare, nagle pękła opona ... pojazd wypadł z szosy i uderzył w stojącą akurat w tym miejscu na poboczu ciężarówkę. Wtedy nie zadziałały poduszki powietrzne. Nie dość że auto stare to jeszcze opona musiała pęknąć akurat koło tej ciężarówki ...
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Duche » 10 Paź 2011 19:10

http://www.youtube.com/watch?v=ZhMUXOJ2bg0

Poplakalem sie przed chwila ogladajac ten filmik :( Naprawde nie dociera do mnie to, ze juz nigdy nie zobaczymy Karelina na skoczni. Brak mi slow, znalem go tylko z telewizji, ale kurde no, nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje, ze ktos kto ma przed soba cale zycie umiera. Nie potrafie tego pojac i strasznie mnie to boli jak o tym pomysle.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Daniel » 12 Paź 2011 23:08

3 grudnia będziemy mieli istny maraton skakania ;) http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2011 ... -skakac-p/ - w FIS postanowili połączyć konkurs PŚ pań z konkursem panów, przyjdzie więc na drugą serię skoczkom nieco poczekać
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez figaro56 » 13 Paź 2011 08:39

Nie mam nic do kobiecych skoków. Jedynie krew mnie będzie zalewać jak nie będzie Polek a na to się zanosi. :evil:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 13 Paź 2011 13:02

Fajnie, będzie dłuższy konkurs :) .
Na polską skoczkinię trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, niestety. Mimo że jest parę dziewczyn a w młodszych rocznikach to jest ich całkiem sporo, to "olewka" jaką prezentował PZN przez długie lata względem kobiecych skoków wychodzi teraz bokiem.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 13 Paź 2011 17:52

Musiałeś popsuć mi humor wspominając o roli PZN-u w rozwoju kobiecych skoków. :twisted: Ponad 10 lat temu można było już tworzyć zręby kadry kobiet kiedy pierwsza fala dziewczynek pod wpływem małyszomanii hurmem ruszyła na skocznie. Teraz za dwa lata IO i medale do wzięcia a my z ręką w nocniku.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości