Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez kibicka » 12 Sty 2013 19:39

I bardzo ładne podium :D Szkoda tylko Kamila, mógł być sukces, ale 3 miejsce też dobre ;)
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez mareqna » 12 Sty 2013 20:18

kibicka napisał(a):I bardzo ładne podium :D Szkoda tylko Kamila, mógł być sukces, ale 3 miejsce też dobre ;)

Wczoraj polska dama kochała Adama
Dziś każda kocha Kamila Stocha
I Maćka też kocha.
Ta nasza kibocha :)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kibicka » 12 Sty 2013 20:47

I ponownie nam tu rymy układasz :)
W końcu Polacy to trzeba kibicować :)

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Janko10 » 13 Sty 2013 00:39

A niech sobie Janne wraca i 10 razy, nie wiem dlaczego miałby tego nie robić jeśli tylko chce...
Mogły być dwa zwycięstwa u siebie a jest 2 i 3 miejsce, niby całkiem nieźle ale jakoś żal...
No dobra, jak tak będzie na MŚ to nie mam uwag. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez karlos » 13 Sty 2013 00:41

Ja się tylko obawiam, że to jest szczyt formy naszych i teraz będzie już równia w dół :roll: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez markos7207 » 19 Sty 2013 00:36

Bjørn Einar Romøren zdecydował że po przyszłym sezonie, czyli olimpijskim, zakończy karierę. Ten sezon ma Norweg z głowy po tym jak poddał się operacji dysku w połowie października, choć tuż po zabiegu twierdził z optymizmem że na MŚ zdąży się wykurować. Teraz ma nadzieję że może uda mu się wystąpić w choć jednym konkursie tej zimy, konkretnie w zawodach na Holmenkollen w połowie marca.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 19 Sty 2013 02:00

8.30 Sapporo... Żeby chociaż o 3.00 to bym poczekał godzinkę... Kto do cholery wstaje w sobotę o tej porze... :?
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez kibicka » 19 Sty 2013 08:36

Szkoda, że Bjoern już kończy, ale w sumie można się było tego spodziewać...

Tutaj Bjoern zapraszający na zawody na Holmekollen po polsku

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Heidi » 22 Sty 2013 21:49

kolejny kawalek historii skokow wybiera sie na emeryture, coz bedzie mi brakowalo Bjørna...
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez figaro56 » 26 Sty 2013 18:31

Niby pięknie w lotach. Dwóch naszych w dziesiątce a ja mam ciągle w tym sezonie jakiś niedosyt. Zawsze czegoś mi brakuje aby ten banan na moim pysku był pełen. Może to z dobroci mi się w tyłku przelewa ale brak mi w tym sezonie występu z przytupem. Może się jeszcze doczekam. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2013 18:58

Powtórka z Małysza w Predazzo, w wykonaniu Stocha wystarczy ? ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 26 Sty 2013 19:05

Fajny konkurs, ogólnie lubię loty ;) Szkoda, że Stoch się na podium nie załapał, ale pozycja i tak bardzo dobra, tak samo pozostali Polacy od dobrej strony się pokazali :)

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez figaro56 » 26 Sty 2013 19:14

Jeden złoty Stocha i medal w drużynie wystarczy na początek aż taki pazerny nie jestem. Chociaż jak będzie lepiej trudno. Też przyjmę na klatę. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez mareqna » 26 Sty 2013 20:22

I kto by pomyślał,że będzie to tak udany sezon dla polski w skokach narciarskich.Do Kamila i Maćka doskoczył wybitny,, orator -retoryk'' i niech jeszcze Miętus lub Kubacki trochę się poprawią to naprawdę będą szanse dla drużyny.Piękny konkurs,Schliri oddał dwa najdłuższe skoki i wygrał zasłużenie.Norwegowie też piknie skakali.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 27 Sty 2013 16:56

To czy tak udany okaże się dopiero na MŚ. Oby. W każdym razie latali lepiej niż się spodziewałem. Z jednej strony to dobrze wróży a z drugiej obamy czy po lotach coś się nie rozreguluje. Można sobie filozofować. Zobaczymy. Przewidywalności to w formie kruczej kadry nie ma. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez mareqna » 28 Sty 2013 17:36

Może i Polacy nie wygrywają ale nie muszę się wstydzić tylko z dumą patrzę na ich loty,prawdziwe loty na mamuciej skoczni wszystkich naszych skoczków.A jeszcze niedawno ludzie powiadali i szydzili;podskoczki,buloklepy czy nieloty.A teraz....ho,ho..lecą i lecą bo chcą... :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zygy » 28 Sty 2013 19:53

Trójka czołowych norweskich skoczków- Bardal, Jacobsen i Hilde odpuszcza loty w Harrachowie, co nie dziwi, ponieważ w Vikersund radzili sobie zadziwiająco słabo. Widać, że męcząca podróż do Japonii żle na nich wpłynęła i spokojny trening przed MŚ na pewno im się przyda. Martwię się o naszych, że wystrzelają się na PŚ, zaś na MŚ będzie klapa, bo wszyscy robią sobie przerwy i gdzieś trenują, tylko nasi łaszą się na każdy pucharowy punkcik.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Duche » 29 Sty 2013 00:21

Odnosnie Vikersund. Nie jestem jakims wielkiem zwolennikiem tej skoczni. Nie wiem czemu, duzo bardziej wole loty w Oberstdorfie czy Kulm, nie mowiac juz o Planicy. Jedynie loty w Harrachovie mniej mi sie podobaja. Skocznia od rekordow swiata to tez dla mnie jest slowenska Planica, a nie Vikersund. Dlatego tez bardzo ciesze sie z tego, ze Letalnica jest przebudowywana i beda tam mozliwe skoki, a wlasciwie loty na 250m. Tam powienien pasc nowy rekord swiata, bo to jest najlepsza skocznia od lotow, dla mnie pod kazdym wzgledem najlepsza.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez zygy » 29 Sty 2013 01:00

Skocznia w Harrachovie zawsze uchodziła za taką, gdzie nie trzeba być wybitnym lotnikiem, żeby wygrać, co potwierdza choćby wygrana Morgensterna sprzed 2lat. Swoją drogą ciekawe właśnie co z nim i Koflerem, tzn., czy wrócą już w Czechach i, czy zdołają odbudować formę na MŚ. Gdyby nie Kruczek i jego mała zdolność do trafiania ze szczytem formy na imprezę docelową, to szansa nawet na złoty medal MŚ byłaby ogromna... Austriacy poza Gregorem i ew., Loitzlem w totalnej rozsypce, Norwegowie bardzo chimeryczni, Niemcy też mało ustabilizowani ostatni- na dodatek od połowy TCS sporego doła złapał ich lider Freund i może się okazać, że po raz kolejny wszystkim na nosie zagrają Słoweńcy, którzy zawsze dobrze wypadali na wielkich imprezach i mają taki pozytywny team- spirit :P Oni co prawda mają tylko taką żelazną "4", ale za to jaką- Kranjec i Tepes ostatnio brylują, Prevc wyłączając sobotę też radzi sobie coraz lepiej, a Hvala zdeklasował wszystkich na juniorskich MŚ. Jeśli ominą ich jakieś kontuzje, czy choroby, to będą bardzo grożni w drużynówce.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zygy » 30 Sty 2013 09:58

Wszyscy rotują składem, oszczędzają się i trenują przed MŚ, tylko geniusz Kruczek się uparł na tą 5 i wozi ich od Japonii, poprzez Austrią i Niemcy, na Norwegii kończąc. Jak teraz czytam, że znowu do Harrachova jedzie Stoch, Kot, Żyła, Kubacki i Miętus, to mi się nóż w kieszeni otwiera... Taki potencjał, zdolni juniorzy, aż 9 skoczków z punktami PŚ w tym sezonie, a facet się uparł na tych samych i żadne argumenty świata do niego nie trafiają. Toż to już nawet Czesi, którzy mają ledwie 4-5 przyzwoitych zawodników częściej zmieniają skład, niż my. Tak naprawdę tylko Stoch jeszcze o coś walczy w PŚ, więc naprawdę nie rozumiem w jakim celu ciągać na każde zawody takiego Kota, czy Kubackiego, którzy jako nieliczni skakali we wszystkich pucharowych zawodach w tym sezonie. A cóż to za różnica w kontekście MŚ, czy ktoś będzie 17 w generalce, czy 21 :roll: Jak widać Kruczek niczego się nie nauczył i na kolejnych MŚ będzie klapa, ponieważ nasi będą totalnie wypompowani w odróżnieniu od swoich rywali, którzy w spokoju przygotowują się do najważniejszej imprezy sezonu. Jedyne co może jeszcze uratować naszego treneiro, to w mojej ocenie podium w generalce dla Stocha, co nadal jest jeszcze realne, choć w przypadku słabej formy w marcu nawet i to może się okazać trudne do zrealizowania.
zygy
Użytkownik zbanowany

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości