Igrzyska w TV

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Gdzie obejrzysz transmisję z Igrzysk w Vancouver?

Eurosport
28
38%
Eurosport
28
38%
TVP/TVP Sport
7
9%
TVP/TVP Sport
7
9%
inna stacja
2
3%
inna stacja
2
3%
po co mam oglądać? sprawdzę wyniki!
0
Brak głosów
po co mam oglądać? sprawdzę wyniki!
0
Brak głosów

Razem głosów : 74

Re: Igrzyska w TV

Postprzez RakuNH » 10 Lut 2010 00:04

Janko10 napisał(a):
Mateusz napisał(a):Pewnie TVP skupi się na pokazywaniu Polaków i to jest jedyny plus tej stacji, bo komentarz jak i cała oprawa pewnie będzie do bani.

I właśnie dlatego wydałem te 13.90 PLN... Figaro wybacz... :wink:

Ale jakie to występy Polaków będą tak istotne?:p Co najwyżej łyżwiarstwo szybkie. Reszta będzie na Eurosporcie :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 10 Lut 2010 00:40

I to jest warte 13.90. :wink:
Sanki i boby i tak pewnie trzeba będzie oglądać na ZDF, ARD albo RAISPORT...
Generalnie im więcej stacji tym większe prawdopodobieństwo, że czegoś się nie straci co się lubi.
TV też sobie wymieniłem przed IO, jak szaleć, to szaleć. :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RychuGKM » 10 Lut 2010 08:54

figaro56 napisał(a):RychuGKM znam ludzi dla których te 200 zł jest problemem finansowym i nie pisz,że sami są sobie winni. Jak masz 600 czy 700 złotych na miesiąc to wierz mi, że wydanie 200 zł na talerz jest daleko w hierarchii wydatków. Nie o to zresztą chodzi. Chodzi o to, ze publiczna tv nie ma prawa pobierać dodatkowego haraczu od kibiców płacących abonament. Jak chce ten haracz pobierać, to do cholery niech chociaż skończą z tą hipokryzją i przestaną nazywać siebie publiczną.

Masz racje , ale mnie chodziło o takich którzy mają kasę , a skąpią na talerz , a później płaczą , że nie mają co oglądać. Wierz mi takich jest również sporo.
PS . Zauważyłem , że w TVP nie zobaczymy także żadnego biegu mężczyzn! Nawet 50 km jednej z najbardziej prestiżowych konkurencji igrzysk!!!
Nie będzie też transmisji:
4 ślizgu kobiet w saneczkarstwie(3 też nie , ale to dlatego , że w tym samym, czasie jest Biathlon)
4 ślizgu bobsleistów
Oczywiście być może tefałpe zrobi nam łaskę i pokaże skróty w bloku nocnym od 1 do 6.
Piszę tu o transmisjach które mogłyby się znaleźć w ramówce , bo w tym czasie nie ma nic innego. Co innego , gdy zawody się pokrywają czasowo .Równoległej transmisji na dwóch kanałach (tak jak jest w norwegii) od publicznej nie wymagam.
RychuGKM
Kadra B

Postprzez dawid » 12 Lut 2010 17:39

http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

POLECAM OBECNIE leci 5 trening mężczyzn

wszystkie relacje z igrzyskach
Awatar użytkownika
dawid
Junior

Miejscowość: Bytnica

Postprzez ewcia » 12 Lut 2010 18:42

RychuGKM napisał(a):TVP po raz kolejny zakpiła z kibiców! :) Transmisje z igrzysk przegrywają czas antenowy z "Barwami NieSzczęścia" i "M jak Mdłości" , przez co o pełnych transmisjach z narciarstwa alpejskiego , czy kombinacji norweskiej(jakieś tam szczątkowe będą) możemy zapomnieć! Hokeja też sobie nie pooglądamy(chodzi o mecze o 6 rano) Bo ważniejsza jest "Kawa czy herbata"
A właśnie o 6 jest wiele klasyków : Czechy-Słowacja czy Finlandia-Szwecja(rewanż za finał z Turynu :D).
Mnie to nie rusza , bo mam TVP sport , eurosport i ZDF/ARD , ale współczuje ludziom którzy mają tylko TVP 1, 2 i INFO(dlaczego tam nie ma transmisji???!!!!) Z drugiej jednak strony sami są sobie wnni .200zl na talerz i tuner cyfrowy to nie jest dużo

Na INFO są transmisje. Z posiedzeń komisji śledczych itp. :lol:
ewcia
Junior

Miejscowość: Szczecin

Postprzez Fevon » 13 Lut 2010 21:07

Jest jeszcze możliwość przez internet, będzie kilka kanałów w razie pokrywania się dyscyplin
http://sport.tvp.pl/vancouver2010
Fevon
Junior młodszy

Miejscowość: Sosnowiec

Biegi narciarskie

Postprzez dan » 15 Lut 2010 17:23

Kacpero muszę Cię zmartwić. Jóźwik będzie komentował wszystkie biegi na tych igrzyskach.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Re: Biegi narciarskie

Postprzez Laleczka Chucky » 15 Lut 2010 17:29

A Jóźwik jest tam na miejscu w Kanadzie?, bo jak nie to może będzie komentował z Łuszczkiem.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Re: Biegi narciarskie

Postprzez Daniel » 15 Lut 2010 17:58

Mateusz napisał(a):A Jóźwik jest tam na miejscu w Kanadzie?

tak
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez forresty » 17 Lut 2010 10:42

minęło kilka dni IO wiec czas na pierwsze uwagi w kwestii transmisji i ich jakości. Wnioski towarzysze mam takie że na odcinku transmisji w tvp następuje głęboka dezorganizacja i brak kontroli nad procesem produkcyjnym. Szczerze mówiąc po tvp nie można spodziewać się wiele ale to co wyprawiają w tym roku to jakieś kpiny z widza, abonenta. Robią wszystko aby nie płacic abonamentu chyba.

A generalnie to takiej olimpady jak w Lillehammer to już chyba nie będzie. kupa ludzi na biegach, świetny poziom .. to se ne vrati chyba
Ostatnio edytowany przez forresty, 22 Lut 2010 17:06, edytowano w sumie 1 raz
forresty
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 17 Lut 2010 12:52

Z czym mi się kojarzą dotychczas IO w TVP? Kupa reklam przerywana od czasu do czasu Wkurzajewskim Szoł. Ten sportowy ignorant z fryzurką na irokeza za którego plecami na tych monitorach można sobie pooglądać trochę sportu. Pomyśleć, że niektórzy narzekali na Magdalenę Grzywę. Toż ona jest jak gwiazda, jak brylant na hałdzie koksu w porównaniu do tych pożal się Boże profesjonalistów. Nie wiem nie śledzę tego dokładnie ale słyszałem, że Kurzajewski dostał Telekamerę czy coś takiego jako najlepszy komentator sportowy. Niech mnie ktoś uspokoi, że to nieprawda i, że się tylko przesłyszałem. To byłby już koniec komentatorów w TVP. W przyszłym roku nagrodzić Szczęsnego vel Nieszczęsnego i można sportowi w TVP urządzić przy okazji pogrzeb.
Szczytem wszystkiego jest informowanie przez szołmena z irokezem, że mecz hokejowy USA-Szwajcaria mogą płacący abonament widzowie publicznej obejrzeć na kodowanym kanale TVP Sport ale tylko ci co zapłacili dodatkowy haracz na pensję dla szołmena. Reszta skazana jest na wysłuchiwanie ględzenia tegoż szołmena, ewentualnie mogą pozerkać za plecy szołmena i trochę sportu pooglądać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2010 12:57

najlepsze jest to że dają 15 minut reklam kiedy startuje Polak a później udają że to jest na żywo.... Szkoda w ogóle się więcej rozpisywać. Wchodze tam tylko w ekstremalnych przypadkach kiedy na ES są reklamy które i tak są 3 razy krótsze.
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 17 Lut 2010 15:22, edytowano w sumie 1 raz
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez basten » 17 Lut 2010 14:58

tvp właczam, tylko wtedy gdy sa reklamy na eurosporcie, a i tak czasami wole posłuchac zimocha w radio lub nawet reklamy lepsze sa od wkurzajewskiego.
podczas biegu na 10km , głowny problemem wkurzajewskiego było to czy w ranczo wójt czy ksiadz zaprosi złota medalistke do siebie. U mnie nawet ksiadz na kazaniu podniosł temat dlaczego "ekspertki-aktorki" w studio pytają sie malysza czym bedzie wznosił toast (na co pan Adam odpowiedzial ze woda)

p.s. tak na marginesie dlaczego do sportowców mowi sie per ty , justyno Adamie , adasiu??
basten
Młodzik

Postprzez Duche » 17 Lut 2010 15:02

Po tym co tutaj czytam to dochodzę do wniosku, że jednak bardzo dobrze zrobiłem, że całe igrzyska oglądam w Eurosporcie. Na moment tylko włączyłem TVP jak zakończył się konkurs skoków i w studiu toczyła się jakże ciekawa dyskusja :roll: Zaprosili jakąś aktorkę, Schejbal chyba się nazywa czy jakoś tak i to ona ma niby być jakimś ekspertem od skoków? W Eurosporcie mieli Widhoelzla w czasie T4S, a tutaj mają jakiś aktorów. W Polsce już nie ma żadnych ludzi znających się na skokach, że muszą aktorów zapraszać? Żenada.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez arek » 17 Lut 2010 15:09

TVP traktuje relacje z IO jako reklamę swoich durnych seriali, jeszcze trochę a specjalistami okażą się Mroczki i Urbańska! Wkurzajewski bierze za wzór Chylewską z Aten, ona to samo wtedy robiła!!! :evil:
Chociaż dobrze ,że w internecie można skróty oglądać, ale dzisiaj coś gorzej działa strona TVP!
arek
Młodzieżowiec

Miejscowość: Radom

Postprzez markos7207 » 17 Lut 2010 15:19

Jedyne co oglądam w TVP z igrzysk to skoki, i choć czasem "Fred" działa na mnie jak płachta na byka, to mam do gościa sentyment przez te wszystkie lata oglądania zawodów z jego komentarzem. Zresztą po "transferze" do publicznej (nie)Szczęsnego i pokazaniu przez niego próbki swoich możliwości człowiek zatęsknił do "starego, dobrego" :wink: Szaranowicza.
Obejrzałem też powtórki z kombinacji i biegów na 10/15 km i to co wygaduje Jóżwik powoduje że "scyzoryk w kieszeni się otwiera" i gdyby nie Szymon Krasicki który mu pomaga(a właściwie to Jóżwik jemu przeszkadza :wink: ) trzeba by wyłączyć fonię. Widać że Krasicki ma pojęcie o biegach choć może nie jest do końca na bieżąco w obecnej sytuacji w biegach ale przynajmniej ma podstawową wiedzę o tym sporcie. A wymowa nazwisk to tragedia...
Głównie oglądam igrzyska w nrk, i na prawdę zazdroszczę Norwegom takiej publicznej telewizji która sportem stoi. Tam nie uświadczysz jakiegoś "aktorzyny" w studiu a same sportowe sławy. Ekspertami i wspólkomentatorami są m.in. Liv Grete Poiree(biathlon), Espen Bredesen(skoki), Thomas Alsgaard(biegi) czy Kjetil Andre Aamodt(n.alpejskie).
No i oczywiście także w Eurosporcie ale to także powtórki(przecież się nie rozdwoję :wink: )
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Regis » 17 Lut 2010 15:23

To jest naprawdę przykre, że mamy media publiczne na tak żałosnym poziomie. Ten Cezary Żak, który opowiada o WIlkowyjach to już przelał czarę goryczy. Jakieś wyższe siły się nade mną zlitowały i od nowego roku przywrócili mi Eurosport do pakietu, bez tego bym nie wytrzymał. Jedyni ludzie, którzy prezentują jakiś tam poziom to Szaranowicz i Szpakowski. Widać że panowie mają ogromne doświadczenie, bez nich sport w TVP nie istnieje. Ciekawe, kto dzisiaj zawita w studiu, i czy znów przed biegiem zostanie przyznane Justynie złoto. Obawiam się, że Mroczki są bardzo prawdopodobne...
Regis
Junior

Postprzez Laleczka Chucky » 17 Lut 2010 16:28

Dzisiaj w studio TVP będzie Rysiu z Klanu czy Rysio Taxi Driver, hahahhaha :lol: Przy tych wszystkich ekspertach to Grzywa wyrasta na prawdziwą gwiazdę, wczoraj przed transmisjami z biathlonu mówiła bardzo mądrze i ciekawie, widać że ma pojęcie o biathlonie, pomimo że nie była jakąś dobrą zawodniczką.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2010 17:48

Już nie przesadzajmy. Grzywa jest ładna, nawet wygadana i spokojnie sobie w mediach poradzi ale swoje błędy robi i niestety jeszcze jest moim zdaniem nudna w komentarzu :wink: To że się zdecydowanie wybija z dna TVP to raczej nie powód do dumy a powód do płaczu :lol:

Mam nadzieje że nie porównuje się do nich tylko ma jakieś wieksze ambicję :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Regis » 17 Lut 2010 18:44

Dzisiaj w studiu Hołowczyc... W sumie muszą kogoś zapraszać, rozumiem, że nie ma poza Łuszczkiem dobrych biegaczy w Polsce, ale czy nie można zaprosić jakiegoś dziennikarza sportowego?
Regis
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości