Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Przechodzimur » 27 Mar 2013 09:47

Trzeba mieć nadzieje, że jak nasz mały urośnie, to dalej będzie dokładał innym, a nie wzorem współczesnego dużego skoczy do gardeł jedynie amatorom z San Marino :lol: .
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Olma » 27 Mar 2013 10:39

Transmisja łączona meczów Polska - San Marino i Hiszpania - Francja to nie był dobry pomysł ;). Szacunku dla umiejętności piłkarskich naszych reprezentantów mi raczej nie przybyło.
Olma
Junior

Postprzez harding » 28 Mar 2013 18:49

Nie zamierzam bronić naszych piłkarzy, którzy po kiepskim meczu postawili się (i nas) w trudnej sytuacji, ale w piątek Ukraińcy korzystając z przyzwolenia arbitra, zagrali w pierwszej połowie wyjątkowo nie fair. Ich bezwzględna taktyka to przerywanie naszych akcji za wszelką cenę: nie umiesz zatrzymać rywala bez faulu także z pomocą kolegów? w takim razie: kopnij go, przytrzymaj za koszulkę, daj kuksańca, podłóż nogę, staranuj, przewróć itp. Dla mnie to swoisty antyfutbol, przykro było na taką ich grę patrzeć. Przyjezdni kibice krzyczeli na trybunie: Ukraina the best! Owszem... ale w faulowaniu.
Czy Ukraińcy ze swoim brutalnym stylem odnaleźliby się we znanej z ostrej gry lidze angielskiej?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 28 Mar 2013 22:21

Czyli potomkowie Kozaków okazali się zbyt brutalni dla naszych kopaczy a to ci brutale :) i oni chcą do U.E.Swołocz i ten Ataman Siczy Zaporoskiej Jarmolenko,eh :lol:
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez harding » 29 Mar 2013 11:49

Przed tego rodzaju opinią z trudem się powstrzymałem. W pierwszej połowie pobili chyba nieoficjalny rekord liczby fauli. Okazało się to sposobem na skuteczną grę w defensywie. Dziwne, że nie skończyło się na czerwonych kartkach, a przynajmniej na większej liczbie żółtych dla żółtych (pod względem stroju)
harding
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 11 Kwi 2013 08:02

Javier Pastore mógł pogrzebać Barcelonę,PSG to świetny zespół i byli lepsi do chwili wejście Messiego.Sam nie wiem komu kibicowałem bardziej bo z jednej strony Pastore z Levezzim a z drugiej Messi i Mascherano.Dla mnie był to mecz białego z białym no ale ktoś odpaść musiał.Mam tylko nadzieje że w półfinałach dojdzie do pojedynków hiszpańsko -niemieckich.Faworytem LM Bayern Monachium chyba że ktoś ich wyświni ja Chelsea czy kiedyś Manchester United.Z Niemieckich klubów zawsze najbardziej lubiłem B.Dortmund ale teraz przez nasze media i komentatorów to mnie mdli na myśl o Polskiej Borussi.Tak jak kiedyś media karmiły nas o Polskim Panathinaikosie a potem Celticu z Magickiem i Borucem a potem najsłabszym Polskim bramkarzem jaki kiedykolwiek grał w kadrze czyli Dudek Dance tak teraz Polska Borussia Dortmund i żeby nie było to kibicowałem Maladze a taki ze mnie Polak :? czyli zero patriotyzmu w tej kwestii.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 11 Kwi 2013 09:40

Nie martw się, nie jesteś jeden z tą polską Borussią. Ciekawe, czy w jakimś innym kraju media tak się brandzlują występami swoich grajków w obcych klubach?
Co do rewanżów to żadnego nie obejrzałem, liga mistrzów weszła już w mało interesującą fazę, choć bardzo pozytywną rzeczą w tym roku jest brak Angoli na tym etapie (Zdzichu na pewno się ze mną zgodzi, dodając skwapliwie, że wschodniej swołoczy też nie uwidiot, no ale to jest standard mimo wszystko).
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 11 Kwi 2013 12:17

Na pewno Borussia jest bardziej polska niż Wisła swego czasu, a nie słyszałem jakiegoś oburzenia, że komentatorzy są za klubem z Krakowa. ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 11 Kwi 2013 12:47

Rasista! ;)

Wolę sukcesy polskiego klubu z samymi Bambusami i Żydami w składzie, bo oni jednak pracują dla polskiej piłki, niż niemieckiego z kilkoma Polakami.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez zdzichu » 11 Kwi 2013 15:19

Mam nadzieję, że Borussia trafi teraz na Bayern lub Barcę i z hukiem pożegna się z LM, bo z Realem mogliby mieć jakieś szansę.Jeszcze do wtorkowego meczu jakoś dało się znieść te ochy, achy, ale już po show Ryczela rzygać mi się chcę, gdy słyszę o tej polskiej Borussi :roll:
Jeśli chodzi o aspekty sportowe to obyło się niestety bez niespodzianek.Chociaż kluby, które odpadły poza Juventusem pokazały się z dobrej strony.
Czyli Bayern wydaje się być głównym faworytem do wygrania LM. Teraz na ich drodze stanie zapewne któryś z hiszpańskich gigantów.Chyba, że losowanie będzie faktycznie losowaniem ;)

Trochę szkoda, że nie ma już żadnego angielskiego zespołu.Oczywiście brak United jest przyjemny ( tak jak wczesne odpadnięcie Szachtara), ale już Arsenalu szkoda.Przy odrobinie szczęścia mogli przejść Bayern, a i w starciu z Juve nie byliby bez szans, a tak to Bawarczycy przejechali się po Włochach.

Widzę, że Kat, jako przywódca forumowej loży szyderców nie próżnuje, no ale rozumiem- Musisz skorzystać z nadarzającej się okazji, bo za rok angielskie kluby powrócą na należne im miejsce w półfinale. A konkretnie powróci jeden z nich, dla ułatwienia dodam, że mam na myśli ten, który tłucze w Lidze Europy jeden po drugim kluby ze wschodu.Ile to już smutnych czwartkowych wieczorów przeżyłeś w tym roku :lol: Ale na szczęście za kilka godzin będzie już ten ostatni, bo dzisiaj pogrzeb klubów ze wschodu w pucharach :P. Chelsea powinna spokojnie postawić kropkę nad " i " .Początkowo wydawało się, że ta LE może zostać olana, ale Benitez chce wzbogacić swoje CV i stawia na trofea.Do wygrania Liga Europy i Puchar Anglii. Mam nadzieję, że nie kosztem miejsca w top 4, bo brak kwalifikacji do LM to byłaby istna katastrofa.A właśnie to jest cel nadrzędny dla klubu.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 11 Kwi 2013 16:21

Ty tak na ten wschód Zdzichu nie pomstuj, bo bez wschodnich diengów Abramowicza Twoja Czielsi tłukłaby się jak kiedyś na pograniczu spadku z Premier League :P . Więc na tacę nie żałuj za zdrowie Romana i by Putin jak najdłużej miał do niego cierpliwość ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 11 Kwi 2013 18:07

markos7207 napisał(a):Ty tak na ten wschód Zdzichu nie pomstuj, bo bez wschodnich diengów Abramowicza Twoja Czielsi tłukłaby się jak kiedyś na pograniczu spadku z Premier League :P .

Wystarczy spojrzeć na kilka ostatnich sezonów przed przyjściem Abramovicza i można bez problemu dojść do wniosku, że to co napisałeś było bez sensu.Już wtedy Chelsea należała do ścisłej czołówki angielskich klubów.Grali tam tacy piłkarze jak Di Matteo, Gullit, Zola,Vialli, Le Boeuf czy Deschamps. Oprócz sukcesów na krajowym podwórku potrafili także zdobywać zdobywać europejskie trofea.Bez kasy Abramovicza być może nie odnosiliby takich sukcesów, jak w ostatniej dekadzie, ale ta teza, że broniliby się przed spadkiem jest wyssana z palca ;)

PS.Można napisać Chelsea, ale lepiej błaznować i pisać Czielsi, a sądziłem, że gimnazjum już dawno masz za sobą :P
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez zygy » 11 Kwi 2013 18:14

Moim zdaniem Borussia największe szanse miałaby z Bayernem. Z Barsą i Realem będzie raczej w plecy i nie sugerowałbym się tu wcale meczami w grupie. Z jednej strony mamy rok nieparzysty, więc LM powinna wygrać Barcelona, ale z drugiej bardzo mi żal tych Bawarczyków i ogólnie Niemców, którzy przegrali już nie pamiętam ile finałów wielkich imprez z rządu, czy to w reprezentacji, czy w klubie. Hm, więc finał Barcelona- Bayern i niech się dzieje, co chce :)

Chelsea grała z tego co pamiętam w finale PZP w 1997r., a potem kilka lat póżniej w fazie grupowej LM. Nie było z nią tak żle, choć potem popadła w tarapaty finansowe i nie wiadomo, czy nie podzieliłaby losu takiego Leeds United, gdyby nie Rosjanin i jego kasa.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez markos7207 » 11 Kwi 2013 18:21

Różni nas to Zdzichu że ja znam historię występów londyńczyków z lat 90-tych z ekranu tv a ty z wikipedii. Kiedy wymienieni przez ciebie piłkarze a także norweskie trio Grodås, Johnsen i Flo grali miałem okazję oglądać ich mecze, ty co najwyżej mogłeś siedzieć w kojcu i gryżć zabawki :P .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 11 Kwi 2013 22:57

Na wikipedii to Ty sobie o Norwegii czytujesz :P

Właśnie zakończyły się ćwierćfinały Ligi Europejskiej.Do półfinałów awansowały Chelsea, Benfica, Fenerbahce i dość niespodziewanie Bazylea, która po karnych wyeliminowała Tottenham.Czyli ubył jeden z faworytów do zwycięstwa.Ta porażka może być jednak przydatna dla Kogutów w walce o top 4 Premier League ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez zygy » 12 Kwi 2013 10:00

Zanosiło się na trzy angielskie kluby w 1/2 LE, a ostał się tylko jeden. Jeśli Chelsea nie zdobędzie głównego trofeum, to będzie to niewątpliwie najgorszy sezon dla Premiership od wielu lat. Dzisiaj odbędzie się losowanie zarówno w LM, jak w Lidze Europejskiej i na pewno będzie można powiedzieć coś więcej o potencjalnych faworytach.

A Markos, to chyba mieszka na co dzień w Norwegii, skoro odbiera tamtejszą TV. Jestem ciekaw, czy na punkcie tamtejszych piłkarzy też ma takiego bzika, jak w sportach zimowych. A licznik bije, zaś ostatnią wielką imprezą dla Norwegów w dalszym ciągu pozostaje Euro 2000. W rozgrywkach klubowych też niewesoło, a Rosenborg- niegdyś stały bywalec w LM, teraz zbiera regularne bęcki w Lidze Europejskiej. Może się kiedyś pokusisz o jakąś głębszą analizę sytuacji w norweskim futbolu, którą z zainteresowaniem bym przeczytał, skoro już jesteś tam na miejscu.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zygy » 12 Kwi 2013 10:25

zdzichu napisał(a):Na wikipedii to Ty sobie o Norwegii czytujesz :P

Właśnie zakończyły się ćwierćfinały Ligi Europejskiej.Do półfinałów awansowały Chelsea, Benfica, Fenerbahce i dość niespodziewanie Bazylea, która po karnych wyeliminowała Tottenham.Czyli ubył jeden z faworytów do zwycięstwa.Ta porażka może być jednak przydatna dla Kogutów w walce o top 4 Premier League ;)

Nie lubię takiego pisania. Skoro gra w pucharach ma być za karę, to może lepiej wcale się tam nie zgłaszać.... Nie po to się walczy cały sezon w lidze, żeby potem wystawiać rezerwy w Europie i cieszyć z porażek, żeby znów walczyć w rodzimej lidze o kolejne miejscy w tychże pucharach :? To dla mnie jakaś paranoja i dlatego nie rozumiem postępowania większości włoskich klubów, grających w LE, czy dawniej w pucharze Uefa, która traktowały te rozgrywki po macoszemu. Efekt mamy taki, że Serie A spadła w rankingu Uefa i straci niedługo kolejne miejsce w Lidze Mistrzów na kolejny sezon.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zygy » 12 Kwi 2013 11:40

No i wszystko jasne:

Bayern- Barcelona,
Borussia- Real Madryt.

Może uda się to, co nie stało się faktem w zeszłym roku i dojdzie do kolejnego starcia hiszpańskich gigantów, tym razem w finale LM. Żeby się tak stało, to zdrowy musi być Messi... Bez niego szanse Barsy dramatycznie zmaleją.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez markos7207 » 12 Kwi 2013 12:04

El Clasico na Wembley całkiem prawdopodobne, jednak mam nadzieje że ta paskudna, "polska" Borussia zrobi psikusa Królewskim po raz kolejny(sorki Kibicko ;) ). Bayern już i tak zaszedł za daleko, Barca chociaż słabnie w oczach skończy piękny sen Niemców, nawet z Messim na jednej nodze.
W LE, CHELSEA leli u siebie Rumuni to pewnie bez problemu zrobią to Helweci, a może pójdą za ciosem i wyautują kolejnych Angoli. Ileż razy można fuksiarsko prześlizgiwać się dalej.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 12 Kwi 2013 14:13

Jak mnie ucieszył awans Bazylei. Chciałbym by Helweci zagrali w finale. Drużyna ze Szwajcarii w ostatecznej walce o europejski puchar to byłoby nie lada wydarzenie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości