Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez ssonicsl » 20 Maj 2012 10:53

Mamy tu fanów Chelsea, więc pewnie im się narażę, ale to jest pierwszy przypadek w moim życiu kiedy finałowy mecz wygrywa drużyna dużo słabsza. PIERWSZY.

94/95 - Na pewno oglądałem, na pewno nic nie pamiętam :lol:
95/96 - Wyrównany mecz i strzał Srebrnego Lisa, z prawie zerowego kąta. Dla mnie jeden z najpiękniejszych finałów.
96/97 - Od tego roku nie lubię Borussi :lol: Ale przyznaje im, w finale byli lepsi, no i ta 3 bramka...
97/98 - I znowu porażka Juventusu. Włosi próbowali, ale ciężko było o dogodne sytuacje. Real może nie był lepszy, ale na pewno nie był też słabszy.
98/99 - Do momentu zdjęcia Baslera Bayern dominował i zupełnie kontrolował przebieg spotkania. I wtedy ta nieszczęsna zmiana. Manchester odżył, zaczął dochodzić do głosu, może nie do sytuacji, ale już przynajmniej utrzymywał się przy piłce, aż w końcu... Niemniej jednak to Bayern był lepszy. Przegrał.
99/00 - Bezdyskusyjne zwycięstwo Realu. I bramka po rzucie rożnym Valencii zakończyła rywalizację.
00/01 - Kolejny wyrównany mecz finałowy. Valencia dużo lepiej walczyła z Niemcami niż ze swoimi rodakami. Zabrakło chyba w dalszym ciągu doświadczenia.
01/02 - Byłem za Bayerem. I kolejnym raz Real stanął na drodze drużynie której kibicowałem. Cudna bramka Zidana i niestety zasłużone zwycięstwo.
02/03 - Jeden z, nie nie jeden z, ale najgorszy finał. Dwie drużyny marzące aby nie przegrać. Brak Nedveda pauzującego za kartki i nieprzepisowe interwencje Didy w serii rzutów karnych. Żadna drużyna nie zasłużyła aby wygrać, obie zagrały jak Chelsea wczoraj. ;)
03/04 - Niezwykły finał, bo nikt go nie oczekiwał. Znowu przegrała drużyna której kibicowałem (WOW gdzie teraz jest to Monaco). I kolejny raz muszę napisać, że w finale wygrali lepsi. Tylko Mourinho ... dostał medal zdjął z szyi i poszedł do szatni. Szkoda, że nie został aby cieszyć się z piłkarzami...
04/05 - Kolejny finał, który pamiętają wszyscy. Od zera do bohatera. Dwie różne połówki, I dla Milanu, II dla Liverpoolu. W dogrywce ponownie lepszy Milan, ale w karnych Liverpool i Dudek dance. Z przebiegu meczu ciut lepsi byli Włosi.
05/06 - Początek Barcelony. Arsenal chciał, Arsenal mógł, ale Arsenal grał w 10 i w końcu w drugiej połowie poległ. Już wtedy ciężko było prowadzić wyrównaną grę z Barceloną.
06/07 - Jeden z tych finałów, które pamiętam najsłabiej. Dlaczego? Nie wiem. Może już te wszystkie mecze Chelsea-Liverpool-Milan mi się przejadły. Ale chyba wygrana Mediolańczyków była zasłużona. Nie pamiętam wielkiej gry piłkarzy z miasta Beatelsów.
07/08 - I żeby nie było, że się pastwię nad Chelsea. Tu, w tym roku to właśnie Londyńczycy powinni byli wygrać. Czerwone Diabły się wybroniły i w trakcie spotkania i tym nieszczęsnym butem Terrego, który mu podjechał przy decydującym karnym. Chelsea była lepsza.
08/09 - Bardzo jednostronny mecz i tylko 2:0. Manchester nie miał nic do powiedzenia. Oddał chyba nawet mniej strzałów niż Chelsea wczoraj ;)
09/10 - Wyrównany mecz. Bayern starał się prowadzić grę, Inter ich skutecznie kontrował. Ale przynajmniej przeprowadzał te ataki. Nie znoszę Interu jak żadnej innej drużyny na świecie, więc wybaczcie, ale nie napiszę, że zasłużyli, aby wygrać :twisted:
10/11 - Znowu Barcelona - Machester i znowu to samo.Choć tym razem przynajmniej Anglicy strzelili bramkę.
11/12 - dominacja, okazje, strzały, interwencje Cecha, trzecie nogi piłkarzy Chelsea przeznaczone tylko do blokowania, słaby Gomez, beznadziejny Robben, jedna akcja Anglików (Kalou) + jeden rzut rożny i to tyle przez 120 minut. No i karne. Wiedziałem, że Mata nie trafi, wiedziałem że nie trafi Olic, nie wiedziałem że nie trafi Schweinsteiger. Drogba w końcu coś po karnych wygrał, choć jego strzał był fatalny. Gdyby Neuer wybrał dobry róg to by bez problemu obronił. "Gdyby mama miała f.... to by była ojcem".

Jako że pamięć ludzka bywa zawodna to być może i ja gdzieś przeinaczyłem fakty. Być może któryś finał wyglądał inaczej, być może. W każdym razie ja to tak pamiętam.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 20 Maj 2012 11:24

Pozwolę sobie na mały suplement, skoro wspominamy ;)

92/93 - OM, wtedy jedna z moich ulubionych drużyn wygrywa po bramce Murzina Boli (pamietam tytuł w Tempie: Głowa Boli :D ) pokonując moją największą wówczas kosę - Milan :D

93/94 - Większość dzisiejszych fanów Barcy była dopiero w planach (albo i nie), a to wtedy de facto skończyła się wielka i dla mnie jedyna prawdziwa Barcelona z Romario, Stoiczkowem i Koemanem (Guardiola i Bakero obok siebie - dziwnie to dziś brzmi, jeśli wziąć pod uwagę trenerskie losy obu panów). Wycieczka szkolna, cała klasa za Milanem i ja jedyny huls Barcelony (plus jakiś kolo z Warszawy), a tu taki łomot. Omal się nie popłakałem :oops:

Wczoraj obejrzałem ostatnie 10 minut regulaminowego i karne. Czyli wszystko ;) Kto wygra, było mi niezwykle wszystko jedno.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Cades » 20 Maj 2012 13:24

Ja tam nie wiem jak Bayern mógł tego nie wygrać.Gomez coraz bardziej zawodzi, przydałby się dla Bayernu taki Lewandowski :D
W karnych byłem pewien ,że Bayern wygra , a jednak szkoda mi Contento tyle serca włożył w mecz tak się starał,Robben pare dobrych akcji miał ale większość fatalna.
Jeszcze jedno mam pytanie czemu karnych nie strzela Gomez? Z Realem strzelił, teraz strzelił
Awatar użytkownika
Cades
Junior młodszy

Postprzez RakuNH » 20 Maj 2012 13:37

Hutnik Nowa Huta w 3 lidze, a Unia Tarnów niestety o krok od drugiej i nie będzie ciekawego dwumeczu ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 20 Maj 2012 15:29

Co prawda wczoraj na SB już to pisałem, ale napiszę jeszcze raz: Gratulacje dla fanów Hutnika ;) Tarnów niech cierpliwie czeka i mrozi szampany.
Miedź Legnica wywalczyła natomiast awans do 1 ligi i jest to powrót na zaplecze Ekstraklasy po 5 latach.
W przyszłym sezonie właściciel klubu zapowiada walkę o Ekstraklasę, w której Miedź jeszcze nigdy w swojej historii nie grała.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez Seductora » 20 Maj 2012 16:22

Wygrana Chelsea = seductorska złość, czego skutkiem ubocznym jest poszkodowana prawa ręka, którą walnęłam w stół (do teraz boli) w momencie strzelenia przez Drogbę karnego. :( Nie, to zdecydowanie nie tak miało wyglądać. Zazwyczaj nie wypowiadam się, czy była jakaś sprawiedliwość, czy nie, więc i to przemilczę.
Gratulacje dla forumowych kibiców Chelsea.
Ostatnio edytowany przez Seductora, 20 Maj 2012 16:57, edytowano w sumie 1 raz
Seductora
Junior

Postprzez Adrian Woźniak » 20 Maj 2012 16:49

Chelsea wygrała Ligę Mistrzów niezasłużenie mając przy tym niesamowite szczęście. Do dziś zastanawiam się jakim cudem oni wyeliminowali Barcelonę :shock:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez sakura » 21 Maj 2012 17:46

Byłam za Bayernem. Przynajmniej przez większość regulaminowego czasu gry. Ale w momencie kiedy Drogba wyrównał, a potem jeszcze był ten niewykorzystany karny Bayernu, to stwierdziłam że niech się dzieje co chce. Karne to loteria, a Chelsea miała szczęście. I też się zastanawiam jakim cudem wyeliminowali Barcelonę. Ale niech im będzie.
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez Aleksandra » 22 Maj 2012 17:35

Mówicie,że Chelsea miała szczęście,przypomnijmy sobie te wszystkie lata kiedy nie miała i mimo tego,żę była lepszym zespołem to przegrywała.Należało im się w końcu ze względu na odchodzącego Drogbę i wszystkich weteranów.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Lilavati » 23 Maj 2012 17:26

Aleksandra napisał(a):Mówicie,że Chelsea miała szczęście,przypomnijmy sobie te wszystkie lata kiedy nie miała i mimo tego,żę była lepszym zespołem to przegrywała.Należało im się w końcu ze względu na odchodzącego Drogbę i wszystkich weteranów.

Popieram. Bayern miał godnego przeciwnika i nie podołał zadaniu :lol:
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Przechodzimur » 23 Maj 2012 22:07

Pomyślmy, Bayern miał wszystkie atuty w ręku i jak pisali(rozpisywali się) nasi forumowi koledzy zdecydowanie powinien wygrać. Dlaczego nie wygrał? Oczywiście dlatego, ze piłkarze z Bawarii zbyt wcześnie poczuli się mistrzami, a tak konkretniej (pisze do wyliczaczy akcji), piłka nożna , to nie tance na lodzie :lol: :lol: . A stwierdzenie, ze piłka nie jest sprawiedliwa to już truizm :mrgreen: . Hmmmm mam nadzieje, ze kolejny raz zobaczę niemieckich kibiców, jak łzy im kapią do kufli po meczu z Polską na Euro :D
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 27 Maj 2012 10:53

Chrzanić Bayern i tę całą pseudoreprezentację.

Dziś w Limanowej prawdziwy hit Limanovia - Unia Tarnów 8-)

Można obejrzeć na Małopolska.TV - początek o 17. Remis zapewni Unii awans do 2. ligi.

www.malopolskatv.pl

p.s. jak macie namiar na jakieś ciekawe mecze z niższych klas rozgrywkowych, gdzie toczy się walka o awans, to zapodajcie. AMF! 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 27 Maj 2012 12:06

Może nawet obejrzę z ciekawości. To na pewno będzie porywające widowisko :)
Twoja ulubiona dolnośląska drużyna, wczoraj zapewniła sobie awans do 3. ligi.
Cieszy mnie to, bo za tydzień rezerwy Miedzi grają z nimi o utrzymanie w 4. lidze.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez RakuNH » 27 Maj 2012 12:34

Pamiętam jak Unia nie zgadzała się na transmisję w MTV, bo ktoś mógłby zobaczyć ich taktykę :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 27 Maj 2012 20:30

Nie pamiętam czegoś takiego. Taktyki w trzeciej lidze rzeczywiście są wysublimowane jak szlag.

Jest 2. liga, teraz potrzebny sponsor.

Do ekstra wchodzą Piast i Pogoń. Szkoda, że nie Zawisza zamiast Pogoni, ale mogło być gorzej.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 27 Maj 2012 20:51

Pytam z ciekawości. W czym lepsza Zawisza od Pogoni?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 27 Maj 2012 21:09

Chuligańsko, Figaro, chuligańsko ;)

A tak poważnie Pogoń jest mi obojętna, choć piłkarsko nie przepadam za nimi po erze Ptaka. Zawisza grał (on, nie ona ;) ) ostatnio w 1 lidze w latach 90. - miło, gdyby zastukali do najwyższej klasy podobnie, bo to jedna z firm, która moim zdaniem na tę klasę rozgrywkową zasługuje. Piasta nawet lubię - sentyment do Gliwic jako miasta ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 28 Maj 2012 13:15

Ciekawych rzeczy jak się okazuje, można się dowiedzieć ze strony UEFA o miastach goszczących turniej EURO 2012.
Lwów to:
kwintesencja Ukrainy

Właśnie tu przetrwały język oraz kultura kraju, pomimo praktycznie ciągłej okupacji

A Warszawa została zniszczona podczas II Wojny Światowej w wyniku
przypadkowych bombardowań

To tylko parę "kwiatków"
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 28 Maj 2012 14:04

A propos Banderstadtu - wczoraj odbyły się lwowskie derby: Pogoń - rezerwy Karpat. Banderowcy mocno się mobilizowali, żeby Lachów pogonić.

Feta w Limanowej i Tarnowie. Abstrahując od mojej sympatii dla Unii, miło się patrzy, jak mały sukces osiągają kluby grające tylko swoimi, identyfikującymi się z klubem i miastem chłopakami i bez możnych sponsorów (praktycznie za darmo). Jeszcze piłka nie zginęła. 8-)

www.youtube.com/watch?v=wbxX95atk20
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 28 Maj 2012 14:14

Kat. jeszcze się nie wyzbyłeś takiego przeświadczenia, że piłkarze grają dla siebie? ;) Ja sobie to w pewnym czasie uświadomiłem, a z klubem to są związane jednostki. Czy jakby specjalnie źle grali, to by polepszyło ich sytuację? Lepiej nie dostawać kasy, grać dobrze i uciekać do innego klubu :D Jak wszyscy piłkarze Unii zostaną w Tarnowie, to wtedy przyznam Ci rację :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości