Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Ile medali zdobędziemy na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie?

Żadnego
0
Brak głosów
Żadnego
0
Brak głosów
1-3
1
2%
1-3
1
2%
4-7
3
5%
4-7
3
5%
8-10
9
15%
8-10
9
15%
11-12
8
13%
11-12
8
13%
13-15
5
8%
13-15
5
8%
16-20
1
2%
16-20
1
2%
Powyżej 20
3
5%
Powyżej 20
3
5%

Razem głosów : 60

Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Postprzez RakuNH » 01 Sie 2012 08:36

Cieślak w pływaniu to moim zdaniem bardzo duży zawód. Ktoś poza Czerniakiem mógłby się w tej naszej drużynie rozwijać, ale gdzie tam :roll: A czasy zgłoszeń w pływaniu, to jednak inna bajka niż w lekkoatletyce i są raczej mało znaczące. Trzeba pobijać albo zbliżać się do życiówek ze strojów tekstylnych. Jeśli będziemy tak sztywno podchodzić do czasów to Czerniak przyjechał z 49,14 a jakby uzyskał 49,10 to wszyscy by mówili o sporym zawodzie bo nie byłoby go nawet z w półfinale na 100 dowolnym. W motylku ma 52,07 i patrząc na listy światowe to mu powinno dać wymęczony półfinał - jeśli więc nie będzie finału to będzie tylko lekkie rozczarowanie ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 01 Sie 2012 08:50

Ssonicl- wszystko to prawda co prawisz ale to IO. Najważniejszy start w karierze. Co mnie obchodzą rankingi. Chcę widzieć ogień w oczach u naszych zawodników i obnażone zęby. Chcę aby poprawiali rekordy życiowe, sięgali wyżej po zdawałoby się niedostępne.
Do niedawna wierzyłem, że TVP da się naprawić poprzez stopniowe reformy ale wreszcie dojrzałem, że to bezcelowe. Tylko odpowiednia ilość C-4 i wielkie bum aby kamień na kamieniu po tym relikcie PRL - u nie pozostał może przynieść pożądany skutek.
A może przed sądem przyjąć linię obrony wieloletniego znęcania się psychicznego tej instytucji nad kibicem? Obrona własna?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 01 Sie 2012 09:27

Ale rankingi przeważnie wskazują NAM kibicom czego można oczekiwać. Nie mogę oczekiwać lepszego startu po kimś kto najzwyczajniej w świecie nie jest tego wstanie zrobić. Ale niespodzianki będą. Ale dlatego są niespodziankami, że nie przytrafiają się codziennie i każdemu. Ja przyjmuje zasadę, że 1 na 10 może zrobić coś czego nikt nie oczekiwał. Ale kto to będzie? Nie wiem. Póki co: Dobrowolski, Zagrodnik, Bogacka.
figaro56 napisał(a):A może przed sądem przyjąć linię obrony wieloletniego znęcania się psychicznego tej instytucji nad kibicem? Obrona własna?

Instytucji, w której według plebiscytów pracuje najlepszy dziennikarz sportowy niejaki Maciej Kurzajewski? :lol: Najlepszy dziennikarz sportowy się nad tobą znęca? Naprawdę? :lol: Zresztą pamiętaj, NAS kibiców większość ludzi w tym antysportowym kraju ma w d****. Wysadzając gmach TVP wysadziłbyś także M jak Miłość, Tańce i śpiewy z debilami, Barwy szczęścia, Klany i inne telenowele, którymi katuje nas TVP i które niestety mają większą oglądalność niż IO. Zresztą figaro gdybyś ludzi pozbawił tych wątpliwych "rozrywek" to pewnie sam nie doczekałbyś procesu :lol:
ssonicsl
Kadra A

Postprzez friducha » 01 Sie 2012 09:33

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:07, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 01 Sie 2012 10:21

Bardzo dziękuję Fridzi za zaproszenie. W kwestii formalnej kawy nie piję. Nie jest to żadna manifestacja z mojej strony. Po prostu nie lubię a małe co nieco może być zdecydowanie większe. :lol: Widzisz na moją wizytę musisz zaopatrzyć się w kawę zbożową. Głowę daję, że nie masz w domu kawy zza stodoły. :lol:
Trudno nie chcecie abym się za was poświęcił to nie. Na siłę nie będę was uszczęśliwiał i męczcie się ze sportem w wykonaniu TVP po wieczność. 8-)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 01 Sie 2012 11:54

Nedops napisał(a):Kończę bo tak możemy do końca igrzysk, pewnie każdy dzień da nam obu argumenty na prawdziwość każdej tezy ;]

Po dzisiejszym dniu już na prawdę nie można zaliczyć początku igrzysk na plus. Z kretesem odpadli Zawrotniak, Kłys, Cieślak, Wilk, 4x200. Polacy w szermierce i na basenie spisują się bardzo słabo. Bilans w szermierce to 6 przegranych i 1 wygrana walka, a w pływaniu nikt poza Czerniakiem nie zbliża się do rekordów życiowych w strojach tekstylnych. Kawęcki też nie zachwycił, ale jeśli chciał awansować jak najmniejszym nakładem sił, to zrobił to perfekcyjnie ;) W półfinale już się powinien przyłożyć, żeby nie płynąć ze skrajnego toru. O ile jest w formie na 1:54.5 jak zapowiadano.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 01 Sie 2012 15:15

Figaro - co to za poświęcenie, jak zamierzasz wysadzić Woronicza PO igrzyskach? :D Znaczy mamy się męczyć wszyscy? A poza tym są puchary, które ma tvp, wiesz ile meczów NIE ZAMIERZA transmitować, żeby nie denerwować widzów? Pamiętam, jak psioczono na Polsat, że jeden mecz leciał na kodowanym Futbolu, teraz mamy wszystkie mecze polskich drużyn w LE o tej samej porze, a żeby nie było, że preferują Legię nad Ruch, albo przedkładają nie daj boże Lecha, na wszelki wypadek NIE BĘDĄ TRANSMITOWAĆ ŻADNEGO! To się nazywa salomonowy wyrok.

Od igrzysk odpoczywam, więc nie wiem nawet, ile dziś medali natłukliśmy. Słyszałem tylko w radiu o jakichś jajcach w badmintonie , które skończyły się wykluczeniem kombinujących jak tu przegrać i mieć lepszą drabinkę. To taka przestroga dla siatkarzy chyba ;)

Figaro - znęcanie się późniejszego pokrzywdzonego nad sprawcą jest okolicznością łagodzącą. Ale to musiałbyś dorwać osobiście tych oprawców, a nie iść na łatwiznę i bawić się w terrorystę. ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 01 Sie 2012 15:25

Pamiętam, że ktoś tu na forum mi tłumaczył, że to nie fair że Polsat transmituje na TV4. :lol: Nie wiem czy to nie byłeś Ty Kat. i Ssonicsl, ale nie chcę Was oczerniać. ;)

Szkoda Polskich badmintonistów, ale grali pięknie i do końca. Szkoda, że trzeciego seta nie gra się do 15, bo wtedy byśmy mieli półfinał. Nie dość, że mogą żałować tego świetnego meczu, to można też żałować meczu z Duńczykami w grupie. Jeden z nich wystarczyło wygrać i raczej by był półfinał. W obu zabrakło minimalnie. Na razie w granicznych sytuacjach nie mamy szczęścia. Zagrodnik i Zięba/Mateusiak tuż za podium. Czerniak i Polaczyk tuż za finałem i uciekły punktowane miejsca.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 01 Sie 2012 16:02

Trzymajcie kciuki za Zosię Klepacką. Tak ją bardzo lubię.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 01 Sie 2012 16:03

I uciekły dwie szanse medalowe , badmintonistów naprawdę szkoda ,osiągnęli dobry wynik ,ale jednak ta szansa na półfinał była duża , i niedosyt jest .Natomiast Polaczyk zajął 4 miejsce ,a na pierwszym pomiarze prowadził ,potem jednak zaczął popełniać błędy ,szkoda bo jakoś od początku Igrzysk czekałem na ten finał ,i wierzyłem w medal.A ten medal był blisko .Jóźwik też jak zwykle żenujący , w niedzielnych eliminacjach opowiadał że Hradilek będzie faworytem ,a dzisiaj stwierdził ,że walka zacznie się dopiero od Aignera ,a tymczasem Czech był drugi.Co za niekonsekwencja.No ale może zmyliło go dalsze miejsce Czecha w półfinale ;)

Ogólnie szkoda tych dwóch startów ,bo mógł się z tego przynajmniej jeden medal urodzić ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez friducha » 01 Sie 2012 16:48

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:07, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez leosiek » 01 Sie 2012 17:29

Żeby w Polsce być kibicem sportowym to naprawdę trzeba mieć końskie zdrowie :lol: Strasznie mi szkoda tej naszej badmintonowej pary, okropnie im kibicowałem :cry: :cry: :cry:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez friducha » 01 Sie 2012 17:51

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:08, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 01 Sie 2012 20:07

Na szczęście Kawęcki skutecznie blefował, ale niestety rywali są bardzo mocni. Szykuje się miejsce 4-6 no chyba, że faktycznie jest tak jak mówi Miciul i Kawa ma potencjał żeby już teraz złamać 1:54. W to specjalnie nie wierzę, ale jak złamie 1:55 to można myśleć o medalu. Wynik z ME raczej go nie da. Tak czy siak już należą się brawa. Wielu mówiło, że nie da się przygotować dwóch szczytów formy i zapłaci za te świetne ME, a tymczasem już jest finał i Polak będzie płynął na dosyć dobrym torze.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Sie 2012 20:47

Do tej pory w szermierce bida z nędzą a tu w męskiej szpadzie, dzisiaj mieliśmy "polski" finał ;) . Bartosz Piasecki urodzony w Tczewie ale od najmłodszych lat mieszkający w Norwegii zmierzył się z Wenezuelczykiem mieszkającym od paru lat w Polsce, Rubenem Limardo Gasconem. Wygrał Latynos ale medal Bartosza to będzie chyba sensacja sportowa roku w Norwegii :), trochę szkoda że rywal tak szybko mu odskoczył, ale srebro ma. Walkę oglądałem w nrk, nigdy bym się nie spodziewał że szermierka potrafi wyzwolić takie emocje ;)

EDIT: No ale medal Wenezuelczyka to prawie jak nasz medal ;) skoro od 10 lat jak teraz czytam, mieszka w Polsce i fechtować uczył się w Piaście Gliwice. Mówi mistrz olimpijski
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez san » 01 Sie 2012 23:15

Stan medalowy wobec oczekiwań (11 medali) : -1. Jednak Polaczyk rok temu był wicemistrzem świata. Jutro kajakarze górscy i florecistki. Zobaczymy co zrobi Kawa- musi zaryzykować.
Ministra Mucha stwierdziła,że będzie 5 medali :(
san
Mistrz Świata

Postprzez sakura » 01 Sie 2012 23:20

Szkoda badmintonistów, mecz był emocjonujący, była szansa na półfinał. Ale bardziej szkoda mi Polaczyka, liczyłam na medal, gdyby nie błędy...
W tenisie już nie ma czego pompować, mikst też odpadł
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez Nedops » 02 Sie 2012 00:28

RakuNH napisał(a): Jeśli będziemy tak sztywno podchodzić do czasów to Czerniak przyjechał z 49,14 a jakby uzyskał 49,10 to wszyscy by mówili o sporym zawodzie bo nie byłoby go nawet z w półfinale na 100 dowolnym. W motylku ma 52,07 i patrząc na listy światowe to mu powinno dać wymęczony półfinał - jeśli więc nie będzie finału to będzie tylko lekkie rozczarowanie ;)

Dlatego należy porównywać czasy zgłoszeń ;) I wtedy wiemy czego się można po naszych spodziewać, Cieślak miał w zmiennym 24. czas - był 19, Otylia miała 16. czas - i takie też miejsce zajęła. Oby miejsce Czerniaka ze zgłoszeń się potwierdziło ;) Zawiodła sztafeta - co prawda należało się spodziewać korespondencyjnej walki z Ukrainą o 15. miejsce, ale występ Polek był naprawdę marny (tu zawaliła Wilk, indywidualnie popłynęła lepiej niż wskazywałyby zgłoszenia ;p) - zdecydowanie najlepiej zaprezentowała się 16-letnia Sokołowska, która jeszcze dzień wcześniej nie mieściła się w naszej czwórce...

5. dzień jednak naprawdę ciekawy, duże emocje, także z udziałem naszych (Polaczyk, Zięba/Mateusiak), kolejne rekordy świata.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 02 Sie 2012 07:27

Sztafeta kobiet kompromitacja. Też nie spodziewałem się cudów ale to co zobaczyłem przeszło moje najgorsze oczekiwania. Pojechały się panny wykąpać do Londynu. :evil: Wilk na swojej zmianie 2.05 z kawałkiem :roll:
Friducha- nie wiem czego można nie cierpieć w podnoszeniu ciężarów. Jedynie ten kretyński przepis regulaminu o tym docisku może odstręczać tym bardziej, że sędziowie tutaj aż rażą niekonsekwencją w jego stosowaniu. Patrz Friducha, wyławiaj co oni mówią bo ja wszystko sobie notuję. Kiedy przyjdzie czas na Valentin będę zwarty i gotowy. :D W podzięce jak będę w Warszawie to poczęstuję moim spirytusem niewiadomego pochodzenia z miodem. Pychota. :D
Agnieszka musiała zmienić sukienkę. Matkowski na różowy by nie poszedł. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 02 Sie 2012 07:46

RakuNH napisał(a):Pamiętam, że ktoś tu na forum mi tłumaczył, że to nie fair że Polsat transmituje na TV4. :lol: Nie wiem czy to nie byłeś Ty Kat. i Ssonicsl, ale nie chcę Was oczerniać. ;)

Moment moment. To nie są mecze Ligi Mistrzów ani Ligi Europejskiej. To są mecze kwalifikacyjne i nie ma obowiązku ich pokazywania. Zresztą gdzie TVP ma je pokazywać?

Badminton. Musiałem wychodzić z pracy przy stanie 16:13. Zakładam słuchawki, włączam radio na odtwarzaczu i słyszę 16:15, 16:16, 16:17.. Co ja biedny przeżywałem... potem ta piłka meczowa... Ach, jaka szkoda. Fantastyczna walka, w końcu powalczyli z tymi Chińczykami, szkoda...

Pływanie. Czasy zgłoszeń nie biorą się znikąd. Czego można oczekiwać po sztafecie, która przyjeżdża z 16 czasem? I jeszcze płynie bez Otyli? Każdy osiąga miejsca na poziomie czasów zgłoszeń. Kawęcki ma małe szanse na medal. Wczoraj pierwsza 4 jednak odskoczyła na sekundę. To dużo. Ale pseudointelligentym fachurom z TVP i wszelkie innej maści pseudodziennikarzom pseudosportowym to nie przeszkodzi wieszać medalu na szyi jeszcze przed startem. Właśnie w Radiu Zet próbowali zrobić z siebie "cfaniaków" mówiąc że do zdobycia jest 906 medali a my mamy 1. Fajnie że mieli radochę, ale medali jest więcej, po 2 brązowe m.in. w boksie czy judo... Jak mnie to wk***** :evil:

Tenis ziemny. Może sobie Radwańska drwić z deblistów i uważać ich za drugą kategorię tenisową, ALE. Jak widziałem jej mecze w grze podwójnej to była najgorszą deblistką na korcie. To gra podwójna NIE SINGIEL. Szkoda, że jej tego nikt nie wytłumaczył...

Kajakarstwo górskie. Do 14 bramki było wspaniale. Niestety później gdzieś go wstrzymało i ... i 4 miejsce. JÓŹWIK to matoł, głupiec, pozerant, jest ślepy, głuchy, nie patrzy na trasę, albo gorzej patrzy i nic nie rozumie... Pierwszy do wywalenia. Są goście jak Ireneusz Nawara. Komentuje raz na 4 lata i to przez kilka minut, ale jaką gość ma wiedzę. Fajnie mówi, zna się wspaniale, miło posłuchać czegoś wręcz nie tefałpowskiego. Na plus też Pindera, Heflich, Marendziak, Wyrzykowski, Sobczyński. Solecki OK, bo też go dobrze wspomaga ?Błach?.

Żeglarstwo. TRZYMAĆ SIĘ. Marczyński musi pilnować lokaty, na razie świetnie. Zośka niech się weźmie w garść, nie może przypływać poza 10. Reszta naszych na miarę swoich możliwości, choć akurat wczoraj naprawdę dobry dzień np w 49er.

Podnoszenie ciężarów. Słaby wynik dobre miejsce. Zwarycz jest jeszcze młody, dobrze, że będzie miał spokój przez najbliższe lata.

Szermierka. No i jest polski medal. Ba, nawet 2. Szkoda tylko, że żaden z tych zawodników nas nie reprezentuje. Zagunis przegrała w szabli i nawet medalu nie ma. WOW.
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości