Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez friducha » 08 Paź 2015 21:07

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:10, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez mareqna » 09 Paź 2015 10:20

Ostatnio nie mam czasu na śledzenie polityki ale tak mnie w.....ł ten o..ołom Macierewicz w USA,że tak przed wyborami w tak ordynarny i nikczemny sposób posądzić Tuska o kantakty z STASI i zniweczyć szansę na wygranie wyborów przez PIS.A tu...... się nagle dzisiaj dowiaduję z TVN-24 notabene mojej ulubionej stacji że to tylko manipulacja i że Antoni tych słów nie wypowiedział i nie posądził Tuska o kantakty z STASI :o na ale ja słyszałem i widziałem na własne uszy i oczy,że posądził że był agenten STASI. O co chodzi? Ta i inne stacje pokazują na wiecach Ryszarda Petru tłumy a potem sie okazuje,ze było 11 osób plus dziennikarze-no o co chodzi?
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 09 Paź 2015 10:42

Nieliczni, ale fanatyczni. :) Petru to jest fenomen. Jeszcze nikt poza rodziną i tymi jedenastoma osobami nie wiedział, kto zacz, jeszcze sam nawet nie wiedział, że założy jakąś Platformę-bis, a już miał 10 % jako partia żywej legendy Balcerowicza, który zresztą też o niczym nie wiedział. :roll: Myślę, że nawet Łukaszenka nie miał takiego startu.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez maksim » 09 Paź 2015 15:21

poparcie mu się odkleiło, temu Rysiu:

https://twitter.com/partia_korwin/statu ... wsrc%5Etfw

na statystach zaoszczędził :D
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez maksim » 12 Paź 2015 11:15

Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez mareqna » 19 Paź 2015 09:33

Czy za tydzień jako drudzy po Węgrach zamienimy wolność liberalną na rzecz silnego państwa gdzie panuje ład i porządek?Ja osobiście za liberalizmem nie tęsknię a na horyzoncie już wkrótce wielce prawdopodobne zwycięstwo Frontu Narodowego Marii Le Pen w Francji.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Snill Jenta » 19 Paź 2015 14:39

Jeszcze raz usłyszę o madziarach, to wyjdę z siebie.
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez esbek » 19 Paź 2015 16:07

mareqna napisał(a):Czy za tydzień jako drudzy po Węgrach zamienimy wolność liberalną na rzecz silnego państwa gdzie panuje ład i porządek?

Dobrze, że postawiłeś znak zapytania na końcu zdania. Bo jeżeli wygra ta partia na którą większość stawia to może to być tylko pozornie silne państwo, a ład i porządek będzie egzekwowany bardzo wybiórczo.
esbek
Kadra B

Postprzez maksim » 19 Paź 2015 19:19

Debata leci. Co ja pacze:

Image

Faken, co ja godam. Tam nie trzeba Nixona. Bronx pożarłby obie na śniadanie.
404 rozwaliło mnie.
Ostatnio edytowany przez maksim, 20 Paź 2015 11:26, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez RakuNH » 20 Paź 2015 08:51

Którąś odpowiedziała na jakieś pytanie? ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez esbek » 20 Paź 2015 21:16

Kłótnia tych dwóch przekupek tylko mnie utwierdziła w przekonaniu, że żadna z tych partii nie zasługuje na mój głos.
esbek
Kadra B

Postprzez mareqna » 21 Paź 2015 07:56

Debaty są dobre dla politycznych dyletantów, no ale ci oceniają powierzchowny wygląd uczestnika a nie treść zawartą w mowie.Mój faworyt(ka) nawet żeby opluł rywala albo znieważył prowadzącego albo i narobił na środku studia to ja i tak swoich preferencji wyborczych nie zmienię zresztą tak jak 95 % wyborców.Twoja Esbek faworytka wypadła wczoraj bardzo słabo jako ,,prymuska wykuła na blachę i wyrecytowała wierszyk bez zająknięcia" A liczyłem na więcej ;)
Po wczorajszym występie lewego rudego brodacza Zjednoczona Lewica może miec problemy z wejściem do Sejmu a mieli atakować drugą lokatę ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez maksim » 21 Paź 2015 09:39

Będzie dobrze
Image
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez RakuNH » 21 Paź 2015 12:23

mareqna napisał(a):Po wczorajszym występie lewego rudego brodacza Zjednoczona Lewica może miec problemy z wejściem do Sejmu a mieli atakować drugą lokatę ;)

Nie kumam tych zachwytów nad nim. Raz próbował być merytoryczny i powiedział coś o Kazachstanie. Przecież tam jest progresja podatkowa i wysokie podatki. O co mu chodziło? Nie wiem.

Takiej debaty nie da się wygrać, można tylko przegrać. Jeśli ktoś przegrał to Nowacka bo zaprezentowała się jak Ogórek. Reszta odegrała swoje role, Kukiz i Korwin najbardziej autentycznie ale każdy wiedział co powiedzą
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Snill Jenta » 21 Paź 2015 14:27

Ja tam wiem, na kogo głosować, już mi się zwoje przegrzały od czytania tych programów :roll:
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez maksim » 21 Paź 2015 15:04

Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez esbek » 21 Paź 2015 16:36

mareqna napisał(a):Twoja Esbek faworytka wypadła wczoraj bardzo słabo jako ,,prymuska wykuła na blachę i wyrecytowała wierszyk bez zająknięcia" A liczyłem na więcej ;)

Nawet nie wiedziałem, że mam jakąś faworytkę. Ale dzięki za informację, tylko może podaj mi która to, bo jestem za mało kumaty? :D
esbek
Kadra B

Postprzez Snill Jenta » 21 Paź 2015 17:15

esbek napisał(a):
mareqna napisał(a):Twoja Esbek faworytka wypadła wczoraj bardzo słabo jako ,,prymuska wykuła na blachę i wyrecytowała wierszyk bez zająknięcia" A liczyłem na więcej ;)

Nawet nie wiedziałem, że mam jakąś faworytkę. Ale dzięki za informację, tylko może podaj mi która to, bo jestem za mało kumaty? :D

Wiem, o co chodzi.
To jego ad personam daje raka.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez mareqna » 22 Paź 2015 08:41

RakuNH napisał(a):
mareqna napisał(a):Po wczorajszym występie lewego rudego brodacza Zjednoczona Lewica może miec problemy z wejściem do Sejmu a mieli atakować drugą lokatę ;)

Nie kumam tych zachwytów nad nim. Raz próbował być merytoryczny i powiedział coś o Kazachstanie. Przecież tam jest progresja podatkowa i wysokie podatki. O co mu chodziło? Nie wiem.

Takiej debaty nie da się wygrać, można tylko przegrać. Jeśli ktoś przegrał to Nowacka bo zaprezentowała się jak Ogórek. Reszta odegrała swoje role, Kukiz i Korwin najbardziej autentycznie ale każdy wiedział co powiedzą

Pełna zgoda,że debatę zdecydowanie przegrała Nowacka a Młody Lewicowiec może nie mówił za mądre rzeczy ale zaprezentował sie na tyle dobrze,że zabierze od 1-3 % Zjednoczonej Lewicy a to oznacza że mogą nie wejść do sejmu.
Fajny cytat z jedej z gazet ,,Palikociarnię i Poskomunistów może pogrzebać ideowy brodaty neobolszewik" Ironia losu!
Dzisiejszej nocy śniło mi się,że w pracy na dyżurce ochrony obok listy obecności leżały teczki a jak zajrzałem do jednej to były moje wypociny z internetu wydrukowane i posegregowane.Trzeba chłopy uważać! ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez damian940915 » 22 Paź 2015 12:15

W sumie to nie miałbym nic przeciwko, by lewica wzajemnie zabrała sobie głosy i ostatecznie żadna z tych partii nie weszła do sejmu ;) PiS jako lewica ekonomiczna i PO jako lewica światopoglądowa zapewnią dość rozrywki z tej strony sceny politycznej :D

Czemu każda, tworząca się, sensowna partia polityczna jest natychmiast wchłaniana albo przez większą, albo sama siebie niszczy? Wybór między partią z liderem-oszołomem, a partią, która nic do tej pory nie zrobiła z postulatem, dzięki której jej lider dostał prawie 20% na prezydenta to żaden wybór :(
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości