Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Duche » 09 Sty 2013 10:10

Jak mozna kibicowac Realowi i Barcelonie jednoczesnie? Nie czaje tego w ogole :roll:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez kat. » 09 Sty 2013 11:06

friducha napisał(a):Swoją drogą to mało jest chyba kobiet, które poświęciłyby tyle czasu co niektórzy na wyszukiwanie słitaśnych fociek spod lidla jakichś kompletnie beznadziejnych człaponów co to nawet do mety jeszcze nie dobiegły...

Och, ale mi przymurzyniłaś ;) imponują mi po prostu nietuzinkowe dziewczyny ;)

A na mecze to tylko red. Stec chodzi na podryw (kumaci wiedzą, ocb).

Do bibliotek nie lubiłem szczególnie chodzić, ale też myślę, że to niezgorszy teren łowiecki. Zwłaszcza, że najtrudniej jest, jak wiadomo, zdobyć kobietę głupią ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez mareqna » 09 Sty 2013 12:40

Duche napisał(a):Jak mozna kibicowac Realowi i Barcelonie jednoczesnie? Nie czaje tego w ogole :roll:

Nie jestem aż takim fanem piłki europejskiej i jak już wcześniej pisałem moja miłoscią jest Argentina,Boca Juniors..dale,dale,dale i latynoska piłka.W klubowej piłce europejskiej kibicuję Realowi i Barcelonie w zależniści gdzie gra więcej i lepiej Argentyńczyków.Oby tylko rok w rok sprawialy lanie tym Bajeriszom,Menchesterom,Liwerpoolom czy Chelseom wygrywały Ligę Mistrzów.Jak sobie przypomnę ubiegłorocznych finalistów to aż mi ciarki przechodza po ciele. :( Ale z dwojga złego sukces Chelsea mnie uradował.Z podobnego powodu kibicuję latynoskiej Portugali.

P.S.Lendzin koło Nicolai?
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez ssonicsl » 09 Sty 2013 13:35

Skończcie już kłótnie. Najlepszym piłkarzem ubiegłego roku był Arturo Vidal ;)

Duche ma rację. Real i Barca jednocześnie? No niezdrowe ;)
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 09 Sty 2013 14:04

ssonicsl napisał(a):Skończcie już kłótnie. Najlepszym piłkarzem ubiegłego roku był Arturo Vidal ;)

Duche ma rację. Real i Barca jednocześnie? No niezdrowe ;)

Nie interesuje mnie czy Real wygrywa z Barceloną 5:0 czy Barcelona z Realem 5:0.Mnie interesuje jak zagrali reprezentanci Argentyny i który zespół ma większe szanse na wygranie Ligi Mistrzów.Czy to jakieś skrzywienie? :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kibicka » 09 Sty 2013 14:51

mareqna napisał(a):Nie oto chodziło,ja go tez lubię i gdyby nie Messi byłby najlepszym piłkarzem swiata.Kibicuję Realowi i Barcelonie a w Europie zdecydowanie Portugal,Portugal,Portugal.Chciałem tylko sprawdzić reakcję dziewczyny,która też mnie zaskoczyła bo zna się na sporcie i jest prawdziwa kibicką. :)

Spódnica i szpilki nie muszą od razu przekreślać zainteresowania sportem w tym przypadku piłki :)

Real i Barca jednocześnie - jak widać można :)
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez markos7207 » 09 Sty 2013 16:01

kibicka napisał(a):Spódnica i szpilki nie muszą od razu przekreślać zainteresowania sportem w tym przypadku piłki :)

Takie połączenie jest jak najbardziej pożądane ;)

Messi bezdyskusyjnie zasłużył na wyróżnienie za ostatni rok, w poprzednich latach miałem czasami wątpliwości czy to w jego łapki powinna wpaść nagroda. Oprócz Leo, duże wrażenie zrobił na mnie Zlatan mimo że na Ukrainie ze Szwedami za wiele nie zwojował podczas Euro. Ale facet ma to "coś" co pozwala mu zdobywać kosmiczne gole jak choćby ta z meczu z Anglią. No i ten jego charakterek.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 09 Sty 2013 17:55

Ja nagrodę przyznałbym Iniescie - najlepszemu graczowi Euro.Messi nastrzelał mnóstwo bramek, jednak te bramki nie dały zbyt wiele Barcelonie w poprzednim sezonie ;) No ale tak jak napisał Adrian, każdy ma prawo do swojej opinii w takich plebiscytach, więc nie ma co się specjalnie nad tym rozwodzić ;)
Na mnie i tak największe wrażenie wywarł Drogba.Nie tylko za najważniejsze bramki w poprzedniej edycji LM, ale także za taką heroiczność którą wkładał w grę Chelsea. Szkoda tylko tego karnego w PNA, bo to właściwie taka jedyna rysa ;)
Dziwne, że nikt nie wspomniał o "najlepszej" jedenastce roku 2012.Bo to już naprawdę jest parodia.Cała jedenastka ułożona z piłkarzy grających w Primiera Division :? A brak w niej Cole'a i Pirlo co najmniej dziwny :roll:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez caro736 » 09 Sty 2013 22:03

kat. napisał(a): Ja tam nic nie wytykam poza tym. W realu też znajdą się kibicki-fanatyczki i lasencje chodzące na mecze, żeby się wylansować i/lub znaleźć chłopa

Twój wcześniejszy komentarz odebrałam jako wytykanie .. Ale czepiać się nie będę

zdzichu napisał(a): Dziwne, że nikt nie wspomniał o "najlepszej" jedenastce roku 2012.Bo to już naprawdę jest parodia.Cała jedenastka ułożona z piłkarzy grających w Primiera Division :? A brak w niej Cole'a i Pirlo co najmniej dziwny :roll:

Zgadzam się. Jako kibicka Barcelony dziwię się co tam robili Pique i Alves. Byłam pewna, że znajdzie się tam Hummels.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez kibicka » 09 Sty 2013 22:14

Jedenastka roku to jakiś żart, bo naprawdę nie powinno to tak wyglądać...

markos7207 napisał(a):
kibicka napisał(a):Spódnica i szpilki nie muszą od razu przekreślać zainteresowania sportem w tym przypadku piłki :)

Takie połączenie jest jak najbardziej pożądane ;)

Messi bezdyskusyjnie zasłużył na wyróżnienie za ostatni rok, w poprzednich latach miałem czasami wątpliwości czy to w jego łapki powinna wpaść nagroda. Oprócz Leo, duże wrażenie zrobił na mnie Zlatan mimo że na Ukrainie ze Szwedami za wiele nie zwojował podczas Euro. Ale facet ma to "coś" co pozwala mu zdobywać kosmiczne gole jak choćby ta z meczu z Anglią. No i ten jego charakterek.

Zlatan ogólnie jest świetnym piłkarzem, który potraf zaskoczyć i strzela piękne gole, jak np. ten na Euro przeciw Francuzom, czy piękny gol, o którym wspomniałeś w meczu z Anglią :) A osoba Ibry i jego charakter, to podejście i sposób bycia dodaje wszystkiemu większej atrakcyjności. A sama osoba Zlatana jest bardzo fajnie pokazana również od tej bardziej prywatnejstrony w jego biografii "Ja Ibra"
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Duche » 09 Sty 2013 23:17

Zlatan to moj ulubiony zawodnik od czasow Patricka Kluiverta. Kocham ogladac jego gre. Biorac pod uwage jego warunki fizyczne to jest wg mnie najlepiej wyszkolonym technicznie pilkarzem na swiecie. No i do tego to jego taekwondo bardzo przydaje sie w grze i w strzelaniu kosmicznych bramek. Charakter tez ma swietny, nie pozwoli sobie w kasze dmuchac. Zadziora jakich malo, a do tego genialny sportowiec.

"Ja Ibra" oczywiscie posiadam. Fajna ksiazka o zlodzieju rowerow :mrgreen:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Adrian Woźniak » 10 Sty 2013 21:44

Ja kibicuje Blancos, ale w rozgrywkach europejskich przeważnie trzymam kciuki za drużyny hiszpańskie. Trudno to jednak nazwać kibicowaniem, bo nie przejmuje się ich niepowodzeniami, ale wolę żeby wygrała Barcelona, Valencia czy Atletico, niż powiedzmy Manchester Utd, Chelsea czy Bayern. Nie jestem w żaden sposób uprzedzony do Barcelony, mimo że od prawie 20 lat kibicuje Realowi. Oczywiście jest to zupełnie inna relacja. Mecze "Królewskich" oglądam praktycznie wszystkie i bardzo przeżywam ich porażki, zwłaszcza te niedawne pogromy w spotkaniach z Barceloną czy też słynne przeprawy w 1/8 LM.
A tak na marginesie to jako piłkarza cenie sobie bardziej Inieste, niż Pepe, którego zachowanie na boisku jest czasami karygodne. Nie widze w tym każdym razie żadnej sprzeczności.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez dan » 20 Sty 2013 14:17

Wczoraj rozpoczął się Puchar Narodów Afryki. Tytułu broni Zambia. Na początek turnieju gospodarz RPA tylko zremisował z jedynym debiutantem Wyspami Zielonego Przylądka i muszę przyznać, że mecz stał na bardzo słabym poziomie. Tak grające RPA może nawet nie wyjść z grupy. Co prawda w drugim wczorajszym meczu też padł wynik bezbramkowy, ale ekipy Angoli i Maroka pozostawiły lepsze wrażenie po sobie niż gospodarze imprezy.
Dzisiaj walkę rozpoczyna jeden z głównych faworytów, czyli Ghana. Na początek zmierzy się z Demokratyczną Republiką Konga.
Oto podział na grupy w PNA:
A - RPA, Wyspy Zielonego Przylądka, Maroko, Angola
B - Ghana, Demokratyczna Republika Kongo, Mali, Niger
C - Zambia, Etiopia, Nigeria, Burkina Faso
D - Wybrzeże Kości Słoniowej, Togo, Tunezja, Algieria.

Wydaje się, że grupą śmierci jest grupa D. Na PNA nie zakwalifikowały się takie reprezentacje jak Kamerun, Senegal czy Egipt. Transmisje z turnieju przeprowadza Eurosport.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 03 Lut 2013 19:32

W Pucharze nadszedł już czas ćwierćfinałów.Z braku czasu dzisiejszy mecz Wybrzeża Kości Słoniowej - faworyta całej imprezy z Nigerią był pierwszym jaki obejrzałem. Awans do półfinału niespodziewanie, ale trzeba przyznać, że zasłużenie wywalczyli Nigeryjczycy. Czyli Drogba stracił chyba ostatnią szansę na zdobycie tego pucharu.Szkoda, bo w zasadzie tylko tego brakuje mu w jego niesamowitej kolekcji.Z tego co słyszałem, nie grał rewelacyjne, ale to nie powinno dziwić.Sezon w Chinach zakończył się w listopadzie, FIFA nie zgodziła się na wypożyczenie do innego klubu, dlatego też Drogbie pozostały jedynie treningi z kolegami z Chelsea.Wracając do turnieju to życzę zwycięstwa ekipie " Super Orłów " , w barwach której gra dwóch piłkarzy "The Blues". Wydaje się, że w finale powinny zmierzyć się reprezentacje Nigerii i Ghany. Ale w tych afrykańskich turniejach pełno jest niespodzianek, więc nie ma co wyrokować.

A tak wyglądają pary półfinałowe:

Mali - Nigeria
Ghana - Burkina Faso/ Togo
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 04 Lut 2013 17:51

Przed turniejem podobno Drogba zapowiedział, że jeśli Wybrzeże Kości Słoniowej wygra ten turniej to On zakończy karierę reprezentacyjną, a jeśli ta drużyna nie zdobędzie mistrzostwa Afryki to trener będzie mógł skorzystać z jego usług również za dwa lata podczas następnego Pucharu Narodów Afryki. Pożyjemy, zobaczymy.
Fakt, zdarzają się w tej Afryce niespodzianki. Podczas rozgrywek grupowych WKS wyglądało o niebo lepiej od Nigeryjczyków, ale w ćwierćfinale Super Orły zagrały naprawdę nieźle i wyeliminowały jednego z faworytów.
Tymczasem w ostatnim ćwierćfinale Burkina Faso pokonała po dogrywce Togo. Mecz stał na słabym poziomie. Należy tutaj podkreślić, że ożywienie wniósł dopiero wprowadzony na boisko piłkarz Górnika Zabrze - Prejuce Nakoulma. I to była ta różnica, bo Adebayor sam nie mógł sobie poradzić z obrońcami Burkina Faso, a z drugiej strony wreszcie miał z kim grać Jonathan Pitroipa, który na tym boisku był po prostu wszędzie, ale dopiero wprowadzenie piłkarza z naszej ekstraklasy spowodowało to, że Pitroipa znalazł partnera z przodu. Ciekawe czy Nakoulma zagra od początku przeciwko Ghanie. Oczywiście faworytami półfinału będą Czarne Gwiazdy, ale mimo świetnych piłkarzy mam wrażenie, że w drużynie, która gra na tym turnieju nie ma takiej indywidualności jaką jest Pitroipa. Na pewno będzie ciekawie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 06 Lut 2013 22:27

I jednak Burkina Faso :) Oglądałem tylko kawałek 1. poł., dogrywkę + karne, ale z tego co mówili komentatorzy to w przekroju meczu zasłużony awans BF. Zwłaszcza wobec tego niepodyktowanego karnego w końcówce i nonsensownej kartki dla Pitroipy. Choć w pierwszej połowie mógł być i drugi karny dla Ghany, gdyby sędzia był konsekwentny.

Ogólnie niewiele meczów obejrzałem, ale te co widziałem stały na średnim/ słabym poziomie. Gdzie ta radosna murzyńska piłka? :cry:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez dan » 07 Lut 2013 16:07

Zaskakujący finał. Nigeria - Burkina Faso. Super orły w grupie nie wyglądały jakoś rewelacyjnie, ale już od ćwierćfinału to zupełnie inna drużyna. Najpierw WKS, a teraz Mali (już w pierwszej połowie zostało rozbite i było po zabawie).
Z drugiej strony Burkina Faso - największy sukces w historii. Zastanawiałem się czy w półfinale zagra Nakoulma. Piłkarz Górnika Zabrze wyszedł na ten mecz w pierwszym składzie i przebywał na boisku przez całe 120 minut. Teraz zastanawiam się czy Jonathan Pitroipa będzie mógł zagrać w finale, bo ta czerwona kartka z półfinału powinna zostać anulowana. A trzeba przyznać, że bez tego piłkarza jego reprezentacja traci wiele ze swojej wartości.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 07 Lut 2013 20:39

Rzeczywiście niespodziewany finał.Turnieju nie śledziłem, ale faworyta, zresztą jak zawsze upatrywałem w Wybrzeżu Kości Słoniowej.Ale znów okazało się, że w tych turniejach afrykańskich ciężko cokolwiek przewidzieć.W finale życzę powodzenia Nigerii.Piłkarz Chelsea, Victor Moses mówił przed turniejem, że stać ich na zwycięstwo, ale wielu w to powątpiewało.A tu są w finale i myślę, że powinni być faworytem.Moses w półfinale zszedł z kontuzją, ale zapowiada, że to nic poważnego, więc powinien zagrać w finale.A z tego co czytałem to jest on jednym z motorów napędowych Nigeryjczyków.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Heidi » 10 Lut 2013 21:33

No i Nigeria :( Szkoda mi trochę Burkina Faso
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez mareqna » 19 Lut 2013 10:32

Widziałem wielkiego piłkarza.Z zachwytem oglądałem popisy 20- letniego argentyńskiego piłkarza w ostatnim meczu ligi włoskiej pomiędzy AS Roma a Juventusem Turyn.Eric Lamela były piłkarz River Plate to według mnie aktualnie największy talent w piłce nożnej.Wysoki,szybki,błyskotliwy o bajecznej technice, swoją gra przyćmił uznane gwiazdy światowej piłki jak Totti czy Pirlo.Zwycięsko wychodzi w porównaniu z inną młodą gwiazdą, rówieśnikiem, graczem Santosu Neymarem.W tak trudnej Serie A nie będąc typowym napastnikiem strzelił już 11 bramek i to tylko kwestia czasu jak rozbłyśnie pełnym blaskiem w Realu lub Barcelonie.
Swego czasu było głośno i bulwersująco w środkach masowego przekazu jak 9 lat temu Barcelona chciała wykupić 11 latka z River Plate.Pomimo tak młodego wieku z racji kunsztu panowania nad piłką już jest porównywany do Kaki,a mnie to cieszy że jest szansa by od czasu Juana Romana Riquelme jakiś piłkarz podbił moje serce.Przynajmniej papiery na Wielkiego Piłkarza ma bez dwóch zdań. :D
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości