Zografski jednak może być zaskoczeniem bo to zeszłoroczny 7 zawodnik z MŚJ juniorów a jak tak dalej pójdzie to poprawi ten wynik w PŚ. Co jak co ale jego forma cały czas rośnie zamiast spadać. Być może zahaczy o 10. Dla mnie to ewenement żeby Bułgar z rocznika 93 robił takie dobre wyniki w zimowej edycji PŚ. Nasze talenty pewnie nie wejdą do 50 w PŚ w Zakopnem.
Nawiązując do nauki liczenia to aluzja do wszechwiedzących szyderców, którzy wszystko wiedza przed ocenami a tu zonk i Małysz skończył 11

Chyba się do tej grupy nie zaliczasz Menson

Też mi przeszło przez głowę że Małysz może odpaść ale czujnie zapamiętałem sobie warunki i odległości LL będących razem na trzecim miejscu i było jasne że wszystko zależy od not a te Małysz dostał wysokie i trzeba powiedzieć jasno że tym razem to jemu nazwisko bardzo pomogło bo jeden punkt mniej w notach i byłby poza 30. W sumie to się nawet zdziwiłem że Chruścicki się połapał ze wszystkim i nie skreślił szans Małysza bo ostatnio Boguś ma problemy z dobrym postrzeganiem świata ale był czujny

Warunki były jakie były ale jakoś w tym sezonie Małysz sobie w takich warunkach nie radzi i zdecydowanie mniej traci kiedy on i rywale mają pod narty. Cieszy mnie że skończą się wszelkie teorie spiskowe dotyczące Austriaków bo Morgi znokautował Adama skacząc przed nim w złych warunkach. Drugi skok na swoim dobrym poziomie i 4 rezultat 2 serii. Mnie zaskoczył słaby skok Koflera w drugiej kolejce i rewelacyjna forma Hautamekiego, która i tak mu wystarczy niestety na co najwyżej drugie miejsce w TCS bo Morgi jest nie do ruszania jeśli nie będzie jakiejś pechowej sytuacji.
O Polakach to ciężko się w ogóle wypowiadać... Potwierdziło się że rywali dostali idealnych i żaden z nich nie był w 20

Nie wiem czy dało się lepiej trafić bo dodatkowo Stoch dostał za rywala DSQ i mógł przegrać tylko jakby sam został zdyskwalifikowany

No ale oczywiście nikt tego nie wykorzystał i o Kubackim, Huli i Bachledzie nie można powiedzieć nic pozytywnego. Złudna nadzieja na postęp po Engelbergu prysnęła niczym bańka mydlana i Kruczek z Tajnerem muszą teraz na szybkości przygotować jakieś bajeczki dla łatwowiernych. Ja już się nawet nie łudzę że będzie lepiej dopóki Kruczek, Celej i Tajner będą nad wszystkim trzymać pieczę.