Piłka Ręczna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka Ręczna

Postprzez zdzichu » 16 Cze 2011 18:40

W sumie to zapomnialem że mistrzostwa będą w Serbii,wiec mecz z gospodarzami napewno bedzie trudny, ale mamy lepsza druzyne od Serbów, ta twoja grupa marzen która podałes na pierwszy rzut oka jest łatwa ,ale warto zaznaczyc ,że z Wegrami przegralismy na ostatnim mundialu,z Macedoniom w 2009 roku,a z Czechami męczylismy sie na mistrzostwach Europy 2010.Tak analizujac te grupy,to jednak będe sie upierał ze moglismy trafic znacznie gorzej.Ale z drugiej strony to sa mistrzostwa Europy,a wiemy ze w tej dyscyplinie sportu ton nadaje własnie Europa ,tu nie ma słabeuszy ,są same mocne ekipy.Ale jesli bedziemy w normalnej dyspozycji,to jestesmy wstanie wygrac swoją grupę
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 19 Cze 2011 13:12

Pięć krajów zgłosiło chęć zorganizowania mistrzostw Europy piłkarzy ręcznych w 2016 roku. Turniej chcą przeprowadzić Szwedzi, Norwegowie, Austriacy, Chorwaci i Polska.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez dan » 22 Paź 2011 17:11

Dzisiaj Polki w eliminacjach do mistrzostw Europy uległy Czarnogórze 27-31. Jest to druga porażka naszych dziewczyn. Wcześniej przegrały z Rosjankami. Szansa na awans do EURO strasznie zmalała. Niestety, zanosi się na to, że w kolejnej wielkiej imprezie zabraknie Polek.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 22 Paź 2011 20:17

Prawdę powiedziawszy to tego awansu się nie spodziewałem. Z Czarnogórą meczu nie widziałem ale widziałem z Rosją. Przykro było momentami na to patrzeć.
Bezsilność, bezmyślność i szkolne błędy.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez damian940915 » 23 Paź 2011 22:02

Widziałem drugą połowę meczu z Czarnogórą i dziewczyny grały momentami dobrze, zwłaszcza Iwona Niedźwiedź. Niestety jedna z naszych zawodniczek dostała karę 3 minuty przed końcem, a kto wie, jak gdyby nie to, potoczyłaby się końcówka. Z drugiej strony, jak tu wymagać awansu, jak nasze kluby kompletnie nie liczą się w Europie, a w Polsce niemal co roku któraś z drużyn Superligi bankrutuje.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 16 Sty 2012 11:03

I zaczęło się źle, bardzo źle. Ze Słowacją obowiązkowo musi być wygrana, ale co to da? Trzeba będzie jeszcze szukać punktów z wicemistrzami świata, bo inaczej o awans do ćwierćfinałów będzie niewiarygodnie ciężko.

Jak lubię trenera Wente, tak wczoraj mnie trochę zdenerwował. Czy on nie widział jak gra Lijewski Krzysztof? A grał fatalnie. Mnóstwo strat, niecelne rzuty, w obronie spóźniony o tempo w każdym ruchu i jeszcze ta głupia kara pod koniec pierwszej połowy gdy kończyliśmy grę w przewadze. Zdjęła go z boiska dopiero kontuzja, a powinien trener. Drugi najsłabszy Kuchczyński też nie wiedzieć czemu grał prawie do końca.

No i te straty. Masakra. Niby Serbowie też mieli ponad 10, ale ich straty to były głównie faule w ataku (ile kontrataków przeprowadziliśmy, jeden?). Nasze straty natomiast to przede wszystkim błędy własne w chwytaniu i podawaniu piłki. Brak zgrania, nerwy?

Do wtorku konieczna poprawa. Trzeba jechać na te Igrzyska!
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 16 Sty 2012 18:07

Mam nadzieję, że już tak słabego meczu na tej imprezie nasi nie zagrają. Teraz konieczne zwycięstwo ze Słowacją, bo bez tego to my nawet nie wyjdziemy z pierwszej fazy grupowej, a później już (mam nadzieję) walka o wyższe cele.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 16 Sty 2012 21:34

Spokojnie, jeszcze setki "went" przed nami... Sporo czasu. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez zdzichu » 17 Sty 2012 20:32

Pewnie pokonaliśmy Słowakow,wręcz znokautowaliśmy,ale jakoś to nie robi na mnie specjalnego wrażenia,bo nie wyobrażałem sobie innego wyniki niż nasze zwycięstwo,fakt bardzo okazałe to zwycięstwo,ale to efekt tego że na kilkanascie minut przed koncem ze Słowakow zeszło powietrze,i dlatego rzucaliśmy bramke za bramką.Fajnie dzis wychodziła nam gra z kołowym,to co tak szwankowało w meczu z Serbami,podobała mi sie też taka werwa z jaką Polacy zaczeli obydwie połowy.Cieszą dwa punkty i niemal pewne wyjscie z grupy,i trzeba powalczyc w czwartek,aby do drugiej fazy zabrac jakieś punkty. Na pewno ,aby liczyć na pokonanie Dunczyków musimy poprawić grę obronną,fakt mieliśmy dziś dużo przechwytów,ale Dunczycy to jednak zupełnie inna półka niż nasz dzisiejszy rywal.Nie mniej jednak jestem optymistycznie nastawiony przed tym czwartkowym meczem,jesli zagramy dobrze twardo w obronie i skutecznie w ataku,to możemy powalczyć o wygraną.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Przechodzimur » 17 Sty 2012 22:44

Ważne, że Wyszomirski obronił dziś kilka Ciężkich piłek. Uważam, że to naturalny następca "Kasy". Cieszy skuteczność Patryka Kuchczyńskiego. Mam nadzieję, że Tomek Tłuczyński na lewym skrzydle się odblokuje, bo potrafił na ważnych imprezach mieć"dzień konia". Pewnie padnie to na mecz z Duńczykami :D . Zaskoczyła mnie , in plus, postawa Grzegorza Tkaczyka. Szacun wielki Panie Grzesiu. Prawdziwy kapitan. Z Duńczykami potrafimy(potrafiliśmy) grać i wygrywać. Wielka wola walki, umiejętne roszady składem (ławka jest super) i damy rade. Trzymajmy kciuki za chłopaków !!
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 18 Sty 2012 01:23

Wysokie rozwałkowanie Słowaków nic matematycznie nie daje, ale psychika ważna.
Przechwyty, kontra, o to chodzi. Szkoda, że z Serbią tego wcale nie było.
Mecz z Danią kluczowy. Trzeba wygrać. Tym bardziej, że Serbia dzisiaj z nimi wygrała.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 18 Sty 2012 13:07

Co do meczu to napisze jedynie NO! oraz jak chcę się wygrywać to trzeba biegać. 18 kontr naszych do 1 Słowaków.

Teraz arcyważny mecz z Danią. Później łączymy się z dobrą grupą. Będą pewnie i Niemcy i Czesi a to nasi bezpośredni rywale do turnieju kwalifikacyjnego do IO. Więc prawie wszystko będzie zależeć od nas.

Czy zauważyliście, że na TVP obraz rozjeżdża się z dźwiękiem? Różnica jakaś 1 sekund. Może i nie dużo ale strasznie wkurzające, jak się słyszy dwa gwizdki. Jeden ze słuchawek a drugi z kamery. Po meczu Polaków przełączyłem na ARD i końcóweczkę spotkania Niemców z Macedonią i miałem wrażenie, że tam rozjazd jest góra 0,1 s. Dziwne.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 18 Sty 2012 16:53

Przede wszystkim dźwięk jest szybszy od obrazu - słychać to gdy komentator mówi. Zanim padnie bramka chwilę wcześniej o tym wiemy. To nie jest pierwsza taka sytuacja na wielkiej imprezie i nie tylko na TVP tak to wyglądało w przeszłości.

Pewne zwycięstwo naszych, ale zbyt łatwe. Czwartkowy mecz z Duńczykami będzie bardzo ważny. W znakomitej sytuacji wyjściowej przed II fazą grupową są Serbowie, którzy już mają na koncie 4 punkty i z tym dorobkiem wejdą do następnej rundy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 18 Sty 2012 17:30

Ja tam czekam spokojnie na proroczy sen Janko. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 19 Sty 2012 20:34

Ale dziś piękny meczyk,fantastyczny te emocje ,wspaniałe i w związku z tym świetnie smakujące zwycięstwo.Choć gdy w pierwszej połowie Dunczycy zaczeli wyżej bronić,co spowodowało spore problemy Polaków,miałem obawy,ale na szczęście w drugiej połowie ,Wenta wpadł na świetny jak się okazało pomysł indywidualnego krycia Hansena,i to odwróciło losy meczu. Dzisiaj jak zwykle fantastycznie zagrał Tkaczyk naprawdę to jest prawdziwy kapitan,Wichary bronił jak natchniony no i pokonaliśmy Dunczyków.Ale cały zespół zasłużył na pochwały,pokazali dzis niesamowity charakter. Teraz warto pokibicować Czechom , jeśli wygrają z Macedonią ,to spowodują ze Niemcy wejdą do drugiej fazy z dwoma punktami,i po za Serbami nikt nie będzie miał więcej punktów niż my.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Regis » 19 Sty 2012 22:15

Zasadnicze pytanie. Jaki wpływ mają ME w kwestii awansu na igrzyska? Czy oprócz zwycięzcy, inne miejsca są premiowane awansem do turniejów kwalifikacyjnych?
Regis
Junior

Postprzez Janko10 » 19 Sty 2012 23:36

3 minuty do końca, 2 minuty osłabienia, przegrywamy i Dania ma piłkę... I co? I wygrywamy!!! Czego więcej chcieć?... Piękny horror. 8-)
Figaro: miałem dobre przeczucia ale nie zapeszałem na wszelki wypadek, w połowie I połowy dzwonię do kumpla, 7:6, dobrze. Przyjeżdżam do domu, włączam TV i... 8:12... Ja pie... I zwątpiłem niesłusznie. ;) Jeszcze nic mi się nie śniło ale jak by co zrelacjonuję. :lol:
W uproszczeniu trzeba być w "3" nie licząc tych co już się zakwalifikowali do IO (Francja) lub turniejów kwalifikacyjnych (Szwecja, Chorwacja, Dania, Węgry, Hiszpania, Islandia). Można z dziewiątego awansować i z czwartego odpaść teoretycznie. Praktycznie trzeba walczyć z Serbią, Niemcami, Macedonią (niestety Czesi dali d..., ewentualnie Rosją , Słowenią, Norwegią). Tabele jeszcze nie poukładane ale wygląda to na razie nie najgorzej.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Zann » 20 Sty 2012 01:21

Regis napisał(a):Zasadnicze pytanie. Jaki wpływ mają ME w kwestii awansu na igrzyska? Czy oprócz zwycięzcy, inne miejsca są premiowane awansem do turniejów kwalifikacyjnych?

Odpowiedź na Twoje pytania znajdziesz tutaj. http://igrzyska.forumex.pl/viewtopic.ph ... &start=250
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 20 Sty 2012 08:08

Jak się po nocach buszuje w internecie zamiast spać to trudno aby się coś śniło. No chyba, że to będzie sen na jawie. :D Przydałby się chłopakom jakiś sukcesik który podbudowałby ich przed Londynem.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 20 Sty 2012 11:51

NO! po raz drugi. Lubię to, oj lubię... Emocje, walka, dramaturgia, zwycięstwo. Teraz wszystko w naszych rękach. Nasi bezpośredni rywale - Macedonia, Niemcy. Świetnie wczoraj Wichary, Jurecki, Orzechowski, Jurkiewicz, Tkaczyk i indywidualne krycie Wiśniewskiego. Super manewr. Brawo trenerze.
Szkoda, że Czesi przegrali z Macedonią, bo Niemiaszki wychodzą z 4 pkt. Ale nic to, damy im radę.
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości