figaro56 napisał(a):RychuGKM znam ludzi dla których te 200 zł jest problemem finansowym i nie pisz,że sami są sobie winni. Jak masz 600 czy 700 złotych na miesiąc to wierz mi, że wydanie 200 zł na talerz jest daleko w hierarchii wydatków. Nie o to zresztą chodzi. Chodzi o to, ze publiczna tv nie ma prawa pobierać dodatkowego haraczu od kibiców płacących abonament. Jak chce ten haracz pobierać, to do cholery niech chociaż skończą z tą hipokryzją i przestaną nazywać siebie publiczną.
Masz racje , ale mnie chodziło o takich którzy mają kasę , a skąpią na talerz , a później płaczą , że nie mają co oglądać. Wierz mi takich jest również sporo.
PS . Zauważyłem , że w TVP nie zobaczymy także żadnego biegu mężczyzn! Nawet 50 km jednej z najbardziej prestiżowych konkurencji igrzysk!!!
Nie będzie też transmisji:
4 ślizgu kobiet w saneczkarstwie(3 też nie , ale to dlatego , że w tym samym, czasie jest Biathlon)
4 ślizgu bobsleistów
Oczywiście być może tefałpe zrobi nam łaskę i pokaże skróty w bloku nocnym od 1 do 6.
Piszę tu o transmisjach które mogłyby się znaleźć w ramówce , bo w tym czasie nie ma nic innego. Co innego , gdy zawody się pokrywają czasowo .Równoległej transmisji na dwóch kanałach (tak jak jest w norwegii) od publicznej nie wymagam.