Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 08 Cze 2012 19:38

ssonicsl napisał(a):kat ale serio o co ci chodzi? Sorry, że kiboli nie było? Przykro mi, ale część warszawskiej wieruszki w areszcie siedzi. Takie biedactwa.
"Gramy u siebie" A co mieli krzyczeć? Gramy na wyjeździe? Czy może coś z krakowskiego repertuaru, typu Wisła to stara k****, czy może coś na Cracovie?

Niech zostaną przy "Polska, Biało-czerwoni" i ewentualnie "Nic się nie stało". "Gramy u siebie..." to sobie pośpiewają we wtorek Ruskie i wtedy to będzie miało sens.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez jacek89 » 08 Cze 2012 21:14

ssonicsl napisał(a): "Gramy u siebie" A co mieli krzyczeć? Gramy na wyjeździe?

Nie żartuj. A po cholerę będąc w stolicy Polski krzyczeć, że gramy u siebie?
No, chyba że piłkarzom trzeba przypomnieć w jakim kraju leży Warszawa.

Co do tego mają kibole? :shock:
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez zdzichu » 08 Cze 2012 21:51

I jednak Rosjanie zdemolowali Czechów , nie lubię Rosjan , ale w ich grze idzie się zakochać , tylko defensywnie trochę słabi , ale ich siła ofensywna porażająca , praktycznie każda akcja w ofensywie była zagrożeniem dla Czechów ,a łatwość stwarzania sobie okazji imponująca , i tylko nie rozumie tego zachwytu Trzeciaka nad grą Czechów , oni wyglądali jakby chcieli a nie mogli , brak amunicji w ataku porażający.A Rosjanie zagrali w takim stylu jak 4 lata temu na Euro , podobnie też kilka lat temu w Pucharze Uefa grały Zenit czy też Cska.Tak patrzac na to co pokazali Rosjanie i na to co my pokazaliśmy ,to ciężko przyznawać nam jakiekolwiek szanse.
I gratulacje dla forumowiczów ,którzy sympatyzują z Rosjanami ,a takich tutaj nie brakuje ;)
I na koniec słówko o komentarzu Jacka Laskowskiego ,gościu wypadł naprawde świetnie on a Szpakowski to niebo i ziemia ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 08 Cze 2012 21:54

a we Wrocku śpiewali "Polska, Biało-czerwoni" :roll:

Czesi dostali po tyłku, ale i tak się zaprezentowali lepiej niż myślałem. Teraz przed nimi teoretycznie łatwiejsze mecze, więc może fartem wyjdą z grupy, gdzie jednak przygoda ich/ Greków / Ojgenów powinna się zakończyć.

Uwaga, gołe cycki:

http://www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,1189 ... a.html?i=9

Ja nie kumam tych dziewczyn. To znaczy mają fajną zabawę, tyle rozumiem. Ale sens tych happeningów... Ładnie tak rozpalać facetów i ruszać na nich z gaśnicą... :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Cze 2012 10:07

Niewiele można dodać ale niech będzie ;) . Szkoda że na początku nie wykorzystaliśmy tej nawałnicy która sunęła na grecką bramkę, po 20 minutach powinno być 3:0 i mogło być po meczu. Rosjanie pokazali jak się wykorzystuje okazje, no może z wyjątkiem Kierżakowa ;) .
Trudno, nie wszystkie sytuacje się wykorzystuje ale niepokojem napawa fakt że Polacy grając w przewadze dali sobie strzelić gola a jakieś pół godziny przed końcem zaczęli poruszać się co raz wolniej, i wolniej. Lewandowski swoje zrobił, bramkę strzelił choć powinien przynajmniej dołożyć jeszcze jedną, pozostali dwaj z dortmundzkiego tria z początku dobrze, ale póżniej dostosowali się do reszty. Zdecydowanie więcej oczekiwałem po kapitanie drużyny. Szczęsny. Nie chce się do tego przyznać ale zawalił mecz, choć przy golu dla Greków skutecznie przeszkodził mu Wasyl. Kiepska komunikacja na linii bramkarz – obrońcy. Obrona to ogólnie najsłabsze nasze ogniwo co żadnym odkryciem nie jest, ale w tym meczu aż nadto było to widoczne. Aż strach pomyśleć co będzie w meczu z Rosją. Może ruscy się napaśli na Czechach ? :P Na szczęście nasi piłkarze są świadomi(no może nie wszyscy) tego że zmarnowali okazję na zwycięstwo i sami są sobie winni. Wyjątkiem jest też Smuda, z pomeczowej wyjątkowo spokojnej wypowiedzi wynika że tak w zasadzie nie ma się czym przejmować. Już nie będę się powtarzał że zapomniał iż regulamin przewiduje zmiany zawodników. Mecz się sypie, piłkarze się słaniają a on nic.

Słowo o drugim meczu. Miałem nadzieję że Czesi bardziej się postawią i przyznaję że liczyłem iż poskromią pewnych siebie Rosjan. Niestety nic z tego. Raz że Czesi to obecnie chyba najsłabszy skład od kiedy pamiętam, a sami Cech, Rosicky i Baros na dodatek po kontuzjach, meczu nie wygrają. Dwa, Rosjanie są w gazie o czym ostatnio przekonali się Włosi, nie przegrali bodajże ostatnich 15 meczów.
Jednak nie tyko mam nadzieję, ale wierzę w to że we wtorek ich passa zostanie przerwana :D .

Rosyjscy kibice będą maszerować przed meczem, choć pani prezydentowa stwierdziła że ich wniosek ma braki formalne to zgodę wydała. Niech idą. Tylko jak będą zachowywać się tak jak we Wrocławiu niech nie mają pretensji że zostana tak samo potraktowani jak ten steward.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 09 Cze 2012 10:25

jacek89 napisał(a):Nie żartuj. A po cholerę będąc w stolicy Polski krzyczeć, że gramy u siebie?
No, chyba że piłkarzom trzeba przypomnieć w jakim kraju leży Warszawa.

A czyli wychodzimy z założenie, że fakty oczywiste nie wymagają dowodu, tak? Czyli jak kibice Śląska Wrocław w przyszłym sezonie zaczną krzyczeć Mistrz! Mistrz! Mistrz! to też będziesz się burzył? Wszakże cała piłkarska Polska wie kto nim jest. Ja w dalszym ciągu nie widzę nic niestosownego w tego typu okrzykach.

zdzichu napisał(a):I na koniec słówko o komentarzu Jacka Laskowskiego ,gościu wypadł naprawde świetnie on a Szpakowski to niebo i ziemia ;)

Miałem oglądać na ARD/ZDF, ale jak usłyszałem, że komentują Laskowski/Trzeciak to zmieniłem zdanie. Trzeciak kijowy dyrektor sportowy, ale bardzo dobry komentator. Nie wszyscy byli piłkarze, ba mało który były piłkarz ma to coś. On ma. No i Laskowski - klasa. Juskowiak tego nie ma i w duecie z nic nie wiedzącym i nic nie widzącym Szpakiem wypadł tragicznie.

kat. napisał(a):Ja nie kumam tych dziewczyn. To znaczy mają fajną zabawę, tyle rozumiem. Ale sens tych happeningów... Ładnie tak rozpalać facetów i ruszać na nich z gaśnicą... :roll:

Ja też ich nie kumam. Sposób protestowania wybrały sobie dziwny. Czytałem w Newsweeku artykuł o nich i nie, nie przekonał mnie w ogóle do ich punktu widzenia. Zresztą, feminizm jako walka o równe traktowanie kobiet OK, feminizm jako dyskryminacja mężczyzn już nie OK. Let's kick politics out of football.

A Rosjanie zagrali, poza Kierżakowem, skutecznie. To czego brakowało im w większości spotkań na przestrzeni ostatnich 4 lat. Arszawin - poezja, maestria. Bramka na 4:1 cud, miód, malina. Nie wiem, nie wiem, ale mi tu śmierdzi finałem... Taki powiedzmy Rosja-Francja.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 09 Cze 2012 10:42

markos7207 napisał(a):Rosyjscy kibice będą maszerować przed meczem, choć pani prezydentowa stwierdziła że ich wniosek ma braki formalne to zgodę wydała. Niech idą. Tylko jak będą zachowywać się tak jak we Wrocławiu niech nie mają pretensji że zostana tak samo potraktowani jak ten steward.

Spoko, Tusk, który apeluje o to, by iść z nimi pod rękę (tak samo tępiąca chuliganerie stadionową GW) już przygotowuje przeprosiny za to, że:

- kebaby były niedobre (rozpiździel w Warszawie)

- piwo na wrocławskim rynku chrzczone (dcs-188-64-85-2.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p3/i/43cca4b3de2097b9558efefd0ecc3588/683b0d1e-b1e7-11e1-998f-0025b511226e.jpg?type=1&quality=85&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=541&srch=335&dstw=541&dsth=335)

- no a ci stewardzi pewnie numerki w depozycie pomylili :roll:

W ogóle dziwne ci Ruscy mają klimaty. Obok siebie wiszą/powiewają flagi Romanowów i CCCP. No ale w sumie tam nawet komuchy bywają nacjonalistami.

Ssonicsl - "Gramy u siebie..." to przejęta od tych strasznych "kiboli" przyśpiewka wyjazdowa, która na meczach u siebie brzmi niedorzecznie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 09 Cze 2012 11:14

Brakło mi jeszcze przyśpiewki "Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasza Polska gra" ;) A co do meczu, to szkoda, że Polacy zremisowali wygrany mecz. Mieć 1:0 i grać na 10 Greków, to komfortowa sytuacja, a początek drugiej połowy był taki jakby to Grecy grali w przewadze :roll: "Mati" Borek nawet stwierdził, że graliśmy 14 na 10 - 11+publiczność+Holebas+sędzia ;)

Mimo wszystko nie wpadłem w euroszał i nie oglądałem tego meczu z takimi emocjami jak w latach wcześniejszych.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 09 Cze 2012 12:39

ach, ale była imprezka (uwaga! sceny drastyczne!)

i48.tinypic.com/24mxn5k.jpg

na zetce podali, że na Ukrainie zatłukli hiszpańskiego kibica :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 09 Cze 2012 13:15

Wczoraj moja matka stwierdziła, że Tusk apelując o pójście pod rękę z Ruskimi, ma dobre intencje i nie ma w tym nic złego.
Naoglądają się ludzie tych kolorowych doniesień z telewizji i później im się wydaje, że wśród Ruskich maszerować będą sami grzeczni chłopcy i rodziny z dziećmi.
Ja sobie ten marsz wyobrażam tak, że połowa uczestników będzie w koszulkach CCCP (chociażby po złości Polakom). Bardzo możliwe, że będą też inne prowokacje.
Co więc mają robić w tym marszu Polacy? Śpiewać: Niech żyje jedyny, potężny Związek Radziecki? Dziękuję, niech sobie Tusk i inni politycy sami idą.

Rosjanie jako drużyna zagrali super. Jak im coś nie padnie po drodze, to będą groźni dla każdej drużyny. W czeską obronę wjeżdżali jak nóż w masło.
Czesi grali w piłkę, ale nie byli zbyt groźni w ataku. Jak się orły Smudy postarają i przetrwają pierwsze minuty, to mają z nimi szanse :)
Dzisiaj słyszałem wypowiedzi niektórych z tzw. dziennikarzy sportowych, którzy twierdzili, że Smuda nie robił zmian, bo rezerwowi są dużo słabsi od zawodników z podstawowej 11.
Nawet od tych, którzy już nie żyli ze zmęczenia. Delikatnie rzecz ujmując to jest trochę niedorzeczne.
jacek89
Junior młodszy

Postprzez kat. » 09 Cze 2012 13:50

jacek89 napisał(a):Wczoraj moja matka stwierdziła, że Tusk apelując o pójście pod rękę z Ruskimi, ma dobre intencje i nie ma w tym nic złego.
Naoglądają się ludzie tych kolorowych doniesień z telewizji i później im się wydaje, że wśród Ruskich maszerować będą sami grzeczni chłopcy i rodziny z dziećmi.

Według GW to będą uciskani u siebie opozycjoniści antyputinowscy, a "świętują" u nas, bo u siebie się boją/nie mogą i liczą na naszą bratnią pomoc jako narodu, który niesie na wschód demokrację. Ja już nie wiem, czy niektórzy tak na poważnie czy żyją w matrixie jakimś :roll: I jak życzę Ruskim kopaczom nawet mistrzostwa, tak mam nadzieję, że ta defilada ulicami Warszawy im nie wyjdzie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Cze 2012 15:19

Oj tam, za dużo się zjadło trochę wypiło i poskakało, a potem cofka :P Przy takim tłumie zawsze zdarzają się jednostki o słabszych organizmach, "na Małyszu" w Zakopcu hurtowo trzeba było zbierać takich delikwentów do "przechowalni" ;)

Marsz Ruskich. Chyba największym opozycjonistą jest to wytatuowane bydle demolujące kawiarnie a potem kopiące leżącego stewarda. Chętnie bym pokazał mu naszą "staropolską gościnność". Ja piłkarzom życze max 3 meczów i "daswidania druzja" a dla tych, co ich wspirali jak na filmiku we Wrocławiu: "wypi...ać" :twisted:

Jednak ktoś ogląda to Euro ;)
Ponad dziesięcioletni rekord oglądalności wydarzenia sportowego w Polsce pobity! Mecz otwarcia EURO 2012, Polska - Grecja (1:1) oglądało 15,5 miliona widzów!

Jak podaje Telewizja Polska, w kulminacyjnym momencie spotkanie Polaków z Grekami oglądało 15,5 miliona telewidzów. 14,4 na antenie TVP1, 297 tysięcy w TVP Sport i 831 tysięcy w TVP HD. Średni udział w rynku wynosił aż 83,72 procent - informuje TVP, powołując się na dane Nielsen Audience Measurement.

Wynik ten oznacza, że "czterech na pięciu Polaków, którzy mieli włączony telewizor, od 18.00 śledziło spotkanie, w którym Polacy w bardzo dramatycznych okolicznościach zremisowali z Grekami 1:1" - czytamy w komunikacie TVP Sport

Mecz Polska - Grecja pobił zatem ustanowiony 13 lutego 2002 roku rekord. Wtedy to walkę Adama Małysza o olimpijski medal na dużej skoczni w czasie Igrzysk Olimpijskich w Salt Lake City śledziło 14,572 miliona widzów. Z kolei piłkarskim hitem wszech czasów było do tej pory starcie Polska - Niemcy na mistrzostwach świata w 2006 roku (13,5 miliona).

Dodajmy, że drugie piątkowe spotkanie EURO 2012 także miało bardzo wysoką oglądalność - 9,224 miliona telewidzów obserwowało zmagania Rosjan i Czechów
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 09 Cze 2012 19:28

I Dunole niespodziewanie pykneli Holendrów .Rzut karny w końcówce dla Holandii ewidentny ,ale tak generalnie to gra Duńczyków bardzo dobra ,sporo namieszali w tej grupie ,bo teraz w środę mają Portugalczyków , których w eliminacjach spokojnie ograli . W sumie to liczyłem na kłopoty Holandii ,ale liczyłem na zwycięstwo wymęczone , ale jednak zwycięstwo " Pomaranczy". Van Persie dzisiaj oprócz Holenderskiej obrony nieudacznik meczu . Teraz Niemcy - Portugalia ,hmm ani tych ani tych nie lubię ,ale ok niech po bramce Meirelesa wygra Portugalia ;)
No i na koniec tradycyjnie słówko o komentarzu ,moim zdaniem Jasina wypadł całkiem dobrze , Gilewicz też trzymał jakiś tam poziom.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 10 Cze 2012 10:40

kat. napisał(a):a "świętują" u nas, bo u siebie się boją/nie mogą i liczą na naszą bratnią pomoc jako narodu, który niesie na wschód demokrację

Będą szli ulicami bo mogą, bo dostali zgodę. I prawdę powiedziawszy guzik mnie obchodzi Rosja i Rosjanie. To czy tam mogą czy nie również. Nigdy nie zamierzam patrzeć na własne zachowanie przez pryzmat zachowania sąsiada. Skoro on ukradł to ja też mogę. Otóż nie, nie mogę.
I raczej trudno tym samym kibicom byłoby brać udział w przemarszu w Warszawie i manifestacji w Moskwie tego samego dnia, prawda?
A odnośnie samej sytuacji politycznej w Rosji (choć to nie jest odpowiednie miejsce) to czy to Ci się podoba, czy nie tam naprawdę rozpoczęły się silne ruchy opozycyjne. Tak silne jakich jeszcze od upadku ZSRR nie było. I na szczęście to nie są komuniści od Zjuganowa. Oczywiście obalić Putina się nie da, on mimo wszystko dalej ma silne poparcie. Oczywiście Rosja to specyficzny kraj, tam zawsze były rządy silnej ręki i zawsze takie rządy samemu krajowi, nie ludziom, wychodziły na dobre. Więc demokracja europejska, a tym bardziej tabloidowa demokracja hamerykańska tam nie nastanie.

kat. napisał(a):tak mam nadzieję, że ta defilada ulicami Warszawy im nie wyjdzie.

Hmm, a ja mam ją gdzieś. Chcą to niech idą, mi z tego powodu korona z d*** nie spadnie.

jacek89 napisał(a):Wczoraj moja matka stwierdziła, że Tusk apelując o pójście pod rękę z Ruskimi, ma dobre intencje i nie ma w tym nic złego.
Ja sobie ten marsz wyobrażam tak, że połowa uczestników będzie w koszulkach CCCP (chociażby po złości Polakom). Bardzo możliwe, że będą też inne prowokacje.
Co więc mają robić w tym marszu Polacy? Śpiewać: Niech żyje jedyny, potężny Związek Radziecki? Dziękuję, niech sobie Tusk i inni politycy sami idą.

A dlaczego uważasz, że wśród Rosjan jedynie same hoolsy się zjechały, których jedynym celem jest dybać na Polaków? Czy nie popełniasz tego samego błędu, który zarzucasz "kolorowym doniesieniom z telewizji"? Jasne, część z nich to nie są grzeczne baranki co już pokazali we Wrocławiu. Jasne, że nawet wśród samych Rosjan są wielkie antagonizmy ze względu na barwy klubowe. Co do CCCP. Skoro tęsknią to tylko im współczuć. Rosjanie byli biedni, gospodarka leżała i kwiczała, jedynie kraj miał estymę na świecie i mógł potrząsać szabelką, ale to by i tak się zmieniło bez względu na to czy ZSRR by trwało nadal czy nie. Gospodarka padła a wraz z nią siła Rosji. Co ją rozłożyło? ZSRR.
No chyba, że ta tęsknota działa na polskiej/słowiańskiej/ogólnoludzkiej zasadzie. Ja biedny - źle, ale jak i biedny sąsiad z bloku/ulicy/miasta/wsi to już lepiej, lepiej dla mnie.

Co by nie mówić. Rosjanie świętują (choć dla sporej części społeczeństwa to żadne święto) upadek ZSRR. To był również i dobry dzień dla Polski, przypominam.

kat. napisał(a):Ssonicsl - "Gramy u siebie..." to przejęta od tych strasznych "kiboli" przyśpiewka wyjazdowa, która na meczach u siebie brzmi niedorzecznie.

Serio, myślałeś że nie wiem? Nie brzmi niedorzecznie, tylko jest stwierdzeniem faktu. Jak dla niektórych fakty są niedorzeczne to OK.

zdzichu napisał(a):I Dunole niespodziewanie pykneli Holendrów .Rzut karny w końcówce dla Holandii ewidentny

Powiem więcej, dwa ewidentne rzuty karne, dwa po piłce ręcznej, po jednym w każdej połowie. Oj zagmatwała się ta grupa. Fajnie zamieszali w tym kotle Duńczycy. Na ten moment to jednak Holendrzy i Duńczycy wyglądali dużo lepiej niż Niemcy i Portugalia. W drugim spotkaniu było strasznie dużo niedokładnych podań. Za dużo. Ja tu Niemców w finale, a nawet w półfinale nie widzę. Kto wie może nawet z grupy nie wyjdą... Portugalia zagrała zbyt asekuracyjnie. Postiga grał fatalnie, zszedł za późno. u Niemców w ogóle skrzydła Podolski/Muller nie chodziły. No i zawiódł wczoraj jeszcze jeden gwiazdor. Van Persie. Robben zagrał jak zwykle. Sam. Z prawego skrzydła -> zejście do środka -> strzał. I tak w kółko...

Dzisiaj więcej spodziewam się po wieczornym meczu Chorwatów z Irlandią. Liczę na otwartą grę z obu stron i co najmniej 3 bramki. Włochy - Hiszpania 1:1?

Jasina z Gilewiczem wypadli o niebo lepiej niż myślałem. Zresztą Żewłakow i Zawadzki również. Tylko Szpaku z Juskowiakiem...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 10 Cze 2012 11:07

http://www.jutarnji.hr/nasa-reprezentac ... -/1033715/

Chorwaci też swoją Wyborczą mają. :roll:

Komentatorzy naprawdę wypadają przyzwoicie w tych meczach, które widziałem.

Kibicowsko na razie Niemcy wypadli najlepiej. Pomijając klaunów jak ten...

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 5739_n.jpg

...mają w miarę ogarniętych pikników. No ale tam nie kibicuje się od przedwczoraj i nie skończy pojutrze.

Ale dziś Chorwacja - Irlandia i też dużo sobie obiecuję po tym meczu (także piłkarsko ;) ). Naprijed Vatreni!

ssonicsl napisał(a):Serio, myślałeś że nie wiem? Nie brzmi niedorzecznie, tylko jest stwierdzeniem faktu. Jak dla niektórych fakty są niedorzeczne to OK.

Serio. Dopiero teraz widzę, że bawisz się w sofistykę, a skoro tak - ciach bajera. ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 10 Cze 2012 16:09

ssonicsl napisał(a): A dlaczego uważasz, że wśród Rosjan jedynie same hoolsy się zjechały, których jedynym celem jest dybać na Polaków? Czy nie popełniasz tego samego błędu, który zarzucasz "kolorowym doniesieniom z telewizji"? Jasne, część z nich to nie są grzeczne baranki co już pokazali we Wrocławiu. Jasne, że nawet wśród samych Rosjan są wielkie antagonizmy ze względu na barwy klubowe. Co do CCCP. Skoro tęsknią to tylko im współczuć. Rosjanie byli biedni, gospodarka leżała i kwiczała, jedynie kraj miał estymę na świecie i mógł potrząsać szabelką, ale to by i tak się zmieniło bez względu na to czy ZSRR by trwało nadal czy nie. Gospodarka padła a wraz z nią siła Rosji. Co ją rozłożyło? ZSRR.
No chyba, że ta tęsknota działa na polskiej/słowiańskiej/ogólnoludzkiej zasadzie. Ja biedny - źle, ale jak i biedny sąsiad z bloku/ulicy/miasta/wsi to już lepiej, lepiej dla mnie.

Nie popełniam tego samego błędu, bo nic takiego nie napisałem. Proszę Cię, czytaj ze zrozumieniem lub wskaż miejsce, w którym napisałem, ze wśród Rosjan jedynie same hoolsy się zjechały.
Mało tego, wcale nie uważam, że ktokolwiek będzie "dybał na Polaków". Jeżeli już to raczej grupki Polaków będą dybać na Ruskich, żeby im dać po głowie. Z resztą nie ma co spekulować, zobaczymy jak będzie.
Chodziło mi o to, że nie będą tam sami grzeczni chłopcy, a taki przekaz płynie z niektórych popularnych mediów i wypowiedzi niektórych polityków z premierem Tuskiem na czele.
Generalnie przewiduję, że Rosjanie podczas tego marszu zrobią kilka prowokacji, żeby podrażnić Polaków. Wystarczy, że tych "hoolsów" będzie np. 1/3 i wcale więcej nie potrzeba.
Najlepszym co można zrobić to zdystansować się od tego marszu, a nie iść pod rękę z Ruskimi. Sam zauważyłeś, że dla sporej części społeczeństwa rosyjskiego, upadek ZSRR to żadne święto.
Co dziwniejsze, także wśród młodych Rosjan występuje tęsknota za ZSRR. Jak będą na marszu śpiewać hymn Związku Radzieckiego to Polacy mają spokojnie iść razem z nimi i może jeszcze się dołączyć?
Podsumowując, Ruscy dostali zgodę więc niech sobie idą. Niektórzy politycy pieprzą jak potłuczeni. Za koszulki z sierpem i młotem powinno się wyciągać konsekwencje, bo tak stanowi prawo. Polacy jak najdalej od kacapskiego marszu.

Mam nadzieję, że teraz rozumiesz o co mi chodziło i na tym zakończymy ten wątek dyskusji. Jak będzie to zobaczymy 12.06 i wtedy zweryfikujemy.
Na koniec bonus: http://www.rmf24.pl/raport-euro2012/nie-tylko-sport/news-szef-rosyjskich-kibicow-z-faszystowskim-pozdrowieniem,nId,609848
Ten gościu teraz twierdzi, że oni wcale nie mają zamiaru nikogo prowokować. Ja mu nie wierzę.
jacek89
Junior młodszy

Postprzez kat. » 10 Cze 2012 16:34

jacek89 napisał(a):Za koszulki z sierpem i młotem powinno się wyciągać konsekwencje, bo tak stanowi prawo.

Koszulki CCCP w myśl orzecznictwa nie podchodzą pod propagowanie totalitaryzmu. Co innego wymachiwanie czerwoną flagą na meczu (była takowa we Wrocławiu).

Co do prowokacji - raczej żaden normalny rosyjski huls nie założy czerwonych szmat. A ten ich cały szef kibiców to coś takiego jak u nas król Bobo, więc szkoda tego co mówi traktować poważnie.

www.breakingnews.ie/archives/2012/0610/ ... 54816.html

W sumie drobiazg, ale ciekawa sprawa, że nasze media mówią o ataku Chorwatów na przypadkowych ludzi, zagraniczne o zamaskowanych kibolach Lecha ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 10 Cze 2012 22:10

I obydwa dzisiejsze mecze nie zawiodły chyba najciekawszy jak do tej pory dzień mistrzostw .Hiszpanie niby w pierwszej połowie grali słabo ,ale w sumie można było się spodziewać że przeciw Włochom ich gwiazdy nie rozwiną skrzydeł ,rozwinął je tylko Iniesta który był dziś fenomenalny ,a cała reszta tych genialnych rozgrywających słaba ,pomysł gry bez napastnika okazał się kiepski .W drugiej połowie Hiszpanie już lepsi , a po wejściu Torresa zaczeli regularnie zagrażąć bramce Buffona ,szkoda tylko że Fernando nie wykorzystał żadnej z dwóch świetnych okazji ,takie zmarnowane sytuacje tylko pogrążają jego słabą psychikę ,a wiadomo że to ulubieniec mediów ,więc pewnie zacznie się na niego nagonka.Ale generalnie Hiszpanie pokazali że będą bardzo mocni ,podobnie jak Włosi którzy zagrali bardzo dobry mecz , i tylko ten Balotelli ,dziwie się ze Prandelli nie zmienił go w przerwie .

W drugim meczu świetna gra Chorwatów ,trochę odpuścili po strzeleniu trzeciego gola ,ale i tak pokazali że będą bardzo groźni i Włosi nie będą mieli z nimi łatwej przeprawy , oj nie. A Irlandczycy tak jak można było się spodziewać brzydko i topornie.

Nawet Szpaku zanotował poprawę wypadł lepiej niż w meczu otwarcia .Tylko irytował Dżiakerinim znaczy było by ok ,gdyby minute później nie mówił Dżiakerino ,ale generalnie u niego takie wpadki to norma ,w meczu z Niemcami zamiast Cacau to ,gola strzelił nam Kakao ,a na mundialu w 2010 zamiast Barrios to ciągle powtarzał w jednym z meczów że gra niejaki Barriosa :lol:

I ależ piękną blondynkę dziś widziałem na trybunach meczu w Poznaniu ,tą która realizator wyłapał w 68 minucie ,normalnie można powiedzieć że to był ósmy cud świata :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 10 Cze 2012 22:25

nie ta przypadkiem?

s3.itrash.ru/idb/f38ffd8c21710e48808305e296a954e3/o1339359453861.gif
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 11 Cze 2012 13:45

No wygląda na to ze to ta , choć w pierwszej chwili wydawała się jednak ciut ładniejsza ;) .Ok to od dzisiaj będe wynotowywał najpiękniejsze panie z trybun ,a Ty będziesz je potem wklejał na forum :D
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości