Kolarstwo

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kolarstwo

Postprzez Peter1993 » 26 Mar 2012 13:53

i bardzo dobrze oby tak dalej ;D zeby tylko nasi nie musieli innym pomagac jak przyjdzie do wiekszych wyscigow ;P moze kiedys polacy zaloza profesjonalny team kolarski i nasi bd robic na siebie nie na innych ;D
Awatar użytkownika
Peter1993
Junior młodszy

Postprzez Przechodzimur » 30 Mar 2012 11:20

Maciej Bodnar zajął 3 miejsce w belgijskiej etapówce Driedaagse De Panne-Koksijde. Wygrał Sylvain Chavanel przed Lieuwe Westrą. Polscy kolarze osiągają coraz lepsze wyniki. Byle tak dalej :D
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Peter1993 » 30 Mar 2012 14:09

Polacy rzeczywiscie sie rozkręcili oby tak dalej ;)
Awatar użytkownika
Peter1993
Junior młodszy

Postprzez Przechodzimur » 11 Kwi 2012 21:15

Kolejna dobra wiadomość :D .Tomasz Marczyński z grupy Vacansoleil zajął trzecie miejsce w jednoetapowym kolarskim Wyścigu Dookoła Kolonii, długości 196,7 km. Najszybszy na mecie okazał się Czech Jan Barta (NetApp), do którego Polak stracił dwie minuty i dwie sekundy. Kolejne polskie podium :roll:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Peter1993 » 12 Kwi 2012 16:22

Dramat Rafała Majki nie wezmie udzialu w Giro d Italia gdzie mial byc liderem swojej ekipy ma problemy z kolanem jaka szkoda ... szybkiego powrotu do zdrowia
Awatar użytkownika
Peter1993
Junior młodszy

Postprzez figaro56 » 19 Kwi 2012 21:29

Ładnie dzisiaj Sylwek pomykał na 3 etapie wyścigu Dookoła Trydentu. 2 miejsce na etapie i awans na 3 w generalce.
Nie ma ten Szmyd szczęścia do liderów. Jak był w Lampre to wlókł tego Cunego który zawodził a teraz Basso nie w formie. Obawiam się czy Basso zdąży z formą na Giro bo znowu praca Polaka pójdzie na marne.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 20 Kwi 2012 08:54

Faktycznie znakomita postawa Sylwka na podjeździe porównywalnym z Zoncolanem. Co do Giro, to ta cała sytuacja może przyjąc korzystny dla Szmyda obrót, bo przecież szefowie Liquigas muszą brać pod uwagę wariant, w którym Sylwek zastąpiłby Basso w roli lidera, gdyby jego forma nie uległa znacznej poprawie. W sumie jeszcze jest Nibali, ale ja się nie orientuję czy będzie startował w Giro.
W generalce też bardzo dobre 7 miejsce zajmuje Bartosz Huzarski.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Przechodzimur » 20 Kwi 2012 21:07

Szkoda tylko, że Sylwek słabo jeździ czasówki, choć jeśli w tym sezonie zaczął finiszować, to może i to się zmieni :) . Myślę, ze Iwan dojdzie do odpowiedniej formy, ale i Nibalego też wystawią. Giro to dla włoskich drużyn impreza sezonu. Szansy Szmyda należy upatrywać w tym, ze dyrektor sportowy zauważył na wyścigu Dookoła Trydentu, iż "noga podaje" ;) . Zawsze mogą zagrać na kilka fortepianów :lol: . Ważne , aby Sylwester nie stracił przez brak koncentracji głupich minut w początkowej fazie wyścigu. Basso jeśli poczuje, ze "pary brak", to gotów odpuścić Szmydowi, ale Nibali to zupełnie inny zawodnik. Wystarczy przypomnieć 2009 rok i Mont Ventoux. Jeśli ktoś wie, ilu i jacy Polacy wystąpią w Giro, to proszę o info.
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 20 Kwi 2012 23:20

Nie ma Duche to i nie mam komu podawać najświeższych niusów z peletonu :?
Na początku tygodnia okazało się że na stosowaniu EPO, do czego się zresztą przyznał, wpadł zawodnik Katjuszy Rosjanin Denis Galimzjanow a "Kobra" czyli Ricardo Ricco dostał od rodzimych władz 12-letniego bana. Tak więc jeśli ponownie najdzie go ochota na ściganie się w peletonie będzie miał do tego prawo z 40-tką na karku ;) . A "Vino" chce jeszcze raz wystartować w Wielkiej Pętli choć po ubiegłorocznym wypadku wyglądało że to już definitywny koniec kariery Kazacha.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 21 Kwi 2012 21:25

Pierwsze w karierze podium w wyścigu wieloetapowym dla Sylwka. Wspaniale jeździ w tym roku, wspaniale, ale nie oszukujmy się na Giro ma pomagać Basso. A Basso będzie w formie, bez obaw.

Co do Ricco. Dla mnie to jest skandal. Gość kolejny raz wpada i werdykt powinien być tylko jeden. Zakaz dożywotni.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Aleksandra » 08 Maj 2012 20:13

Wybiera się ktoś w tym roku na Tour de Pologne?
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH » 08 Maj 2012 20:16

Pewnie się tradycyjnie przejdę na finisz w Krakowie.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Aleksandra » 08 Maj 2012 20:21

Właśnie ja się chyba przejadę,tylko nie wiem jak to wyjdzie bo nigdy w Krakowie nie byłam,pewnie sześć razy się zgubię i tyle z tego będzie.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 08 Maj 2012 20:30

W Krakowie kręcą te tysiące głupich pętli, ale jak spytasz kogoś o błonia, to chyba każdy w Krakowie będzie wiedział. W razie jakiś problemów mogę Ci pomóc dotrzeć tam gdzie będziesz potrzebować, pod warunkiem, że się pojawię. Jeszcze nie analizowałem czy jest tego dnia coś niezwykle ważnego, bo mówiąc szczerze kolarstwo na żywo jest tylko taką ciekawostka i można sobie połapać bidny, ale suma sumarum na finisz ciężko się przebić i nie wiele widać :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Aleksandra » 08 Maj 2012 20:34

Ale mimo wszystko taki bidon to fajna sprawa :D
Aleksandra
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 08 Maj 2012 21:13

Dosyć fajna, i jeśli strefa bufetu jest w tym samym miejscu, to wcale nie trzeba walczyć bo inteligencja przeciętnego oglądacza jest dosyć mocno ograniczona :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 09 Maj 2012 00:06

A co się robi z takim używanym bidonem? Jakoś fajności sprawy nie kumam... :roll:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 09 Maj 2012 12:34

Jest na pewno mniej używany niż dezodorant w supermarkecie, bo zazwyczaj przez 2-3 sekundy, czasem przejedzie jeszcze godzinę na rowerze :D A co fajnego? Nie wiem - to samo co w autografach, znaczkach - pamiątka.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 10 Maj 2012 22:20

No dobra, są różne zboczenia w temacie zbieractwa... :lol:
A wiadomo chociaż kto z tego pił? Podpisują te bidony? Tak tylko pytam... ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 11 Maj 2012 07:58

Dobrze,że zbierają mniej śmieci później po takim wyścigu. Te torby które pobierają w strefie bufetu są podpisane. Ciekawy kąsek dla takiego zbieracza.
A ja znowu po wizycie w szpitalu. Muszę to wszystko ogarnąć. W Giro widziałem 4 i 5 etap i samą końcówkę 3, tę jeszcze w szpitalu.
Po 40 latach palenia dostałem ultimatum od pani doktor "palenia albo życie". Tak więc mój 8 dzień bez papierosa. Jednym słowem nie wkurzajcie mnie. :D
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości