Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Ile medali zdobędziemy na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie?

Żadnego
0
Brak głosów
Żadnego
0
Brak głosów
1-3
1
2%
1-3
1
2%
4-7
3
5%
4-7
3
5%
8-10
9
15%
8-10
9
15%
11-12
8
13%
11-12
8
13%
13-15
5
8%
13-15
5
8%
16-20
1
2%
16-20
1
2%
Powyżej 20
3
5%
Powyżej 20
3
5%

Razem głosów : 60

Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Postprzez maksim » 29 Lip 2012 19:14

http://www.eurosport.pl/wioslarstwo/igr ... ndon.shtml

Na zgrupowanie do Portugalii osada miała 35 kilogramów nadwagi - średnio wychodzi prawie osiem na zawodnika. To jest nie do pomyślenia.

Zwykle po tych naszych olimpijskich porażkach denerwuje mnie malkontenctwo typu: "po co jechali, oddawać piniądze"
Ale tu :shock: Mordeczka mi opadła. Kto ich tam wpuścił? Jest też oczywiście pozytyw: mamy 35kg obywatela więcej...
Ale to jest żałosne. Obyśmy mniej mieli takich "sportowców".

Radwańska oucik. Świetny mecz Julki, najlepszy od dawien dawna. Ale po raz kolejny jeśli rywalka nie pomaga, to Agnieszka wtapia, nawet mimo przewagi brejka w 3 secie. Horpyna Williams czy inna Azarenka w takich sytuacjach radzą sobie dużo lepiej według mnie.
Kolejny balonik pęka, teraz się pewnie rzucą na siatkarzy.

O pracy TVP nie chce mi się nawet pisać, bo większość igrzysk śledze w necie bez komentarza, albo na Euro :) Ale po paru fragmentach które widziałem 1 słowo: standard. Przynajmniej z komentarzem coś jakby ruszyło, bo kolarstwo komentuje KW, jest też Pindera, Rudziński.
Za 40 lat osiągną poziom jako taki.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez kat. » 29 Lip 2012 19:59

Jakoś mi Agi nie szkoda. Mniej tenisem będą przynudzać przynajmniej. No i jak jakiś balon miał pęknąć, to lepiej ten, niż siatkarski.

Szkoda natomiast Zagrodnika. Żaden ze mnie huls, jeśli chodzi o judo, ale z tego co piszą/ mówią został chłopak oszukany.

Próbowałem oglądać ciężary, ale szybko miałem dość... Zawsze w tej dyscyplinie są takie jajca, czy tylko na od święta/ na igrzyskach? Nie dość, że oglądanie tego samo przez się męczące jak diabli, to jeszcze robią zamieszanie.

Skośnooki sprawił, że miałem już dość emocji związanych ze startami Polaków na dziś.

Ręczna. Serbowie, którym sprezentowaliśmy bilety, powalczyli z Hiszpanią, ale znów nie wystarczyło pary. Wieczorem ciekawy mecz bratanków z Danią.

Siatka. Wczoraj w najciekawszym meczu przegrana Turasek po 5 setach z Brazylią, natomiast Kitajki przejechały się gładko po Serbkach. U panów jak na razie same demolki do zera.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Aleksandra » 29 Lip 2012 21:45

Mi najbardziej szkoda Partyki miała szansę,a jakoś tak nie wyszło.Pływaniem jestem zachwycona,rekord Vollmer,dyspozycja Muffat,złoto Francji no i van der Burgh.Tylko Pellegrini mnie trochę zawiodła,ale szanse miała małe.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Janko10 » 29 Lip 2012 22:01

Sam Zagrodnik nie czuje się skrzywdzony. To nie było czyste ippon. Jak wygląda prawdziwe pokazał niestety Japończyk.
Oczywiście wielkie brawa za walkę i emocje. :)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez sakura » 29 Lip 2012 23:13

Jeśli chodzi o Isię to nie oczekiwałam medalu, co nie zmienia faktu że jestem zła. Owszem Goerges grała dobrze. Ale Aga wygrała z nią w dwóch poprzednich spotkaniach, czyli jest do ogrania. A dzisiaj nasza zawodniczka grała ciężko, momentami wkurzona i zrezygnowana. Może zjadła ją presja... Ale jak nad tym nie popracuje to czarno to widzę. Myślałam, że przejdzie chociaż pierwszą rundę... A jutro druga Radwańska pojedzie do domu, bo w wygraną z Williams nie wierzę.
Duet Fibak&Jońca "zmutowałam" po minucie, bo miałam dość.
Przynajmniej siatkarze nie zawiedli. Co do tego czy zdobędą medal - ucieszy mnie każdy, nie tylko złoty.
Zagrodnik i tak wysoko zaszedł jak na zawodnika, który nie miał jechać na igrzyska. Czy tego ippona słusznie mu nie zaliczyli to nie wiem bo aż tak się nie znam.
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez kat. » 29 Lip 2012 23:42

Janko - niestety w większości sportów muszę polegać na tvpowych "ekspertach", a ci akurat są średnio obiektywni i w sumie akurat z tego trudno robić im zarzut, gorzej, że przy okazji sędziują, a potem różne onety uznają ich słowa za prawdy objawione, no i się nakręca aferę, że oszustwo, kradziejstwo, i różne takie.

Na siatce podobna sprawa. Błędy sędziego z korzyścią dla naszych w kluczowym momencie 2. bodajże seta - "no dobrze, zostawmy to, ważny jest wynik", "sędzia widział lepiej", "nie będziemy komentować decyzji sędziego", ale wystarczył błąd w 2. stronę - i zaczynają się gorzkie żale... Rozumiem, mnie też tylko te drugie błędy podnoszą ciśnienie, ale trochę konsekwencji by się przydało. Choć ogólnie komentarz dobry. A gra naszych jak na początek nawet bardzo dobra.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 29 Lip 2012 23:47

Na szczęście pojedynek Agnieszki można było obejrzeć wszędzie. Tylko chwilami katowałem się przekrzykiwaniem Fibaka przez tego drugiego dziwaka. Panowali sobie jak by się wódki napić nie mogli wcześniej.. To najmniejszy zresztą problem. Ogólnie żenada/porażka jak całe TVP. Ale to nic nowego, nie ma się co napinać. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 30 Lip 2012 00:00

Kat., nie musisz... Ale fakt, że trudno się nie załapać na debilne komentarze... Onet... Niestety jest nie gorszy niż inni. Co do wyników, polecam stronę oficjalną z live: http://www.london2012.com
IO to totalna "operacja" pilotem aby unikać TVP jak ognia. Oczywiście i tak się nie da (chcę oglądać przede wszystkim naszych) i z 40-50% czasu oglądam TVP.
Sędziowanie było bardzo słabe. Ale przecież graliśmy u siebie. ;) Tak serio to nie rozumiem dlaczego na takiej imprezie nie korzysta się ze znanych technicznych możliwości... :shock:
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez jacek89 » 30 Lip 2012 00:24

Komentarz na TVP jaki jest to każdy słyszy. Generalnie raz lepszy, raz gorszy, nigdy całkiem dobry. Dla mnie jednak hitem dnia był komentarz pojedynku bokserskiego na nSport.
Przełączyłem dosłownie na kilka minut, bo nic ciekawszego dla mnie akurat się nie działo. Trafiłem na walkę Moustapha Abdoulaye Hima (Niger) - Cameron Hammond (Australia).
Dwóch komentatorów uparcie twierdziło, że walczy reprezentant Nigerii lub też Nigeryjczyk. Jednym z nich był chyba Grzegorz Skrzecz, ale tego na 100% pewny nie jestem.
Na szczęście jest jeszcze grafika, bo już bym im uwierzył. nSport = najgorszy kanał sportowy w Polsce.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez ssonicsl » 30 Lip 2012 07:14

Więc tak:

TVP - dużo lepiej niż w sobotę. Meczu Radwańskiej prawie nie widziałem. Wybrałem inne opcje ;) więc komentarz Fibak/Jońca nie mógł mnie wkurzyć. Ale jak to TVP bez skandalu by się nie obeszło. Zagrodnik walczy o brązowy medal a Patyra - "tę walkę pokażemy na TVP Sport". Aż mnie zamurowało. Jak się ocknąłem to przełajem z laptopem w ręku biegłem do gniazdka internetowego. Straciłem tylko kilka sekund... Naprawdę wstydu nie mają. Zamiast walki studio i reklamy :evil: Na dwójce live dopiero po blisko 3 minutach...

Tenis - w sumie to dobrze. Raz, że odblokowany zostanie czas antenowy, bo nie oszukujmy się, nawet gdyby jakiś Polak walczył o złoto, np w kajakarstwie, czy judo i w tym samym momencie był mecz 1/8 finału Radwańskiej, to TVP pokazało by mecz tenisa. Dwa, według mnie w mikście są większe szanse na medal.

Piłka nożna - póki co turniej stoi na rewelacyjnym poziomie. Tak fajnych, widowiskowych spotkań się nie spodziewałem. Hiszpania odpadła. Wprawdzie grali niemrawo, ale to co zrobił, a raczej czego nie zrobił arbiter w 89 minucie to żart i kpina. Żeby takiego karnego nie odgwizdać... Normalne kopnięcie w polu karnym w nogę rywala. I to od tyłu! Nie wiem gdzie był sędzia w tamtym momencie, ale na pewno nie na boisku.

Judo - eee tam. Dla mnie czysty ippon ;) I tak brawo dla Zagrodnika. Pięknie walczył.

Tenis stołowy - złego słowa nie powiem. Każdy walczył, każdy wygrał choćby jeden mecz, każdy przegrał z lepszym od siebie. No jeszcze Li Qian nie przegrała, niech gra tak dalej jak grała, a może być bardzo pozytywny wynik.

Pływanie - w końcu oddech Europy, a raczej Francji. Pięknie Agnel połknął Lochtiego. Ach jaki piękny rewanż za Pekin. Tam Amerykanie na ostatniej zmianie przegonili Francuzów.

Boks - sporo zaciętych spotkań, choć czasami przeważa mordobicie. Pojedynek Ramireza (USA) z Francuzem Azzi... jakoś tam, super. Do przodu, do przodu, do przodu...

Koszykówka - Amerykanie pewnie i Argentyńczycy pewnie. Na razie widzę te dwie drużyny + Hiszpanów na podium.

Na TVP też mają człowieka od wszystkiego. Nazywa się Jarosław Marendziak. Komentował już tenis stołowy, strzelectwo i siatkówkę plażową. I o dziwo wszędzie wypadł bardzo dobrze.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 30 Lip 2012 09:48

Ja jeszcze słów kilka o porażce Agnieszki Radwańskiej. Czytam te komentarze i zastanawia mnie ilość osób autentycznie nielubiących naszej tenisistki. Nawet poważni dziennikarze nie kryją braku sympatii a u niektórych pod pozorem troski po porażce wyraźnie przebija "Dobrze jej tak". Teraz wywleczono sprawę sukienki ponoć okropnej(nie znam się na tym) i brak godła czy barw narodowych. Są oczywiście wierni obrońcy i ci od "nic się nie stało Radwańska, nic się nie stało". Trudno o rzetelną ocenę występu bo albo zarzucanie braku zaangażowania i ambicji albo wręcz przeciwnie i podkreślanie świetnej gry Niemki. Cóż Aga jako druga w rankingu powinna ten mecz wygrać, nawet przy dobrej grze przeciwniczki. Nie dziwmy się zatem, że kibice są niezadowoleni i poddają ją krytyce. Do tego sama Aga traktująca tę porażkę jako coś normalnego rozwściecza kibiców bo dla nich to nie kolejny komercyjny turniej ale reprezentowanie Polski na IO. Od 2009 roku i słynnej sprawy "startowego" ma klan Radwańskich zaprzysięgłych wrogów którzy złośliwie podkreślają, że suma od PKOL-u za olimpijski medal to na waciki dla Agi więc i zaangażowanie mniejsze. Wyraźne poglądy polityczne głoszone prze tenże klan też nie przysposabiają zwolenników. Oczywiście nie można zapominać o zwykłych zawistnikach którzy z reguły nie lubią tych którym się coś w życiu udało osiągnąć ale tych pomińmy. Miejmy nadzieję, że w deblu czy mikście ujrzymy walczącą Agnieszkę i trochę ten żenujący występ singlowy zostanie zatarty. Znowu nierozważne słowa Agi o tym, że dla niej medal w deblu czy w mikście mniej ważny. Dla kibiców tak samo ważny bo nasz polski.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 30 Lip 2012 10:37

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:06, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 30 Lip 2012 12:11

friducha napisał(a):Co do czepiania się o inne kwestie to jest żenada i typowe polskie piekiełko. Sukienka jak sukienka, napis Polska na plecach jak byk więc nie wiem jak ktoś mógł się czepiać o brak barw narodowych, tym bardziej, że paznokcie miała pomalowane na biało-czerwono :D

Dla Ciebie "polonistki" POLAND to to samo co POLSKA? Dla mnie nie i od razu wiedziałem, że z sukienką będzie żenada. POLAND + róż = :roll: Co do Radwańskiej, to nie jest mi jakoś smutno bo nie jestem jej wielkim fanem, ale najśmieszniejsze było pompowanie balonika. Igrzysk nie oglądałem 24/24, bo dopiero od dziś będę u siebie i nie opuszczę, ani minuty :D , ale pare klasowych komentarzy mnie zmiażdzyło. Pewien ekspert rzekł "Są trzy pewne rzeczy: medal Radwańskiej, medal siatkarzy i koniec świata" - teraz zostali siatkarze i koniec świata :D Drugi komentarz to podczas meczu Radwańskiej, któryś komentator powiedział - "Agnieszka pokazała jej miejsce w szeregu" pod koniec drugiego seta. Zszokował mnie :shock:

Gdyby nie ten medal, to Igrzyska raczej byłyby na duży minus, bo Polacy raczej zawodzą. Więcej negatywnych niż pozytywnych niespodzianek.

Powie mi ktoś jak dokładnie wyglądała sytuacja z Klejnowską i ile mogła miejsc realnie stracić poprzez "sędziowanie" w rwaniu i podrzucie? Miejsce punktowane jest więc swoje i tak zrobiła.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 30 Lip 2012 13:06

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:06, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 30 Lip 2012 22:50

figaro56 napisał(a):Moi drodzy piszcie o poszczególnych dyscyplinach w odpowiednich działach bo jak zaczną się dyscypliny ruszać to powstanie taki galimatias, że nawet ja tego nie ogarnę :lol: Czyli o pływanie w pływaniu i tak dalej a tu takie ogólne sprawy. To taka prośba. Mamy działy założone odnośnie prawie każdej dyscypliny a jak nie to się założy.

Moim zdaniem mamy na tyle mało sportowców i użytkowników, że wystarczy tu pisać ;)

Dziś na koniec słabego dnia trochę pozytywnych informacji - Korzeń w którego nie wierzyłem awansował do finału i co ciekawe widać wyraźnie że jest w świetnej formie, ale to co on robi na nawrotach to jakiś dramat. Może mistrzem nawrotów nigdy nie było, ale dziś na drugim nawrocie to sobie prawie przerwę zrobił :shock: Jakby stał się cud i nawracał dobrze w finale to stać go na medal, ale tego się z dnia na dzień chyba nie poprawi.

Fijałek i Prudel wygrywają z Amerykańcami i ponoć to duża sensacja więc wierze na słowo :D Teraz pytanie na czasie - co się liczy w przypadku równej liczby punktów?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 31 Lip 2012 07:21

Mało udany dzień, aż do samego wieczoru.
Korzeniowski - nie spodziewałem się, że awansuje, naprawdę. Ale widząc jego formę, kto wie, tylko te nawroty. Przecież po każdym on traci pół długości ciała...
Debel Radwańskich - i oby tak dalej. Ja tu widzę szanse, bo Ula jest w formie.
Prudel/Fijałek - no jak się wygrywa z głównymi faworytami nie robiąc prawie żadnych błędów... Brawa, wielkie brawa

No ale w Londynie dzieją się też ważniejsze rzeczy. Oto odkryto nową jednostkę czasu. Sekundę nieskończoną. 4 akcje szermiercze w 1 sekundę, ba mniej niż w sekundę, bo ta po trafieniu Niemki wciąż pozostała! CUD. No ale:
- sędziowała mała Niemka (czyt Austriaczka) co już jest skandalem,
- 4 akcje w sekundę! Mi w domu postawienie czterech roków szermierczych zajęło 2 sekundy, a tu jeszcze czas na reakcje, wypad ręką w celu trafienia...
- decydujące trafienie - krok szermierczy, zbicie szpady Koreanki i trafienie - dla mnie to jest niewykonalne w 1 sekundę, a tym bardziej w czasie jeszcze krótszym,
- a poza tym Niemka ruszała przed zakończeniem komendy "aller" i żadnej reakcji sędziny,
- odległość między zawodniczkami była za mała, na co też uwagi "mała Niemka" nie zwracała.

SKANDAL. SKANDAL. SKANDAL.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 31 Lip 2012 09:02

Ale niekończące się sekundy to są przez cały turniej. Przy pojedynkach Polek też to zauważyłem, tyle że nie miało to znaczenia. Zegar odlicza po prostu pełne sekundy i każda akcja trwająca 0.99 sekundy nie liczy się jako sekunda i jedna sekunda może trwać nawet cały rok :lol: Można się było domyślać, że kiedyś się to skończy skandalem i tak też było wczoraj.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 31 Lip 2012 09:23

Długie były te debaty na temat tego wczorajszego półfinału szpadzistek. A skończyło się tym, że to Niemkę zakwalifikowano do finału. W 1 sekundzie trafiła za 4 razem. Gdyby Jej się nie udało może dostałaby następną szansę. Na to wygląda, że Koreanka po prostu musiała przegrać ten pojedynek. No i wróci do domu bez medalu, bo walkę o 3 miejsce przegrała.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 31 Lip 2012 09:40

Dobrze,że na naszą nie trafiło a skośnooka no cóż. Miała pecha. :D
Jak nie ma sukcesów w dyscyplinach kategorii A to dobry i sukces w kategorii B. Trzymam kciuki za chłopaków w siatkówce na piachu ale oglądać tego nie zamierzam. No dobra jak staną na podium to obejrzę i Mazurka Dąbrowskiego wysłucham. Tak mnie ta siatkówka kręci jak pływanie synchroniczne. Swoją drogą wie ktoś czy już się zaczęło to pływanie?
We wiosłach przeżyłem rozczarowanie. Takie nadzieje związane z ósemką i klapa.:( Start czwórki "puszystych" pominę milczeniem. 35 kg ? :shock:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 31 Lip 2012 10:06

Eliminacje od 5, Figaro, finały 7. i 10 - nie przegap. Ja czekam na te bliźniaczkowe, bo jak machają tymi nogami grupowo, to jakiś dyskomfort czuję w fotelu, nie wiem czemu.

A co do Niemki, to nie wiem, czy wiecie, ale ta Britta zdobyła pierwszy medal dla Niemiec (finał na szczęście przegrała), i Niemcy dopiero zrównali się w klasyfikacji medalowej ze sportową potęgą, jaką jest nasz kraj. 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości