Wybory prezydenckie 2010

O wszystkim.

W II turze oddam głos na:

Jarosława Kaczyńskiego
11
22%
Jarosława Kaczyńskiego
11
22%
Bronisława Komorowskiego
14
28%
Bronisława Komorowskiego
14
28%

Razem głosów : 50

Re: Wybory prezydenckie 2010 - na kogo zagłosujesz?

Postprzez markos7207 » 01 Cze 2010 00:51

Zacznę od końca Twojego komentarza Drogi Figaro; ogólnie to jest ze mnie "niespotykanie spokojny człowiek" :wink: a raptus czy piekielnik, jak to ująłeś, wstępuje we mnie rzadko i wtedy gdy mi ktoś stanie na odcisk i nie daj Bóg jeszcze to z premedytacją powtórzy albo próbuje zrobić ze mnie durnia wmawiając że białe jest czarne. Kłócić się też nie lubię chyba że jestem przekonany o swojej racji. Dodałbym jeszcze że nie bardzo jestem zadowolony gdy ktoś uważa mnie za kogoś gorszego tylko z tego powodu że mam inne poglądy polityczne niż on. A tak poza tym to bije ode mnie "siła spokoju" jak od "typowego"wyborcy PiS-u :lol: .
W elektoracie każdej partii jest jakiś procent(mniejszy lub większy) radykałów i PiS nie jest tu żadnym wyjątkiem i nawet jeśli ktoś uważa że ten procent jest w partii Kaczyńskiego większy to na pewno nie na tyle silny by pod jego dyktando realizować politykę partii i ewentualnego rządu. Do monstrualnych rozmiarów wyolbrzymiono rzekomy wpływ o. Rydzyka na politykę PiS-u a że tak nie było i nie jest świadczy choćby fakt że na czele sztabu wyborczego J. Kaczyńskiego stoi Joanna Kluzik-Rostkowska(można o niej powiedzieć wszystko ale nie to że jest ulubienicą toruńskiego redemptorysty i jego mediów :wink: ) która ma poglądy bardziej lewicowe na niektóre sprawy niż niejeden polityk SLD. A co do elektoratu LPR i Samoobrony to niewiele go zostało przy PiS-ie, raczej wiekszość rozpierzchła się po radykalnych "kanapowych" ugrupowaniach.
Nie wiem co Cie tak przeraża w wizji "katolicko-narodowego państwa", bo od stuleci Kościół Katolicki w Polsce jest bardzo mocno związany z polską tradycją, kulturą i obyczajami(przecież przeszło 90% polskiego społeczeństwa deklaruje się jako katolicy) a w trudnych czasach zaborów, wojen czy ostatnio komunizmu był opoką polskości i dawał schronienie nawet tym którzy nie mieli z nim wiele albo nic wspólnego. Jakoś przez 2 lata rządów PiS nawet z nawiedzonym Giertychem nie kazano przynosić zaświadczeń od proboszcza by dostać pracę ani nie zamieniono abonamentu płaconego na TVP i PR na rzecz Radia Maryja czy Telewizji Trwam. Polska nie stała się drugim Iranem, stosów i inkwizycji nie stwierdziłem. Wtedy jak i teraz każdy mógł oglądać, słuchać i czytać co mu się podoba czy to Radio Maryja, TVN czy Gazetę Wyborczą.
Jak dla mnie zasada wolnego rynku z silną pozycją państwa w gospodarce nie ma nic wspólnego z komunizmem lecz ze zdrowym rozsadkiem i faktem że nie wszystkie gałęzie gospodarki można sprywatyzować.
Coś mi sie wydaje Figaro że Twoja lewicowość to bardziej antyklerykalizm, a to z lewicowością ma tyle wspólnego co ja z marsjanami. Ale mamy wolny kraj i każdy ma swobodną możliwość wyrażania poglądów tylko proszę bez dzielenia na lepsze(bo moje) i gorsze(bo nie moje).
Zresztą w dzisiejszych czasach zatarły się tradycyjne podziały na lewicę i prawicę. Ja osobiście mam raczej konserwatywne poglady na sprawy obyczajowe(choć bez przesady bo sam żyję w związku bez ślubu z kobietą dużo młodszą od siebie, ile nie napiszę bo jeszcze Masha spadnie z krzesła czytając ten tekst a jest w tej kwestii wrażliwa :lol: ), polityczne ale w sprawach społecznych i gospodarczych raczej ...lewicowe. A co głosi dziś lewica ? Taki SLD jest za polityką gospodarczą wolną od wszelkiej interwencji państwa, za prywatyzacją " na maksa", to co to za lewica skoro w tej kwesti nie różni się od gospodarczych liberałów z PO ? Lewicowością ma być walka z Kościołem i opowiadanie się za małżeństwami gejów ? Albo walka o dobre imię PRL-u, Jaruzelskiego czy emerytur funkcjonariuszy SB ? W Polsce już nie ma prawdziwej lewicy.
Reasumując, jeśli Jarosław Kaczyński wygra wybory prezydenckie, o co będzie niesłychanie ciężko, a PiS w przyszłości parlamentarne to żaden kataklizm nam nie grozi i zapewniam Cię Figaro że możesz spać spokojnie :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Zann » 01 Cze 2010 20:14

m
Ostatnio edytowany przez Zann, 18 Wrz 2010 10:39, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 01 Cze 2010 22:51

Mi się wydaje że Radio Maryja ma spory wpływ na elektorat. Moja babcia na wiosce słuchająca Radia Maryja nie widzi innej partii niż PIS. Wstyd się przyznać ale dla niej inne partie nie istnieją bo tak mówią w radiu. A teoretycznie najlepszy dla katolików jest Marek Jurek jeśli chodzi strikte o wartości chrześcijańskie. Moim zdaniem religia powinna iść osobno a państwo osobno. Nie można się kierować ustaleniami kleru w podejmowaniu ważnych decyzji. Jezus chyba ponad 2000 lat temu nie osądził czy in vitro jest dobre czy złe. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Nie może być tak że rząd sobie za kilka lat zakaże in vitro (taki przykład) bo tak mówią księża i ktoś nie wierzący a bezpłodny będzie musiał adoptować.

A czego to nie można sprywatyzować? Ja np mimo że popieram Korwina to się z nim nie zgadzam w radykalnym podejściu ale uważam że 95% "państwa" można sprywatyzować. Np. służba zdrowia powinna być sprywatyzowana i miesięcznie się powinno płacić jedynie z 20 zł na karetkę w przypadku jakiegoś wypadku i tyle. Reszta sobie wykupi taką polisę jaką będzie chciała. Aktualnie jak nie dasz w łapę to i tak możesz umrzeć w kolejce. Także nie bardzo rozumiem lewicową utopie która jest większą utopią niż utopia Korwina (bo trzeba przyznać że to też utopia)

Zaraz, zaraz. Co głosi SLD? Ja słyszałem że SLD chce zrobić wszystko za darmo. Jakieś żłobki, internet i inne duperele. Tylko kot za to zapłaci? Podatki 90%? I jacy z PO są Liberałowie? :wink: Ja uważam że w Polsce nie ma prawdziwej prawic a jest sama lewica i partie centrowe. Bycie centrowcem jest najwygodniejsze i najłatwiej głosić chwytliwe slogany.

A co do reprezentanta Lewicy to proszę bardzo - ZIĘTEK! On jeszcze wierzy w socjalizm i to mnie najbardziej śmieszy.Napieralski przy nim to spokojnie centrowiec. Jako jedyny jest np za adopcją dzieci przez homo :shock: no i oczywiście wszystko państwowe i "darmowe".

Ja w 2 turze też się chyba skusze na PiS. No chyba że będzie jakaś niespodzianka ala Tymiński ale raczej nie ma takiego kandydata. Korwin za bardzo sobie lubi strzelać w stopy. W 2 turze bym chciał Olechowskiego albo Jurka i jakiś wybór bym miał. Kaczyński/Komorowski to raczej niewielka różnica.

Miażdżą mnie jeszcze DEBATY Kaczyńskiego :lol: :lol: Fajnie to sobie wymyślił cwaniak. :wink:

I na Koniec Majewski o kandydatach. Wklejam tylko dla NAPIERALSKIEGO. Po prostu dzieło zniszczenia :lol:
http://www.onet.tv/refleksje-szymoneta- ... klip.html#
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 07 Cze 2010 23:45

Dość ciekawy test wyborczy obrazujący do jakiego kandydata nam teoretycznie najbliżej :wink: .
Dla mnie,mimo że oddam głos na J. Kaczyńskiego, wyszło coś takiego:
http://i48.tinypic.com/34yp4xk.jpg

Tylko co robi Endrju na 3-im miejscu :roll: :wink:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Cze 2010 00:34

Ten test to trochę lipa bo nie ma pytań związanych z gospodarką, polityką zagraniczną, sądownictwem a pytania są ze sobą powiązane czyli można stracić już pierwszą odpowiedzią i dodatkowo niektóre głupie. W najlepszej sytuacji jest Lepper bo odpowiedział TAK albo NIE na wszystkie czyli populista pełną gębą. A tak poza tym to widzę że wprowadzili nową opcje ważne czy nieważne. Zobaczymy co mi wyjdzie :D W sumie to za każdym razem mi wyjdzie co innego bo ciężko ustalić co jest ważne/nieważne albo średnie no ale coś tak zadziałałem.

Oto wyniki:

Janusz Korwin-Mikke 84.75%
Andrzej Lepper 62.71%
Kornel Morawiecki 50.85%
Marek Jurek 49.15%
Waldemar Pawlak 42.37%
Jarosław Kaczyński 42.37% :twisted:
Bogusław Ziętek 38.98%
Andrzej Olechowski 37.29%
Grzegorz Napieralski 33.9%
Bronisław Komorowski 30.51% :lol:

Jedynie co mnie martwi to Lepper i Ziętek za wysoko. Poza tym OK :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 08 Cze 2010 10:14

Przyznaj się ile razy wypełniałeś test aby JKM znalazł się na pierwszym miejscu :wink: .
Choć sam też spróbowałem wcielić się w tok myślenia Janusza(czyli mniej-więcej prywatyzujemy i ilkwidujemy co się da i na co trzeba wykładać kasę z budżetu), i wyszedł mi taki wynik :shock: :

Janusz Korwin-Mikke 83.33%
Andrzej Lepper 61.11%
Kornel Morawiecki 58.33%
Waldemar Pawlak 50%
Marek Jurek 47.22%
Bogusław Ziętek 44.44%
Andrzej Olechowski 41.67%
Jarosław Kaczyński 41.67%
Grzegorz Napieralski 38.89%
Bronisław Komorowski 30.56%

Jedyny plus to miejsce ostatniego kandydata :wink: .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Cze 2010 10:29

Zawsze jest JKM na czele więc bez takich żartów :twisted: Teraz na 100% bym nie powtórzył tego wyniku bo jak tu się na pamięć nauczyć co jest ważne/średnie/nieważne ale zawsze JKM i Lepper w czołówce :lol: Później zazwyczaj Jurek a nie Morawiecki który przeszłość ma OK ale teraz to on sam nie wie jaki ma program. Taki sympatyczny dziadek ale nie prezydent :wink: Ostatnie miejsca zazwyczaj Bogusław "dzieci dla gejów" Ziętek :D A jakbym chciał to JKM by miał 100% bo znam odpowiedzi z TVN 24 bo jest to robione na ich podstawie. :twisted: Pytania trochę bez sensu bo jak pisałem nie porusza wielu ważnych kwestii i równie dobrze mogli spytać "lubisz frytki? " i zawsze by wnosiło coś ciekawego do ankiety i nie obniżyło by bardzo poziomu.

Komorowski to jest taka piz**** że boi się na debatę iść i proponuje na neutralnym gruncie czyli w TVNie. Dobry jajcarz bo TVN to tak neutralny grunt jak telewizja TRWAM :lol: Jak dla mnie to powinna być debata Korwin-Mikke, Lepper, Kaczyński, Komorowski i myślę że oglądalność by skoczyła do 10 milionów :D Byłby dobry show a tak będzie zamulacz Pawlak i raper Napieralski :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez matti » 08 Cze 2010 12:11

Ciekawe dlaczego w TVN-ie? Przecież to nie jest telewizja do której każdy posiada dostęp!!! Ja chce tą debatę obejrzeć, a tak się składa, że TVP jest jedyną ogólnodostępną.
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez RakuNH » 08 Cze 2010 21:39

Napieralski teraz chyba chciał uderzyć w młody męski elektorat. Jak dla mnie wokalistki ładne ale wiocha straszna a na dodatek powiedziały "Napieralski to dobry kandydat bo jest młody i atrakcyjny" "my sie polityką tak bardzo nie interesujemy" czyli po prostu chcą się wybić i wybiją się na pewno :D Ale głosów myślę że nie przybędzie :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=t6WszjdKfrU

:lol: :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 08 Cze 2010 22:32

Dziewuszki rzeczywiście całkiem, całkiem :wink: tylko z tą wiochą to ostrożniej :twisted: , nie zapominaj skąd pochodzę :lol: .
A sam "utwór" przypomina mi nieco inną chałę stworzoną dla lewicowego kandydata sprzed 15 lat, niejakiego Olka. A Top One który to "spłodził" stracił całą moją sympatię jaką miałem do tego zespołu.
Ole Olek :oops:
Ale powtórki nie będzie. Grześ to nie Olek a siostrzyczki to nie ikona disco polo.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez matti » 09 Cze 2010 09:11

Dziś pewnie Palikot znowu urządzi cyrk. Podobno jakiś wiec w Lublinie organizuje, a co najśmieszniejsze to w tym samym czasie kampanie prowadził tam będzie Kaczyński. Chcecie czy nie, ale podczas tej kampanii PO zmieniła totalnie oblicze, obecnie jest partią bezpodstawnie atakującą ludzi, naśmiewającą się z nich. Polityka miłości się skończyła, mamy teraz obraz partii Palikota, Niesiołowskiego, Bartoszewskiego, Komorowskiego i Tuska. Zresztą mogę was zapewnić, że na Podkarpaciu Kaczyński wygra w cuglach, tam nikt przy zdrowych zmysłach nie zagłosuje na nikogo innego jak: Kaczyński, Jurek, Korwin-Mikke, Pawlak.
matti
Kadra B

Postprzez Masha » 09 Cze 2010 09:55

Podwędziłam z innego forum :wink:
http://www.test-wyborczy.pl/
Mi wyszło 82,4 na Pawlaka. :lol:
72, 6 na Komorowskiego.
64, 2 na Niesiołowskiego.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez doliniarz » 09 Cze 2010 10:52

Z testu Mashy wyszło mi tak :shock:
Andrzej Lepper 84.62%
Waldemar Pawlak 76.92%
Kornel Morawiecki 69.23%
Marek Jurek 65.38%
Janusz Korwin-Mikke 61.54%
Jarosław Kaczyński 61.54%
Grzegorz Napieralski 61.54%
Bogusław Ziętek 57.69%
Andrzej Olechowski 53.85%
Bronisław Komorowski 50%
Chyba muszę głosować na Andrzejka 8)
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 09 Cze 2010 11:00

Andrzejek to taki populista że szkoda gadać :wink: Zyskał tym że na każde pytanie dał jasną odpowiedź i nie miał "brak zdania" także prawie zawsze u każdego jest w czołówce a Olechowski który często miał brak zdania prawie zawsze jest na dole :wink:

Oglądałem wczoraj debatę Morawiecki, Ziętek, Lepper to komedia była przednia. Ziętek to socjalista i co gorsza on wierzy w socjalizm :shock: Chce zrobić jakieś lokalne podatki na szpitale i w życiu nie pozwoli na prywatyzację :roll: Lepper wygadywał jakieś dyrdymały żeby się ludziom podobało ale nic konkretnego od niego nie usłyszałem a najlepszy był Morawiecki który chciał żeby pozostała dwójka go poparła. Sympatyczny dziadek i jakby nie było Korwina to może bym mu dał głos na pocieszenie ale wygaduje takie dyrdymały że głowa mała i bardziej by się jaki filozof nadawał.

Dziś debata na UW z udziałem 8 bez Napieralskiego i Kaczyńskiego a jutra miała być debata Korwin, Jurek, Olechowski ale chyba jej nie będzie no bo poza Korwinem zrezygnowali i fajnie by było jakby go dorzucili na miejsce Komorowskiego którego nie będzie :lol:

A tak pzoa tym to strasznie dziwne wyniki masz. :wink: Jurek i Korwin w okolicach Ziętka i Napieralskiego i ostatni ma aż 50% :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Cze 2010 12:01

Masha napisał(a):Podwędziłam z innego forum :wink:
http://www.test-wyborczy.pl/
Mi wyszło 82,4 na Pawlaka. :lol:
72, 6 na Komorowskiego.
64, 2 na Niesiołowskiego.

Coś rzadko tu chyba zaglądasz :wink: . A o czym ja tu z Raku ostatnio dyskutuję kilka postów wyżej ?
No i skąd ten Stefek-Burczymucha ? :roll: :wink:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 09 Cze 2010 14:13

Nie zauważyłam :D

Oczywiście Napieralski :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 09 Cze 2010 14:17

To mam nadzieje że głos idzie na Pawlaka :wink: :twisted:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 09 Cze 2010 14:24

Chciałabym zagłosować na Tuska bądź Sikorskiego, ale z wiadomych przyczyn nie mogę :? Więc głos tak czy siak na Komorowskiego, zajął drugie miejsce więc źle nie jest...Jeżeli chodzi o Pawlaka to nie wiem skąd się wziął na 1 miejscu...
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 09 Cze 2010 15:09

Tak się składa, że mi Lepper wyszedł pierwszy, potem Korwin, Kaczyński i Jurek.
matti
Kadra B

Postprzez RakuNH » 09 Cze 2010 15:14

Masha nie możesz ukrywać swojego prawdziwego "ja"! A tak serio mówiąc jeśli chodzi o wizerunek to Pawlak jest najbardziej beznadziejny. Cytuje tylko te swoje 5 punktów programu, nie może się wysłowić i nawet w spocie jest sztywny. Oczywiście ważniejszy są założenia programowe ale mówię to jako ciekawostkę.

JKM wchodzi na pełnej mocy w TVP :lol:
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości