Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez markos7207 » 16 Lut 2010 15:42

RakuNH napisał(a):Dziś podium raczej bez większych sensacji
1Svendsen
2Bjoerdalen
3Sikora

:D

Rzadko mi się podobają Twoje typowania ale to może być :wink:
:lol: :lol: :lol:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez basten » 16 Lut 2010 15:50

figaro zgadzam sie z toba w 300% , jak moze byc tak ze medal zdobywa fak a potem za to samo jeszcze raz fak (az sie chce napisac inaczej nazwisko tego sympatycznego sportowca ze słonecznej chorwacji)
basten
Młodzik

Postprzez Laleczka Chucky » 16 Lut 2010 15:53

Mnie zastanawia to jak dzisiaj poradzi sobie Kuzmina. Jeżeli dalej będzie tak szybko biegła i dotrzymywała kroku Neuner to naprawdę moje podejrzenia co do jej uczciwości jeżeli chodzi o doping wzrosną.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez dan » 16 Lut 2010 17:04

Szkoda, że Tomek ma taką stratę, bo ona praktycznie przekreśla jego szanse na medal. Jeżeli chodzi o Polki to Krysia dobrze strzelając i starając przytrzymać się jakieś szybkiej biegaczki może osiągnąć naprawdę dobry wynik. Mam nadzieję też, że pozostałe awansują, walka toczy się przecież o to, by Polki mogły startować w biegu za startu wspólnego.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez karlos » 16 Lut 2010 17:10

Co do biegów pościgowych, to sama idea według mnie jest ok, tylko może warto rozważyć dzielenie strat ze sprintu przez 2, bo wtedy zawody byłyby dużo ciekawsze, a wpływ sprintu mniejszy i nie przekreślałby szans zawodników, którym w sprincie trochę nie poszło :D . Sprint obecnie jest koronną konkurencją, więc jego wpływ na bieg pościgowy jest poniekąd uzasadniony, oczywiście nie dotyczy to szczególnych przypadków, jak sprint na tych igrzyskach, gdy wyniki zostały bardzo wypaczone przez pogodę :( .
Co do dzisiejszych biegów pościgowych, to u pań przewidywanie wyników to trochę jak wróżenie z fusów, bo straty niewielkie i choć Neuner i Kuzmina wydają się faworytkami, to jednak obie na strzelnicy potrafią być niezwykle chimeryczne, więc pozostałe zawodniczki mają również spore szanse na złoty medal.
U panów sytuacja jest bardziej klarowna, według mnie faworytami są Svendsen i Jay, z tym, że moim zdaniem Svendsen nie jest zdecydowanym faworytem, ponieważ z powodu choroby nie jest w optymalnej formie, a Jay w strzelaniu jest bardzo pewny, więc może pokusić się o kolejną niespodziankę, bo te trasy najwyraźniej mu leżą, skoro rok temu odniósł tu też zwycięstwo w biegu indywidualnym. Reszta zawodników stoczy zapewne walkę o brązowy medal, ciężko przewidzieć jak będą sobie radzić niedzielni farciarze, ale z pozostałych zawodników groźni będą Eder, Ferry oraz grupa pościgowa z Bjoerndalenem, Ustyugovem i Greisem na czele, tylko czy ich strata nie jest za duża :?:
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Laleczka Chucky » 16 Lut 2010 17:12

W radiu słyszałem, że Tomasz dzisiaj będzie walczył o medal. No nie wiem, raczej szanse są bliskie zeru, strata jest potężna i zajęcie przez Tomka miejsca w pierwszej 10. czy 5. to będzie ogromny sukces.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2010 17:16

Ja jestem pewien że Tomek dziś pobiegnie bardzo dobrze. Nie jak będzie strzelała ale jestem prawie przekonany że 20/20 dałoby mu medal :wink:

Zobaczymy jak to będzie :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 16 Lut 2010 17:16

Mateusz napisał(a):Dzisiaj w radiu słyszałem, że Tomasz dzisiaj będzie walczył o medale. No nie wiem, raczej szanse są bliskie zeru, strata jest potężna i zajęcie przez Tomka miejsca w pierwszej 10. czy 5. to będzie ogromny sukces.

Zgadzam się z tym, że dla Tomka sukcesem będzie awans do 10, jedyną szansą na medal dla Tomka byłyby dantejskie warunki, przy których wszystko jest możliwe. Natomiast, co do różnego rodzaju mediów, to ciężko od nich wymagać obiektywizmu, skoro wypowiadają się o biathlonie raz na 4 lata :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Laleczka Chucky » 16 Lut 2010 17:17

Medal?, co ty, nie ma żadnych szans. Bardzo kibicuję Sikorze i życzę mu w każdym starcie, aby osiągał jak najlepsze wyniki, ale dzisiaj stanięcie na podium jest po prostu niemożliwe.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2010 17:23

Pożyjemy zobaczymy :D Do 7 strata jest niewielka a ta ta czołowa 6 jakaś bardzo pewna w strzelaniu mi się nie wydaje :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 16 Lut 2010 17:49

W radiu mówili, że Sikorze potrzebne jest dzisiaj miejsce w pierwszej 15. aby wystartował w masówce.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2010 17:58

A skąd oni takie rzeczy biorą? :shock:

Trzeba liczyć na to że Jay utrzyma się w 15 i że nie będzie już medalistów spoza 15 w PŚ.

Szanse awansu Sikory do 15 PŚ są bardzo małe i dlatego musi być w drugiej 15 (medaliści + najlepiej spisujący się na IO spoza 15 PŚ)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Maro » 16 Lut 2010 18:08

Ciekawe jaką taktykę obiorą na dzisiejszy wyścig tacy zawodnicy jak : Bjoerndalen, Geris, Sikora...ciekawe, czy postawią wszystko na jedną kartę, czyli szybki bieg i wówczas będą liczyli na szczęście na strzelnicy, czy jednak rozłożą siły podobnie jak w innych biegach, gdzie zazwyczaj zajmowali "nieco" wyższe miejsca...można przypuszczać, że zwłaszcza Bjoerndalen wybierze to pierwsze rozwiązanie, no ale zobaczymy jak to będzie...Oczywiście podzielam Wasze opinie, dotyczące piegu pościgowego na wielkich imprezach ;)
"Rodzice pracowali praktycznie przez całą dobę. Dla mnie też sport był jedyną drogą do wyrwania się z tego życia i awansu społecznego." - OEB
Awatar użytkownika
Maro
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez ewcia » 16 Lut 2010 18:23

RakuNH napisał(a):Teraz interpretujesz w druga stronę.

Nikt nie ma mieć lepszych warunków. Warunki maja być równe.

Ale dla niektórych są równiejsze
ewcia
Junior

Miejscowość: Szczecin

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2010 18:24

ewcia napisał(a):Ale dla niektórych są równiejsze

Możesz rozwinąć bo trudno zrozumieć w jakim celu czytujesz moją odpowiedź.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ewcia » 16 Lut 2010 18:27

wiatr napisał(a):Dlaczego żadna z ekip nie złożyła protestu po wczorajszym sprincie mężczyzn? Przecież pogoda niesprawiedliwie potraktowała nie tylko naszego Tomka ale i Niemców, Francuzów, Austriaków, Rosjan. Przecież to są nacje które się najbardziej liczą w tej dyscyplinie. Gdyby oni nacisnęli na sędziów to może by się udało anulować te wyniki przypominające loterię?

Chłopie, to jest BIATLON.O czym ty bredzisz :?:

figaro56 napisał(a):O zwycięstwie w sporcie powinien decydować talent, praca, ambicja i zaangażowanie inaczej to wszystko traci sens. Równie dobrze można zrezygnować z rozgrywania zawodów jak rządzić ma przypadek i kaprysy aury to prostu wrzućmy losy i niech maszyna losująca wybierze medalistów.

I w tym " ustępie" macie kolego rację.Przyznaję ci dużą buźkę :D
ewcia
Junior

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2010 18:32

ewcia napisał(a):Chłopie, to jest BIATLON.O czym ty bredzisz :?:

byłbym bardzo ciekaw jakbyś pracowała przez 4 lata żeby zdobyć medal na IO a wszystko zniweczyłby jakieś warunki. Dodatkowo te warunki zniweczyłby nie tylko jeden ale dwa medale. Jeśli Twoim zdaniem tak ma wyglądać piękno sportu to ja dziękuje za takie piekno :lol:

czyli definicja biathlonu to "sport w którym wygrywa ten któremu sprzyjają warunki a talent i przygotowanie nie mają zbyt dużego znaczenia? " :shock:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ewcia » 16 Lut 2010 18:42

No, chyba się zastrzelę.Właśnie o tym mówię.Warunki są ważne, ale talent i przygotowanie są najważniejsze.Potrzebne jest również trochę szczęścia.Uff
ewcia
Junior

Postprzez Masha » 16 Lut 2010 19:00

O mamusiu co za stres. Ziółka już przygotowane, ale chyba nawet one nie pomogą. Krzyknę więc "Weiter, Weiter" i niech się dzieję co chce :P (chociaż jakiś malutki medalik :wink: ).

Naprzód Krysiu! Naprzód Emil! :wink:
Tomek awans do pierwszej "10" mile widziany.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez basten » 16 Lut 2010 19:13

prosze mi powiedziec jaki kataklizm musi sie stac zebysmy mieli dzis medal
moze jakis przejazd kolejowy i szlaban jak na wyscigu pokoju a jak juz bedzie peleton, albo jakas kraksa...
basten
Młodzik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości