Łyżwiarstwo szybkie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Łyżwiarstwo szybkie

Postprzez leosiek » 22 Mar 2013 12:40

A dzisiaj 5. miejsce Bródki i do medalu tak wiele nie brakowało ;) Ale oczywiście Davis musiał się wepchać jakby mu było mało.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez Peeta » 22 Mar 2013 12:42

Dziś 5 miejsce Bródki, do medalu wiele nie brakło (0,15 sekundy). No to teraz pozostały nam biegi drużynowe, gdyby nie kontuzja Wasia to może i on by miał szansę walki o medale na 500 metrów, ale widać, że po powrocie nie wrócił do wysokiej formy z początku sezonu.
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez markos7207 » 22 Mar 2013 13:33

Niby blisko ale jednak zabrakło nieco, szkoda że nie jechał Polak z lepszym rywalem. Stawiam że gdyby wczoraj jechał w środku stawki miałby Bródka medal. Dziwny jest ten lód w Soczi, przede wszystkim wolny.
A dzisiejsi medaliści to jedynie Davis żadne zaskoczenie, bo faworyt. Ale Kuzin czy Mo? Kazach najwyżej w tym roku był na 6. miejscu w PŚ(12,7,16,6,8,13,9,10,6) a Koreaniec na 5-tym(3-B,14,12,13,20,5,6,7) oraz 11 i 5 na MŚ w sprinterskim wieloboju. A Pomarańczowi nadal bez medalu wśród mężczyzn ;) ale zapewne Kramer z de Jongiem i Bergsmą odbiją to sobie na 5 i 10 km chyba że Seung-Hoon Lee znowu wytnie im jakiś numer :P .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 22 Mar 2013 16:37

Holendrzy wzięli co swoje ale brąz wydarł im Skobriew, który chyba szczyt formy szykował właśnie na Soczi. Ogólnie Rosjanie u siebie mocni jak nigdy, za rok pewnie będzie podobnie na własnym lodzie. Kramer bezdyskusyjnie najlepszy, Bergsma minimalnie przed Ivanem, rozczarowali weteran de Jong i Lee. Jeszcze bardziej rozczarował mnie Håvard, tłumaczą go dzisiaj problemy z łyżwą przez co nie ukończył biegu ale w formie jest kiepskiej. Szymański średnio mógłby urwać tych parę sekund, Cieślak ostatni ale samemu ciężko jechać nawet najlepszym.
U pań drugie złoto dla Ireen Wüst, najlepsza z Polek znowu Bachleda-Curuś tym razem 9-ta, choć do drugiego miejsca raptem niewiele ponad sekundę.

Heidi napisał(a):Nawet przez bramki proxy nie da rady? :shock:

Niestety Andżelino ;) ingen sjanse
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez san » 22 Mar 2013 23:54

W ciągu ostatnich czterech lat, indywidualnie nie mieliśmy żadnego miejsca punktowanego na MŚ a tu po dwóch dniach- 4. Wygląda, że Bródka może osiągnąć większe sukcesy na 1000m, na dystansie, na którym praktycznie zaczął poważnie biegać w tym roku. Warunek- musi biegać 1000m na PŚ. Dziwna sprawa z tym Kuzinem, przypominają się Kazaszki w ciężarach na IO w Londynie. Koreańczyk to zupełnie inna historia, mistrz olimpijski na 500m, wicemistrz na 1000m.
san
Mistrz Świata

Postprzez leosiek » 23 Mar 2013 11:13

Hehe Zbigniew Bródka najpierw 6. a później 5. Już jedna nasza reprezentantka, która również jak Bródka zdobyła puchar świata również też tak zaczęła mistrzostwa świata. Analogicznie już wiadomo jaki medal się szykuje w niedziele 8-)
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 23 Mar 2013 15:13

I Bergsma zgarnął złoto sprzed nosa Kramerowi ;) , fakt ze miał w parze de Jonga a Sven przeciętnego Niemca którego zdublował. Zgodnie z planem całe podium dla Oranje. Na 1000 m pań kolejne złoto dla Rosji, dość niespodziewane bo choć Fatkulina w szerszym gronie faworytek była, w PŚ dwa razy na 3. miejscu, ale że wygrała to niespodzianka. Przynajmniej Wüst nie zdominuje mistrzostw ;) ale dzisiaj będzie miała szansę na kolejny medal na 5 km .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez san » 24 Mar 2013 16:44

Co za dzień. Dwa medale w sztafetach: dziewczyny drugie a mężczyźni- brąz :D
san
Mistrz Świata

Postprzez dan » 24 Mar 2013 16:53

Widziałem drużynówkę dziewczyn na ARD. Że też nie ma przynajmniej skrótów ani nawet retransmisji na żadnym kanale z polskim komentarzem.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zygy » 24 Mar 2013 17:08

Takie są realia, a ja nie uprawiam rzadnego czarnowidztwa twierdząc, że w dłużeszej perspektywie czasowej tylko skoki narciarskie mają w Polsce jakąś przyszłość. Oczywiście mam tu na myśli wyłącznie sporty zimowe. Co z tego, że są medale, skoro nawet pies z kulawą nogą się tym nie zainteresuje, a transmisje nawet jeśli będą, to prawie nikt tego nie obejrzy. Podtrzymuje też tezę, że Niemcy są frajerami użyczając naszym swoich torów, nawet jeśli czynią to odpłatnie. Teraz mają za swoje i jestem ciekaw, czy wyciągną z tego w najbliższym czasie jakieś wnioski. Tacy Rosjanie to prędzej by wysadzili swoje obiekty, aniżeli komukolwiek innemu je udostępnili, a nam to mogą co najwyżej podkupić jakiegoś trenera, co już miało miejsce w przypadku Abratkiewicza, którego podopieczna zdobyła 2medale na tych MŚ, w tym jeden złoty.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez RychuGKM » 24 Mar 2013 17:29

Katastrofa norwegów , nie zdobyli ani jednego , choćby brązowego medalu :D
Nachapali się w biegach i biathlonie , więc pewnie niespecjalnie się typ przejmują.
RychuGKM
Kadra B

Postprzez friducha » 24 Mar 2013 18:13

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 18:58, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RychuGKM » 24 Mar 2013 21:08

no nie do końca jak z pudełka , bo byli już w tym sezonie na podium PŚ , a w generalce na 5 miejscu. Szczerze mówiąc , to po nich spodziewałem się czegoś więcej niż brązowego medalu , i pewnie gdyby startowali w parze z koreańcami to ten srebrny medal by był
RychuGKM
Kadra B

Postprzez friducha » 24 Mar 2013 22:26

bye
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zygy » 24 Mar 2013 23:18

Nie rozumiem, czemu się mnie czepiasz Friducha, przecież ja tylko swoje zdanie wyrażam... Sukcesów skoczków nie kwestionuję, bo jest to efekt długotrwałej i konsekwentnej polityki inwestowania w ten sport, rozpoczęty jeszcze na fali Małyszomanii wiele lat temu. Natomiast to, co robią nasi łyżwiarze, to nic innego, jak bezczelne podczepianie się i wykorzystywanie uprzejmości innych. A to umieszczą jednego naszego w Holandii, a to dwóch kolejnych w Akademii w Inzell, żeby na dodatek przez ponad 200dni w roku trenować z resztą kadry w Berlinie, czy Erfurcie. Na miejscu niemieckich panczenistów bym się zbuntował i zarządził bojkot tej całej polskiej, pożal się boże ferajny. Kiedyś w skoku o tyczce była podobna patologia, to się Niemki zbuntowały i cwaniara Rogowska nie mogła już dłużej korzystać z tamtejszych ośrodków treningowych. Efekt? Brak kolejnych sukcesów i medali na imprezach mistrzowskich...
Mam nadzieję, że z łyżwiarzami będzie podobnie, no chyba, że zaczną uczciwie pracować u siebie w domu. Najbardziej szkoda mi dziś Rosjan, którzy zasłużyli na ten brąz i pewnie by go zdobyli, gdyby nie te polskie pasożyty Polski :evil: Paradoks jest jednak taki, że u pań brąz Niemkom ukradły... Polki i gdyby nie głupia polityka tamtejszego związku i władz, to taka sytuacja na pewno by się nie zdarzyła.. Cóż, za głupotę się płaci, pytanie tylko, jak długo?
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez leosiek » 24 Mar 2013 23:43

Człowieku stuknij się w łeb :evil: Już tylu forumowiczów tłumaczyło ci jak przedstawia się sytuacja z korzystaniem z obiektów sportowych, a ten dalej te swoje pierdy wypisuje, co za niereformowalny człowiek. A ci głupi Amerykanie po co trzymają u siebie tych pływaków z całego świata, tak zamiast 15 złotych medali mieli by 30 złotych, a Szarapowa niech też na Sybir spieprza!!! Nie będzie sobie żadna Ruska trenować na naszych amerykańskich kortach. Zresztą po co sięgać za ocean, przecież my też niepotrzebnie trzymamy u siebie jakiegoś Wenezuelczyka, który później złoty medal na olimpiadzie zdobywa. A fuj.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez san » 24 Mar 2013 23:58

Co za bzdury :shock: Tak rozumując to najbardzie powinni protestować amerykańscy sportowcy bo to ich uniwersytety wychowały dziesiątki obcokrajowców, którzy potem odbierali im medale na IO, MŚ itp.
san
Mistrz Świata

Postprzez friducha » 24 Mar 2013 23:59

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zygy » 25 Mar 2013 00:00

Polskę z Wenezuelą równasz, gdzie jest reżim i ludzie na ulicach giną... To tak, jakbyś porównywał Polskę sprzed 1989r., do obecnej... Dawno takich bredni nie czytałem :shock: Po drugie, to tylko jeden odosobniony przypadek i nic więcej.
W USA są zupełnie inne realia i głównie dotyczy to zagranicznych studentów z tamtejszych uczelni. Europa, to Europa, a przypadek Rogowskiej jest tutaj bardzo znamienny. W końcu Niemki się postawiły i teraz pewnie będzie podobnie, a że są frajerami, to inna sprawa... Jakoś nie słyszałem, żeby Rosjanie kogoś gościli na swoich obiektach, a do Soczi, to nawet Norwegów po próbki śniegu na 5minut nie chcieli wpuścić. Taka postawę, to ja rozumiem. Też dziś oglądałem relację na ARD i często dawali zbliżenie na jakiegoś spaślaka z wąsami, mniemam, że jakiegoś szwabskiego coacha, który z ponurą miną coś tam gryzmolił na jakiś karteczkach. Pewnie to była jakaś w uwaga w stylu- więcej Polaków do siebie nie wpuszczamy :lol: Aż żal patrzeć, jak się stacza niemiecki sport... Na tych MŚ dupę im 45-letnie Pechstein uratowała, toteż proponuję, żeby jeszcze Fresinger i Gundę Niemman odkurzyć, to wtedy będzie git :P
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez leosiek » 25 Mar 2013 00:14

A co ma reżim do sportu? A o Wenezueli to ty za wiele nie wiesz więc lepiej nic nie pisz(Chavez wygrał wybory, a nie wjechał na czołgu). Na ulicy to ludzie giną na całym świecie, w Stanach to jest masa takich przypadków, ale jakoś ich sportowcy nie uciekają przed reżimem Obamy do Polski :lol: Zresztą nasz Wenezuelczyk spotkał się później z Chavezem, więc chyba nie zwiał przed stamtąd przed reżimem.
A Rogowskiej nikt nie zabronił trenować w Niemczech tylko SiIke nie chciała, by Rogowska korzystała z porad jej trenera. Rogowska ma 1000 miejsc do trenowania w Polsce więc twoje porównanie tej sytuacji do łyżwiarstwa jest idiotyczne. A medalu z kontuzją lub po kontuzji to ciężko zdobyć, no ale pewnie jakby została w tych Niemczech to na pewno by się jej nie nabawiła :lol:
leosiek
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości