Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez ssonicsl » 14 Gru 2013 16:31

A przepraszam a widziałeś w ogóle to boisko? Połówka na którą miał atakować Juventus przez 45 minut zostało kompletnie przeorane. Piłka stawała przy próbie wymiany nawet jednego podania. W ten oto sposób Turcy zabezpieczyli się przed stratą gola. Zauważ że przez pierwsze 14 minut (czyli przed przerwą) kiedy to Turcy mieli atakować na tą zaorana połówkę ograniczyli się jedynie to wybijania piłek. Atakowanie na zaoraną połówkę było wręcz niemożliwe. Psim obowiązkiem sędziego i delegata było NIEDOPUSZCZENIE to rozegrania tego spotkań. Czy Turcy zrobili to celowo? TAK. Wystarczy zobaczyć jak wyglądało tego dnia boisko np. Fenerbahce. A i nie była to pierwsza taka sytuacja Galaty. Z rumuńskim Clujem też w przerwie meczu preparowali boisko. To już jest recydywa i kolejny raz niekarana.

Hmm co do awansu. Juventus nie zasłużył. A kto zasłużył. Turcy? Przecież w 5 meczach uciułali ledwo 4 punkty. O 2 mniej od Juventusu. Na normalnej murawie by nie wygrali. Zresztą pierwsze 30 minut w środę to pokazało. Ileż to sytuacji sobie Turcy stworzyli? Czyżby 0?

Z Kopenhagą zremisowali na wyjeździe po meczu życia bramkarza (przypominam Turcy tam przegrali). Przewaga totalna.
Z Galatą u siebie też byli dużo lepsi. Pierwsza bramka dla Turków to prezent od Bonu. Później ciągłe ataki Włochów i gdy w końcu dopięli swego to chwila dekoncentracji i Turcy wyrównali.
Z Realem gdyby nie pomoc arbitra i teatr CR to byłby max 1 punkt a nie 3 dla Madrytu.
Rewanż z Kopenhagą to planowe zwycięstwo.
Rewanż z Realem. Dobry, wyrównany mecz. Remis sprawiedliwy.

Więc gdzie Ci Turcy zasłużyli na awans. Dostając dwucyfrówkę z Realem czy przegrywając z Kopenhagą (skoro remis Juventusu oznaczał ich zasłużone odpadnięcie to co powiedzieć o Turkach?)?

Mam nadzieję że Turcy w następnej rundzie odpadną po bramce straconej w 94 minucie z:
a) 5 metrowego spalonego
b) zdobytej ręką
c) w każdy inny nieprzepisowy sposób

A skoro boisko w Stambule nadawało się do gry, to mam nadzieję że godzinę przed finałem LE na stadion w Turynie wjedzie ratrak...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 14 Gru 2013 16:51

Spokojnie, Ssonicsl. Zgoda już padła :D

Brawo, Turasy. Aż sobie kebaba kupię przy najbliższej okazji (zamiast pizzy :roll: ).

Ogólnie LE tradycyjnie ciekawsza. W LM w 1/8 Zenit i Galata bez większych szans i znów ta sama nuda z polską Borussią w tle.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez zdzichu » 14 Gru 2013 20:29

Rozumiem frustrację Ssonicsla.Rok temu, gdy Shakhtar podłożył się Juventusowi miałem podobnie.Ale nigdzie nie napisałem o tym, że boisko było idealne.Czyli wygląda na to, że to murawa jest jedyną przyczyną porażki Starej Damy :roll: Tak z ciekawości czytałem opinie kibiców Juve po tym meczu, i zdecydowana większość z nich upatrywała porażkę w słabej grze, a nie boisku.Nie wiem skąd ta pewność, że osiągnęliby zadowalający wynik .Podejrzewam, że przed wyjazdem do Kopenhagi miałeś jeszcze większą, a skończyło się wielkim remisem, bo przecież Turcy tam przegrali :D Remis w Danii wobec porażki Galaty, to sukces takiej ekipy jak Juventus? :o Raczej powód do wstydu. Nawiasem mówiąc, rok temu z innymi Duńczykami też stracili punkty ;) Juve to ekipa z niezłym składem, zdecydowanie silniejszym od Galatasaray, a mimo tego pozaliczali wiele wtop.Ugrali ledwie 5 na 12 możliwych punktów z słabszymi rywalami, więc dla mnie zasłużenie się pożegnali.Drogba i spóła ugrali punkcik w Turynie, z Realem nie mieli nic do powiedzenia, ale to nie ten poziom.Oczywiście byli równie słabi jak turyńczycy, ale ciut lepsi i ku mojej radości awansowali :) A dla Bianconerich LIga Europy.To takie rozgrywki, które można wygrać :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 20 Gru 2013 15:14

Henning Berg zluzował Jasia i poprowadzi legionistów ku świetlanej przyszłości, a Ssonicsl milczy ? :P

No i jak tu nie kibicować milanistom, skoro pani v-prezes taka ładna. Forza Baśka ! :D

Image
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 21 Gru 2013 16:29

Fenomenalne mecze rozgrywa ,,kanibal"z Liverpoolu.W ubiegłą niedzielę w dużej mierze za sprawą Urugwajczyka rozgromiony na swoim stadionie 0:5 został Tottenham a powinno być 0:11,dzisiaj znowu koncert gry najlepszego piłkarza na wyspach. Celestes będą groźni na stadionach Brazylii.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez ssonicsl » 23 Gru 2013 15:08

Szachtar się podłożył? tiaaaaaaa...

Mam tylko jedno pytanie. Czy widziałeś boisko w Stambule, czy tylko o nim słyszałeś?

Janek wyleciał. OK. Henning Berg? Już nie OK. Gość nie miał ŻADNYCH wyników z drużynami które prowadził.To nie ten człowiek. Kolejny błąd prezesa milionlecia. Ja najbardziej czekam na dymisję Koralika. Może się doczekam, a może nie...

Milan kolejna porażka. Ja sobie nie wyobrażam aby Allegri w nowym roku dalej ich trenował. no na litośc. Składu słabego przeciez nie mają! Balotelli, El Shaarawy, Monotlivo, De Jong, Bonera, Zapata, Mexes, Nocerino, Abbiati, Muntari, Pazzinni, Matri, Poli, De Sciglio teraz dojdzie Honda. JAKIM CUDEM ONI SĄ TACY BEZNADZIEJNI?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 28 Gru 2013 16:40

Daj już spokój z tym boiskiem, bo to już nudne zaczyna się robić.Rozumiem, że w Twojej klasyfikacji Juventus jest najlepszym klubem na świecie, a w swoim składzie ma dwudziestu najlepszych grajków tej planety, dlatego wszystko trzeba zrzucać na boisko. Przecież ten galaktyczny zespół na normalnej murawie bankowo zaaplikowałby Turkom 5- 6 bramek :roll: A na boisko rzuciłem okiem po meczu.Jednak jako osoba emocjonalnie nie związana z Juventusem, przyczyn tej porażki nie upatruję jedynie w kiepskim stanie murawy.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 05 Sty 2014 22:01

Nie mogąc już patrzeć na straszną nieporadność naszych "Złotek" (choć nadal słuchając co się dzieje w meczu z Belgijkami) sprawdziłem sobie wiadomości sportowe dzisiejszego dnia i dlatego właśnie dowiedziałem się o śmierci jednej z największych sław w historii futbolu. Eusebio, bo o nim mowa zmarł na trzy tygodnie przed swoimi 72 urodzinami na skutek nagłego zatrzymania krążenia. Czarna perła z Mozambiku to jego przydomek. Wiele razy oglądałem fragmenty niesamowitego ćwierćfinału MŚ z 1966 roku, w którym jego Portugalia już przegrywała 3-0, ale 4 gole tego niesamowitego piłkarza wszystko zmieniły.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez damian940915 » 13 Sty 2014 20:11

O ile kilka dni temu w Portugalii była żałoba narodowa i wielki smutek, tak myślę, że dzisiaj wszyscy mają powód do dużej radości. Cristiano Ronaldo "w końcu" wygrał "Złotą Piłkę FIFA", pokonując w finałowym głosowaniu Franka Ribery'ego i Leo Messiego, którego dominacja trwała już 4 lata. Ronaldo już raz dostał tą nagrodę, w 2008 roku, gdy nie była jeszcze pod auspicjami FIFA. Przyznać trzeba, że to on był najskuteczniejszy wśród nominowanych w mijającym roku i chociaż za "żelusiem" nie przepadam, to uważam, że jest to w pełni zasłużona nagroda.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 17 Sty 2014 11:30

Przczytałem listę jak kto głosował i muszę powiedzieć, że na Lewandowskiego głosowały same tuzy futbolu. Chyba oglądały jeden mecz z Realem. Tak przypuszczam i jest to potwierdzone kilkuletnimi obserwacjami, że w niewielkim stopniu wpływa na ocenę piłkarza gra w reprezentacji i to co tam pokazuje.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 22 Sty 2014 10:06

Ostatni raz. BOISKO BYŁO ZAORANE TYLKO NA JEDNEJ POŁOWIE. Zrobiono to celowo dlatego nazywa się to preparowaniem.

Galata zrobiła to rok temu z Clujem. Obyło się bez konsekwencji. Zrobili to z Juventusem. Bez konsekwencji. A teraz uważaj, uważaj, bo następna jest Chelsea. Uważaj żeby w przerwie nie zwiększyli jednego pola karnego albo nie zmniejszyli jednej z bramek.

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... &start=540 - tak mniej więcej w połowie strony

http://worldsoccertalk.com/wp-content/u ... 00x337.png

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Mat ... 624_w1.jpg

http://l3.yimg.com/bt/api/res/1.2/KRHZl ... 40-480.png

Naprawdę nie widzisz różnicy między połówkami. NAPRAWDĘ?!

A i Juventus nie jest najlepszym zespołem na świecie. Najlepszym w tej chwili jest Bayern. Tak w Juventusie gra mój ulubiony piłkarz. Zacząłem mu kibicować jak grał jeszcze w Colo Colo. Tak Juventus jest moim ulubionym zespołem. Nie, Turcy to nie są ogórki. Już rok temu grali w 1/8 a przecież w lecie się dodatkowo wzmocnili. Nie, Juve nie stać na transfery po 50 mln euro, póki co stać na transfery po 15 mln euro. Nie, Juventus nie jest szejkowym klubem i mam nadzieję że nim nigdy nie zostanie.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 24 Sty 2014 09:11

Arthuro Vidal świetny piłkarz i mam nadzieję,że z Islą,Mattim Fernandezem,Madelem,Sanchezem,Iturrą i Gonzalezem poprowadzi Chile do sukcesów na Mistrzostwach Świata.Niestety mój ból jest przeogromny(łączę się w bulu ;) ) gdyż czarny koń mistrzostw drużyna Kolumbii poniosła ogromną stratę z powodu wykluczenia z udziału w turnieju w Rio jej największej gwiazdy. :( Pech pechem poganiany prześladuje moich ulubieńców,Radamel Falcao Garcia Zarate nieobecny usprawiedliwiony z powodu zerwania wiązadeł krzyżowych w kolanie.Kolumbia z El Tigre mogła wygrać turniej w Rio,mogła :( a teraz o sukces będzie bardzo trudno.
Taka Francja posiada w sportach zimowych sześć gwiazd a z tego trzy nie pojedzie do Sochi (Worley,Rolland,Dorin) :evil: a Norwegia posiada sto gwiazd w sportach zimowych i jakoś nie słyszałem żeby któryś z liczących się sportowców został wyeliminowany z Igrzysk Olimpijskich z powodu kontuzji.I taka to sprawiedliwość i taka to taka. :( Eh,nie jest łatwo....nie jest łatwo żyć..Kiedyś ten sport walnę jak papierosami,alkoholem, panienkami i polityką i będę wolnym człowiekiem...i żyć będzie łatwiej ;) Sorki ale załamać się idzie :mrgreen:
Nie ma sensu z koniem się kopać.... :evil:
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez figaro56 » 23 Lut 2014 13:17

No i po losowaniu grup eliminacyjnych do Euro. Normalnie jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że dobrze wylosowaliśmy ale ostatnio nasi kopacze nożni nas nie rozpieszczają i mogą przegrać nawet z Gibraltarem. Jeden murowany faworyt a reszta się pomocuje. Irlandia, Szkocja czy Gruzja to żadni mocarze i chyba do przecięcia.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Lut 2014 13:26

Przecież to była by mega kompromitacja jakbyśmy nie awansowali do Euro gdzie są 24 drużyny. Przy 16 można mówić o trudnościach, ale teraz to dla mnie nie ma tematu odpadnięcia. Jeśli tak się stanie to brak awansu z grupy na Euro, to będzie przy tym pikuś.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 23 Lut 2014 16:17

Serio? Szkocja, Polska, Irlandia. Jak dla mnie każda z tych drużyn ma 33% szans na awans. Nie widzę abyśmy byli lepsi od tych wyspiarskich drużyn. A awans bezpośredni uzyska tylko jedna drużyna z tej trójki. Mam wątpliwości czy my nią będziemy, duże wątpliwości, bardzo duże.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Adrian Woźniak » 23 Lut 2014 17:53

Nie rozumiem tej decyzji o zwiększeniu liczby finalistów, ale dla drużyn drugiego planu, choćby Polski, zwiększa to znacznie szanse awansu.
Niemcy są poza zasięgiem, ale Irlandii czy Szkocji też lekceważyć nie można. Gruzja i Gibraltar nie powinny stanowić większego zagrożenia (teoretycznie).
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez snajper » 23 Lut 2014 18:32

Ja nie rozumiem na jakiej podstawie niektórzy stawiają wyżej kadrę PZPN-u od Szkocji czy Irlandii. Kiedy my ostatnio pokonaliśmy te zespoły ? Kiedy ostatnio pokonaliśmy kogoś w meczu o punkty poza San Marino ? Dla mnie wygląda to następująco. Niemcy poza zasięgiem kogokolwiek. Irlandia i Szkocja walczą o 2 miejsce, Polska może ewentualnie sprawić niespodziankę. Dodatkowo szykuje się bardzo ciężki wyjazd do Gruzji. Mitem jest to, że pasują nam zespoły grające siłowo. Jakby nasi kopacze byli nie wiadomo jakimi atletami o żelaznych płucach. :D Po prostu takie drużyny jak Irlandia czy Walia nas nie ośmieszają i nie obnażają podstawowych braków w wyszkoleniu. Nam pasują wyłącznie amatorzy jak San Marino czy Gibraltar i niestety taka jest prawda. Ja już dawno się z tym pogodziłem.
Awatar użytkownika
snajper
Junior

Postprzez RakuNH » 23 Lut 2014 18:58

Żeby było jasne - ja naszej kadry wyżej nie stawiam, natomiast nie awansowanie do poszerzonego Euro, to by po prostu była ogromna wtopa i jeśli mamy prezentować tak słaby poziom, że musimy się modlić o jakieś szczęśliwe losowania już na tym etapie, to nie wiem czy nasza gra w tym Euro ma sens :roll: Dla mnie losowanie nie miało specjalnego znaczenia. Miejsc jest na prawdę dużo i jeśli będziemy dobrze grać to z któregoś miejsca do tej 24 awansujemy.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 23 Lut 2014 19:31

Na chwilę obecną jest ok. 30 europejskich drużyn wyżej od nas notowanych, więc awans do 24 byłby jednak pewną niespodzianką ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Adrian Woźniak » 23 Lut 2014 23:12

Kat, tylko że część tych zespołów ma piłkarzy gorszych od naszych, przynajmniej na papierze. Jakie gwiazdy są w reprezentacji Albanii, Finlandii czy Islandii?
Czy mają oni zawodników na poziomie Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Piszczka czy Boruca? Wydaje mi się że nie, problem polega na tym, że u nas nie ma drużyny.
Wystarczy spojrzeć na kluby, które zostały przejęte przez szejków. Posprowadzano w nich piłkarzy, często "gwiazdy", przeważnie za wielkie pieniądze, ale wyników nie było. Dlaczego? Bo nie było drużyny. To samo jest u nas. Myśle, że kadrowo jesteśmy lepsi od przynajmniej 20-30 drużyn, które nas w rankingu FIFA wyprzedzają. Kwestia tylko stworzenia drużyny. Grecja 10 lat temu wygrała Euro nie mając żadnych piłkarzy światowego formatu. Pokonała dwukrotnie Portugalię, rozprawiła się z Czechami, Francją i zremisowała z Hiszpanią. Przed rozpoczęciem EURO byli uważani za chłopców do bicia, którzy skończą rozgrywki grupowe z 10 bramkami straconymi. Rzeczywistość była inna.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości