. W piątek to nie powinno być problemu, w sobotę chyba też, gorzej z niedzielą o ile prognozy się sprawdzą.
 . W piątek to nie powinno być problemu, w sobotę chyba też, gorzej z niedzielą o ile prognozy się sprawdzą.
http://www.yr.no/sted/Norge/Buskerud/Mo ... arsel.html

zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

. Szkoda że Tande nie poleciał przynajmniej półtora metra dalej. Hula znowu najlepszy z polskich krucząt.
 . Szkoda że Tande nie poleciał przynajmniej półtora metra dalej. Hula znowu najlepszy z polskich krucząt.
 Ciekawe kogo zatrudnią na "MISJA LAHTI" bo zadanie będzie miał niezłe.
  Ciekawe kogo zatrudnią na "MISJA LAHTI" bo zadanie będzie miał niezłe.zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

, jeśli mu będą dobrze płacić.
 , jeśli mu będą dobrze płacić.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

RakuNH napisał(a):A Prevc wygrał i dzięki temu sam na siebie nałożył pewną blokadę psychiczną przed MŚ w Lahti bo się okazuje że dalej jest w formie a nie stanął w Finlandii nawet na podium. Myślę, że to może mieć na niego wpływ.
 Facet do tej pory niemal wszędzie wygrywał, stawał na podium, a i w Lahti i w Kuopio i w Kuusamo jak dotąd najwyżej 4. A pomyśleć, że brak taktycznego manewru pewnie pozwoliłby mu wygrać, a na pewno udałoby się przy pół metra dalszym skoku na dużej skoczni, bo tylu zabrakło do 95% HS i dodawanych ponad 7 punktów za belkę. Jednak jak skoczek cieszy się, że nie musi już skakać na danym obiekcie, to coś musi być na rzeczy.
 Facet do tej pory niemal wszędzie wygrywał, stawał na podium, a i w Lahti i w Kuopio i w Kuusamo jak dotąd najwyżej 4. A pomyśleć, że brak taktycznego manewru pewnie pozwoliłby mu wygrać, a na pewno udałoby się przy pół metra dalszym skoku na dużej skoczni, bo tylu zabrakło do 95% HS i dodawanych ponad 7 punktów za belkę. Jednak jak skoczek cieszy się, że nie musi już skakać na danym obiekcie, to coś musi być na rzeczy.

Uwielbiam oglądać zawody na tej skoczni, atmosferę tam panującą i te dalekie loty. Takim marzeniem na ten weekend, byłoby, by ktoś przebił skok Fannemela z Vikersund, bo rekord świata musi po prostu być na Letalnicy
 Uwielbiam oglądać zawody na tej skoczni, atmosferę tam panującą i te dalekie loty. Takim marzeniem na ten weekend, byłoby, by ktoś przebił skok Fannemela z Vikersund, bo rekord świata musi po prostu być na Letalnicy  Pogoda zapowiada się znakomita, słonecznie, niemal bezwietrznie, ciepło, więc szanse są. Oglądając powtórki rekordowych skoków Prevca z Planicy i Fannemela czy Vassilieva z Vikesund, to wydaje mi się, że na Planicy da się polecieć jeszcze 5 może 7 metrów i bezpiecznie wylądować, podczas gdy na Vikersund ta granica bezpieczeństwa jest już w zasadzie osiągnięta. Niech świadczy o tym fakt, z jaką trudnością lądował w Norwegii Fannemel, a jaki telemark miał Prevc w Słowenii, gdy na Vikersund przy skoku na 250m musiał lądować na dwie nogi.
 Pogoda zapowiada się znakomita, słonecznie, niemal bezwietrznie, ciepło, więc szanse są. Oglądając powtórki rekordowych skoków Prevca z Planicy i Fannemela czy Vassilieva z Vikesund, to wydaje mi się, że na Planicy da się polecieć jeszcze 5 może 7 metrów i bezpiecznie wylądować, podczas gdy na Vikersund ta granica bezpieczeństwa jest już w zasadzie osiągnięta. Niech świadczy o tym fakt, z jaką trudnością lądował w Norwegii Fannemel, a jaki telemark miał Prevc w Słowenii, gdy na Vikersund przy skoku na 250m musiał lądować na dwie nogi.
 . Jedni przebudują skocznię, zaraz robią to drudzy, jedni podbiorą trochę ziemi na zeskoku drudzy to samo. Jedna i druga skocznia, zresztą jak to mamuty, mocno wietrzne, ale na jednej i na drugiej przyjemnie ogląda się loty pod 250 metrów
 . Jedni przebudują skocznię, zaraz robią to drudzy, jedni podbiorą trochę ziemi na zeskoku drudzy to samo. Jedna i druga skocznia, zresztą jak to mamuty, mocno wietrzne, ale na jednej i na drugiej przyjemnie ogląda się loty pod 250 metrów  .
. 

Może jestem kibicem starej daty ale dla mnie Vikersundbakken wieje sztucznością, nie to co Planica. Wielka Letalnica
 Może jestem kibicem starej daty ale dla mnie Vikersundbakken wieje sztucznością, nie to co Planica. Wielka Letalnica  niegdyś Velikanka. w 2005 r. myślałem, że Ahonen dofrunie do linii bezpieczeństwa
 niegdyś Velikanka. w 2005 r. myślałem, że Ahonen dofrunie do linii bezpieczeństwa  No a dziś Peter nie może narzkekać, że nie dano mu pobić wszelkich możliwych rekordów. Będzie mieć 3 konkursy, 3 szanse za zwycięstwo i 300 pkt do zdobycia. Bardzo chciałbym, żeby Bobi Kranjec zaprezentował się jak należy, czyli w czubie
 No a dziś Peter nie może narzkekać, że nie dano mu pobić wszelkich możliwych rekordów. Będzie mieć 3 konkursy, 3 szanse za zwycięstwo i 300 pkt do zdobycia. Bardzo chciałbym, żeby Bobi Kranjec zaprezentował się jak należy, czyli w czubie  No a Nasi...hmm Andrzej zapowiada loty nie bliższe niż 200 m
 No a Nasi...hmm Andrzej zapowiada loty nie bliższe niż 200 m 

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości