Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Masha » 15 Cze 2011 18:25

Właśnie ocknęłam się po szoku spowodowanym zwycięstwem Na Li (ona nigdy nie umiała grać na clay'u :shock: ) w RG. Teraz Wimbledon i nic sobie nie obiecuję, pewnie będzie tak jak zawsze, wygra zawodniczka, której nie kibicuję. Dziękuję, dobranoc, już tęsknię za zwycięstwami Vonn i Neuner :roll: Boziu jak mi brakuje sukcesów Sharapovej, o Radwańskiej nie wspominając, bo ona już od kilku lat nic nie wygrywa :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez figaro56 » 17 Cze 2011 10:20

A ja wam powiem, że mnie się ten tenis już trochę przejadł. Do tego wracają Wiliamsy a to już za wiele jak dla mnie. Taki martwy okres i klepią tego tenisa na okrągło. Co włączam Eurosport to tenis. Lubię sobie popatrzeć od czasu do czasu ale co za dużo to niezdrowo.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 17 Cze 2011 19:27

A mi właśnie ,na odwrót ,nigdy nie bylem wielkim fanem tenisa,ale teraz jakoś mnie zaczyna interesować ,i w miarę możliwosci postaram się śledzic Wimbledon.I jakoś coraz bardziej zaczynam lubiec Sharapovą, choc nigdy jakos specjalnie nie przepadałem za nią,i chcialbym finalu Wozniacka -Sharapova. (No chyba że Aga rozegra jakis turniej życia) choc nie wiem jak tam z drabinką turniejowa ,i czy taki finał jest możliwy,jesli nie,to niech przynajmniej jedna z tych pan zagra w finale. Co ciekawe znów spotkaja sie ze sobą John Isner i Nicolas Mahut którzy rok temu stoczyli wspanialy i niezwykle długi pojedynek.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez skucinka » 18 Cze 2011 22:40

Finał Wimbla w wykonaniu pań, które łupią zza końcowej i wyprawy do siatki nie uświadczysz, nieee... Jednak szczęśliwie panie te są w jednej ćwiartce.
Aga ma dość ciężką drabinkę od już od 3R - Ivanovic, Li, wracająca Serena.
U panów połówki Andy-Rafa, Djoko-Fed. Chyba chciałabym, żeby wygrał Szkot - jeden szlem mu się należy i fajnie gdyby to był Wimbledon. Choć z tej czwórki wydaje mi się najsłabszy + straszna presja i oczekiwania kibiców. Fed ostatnio pokonał Djoka, a na trawie, która jest jego najlepszą nawierzchnią a najsłabszą Novaka, ma jeszcze większe szanse. no chyba, że "zaśnie" jak w końcówce I seta finału RG.
skucinka
Junior

Miejscowość: Kraków

Postprzez figaro56 » 19 Cze 2011 08:17

Ivanowic ma ten sezon fatalny i perspektywa meczu właśnie z nią nie powinna przyprawiać Agę o drżenie nóg.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez skucinka » 19 Cze 2011 10:36

Masz rację. Trochę zasugerowałam się półfinałem Any na trawie w Birmingham, ale faktycznie cały sezon Serbki to bryndza. Pierwsze, góra drugie rundy.
Tym lepiej dla Agi.
skucinka
Junior

Postprzez Masha » 21 Cze 2011 15:32

Agnieszka zawsze była o niebo lepsza od Any na trawie (nie wiem jakim cudem doszła kiedyś do półfinału Wimbla), a teraz gdy Serbka jest w kiepskiej formie to szanse Polki procentują 8-)
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 22 Cze 2011 12:28

No i problem pojedynku z Serbką sam się rozwiązał i to bardzo szybko a Kubot gra dalej. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 23 Cze 2011 18:22

Słysząc po raz pierwszy nazwisko rywalki Radwańskiej niejakiej Cetkovskiej, myślałem że to będzie spacerek, tymczasem Agnieszka pożegnała się z turniejem :twisted: . Nie wiem jak inni, ale ja już dawno straciłem cierpliwość do Radwańskiej, niech w końcu rozstanie się z tatusiem i przypakuje na siłowni :mrgreen: , bo co bardziej zacięty mecz, to Aga przegrywa.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez skucinka » 23 Cze 2011 19:41

figaro56 napisał(a):No i problem pojedynku z Serbką sam się rozwiązał

szkoda, że w taki sposób :(

Karlos, moim zdaniem bardziej jej się przyda psycholog. Kolejny raz przegrywa wygrany mecz. Z Maryśką było to samo.
Przydałby się całej rodzinie Radwańskich kubeł zimnej wody - np. wylotka z pierwszej 20. Może wtedy by coś zmienili...
skucinka
Junior

Postprzez figaro56 » 24 Cze 2011 19:56

Już mi się pisać nie chce na temat Agi. Kolejna zmarnowana szansa na ostrzejsze wejście w kobiecym tenisie i to chyba na nawierzchni która najbardziej odpowiada naszej zawodniczce. Jak to można było przegrać chyba pozostanie Radwańskiej słodką tajemnicą. Na szczęście jest jeszcze Kubot. Od niego powinna Agnieszka wziąć tę radość z gry bo czasami odnoszę wrażenie, że na tym korcie ona jest za karę i musi jakąś pańszczyznę odrobić. Pojedynek Kubota przerwany.. Dokończenie jutro.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 25 Cze 2011 17:06

Łukasz Kubot wyeliminował w III rundzie Wimbledonu Gaela Monfilsa! Oczywiście już niemal tradycyjnie Polak po zwycięstwie odtańczył kankana.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 27 Cze 2011 22:52

OUT Serena, Venus, Caroline :D Oj ciekawy ten Wimbledon :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Bartek10982 » 28 Cze 2011 06:31

No i niestety out Kubot, a było tak blisko, bo miał w trzecim secie już dwie piłki meczowe, a jedną przy własnym serwisie. Widziałem tylko kawałek meczu i obaj grali bardzo dobrze, pojedynek stał na wysokim poziomie jak na 93 i 44 rakietę świata.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 28 Cze 2011 11:54

Wszystko potwierdza tezę, że u kobiet wygrać może każda która jest ujęta w rankingu WTA. :lol: Bezkrólewie kompletne. Nawet Wiliamsy nie zdążyły przygotować formy a Wimbledon to było nie było ich królestwo od lat. Po odpadnięciu Agnieszki i Karolci mamy jeszcze jeden polski akcent a mianowicie niejaką Lisicki w ćwierćfinale. Ponoć też zna nasz język i się nim posługuje. Jeszcze są dwie ulubienice Mashy Szarapowa i Azarenka.
Koniec pięknej przygody Kubota. No cóż chłopak grał jak umiał najlepiej. Wykorzystywał to co jako deblista umiał najlepiej czyli grę przy siatce. Atakował wszystko co się rusza i nie dopuszczał do wymiany z głębi kortu ale trzeba przyznać, że ten Lopez ma nerwy ze stali. Niewiele brakowało ale taki jest tenis. Jak się nie wygrywa w dwóch czy trzech setach to się przegrywa w trzech czy pięciu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 30 Cze 2011 01:30

Ja się na nic nie nastawiam, nic sobie nie obiecuję, było tak na RG i Masha wtopiła z Na Li :cry:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 30 Cze 2011 20:25

Finał WImbledonu:

Maria Sharapova vs. Petra Kvitova :D
C'mon Maria :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 30 Cze 2011 22:01

W zasadzie też kibicuję Szarapowej, ale trochę irytują mnie te jej jęki ;) , zapewne jak wielu innych kibiców. Mam nadzieję, że kiedyś wymyślą filtr eliminujący te jęki 8-) z przekazu telewizyjnego. W sumie Lisicki dziś nie wykorzystała słabszej dyspozycji serwisowej Szarapowej.

Ogólnie mam wrażenie, że już dawno kobiecy tenis stracił swój wdzięk :cry: . Dla tych co sobie lubią powspominać, półfinał sprzed 14 lat 8-) http://www.youtube.com/watch?v=uwyUuGxu ... re=related , w którym zmierzyły się 16-letnia Kurnikowa z 17-letnią Hingis, dzisiaj rzecz nie do pomyślenia, bo przypakowanie na siłowni jednak zabiera ładnych kilka lat :evil: .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 01 Lip 2011 15:26

A tak nie dużo brakował a Masha miałaby swój finał marzeń. :cry: Mnie tylko denerwuje, że takie fuksy zachodzą tak daleko a nasza panna naburmuszona jak nie może tak nie może.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 02 Lip 2011 17:51

Czeszka wygrała ten finał i to dość pewnie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości