Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Guarded » 18 Kwi 2014 20:05

Tylko czekałam aż ktoś wykorzysta tak słabą formę Nadala. Prędzej czy później musiało to nastąpić. Padło na Ferrera. Tym samym traci punkty. Hiszpan gra naprawdę źle, pełno błędów (dzisiaj 44 w dwóch setach), a tej obiecywanej agresywnej gry trzeba szukać z lupą.
Djokovic po dwóch spacerkach miał problemy z GGL. Nie grał najgorzej, ale ta irytująca ściana była nie do zatrzymania i sam Serb był w pewnym momencie bezradny. Zaczął popełniać błędy, denerwować się i pierwszy set uciekł. GGL nie wykorzystał kilku szans w drugim secie. Novakowi wróciła pewność, podczas gdy przeciwnik siadł fizycznie. Trzeci set to już popis Djokovica. Jutro czas na półfinały: Ferrer - Wawrinka, Federer - Djokovic.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez markos7207 » 19 Kwi 2014 10:00

Może Rafałek za długo świętował 300-setkę i był nieco rozkojarzony jeszcze ;) . W MC miał taką serię że chyba żaden inny tenisista nie miał takiej statystyki w jednym turnieju. Fakt, w zeszłym roku już przegrał ale dopiero w finale a wcześniej 8-krotnie wygrywał przecież. Nawet na RG nie miał takiej passy, chociaż niewiele mu brakuje, trochę mu Szwed nabruździł ;) .
Zobaczymy, może Roger wykorzysta szansę, najpierw jednak musi odprawić z kwitkiem Novaka :)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Guarded » 19 Kwi 2014 10:47

Może za długo imprezowali? Dzień wcześniej była przecież impreza w MC haha
Nie będę zła, jak w tym roku "ktoś" powtórzy wyczyn Soderlinga :)
Novak jest ogólnie lepszym zawodnikiem na mączce niż Roger, ale ich mecze zawsze są bardzo wyrównane i pewnie tak samo będzie i teraz.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez Guarded » 19 Kwi 2014 14:01

Novak niby mówił, że z nadgarstkiem jest lepiej, ale dzisiaj trenował 10 minut:
Image

Słabo to widzę, ale zdrowie jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez markos7207 » 20 Kwi 2014 22:08

I znowu Federer nie wykorzystał wyjątkowo sprzyjających okoliczności, wczesne odpadnięcie Nadal, kontuzjowany Djoković, nic tylko wreszcie wygrać w Monaco. Ech, tym razem Stachu się musiał władować, a wystarczyło załatwić go w drugim secie i po krzyku.
Na pocieszenie, wreszcie Donna się ocknęła i pogoniła Cebulę w Malezji, brawo :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Guarded » 20 Kwi 2014 22:47

Cała wielka trójka ma swoje pechowe turnieje: Federer - Monte Carlo, Nadal - Miami, Djokovic - Cincinnati. Ten ostatni ma jeszcze szansę w tym roku wygrać :D
Nie oglądałam finału, ale Wawrinka w poprzednich spotkaniach grał bardzo dobrze. Podobno te słabsze występy po AO to efekt przygotowań do dalszej części sezonu, ale chyba już może być tylko lepiej. Myślę, że dzisiaj Stan nie wygrał tylko tego trofeum, ale też dużą pewność siebie i udowodnił sobie, że może. Czasami jest to ważniejsze niż wygrana w turnieju.
Oczywiście na tę wygraną złożyło się wiele rzeczy. Nadal nie ten, Djoko kontuzjowany i sezon na mączce rozpoczyna się bardzo ciekawie. O ile ten pierwszy się, jak znam życie, zaraz się pozbiera (okazję będzie miał już w tym tygodniu w Barcelonie) tak Novak jest teraz w bardzo trudnej sytuacji. Kontuzja doznana na korcie podczas treningu (wcześniej mówił inaczej) i tak naprawdę on sam nie wie, co mu jest, nikt nie wie. Dzisiaj miał badania i na dniach powinna się pojawić informacja. Miejmy nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w wystąpieniu choćby w Rzymie i Paryżu. Przynajmniej nie trzeba operować.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez RakuNH » 23 Kwi 2014 11:42

W naszym męskim tenisie wiele mnie widzę nie omija. Janowicz nie wygrał od lutego, Przysiężny wygrał w sezonie jeden mecz (w sumie ten najważniejszy w wielkim szlemie i mu trochę ranking ratuje), a Kubot aż trzy...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 16 Maj 2014 20:07

Czytam sobie dzisiaj wiadomości na portalu Przeglądu Sportowego i widzę tytuł "Errani przeciwniczką Radwańskiej w półfinale w Rzymie". Indor myślał o niedzieli a w sobotę łeb mu ścieli.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 09 Cze 2014 22:07

:D Wróciłam by napisać, że RG 2014 wygrała w imponującym stylu wspaniała caryca kortów ziemnych - M. Sharapova!
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Odyn » 09 Cze 2014 23:10

Masha napisał(a)::D Wróciłam by napisać, że RG 2014 wygrała w imponującym stylu wspaniała caryca kortów ziemnych - M. Sharapova!

I wygrał hiszpański król kartów ziemnych
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez maksim » 18 Lip 2014 17:18

Guardzia się opuściła w publikowaniu, więc temat spłynął. A i ja napisze posta raz na 3 wieki na forum, zamiast hejt-parku.

Coś na wesoło:
Image

i pomysłowy Dudi:

http://www.youtube.com/watch?v=0n_OjTlC0t8
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez maksim » 25 Lip 2014 19:20

Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez figaro56 » 05 Sie 2014 21:36

Co się dzieje z tym Janowiczem? To już zaczyna być niepokojące bo leją go chłopcy z drugiej setki rankingu. Jak tak dalej pójdzie to zleci w tym rankingu na leb, a powrót na szczyt wcale nie jest taki łatwy. Tym bardziej kiedy wobec braku rozstawienia zaczyna się z czołówką turniejów na dzień dobry.
Nie chcę udawać znawcy i próbować podawać przyczynę tej drastycznej obniżki formy. Zrosztą robią to wszystkie gazety, te sportowe jak i te niesportowe. Zdezorientowani kibice coraz mniej rozumieją z jego naburmuszonej postawy na konferencjach prasowych i zaczynają go mieć naprawdę dość. A jeszcze nie tak dawno traktowali go jak bożyszcze, zwłaszcza po zawodzie postawą i wypowiedziami Agnieszki Radwańskiej po IO. Wszyscy kibice jak i dziennikarze odmieniali słowo Jerzyk na tysiące sposobów.
No cóż miejmy nadzieję, że się chłop ogarnie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 05 Sie 2014 22:08

Tak jak myślałem, poprzedni sezon w męskim tenisie może być zapamiętany jako ten najlepszy na długie lata. Janowicz w 1/2 Wibledonu, Kubot w 1/4, Przysiężny świetna końcówka sezonu, wygrywanie większości spotkań na każdej nawierzchni i półfinał turnieju ATP w Rosji bodajże. Do tego regularne występy trójki zawodników w wielkim szlemie i na ogół wygrywanie pierwszych rund. Wimbledon 2014 był chyba zakończeniem tej polskiej szarży w całkiem niezłym stylu, bo Janowicz i Kubot trochę rund przeszli, a Przysiężny chociaż urwał seta Hewittowi.

Mam nadzieje, że Janowicz się jeszcze odbuduje (chociaż nie podoba mi się coraz bardziej jego mentalność - Kubot też wszystko zawdzięcza swojej pracy a jest bardzo lubianym graczem), z Kubotem i Przysiężnym to już chyba niemożliwe. Może jeszcze Kubot coś pogra w deblu, ale singla pewnie odpuści. Wydaje mi się, że jeszcze zagra sobie kwalifikacje Wimbledonu 2015 (powinien się utrzymać na 200którymś miejscu i spokojnie wejść do drabinki kwali) i co tam ugra to już będzie chyba koniec singlowej kariery. No ale i tak to dzięki niemu mieliśmy Polaka, który potrafił wejść do finału turnieju ATP.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 06 Sie 2014 22:50

Cześć po długiej przerwie!

Ja bym również powiedział że także w damskim tenisie lekki dołek - Agnieszka od dobrego rozpoczęcia sezonu ma wyraźnie gorszy okres, który niestety trwa nadal. W Montrealu awansowała dalej ale jej gra nie była zbyt dobra - co dalej zobaczymy :")
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez maksim » 07 Sie 2014 14:22

Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez weiner » 10 Sie 2014 16:13

Iśka wzieła się do roboty no i mamy finał :D jestem zaskoczony
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Heidi » 10 Sie 2014 21:39

Iśka się wzięła do roboty i w finale w Montrealu pokonała Venus Williams 6:4 6:2. 14 wygrany turniej z cyklu WTA. :)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez figaro56 » 28 Sie 2014 08:22

Po pierwszej rundzie w której Radwańska zmiotła z kortu niejaką Fichman czy jakoś tak, czytam w prasie "Swietna gra Radwańskiej", "Amerykańscy specjaliści od tenisa zachwyceni Radwańską", "Wraca pewność siebie u Agnieszki". Swoją drogą słyszał ktoś z was o tej Fichman? Dla mnie niedzielnego kibica tenisa to nazwisko nic nie mówi. No ale nic to ważne, że balon oczekiwań napompowany. A w drugiej rundzie porażka z Chinką Peng. Nie było świetnej Radwańskiej i jej pewności siebie. Chinka ryzykowała i Chinka sprawiała wrażenie, że chce to spotkanie wygrać. Pytanie po co pojednym wygranym spotkaniu z kelnerką pompowanie balona? Teraz pewnie "amerykańscy specjaliści" zachwyceni Chinką.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Heidi » 28 Sie 2014 14:21

Oglądałam Matsa Willandera wypowiadającego się na temat porażki Radwańskiej i słusznie zauważył, że Polce brakuje takiego jednego mocnego punktu w grze, np. mocny forhand/backhand. Jej gra cały czas jest taka sama, a przeciwniczki nauczyły się jak przeciwko Radwańskiej grać. Czołówka jej odjeżdża i chyba nie mamy co liczyć na wygranie przez Isię turnieju wielkoszlemowego, tym bardziej, że zdolna młodzież szturmuje (Eugenie Bouchard, Belinda Bencic, Donna Vekic, czy też ta piętnastolatka, która wyrzuciła z turnieju Dominikę Cibulkovą).
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości