Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez Duche » 26 Lut 2015 19:45

Związkowcy to osobny temat. Osobiście jestem ich przeciwnikiem, bo kasę co miesiąc pobierają (wypisuję się niedługo ze związków), a nic załatwić nie potrafią, tylko o swoje dupy walczą tak naprawdę. Później oczywiście jest wielkie gadanie co to oni nie wywalczyli dla nas górników, ale prawda jest niestety inna.

Matti, ja wiem, jaka jest nagonka na górników. Wg wielu ludzi, którzy nawet kopalni z zewnątrz na oczy nie widzieli zarabiamy kokosy, a tak nie jest. Trzynastki już kupę lat nie ma, 14 teraz dostaliśmy 40%, a reszta ma niby być wypłacona do końca czerwca. Nie ma wcale tak różowo. Ludzie podkupili temat górników i teraz łatwo ich obrzucać błotem, a zapominają jednocześnie o tym, że inne zawody również mają wielkie przywileje, a jakoś mało kto o tym mówi.

Najbardziej śmieszy mnie to narzekanie na 25 lat pracy górnika. Naprawdę jeśli ktoś przerobiłby choć tydzień na fedrunku w przodku czy na ścianie to na pewno zmieniłby zdanie na ten temat. Sam pracuję w przodku i musisz 3 km dojść do przodka, później w tym miejscu, w którym albo można paść z gorąca, albo poskręcać od zimna, wody i wiatru (zależy od rejonu) pracować naprawdę cieżko i nosić na ramieniu ważące ponad 100 kg żelazo to nie jest to wcale takie kolorowe.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez markos7207 » 28 Lut 2015 01:23

https://www.youtube.com/watch?v=liaV4y06hEE

Dobrze że pod stół nie wlazł :P A jaki uciesz na gębie
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 28 Lut 2015 05:09

Ten wcale nie lepszy :lol: https://www.youtube.com/watch?v=8M7VWu32BkU

Nie lubię Palikota, ale ostatnio powiedział coś mądrego, tzn., że powinno się tych dinozaurów rozgonić na 4 strony świata, do jakiś Sulejówków, czy gdzie tam indziej ;)
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez friducha » 01 Mar 2015 11:14

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:02, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 01 Mar 2015 14:05

Niestety zostałem odarty ze złudzeń, że tylko elit. :(
figaro56
Żywa legenda

Postprzez matti » 01 Mar 2015 15:19

Ja tam wolę pisać "elita" - tak bezpieczniej. Nie powinniśmy obrażać ludzi, którzy rzeczywiście są elitą
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez kat. » 08 Mar 2015 11:00

Oglądał ktoś wczoraj "skandalistów" z panem biskupem Urbanem? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=McGwHdAWC7c

Się zrobiła gównoburza wokół Gozdyry, jakby w dziennikarstwie istniały jeszcze jakieś standardy... Ja jestem najbardziej zniesmaczony tym, że Aga ostatnio rzadko zakłada wzorzyste rajstopki :oops:

A tej żydowskiej szui trzeba oddać piekielną inteligencję, nawet gdy mąci już ją nieco starcza demencja. Zawiszę trudno przegadać, ale gasił go raz po raz.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez mareqna » 08 Mar 2015 12:41

Ja ogladałem biskupa Towarzysza Urbana....o ile pierwiastki człowieczeństwa odnajdywałem w Jaruzelskim,Rakowskim,Wałęsie to Urbana od zawsze określałem mianem najbardziej zepsutego człowieka po 70 roku, to jest normalnie człowiek zły.Ale nie ma się co dziwić bo przecież jak najwieksza kanalią pragnął zostać.A wiesz kat.czemu Urban na szyi wiaząże krawat jak idzie spać?
Sam Ci odpowiem,,dlatego,ze jak sie obudzi to żeby wiedział gdzie ma głowę a gdzie dupa".
Jest inteligentny bo Żydzi wynaleźli prawie wszystko a więc są inteligentni.... ;)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 08 Mar 2015 12:57

Wiesz, Mareqna, mnie trochę nurtuje, ile w nim jest pozy, a ile takiego prawdziwego cynizmu, ale nawet jeśli to poza, to zaiste jest bardzo dobrym aktorem. W sumie nie dziwię się, że Zawiszą aż trzepało, bo z takim człowiekiem bez jakichkolwiek wyższych, a nawet nieco niższych uczuć, ba, bez emocji nawet, jakby mu cały układ nerwowy amputowali, bardzo ciężko się rozmawia. Zawisza raczej woli rozmówców, których da się łatwo wyprowadzić z równowagi, w stylu Rafalali albo Szczuki.

A Aga to wczoraj by Urbanowi do łóżka najchętniej wskoczyła, i to bez rajstopek. Pytanie o seks skierowane do 80-latka - bardzo znamienne dla jej poziomu dziennikarskiego. Ale i tak ją lubię, bo inni nie są lepsi, a są dużo brzydsi ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Mar 2015 12:28

Wczoraj nie miałem czasu zobaczyć i nie wiedziałem o co chodzi, dzisiaj zobaczyłem. Totalne szambo sztuki zwanej "dziennikarstwem".
Nie ma sensu nic dodawać. A patrząc na tryumfującą gębę Urbana, jego karierę oraz kasę jaką zrobił w "wolnej" Polsce, szczerze żałuję że nie udało się wprowadzić w życie hasła Mariana Jurczyka.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez matti » 09 Mar 2015 12:33

Jeszcze dojdzie do tego, że Jurek Urban będzie miał pogrzeb kościelny....

Przy okazji Bronisław Komorowski ruszył w Polskę...witają go gwizdy, śmiech i krzyki oraz pytania (np. niepełnosprawnego "jak mam przeżyć za 600zł"?). Oczywiście w Polsce jest tak świetnie, że politycy PO nie wierzą, że spontanicznie ludzie mogą się tak zachowywać. Winny jest więc PiS - http://natemat.pl/135927,andrzej-gut-mo ... e-wyborcom

https://www.youtube.com/watch?v=hmtkFCadG3E
https://www.youtube.com/watch?v=-ClFgaJjBwQ
matti
Kadra B

Postprzez mareqna » 09 Mar 2015 12:41

Agnieszka Gozdyra była milutka a nawet przemilutka w stosunku do tego łajdaka,łajdaka do kwadratu ilu ten łajdak młodych ludzi zdemoralizował? Myslę,że ten Żyd nienawidzi Polaków,być może w młodości przeżył jakąś traumę która odbiła się w psychice tego sukinsyna.Jego głównym celem zapewne jest zniszczyć morale Polaków i zasiać nihilizm egzystencjonaly i moralny w społeczeństwie.Jeśli diabeł istnieje i przybiera materialną postać to chyba właśnie tak wyglada diabeł wcielony. :evil:
Chyba wcześniej o tydzień w audycji był Przemysław Wipler i tu była tak jednostronna i natarczywa,że myślałem jak chłopu puszczą nerwy to sie dla niej źle skończy.Też ja lubię ale ostatnio przebija na głowe ,,Stokrotkę" i całe TVN,,wstajesz i łżesz" albo ,,kłamstwo całą dobę".Agnieszko nie idź ta drogą ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 09 Mar 2015 12:50

Markosie

Trzeba jednak przyznać, że Urban jest przynajmniej prostolinijny. On wprost mówi, że ma w dupie Polskę, polskość, jest, jak wielu Żydów, internacjonalistą, kiedyś wierzącym w ZSRR, teraz w UE. Inny popularny Żyd (równie błyskotliwy zresztą) głosi dokładnie TE SAME POGLĄDY, ale stroi je w pseudopatriotyczne szatki i dostaje wysokie odznaczenia państwowe. TE SAME POGLĄDY mają mościwie nam rządzący, a może wcale nie mają, ale jako bezideowcy wprowadzają je w życie dla jakichś tam partykularnych interesów. Dlatego wcale mnie nie dziwi, że taki zaprzysięgły komuch jak Urban głosuje na Komorowskiego i ciepło wypowiada się o PO (będącej wg Niesiołowskiego partią prawicową).

p.s. tak, Agnieszko, nie idź tą drogą. Chcesz zamanifestować swoje poglądy - załóż dwie lewe pończoszki w kolorach tęczy.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Mar 2015 13:11

Poniżej macie kwintesencje tego o czym wspomnieliście. Demokracja jest kul;p

https://www.youtube.com/watch?v=KEGYIPRncX4

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 09 Mar 2015 13:21

mareqna napisał(a):ilu ten łajdak młodych ludzi zdemoralizował?

Wiesz, mareqna, my jesteśmy jeszcze dziećmi poprzedniego systemu ( i musimy wymrzeć, czy jak to Matti pisał :D ), nas, Markosa, Friduchę może trochę zdemoralizował, ale po tym programie zagadnąłem o Urbana swoją lubą, a ona na to: dobra, dobra, ale kto to jest ten cały... Urban? Gość już raczej dla młodego pokolenia nie istnieje i to cieszy, nawet jeśli są teraz inne, mniej subtelne wymiary demoralizacji / tak, tak, czytając felietony Urbana można się zachwycić barwnym językiem i precyzją cynicznej myśli/.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 09 Mar 2015 18:55

Nie będę oglądał godziny z Urbanem, ale jest tam jakiś fragment godny obejrzenia?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 09 Mar 2015 19:26

Nie wiem, niektórych najbardziej zbulwersował "strój pedofila", innych to, że pozwolono mu zajarać szluga. Może fragment, jak Zawisza mu pojechał od żyda cię zaciekawi :D

A propos papierosów, pamiętam jakiś wieczór wyborczy z lat 90. kiedy niektórzy w studio (przypominam sobie głównie T. Sznuka) jarali z nerwów fajkę od fajki, tak że już popioły były pełne, i nikt nie robił afery ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez matti » 10 Mar 2015 09:02

https://www.youtube.com/watch?v=ZMCM9sB-5F8

Artur Zawisza proponuje obniżanie podatków i emerytury obywatelskie (równie dla wszystkich). Piotr Szumlewicz proponuje wyższe podatki i gnębienie przedsiębiorców czyli wyzyskiwaczy.... . I jak ja mam nie głosować na RN?
matti
Kadra B

Postprzez mareqna » 10 Mar 2015 09:14

Inna sprawa,że przed wyborami można proponować wszystko i obiecać wszystko bez żadnych konsekwencji żeby tylko dorwć sie do koryta,żeby tylko elektorat czytaj,,,baranów albo ciemny lud kupić" w myśl maksymy,,nikt ci (naiwniaku) nie da tyle ile ja mogę ci obiecać"!
Madzia Ogórek nie mówi nic ...więc chyba na nia zagłosuję ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 10 Mar 2015 13:54

Mówi - "Trzeba rozmawiać"
matti
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości