zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
ssonicsl napisał(a): Po prostu kapitalizm. Ale jaka jest alternatywa? Powrót do czasów PRL i funkcjonowanie w oparciu o sport czysto amatorski i kluby działające w formie stowarzyszeń? Żeby nie było mi takie przenoszenie klubów z miejsca na miejsce też się nie podoba, no ale... takie prawa rynku.
kat. napisał(a):Nie zgadzam się absolutnie. Nie ma alternatywy dzikiego kapitalizmu i powrotu do PRL-u. Wystarczą przepisy, uniemożliwiające albo chociaż utrudniające przenoszenie siedzib i handel klubami.
kat. napisał(a):Sam jestem ciekaw, jak to jest uregulowane w przepisach szczegółowych i jakie są przesłanki zgody podmiotów odpowiedzialnych za polską piłkę na takie jajca, ale nie chce mi się teraz szperać.
kat. napisał(a):Ostatecznie jeszcze jest pytanie, dla kogo, jeśli nie dla kibiców (lokalnych społeczności) są te kluby? Znaczy się, te spółki.
ssonicsl napisał(a):Zresztą gdyby to były podmioty państwowe to jasne trzeba się liczyć ze zdaniem ludności (kibiców), a prywatne?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości