Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez mareqna » 13 Mar 2013 09:34

Diagnoza prawie doskonała ale myślę,że największymi przegranymi sezonu są zdecydowanie Austriacy.Gregor swoje wygrał to znaczy Puchar Świata,Turniej Czterech Skoczni oraz odebrał rekord zwycięstw indywidualnych w Pucharze Świata Mattiemu, no ale reszta Austriaków zawiodła zdecydowanie w kilku konkursach nie zajmując nawet miejsc w pierwszej dziesiątce.Jak na dominatorów skoków narciarskich w ostatnich kilkunastu latach to naprawdę słabo.Tragedia Finów jak zresztą w całym sporcie zimowym i miejsce gdzieś pomiędzy Grecją a Hiszpanią.Reszta wszystko się zgadza Raku.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez RakuNH » 13 Mar 2013 09:42

Jeśli najwięksi przegrani zostali pokonani we wszystkich drużynówkach poza MŚ, gdzie wygrali gładko i wyraźnie, to każdy chciałby mieć takich przegranych. :D Na MŚ zdobyli złoto i dwa srebrna, Schlieri już ma KK, a Morgi i tak zaprezentował się na MŚ świetnie, bo wszyscy spodziewali się, że skończy jak Kofler obecnie. Nie można przez cały czas nie wiadomo jak dominować, ale Austriakom wystarczył chwilowy wystrzał formy Loitzla i już złoto w drużynie było ich.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 13 Mar 2013 09:54

Wygrywając w Kuopio Kamil Stoch wygrał po raz 6 w karierze. Jednocześnie jest to 49 zwycięztwo polskiego zawodnika w zawodach pucharu świata. Czy uda mu się w tym sezonie zdobyć jubileuszowe 50 zwycięztwo dla Polski?
Polscy zwycięzcy konkursów PŚ:
1. Adam Małysz 39
2. Kamil Stoch 6
3. Piotr Fijas 3
4. Stanisław Bobak 1
RychuGKM
Kadra B

Postprzez harding » 14 Mar 2013 13:37

Liczę na to, ma o co walczyć i jest w formie.
harding
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 15 Mar 2013 21:55

Sukcesy skoczków już tak spowszedniały że nikt się nawet nie pofatygował skrobnąć kilku zdań. Zwycięstwo Kamila jak najbardziej zasłużone, choć TomaszB marudził na sb że noty dostał za wysokie w 2 skoku i Piątek powinien wygrać. Akurat. 18-18,5 w sam raz za te lekkie zakrawędziowanie narty w połączeniu z odległością 140 m, a nawet gdy czasem dostanie ciut wyższe noty, to cóż z tego. Schlierenzauer czy Morgenstern nie za takie zachwiania dostawali 19-ki. O Fettnerze na jednej narcie w VdF nie wspomnę.
Nieco obawiałem sie że może skończyć się jak w Lahti, gdzie Polak też dominował na treningach a skończył poza podium nawet, jednak Kamil ma taką formę że nawet jeden gorszy skok pozwala mu wygrywać zawody. Teraz czas na królewską skocznie w Holmenkollen i pójście śladami Adama Małysza. Oby tylko mgły nie było, ale co tam, przecież Holmenkollen+mgła=zwycięstwo Adama więc Kamilowi też nie przeszkodzi ;)
No i jest ta jubileuszowa, 50-ta wygrana. Szkoda że Norwegowie słabiej u siebie wypadli, zwłaszcza Anders Bardal który zna tą skocznię jak nikt inny.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez harding » 15 Mar 2013 23:30

Nie mogłem oglądać zawodów ale najważniejsze, że Kamil wygrywając systematycznie dąży do generalnego podium.
harding
Młodzieżowiec

Postprzez san » 15 Mar 2013 23:46

Już teraz można się cieszyć na przyszły rok, kiedy dojdą juniorzy :D Nareszcie MŚJ nie będą miały żadnego znaczenia. Rywalizacja będzie niesamowita, na miejscu Żyły i Kubackiego bałbym się o miejsce w drużynie ;)
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 15 Mar 2013 23:56

Przecież Murańka, Zniszczoł i Biegun znów będą celować w MŚJ ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 16 Mar 2013 11:06

http://sport.interia.pl/skoki-narciarsk ... nId,943355 - dość ciekawy artykuł. Markos mógłby to skomentować jako znawca norweskich mediów i dobry znajomy Króla 8-)
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez markos7207 » 16 Mar 2013 11:31

Z tą znajomością Jego Wysokości to bym nie przesadzał ale wszystko przede mną ;). Jak widać Król Harald dba bardzo o odpowiednią otoczkę najstarszych zawodów narciarskich na świecie, cóż to za święto jak brakuje kibiców. Sam monarcha od kiedy przejął królewskie obowiązki po śmierci swego ojca Olava, tylko raz opuścił zawody w Holmenkollen gdy chorował na raka.
Chyba najczęściej spotykającym się z Haraldem V sportowcem, w ostatnich kilkunastu latach przynajmniej, był Adam Małysz więc pora by zastąpił go w tym przyjemnym obowiązku Kamil Stoch ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 17 Mar 2013 16:56

Brawo Piotruś :D
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez friducha » 17 Mar 2013 17:03

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 18:54, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Heidi » 17 Mar 2013 17:09

friducha napisał(a):Już widzę Piotrka u króla na audiencji... :lol: :lol: :lol:

Ojojoj... mam nadzieje, ze beda tam kamery :lol:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez snajper » 17 Mar 2013 17:15

Ale nam się Piotruś rozkręcił na koniec sezonu. Jak tak dalej pójdzie to w sezonie olimpijskim możemy zdominować skocznie tego świata.
Awatar użytkownika
snajper
Junior

Postprzez harding » 17 Mar 2013 19:58

Historyczne , z naszego punktu widzenia zawody, kolejny Polak po Małyszu i Stochu (biorąc pod uwagę ostatnią dekadę) zwycięża w konkursie PŚ.:) Gratulacje dla Piotra!
harding
Młodzieżowiec

Postprzez Przechodzimur » 17 Mar 2013 20:18

Pytanie za 100 punktów :D . Jak myślicie, jaki prezent na audiencji ofiaruje Piotrek Haraldowi V ? Chyba Morgi będzie się musiał obejść smakiem :lol: . Super wynik, aż szkoda że sezon już się kończy. Brawo :D
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez caro736 » 17 Mar 2013 20:29

Aaaaaaaaaaaa mój ukochany Piotruś wygrał! Tak się strasznie cieszę! :D :D :D. Za dzisiejszy występ masz u mnie flaszkę :lol: .

http://www.youtube.com/watch?v=z_NwIy4rtYo&feature=share

Ten wywiad oglądam już 3 raz i "hehe głupio pytasz" mnie zmiażdżyło! :D
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez markos7207 » 18 Mar 2013 13:57

Mogło być jeszcze piękniej i bardziej historycznie, Kamil z Piotrkiem mogli być obaj na podium podobnie jak 33 lata temu Fijas i Bobak ;) . Kruczę przekombinował z belką zupełnie niepotrzebnie bo wcale tak lekko i łatwo się na Holmenkollen Stochowi nie skakało.
Tylko ten sąsiad na 1. miejscu niepotrzebny do niczego :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 18 Mar 2013 15:21

Ja już oczyma wyobraźni po skoku Piotrka widziałem dwóch Polaków na podium. No szkoda.
Mnie w tym wywiadzie rozwaliła końcówka - " Na razie się muszę dostać do hotelu" i nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale w następnym zdaniu powiedział chyba coś w stylu: " Nie wiem gdzie jestem".
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ssonicsl » 18 Mar 2013 15:38

Ej możecie markosie (wybacz ale służysz tylko za przykład, bo trochę się wkurzyłem przeglądając fora internetowe gdzie zamiast radości z wygranej Żyły dominuje plucie na Kruczka) chyba już odpuścić Kruczkowi, nie? Mało zrobił? W tym sezonie: mistrz świata, 3 miejsce w generalce, 2 zawodników wygrywających zawody PŚ i pierwsze podia drużyny. Zaryzykował ze Stochem nie wyszło i może dobrze. Bo wolę pierwsze, historyczne zwycięstwo Żyły niż trzecią z rzędu wygraną Stocha.

Wielkie brawa dla Piotrka. Tak trzymaj 8-)

A tak w ogóle, życzę sobie i Wam, aby w sporcie było więcej tak pozytywnych osób jak Piotrek.
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości