Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez Heidi » 28 Gru 2014 14:00

Ragnhild! :D Taki przejazd, w tak trudnych waruknach i taki awans. :D Gratulerer ! :D
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez Wybitny ekspert » 28 Gru 2014 14:28

Dzień niespodzianek bo raczej zwycięstw Hector i Ganonga nikt by się nie spodziewał. Martwi mnie że Fenninger nadrobiła tak mało nad Maze choć to dobrze że w ogóle cokolwiek nadrobiła.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Heidi » 04 Sty 2015 13:34

No i wreszcie na podium Norweżka. Nina Løseth przegrała tylko z Mikaelą i Katrin Zettel w slalomie w Zagrzebiu. Ragnhild i Lotte - teraz czas na Was dziewczyny! :D
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez markos7207 » 09 Sty 2015 20:10

Sebastian pozazdrościł i też zameldował się na pudle gdy Heniek zawiódł ;)

Aksel chyba dopnie swego i pojawi się na MŚ, i to wcale nie w roli widza. 2,5 miesiąca po zerwaniu achillesa i operacji dostał zgodę na trening na sniegu, na który wybiera się w przyszłym tygodniu do Austrii. Niesamowity gość, trzymam kciuki aby wszystko poszło ok ;)

http://www.nrk.no/video/PS*189929
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bedrzich » 19 Sty 2015 10:54

No rzeczywiście, to jest po prostu szok, że on już na nartach będzie pomykał. Co prawda trudno wierzyć, żeby coś zwojował na MŚ, ale szacun się należy...
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez Bedrzich » 19 Sty 2015 11:11

No i slalomy męskie coraz bardziej mi się podoją, bo Marcelek coraz bardziej słabuje w nich. Zawody dzięki temu coraz ciekawsze, a to Kristoffersen, a to Gross, Neureuther to już wiadomo i jeszcze Szwedzie, a dziadki nie zamierzają odpuszczać Lizeroux ostatnia forma slalomowa - naprawdę szacun,a i Grange jest w dobrej dyspozycji. Oby się działo jak najwięcej...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 19 Sty 2015 11:51

Marceli pokazuje ludzką twarz w slalomach od czasu do czasu a to już coś ;) . Tyle że Jansrudowi forma jakby nieco odjeżdżała, Santa Caterina rozumiem, zaraz po świętach, nieznana trasa, jeden ulgowy trening. Ale w Wengen nie załapał się na podium po błędzie z którym wcześniej wygrywał spokojnie. Jednak trasa Lauberhorn to maraton jedyny w swoim rodzaju, więc w końcówce nogi wysiadają nawet najtwardszym. Szkoda Szwajcarów, Reichelt sprzątnął im zwycięstwo sprzed nosa, ale Janka i tak po tym weekendzie jest największym wygranym, jeździł jak za dawnych lat, wreszcie.

No i pani Vonn, wczoraj dogoniła legendę czyli Anne Marie Moser Pröll wygrywając w Cortinie swoje 62 pucharowe zawody, i chyba nie było lepszego miejsca aby to zrobiła. A dzisiaj o ile już nic się nie zmieni, wygrała supergigant i została samodzielna liderką wszechczasów. Podium dzisiaj niemal idealne i bardzo piękne ;), za Linsi Anna i młodsza Tina. Ragnhild w połowie drugiej dziesiątki, może być.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 19 Sty 2015 17:57

Vonn już ma 63 wygrane i jest samodzielną liderką. Ma w tym roku szanse na 2 małe kryształy w konkurencjach szybkościowych i 2 złote medale na MŚ w Vail, które już za pasem. Amerykanka goni też Bjoergen w klasyfikacji wszechczasów- na razie ma 8 wygranych mniej, ale póki co nie zapowiada się, żeby ktokolwiek był w stanie zbliżyć się do niej, szczególnie w zjazdach.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Bedrzich » 20 Sty 2015 10:34

No Vonn pokazuje, że w szybkościowych będzie na mistrzostwach murowaną faworytką. Oby tylko pogoda nie wypaczyła wyników jak w pierwszym zjeździe w Cortinie...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Wybitny ekspert » 24 Sty 2015 11:44

Węgierka na podium PŚ w narciarstwie alpejskim. Takich czasów doczekaliśmy.
A co do Vonn to nie ukrywam że życzę jej tego samego co dziś również na MŚ.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Bedrzich » 24 Sty 2015 14:48

Uhh, Jansrud wygrał skrócony zjazd na Kitz. Jeszcze Marcelek nie może liczyć, że duża kulka na pewno jego. Może dziś znowu dostanie po nosie w slalomie, bo Hirscher ostatnio silniejszy w gigancie, a w slalomie jest kilku, którzy mogą z nim walczyć...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 24 Sty 2015 15:22

St. Moritz lubi niespodzianki podobnie jak Lenzerheide, a Miklos parę razy już pokazała że zjeżdżać szybko potrafi. W Soczi była siódma a w pierwszym zjeździe po igrzyskach piąta.

Ale najważniejsze dzisiaj działo się w Kitzbühel, szkoda że z klasycznego zjazdu na Streifie wyszedł króciak ale na pogodę nie ma siły. Miałem obawy czy Jansrud poradzi sobie w takich warunkach w czasie poniżej minuty, w obu treningach nadrabiał w drugiej części. Ale dał radę, zrewanżował się za wczoraj i za Wengen i sprawiedliwości stało się zadość chociaż Paris przyprawił mnie o palpitacje serca, uff 2 setne ;) .
Jansrud powtórzył wyczyny swoich wielkich rodaków wygrywając legendarny zjazd w Kitz, chociaż trzeba było sporo czekać od ostatniego tryumfu Kjusa 11 lat temu( 1/100 nad Eberharterem :P ). Wikingowie lubią takie króciaki, podwójnie wygrali w 1999, tyle że składający się z dwóch przejazdów , Lasse przed Aamodtem, podobnie jak Skårdal w 1990(...też 2 setne :lol: ) .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 25 Sty 2015 15:09

Dzisiaj na alpejskich stokach, co zapewne wielu tutaj ucieszy wszystko wróciło do normy :P Vonn zwycięża w St.Moritz, a Hirscher wraca na podium w slalomie. Ostatnio w świetnej formie jest Mattias Hargin i dzisiaj w drugim przejeździe znokautował nawet Marcela :shock: A tego się nie spodziewałem, ale 80 punktów jest dobrym wynikiem w kontekście walki z Jansrudem.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 25 Sty 2015 15:40

Aż taki to nokaut nie był bo Heniek miał identyczny czas drugiego przejazdu co Szwed, ale ma plusa bo zwędził 20 punkciszy Marcelemu ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bedrzich » 26 Sty 2015 08:48

Markos, wybacz, ale to co piszesz trochę się kupy nie trzyma. Hirscher prowadził po pierwszym przejeździe , a Hargin był trzeci i miał chyba, ze 4/10 straty. Gdyby zjechali w identycznym czasie w drugim przejeździe, to nie istnieje jeszcze taka matematyka w narciarstwie alpejskim, żeby Marcelek wygrał. Jak by można tak kombinować jak w skokach narciarskich, gdzie najlepsi dostają wyższe noty za styl (patrz magia nazwiska Schlierenzauer), to może tak. Mi wychodzi, że Marcelek musiał być w plecy w drugim przejeździe jakieś 9/10. I bardzo dobrze - to jest slalom, tutaj nie wystarczy tylko przypakować :mrgreen:
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Bedrzich » 26 Sty 2015 08:54

Że sorry, miało być oczywiście półtora sekundy, a nie 9/10 :lol:
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2015 12:20

A co mnie Marcelek, jak dla mnie może w ogóle do mety nie dojeżdżać :mrgreen: , ja mówię o Heńku. Taki mały i chudy Norweg, i przed każdym klęka :P
On i Hargin mieli identyczne czasy w finałowym przejeździe, tylko 1/100 gorsze od Żabola, o to mi się rozchodziło.

Aksel wciąż walczy z czasem aby uratować start w MŚ, w Kitz na trasie supergigantowej pociskał już na najtrudniejszych odcinkach więc może zdąży na tyle się oswoić z nartami by wystartować i nie być tylko statystą. Ale zapowiadał już wcześniej że wystartuje tylko gdy będzie pewien że jest w stanie powalczyć o medale, tak czy siak poleciał już wczoraj z Jansrudem i Aamodtem Kilde do Aspen trenować przed MŚ.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bedrzich » 27 Sty 2015 10:23

A to sorry, wychodzi na to, że pomyliłem. Tak, Heniek, to jest chyba przyszłość tej konkurencji. On na razie w tym roku w slalomie nie tak świetnie jak w ubiegłym sezonie, ale widać, że facet ma papiery na wielkiego narciarza. Oby tylko żadna kontuzja, (tfu, tfu) się nie przyplątała!
Aksel niech trenuje, ten facet jest chyba niezniszczalny, ale w te medale, to mi trochę trudno uwierzyć. Lecz jeśli wróci i będzie w dziesiątce, to i tak jest mistrzem!!!
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 27 Sty 2015 22:04

Powiem szczerze, że nie sądziłem, że w najbliższej przyszłości doczekam sukcesu rosyjskiego alpejczyka w najważniejszych zawodach. A tu proszę, Aleksander Choroszyłow wygrywa slalom w PŚ i to w stylu niepodlegającym żadnej wątpliwości. Ten sezon jest przełomowy dla Rosjanina, bo to nie pierwszy jego bdb wynik (w końcu było już podium), ale że wygrana przyjdzie tak prędko, to nie przypuszczałem. Cóż, Aleksandrze, teraz pora na jakiś medal na MŚ :D
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Bedrzich » 27 Sty 2015 22:12

No tak tylko ten Choroszyłow, to już taki austriacki Rosjanin, więc trochę mniejsze zdziwienie. Ale, że tak szybko wygra :o
A Marcelek 14, jak bosko :mrgreen:
Bedrzich
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości