Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez RakuNH » 01 Lis 2011 20:36

Nie chcę Figaro robić żadnej autoreklamy, ale to moja zaległa odpowiedź dla Ciebie. Pisałeś kiedyś, że trybuny nie reagują na wydarzenia na boisku.

Stały doping to jedno, a emocje na trybunach to drugie: http://www.youtube.com/watch?v=ovQwfBEeocE

Teraz mam nadzieje wyprowadziłem Cię z błędu ;) Oczywiście w mniej buraczanych ligach bywa jeszcze lepiej, bo i pikników dużo więcej.

PS. Ta akcja 3 na 1 i nie zdobycie bramki to majstersztyk :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 01 Lis 2011 22:45

Nie oglądałem dziś meczów LM, ale patrząc na wyniki rzuca się w oczy przede wszystkim wynik APOEL-u, który wyrasta na tegoroczną rewelację i to w niełatwej grupie z Szachtarem, Zenitem i Porto. Pal licho nawet zwycięstwo z Porto, ale klub z Cypru podobnie jak w meczu z Wisłą znów odwrócił w końcówce losy meczu po straconym golu, a miał o wiele mniej czasu niż w meczu kwalifikacyjnym. W 89 minucie karny dla Porto i 1-1, minuta później już 2-1. Charakterna, grająca do końca drużyna i zabójcza skuteczność, kiedy powinni już machnąć ręką i spuścić głowy.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 02 Lis 2011 10:10

Także nie oglądałem, ale wyniki Apoelu na pewno lekko połechtają kibiców Wisły, bo wiadomo, że lepiej przegrywa się ze zwycięzcą. ;) Borrussia wreszcie wymęczyła zwycięstwo (widziałem tylko końcówkę) i jakieś szanse mają na awans z grupy, ale będzie bardzo ciężko. W zasadzie tylko dwa zwycięstwa dają im awans, bo 4 pkt. mogą nie wystarczyć. Dziś druga "polska drużyna" Trabzonspor gra niemalże mecz o awans z CSKA.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 03 Lis 2011 23:30

Chyba po pierwszym meczu ze Spartakiem pisałem, że Legia ma już papiery na grupę i cieszę się, że mnie nie zawiedli i w dobrym stylu wywalczyli awans. Dziś legioniści znów fundują kibicom emocjonujący, trzymający w napięciu do końca mecz i zwycięstwo. Spodziewałem się cięższej przeprawy, ale na szczęście Rumunom podcięła skrzydła czerwona kartka, a wcześniej tylko bili serynie rzuty rożne (bodajże 8-0 przez pierwsze 20 parę minut). Rado - klasa. Ale mogliby się nie stukać z Ljuboją dupskami po strzelanych bramkach :D Tak, wiem, jestem homofobem ;)

Wisła nawet zaskoczyła mnie in plus grą, choć w sumie Angole dawali im się okresami wyszumieć. Wynik już jednak jak najbardziej spodziewany.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 04 Lis 2011 09:38

Fajna sprawa z tym awansem Legii dwie kolejki do konca ,jest już awans ,a można jeszcze powalczyć o pierwsze miejsce z Psv ,ktore wczoraj po bardzo dobrym spotkaniu zremisowało z Hapoelem 3:3.Mecz Wisły niestety z takim rozstrzygnięciem jakiego sie spodziewałem,choć stawiałem 3:1 dla Fulham,ale gra Wiślaków momentami wyglądała naprawde niezle,być może wynikało to z lekkiej pobłażliwości Londyńczyków,którzy pewnie już bardziej skupiali sie na na tym meczu z Tottenhamem.Teorytycznie Wisła ma jeszcze szanse na awans ,ale są one bardzo małę,zresztą nie wiem czy chciałbym wiosną oglądać kolejne popisy defensorów Wisły.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 04 Lis 2011 12:33

A mnie po tym awansie Legi taka smutna refleksja naszła. Coraz wyraźniej uświadamiam sobie jak bardzo emocjonalnie oddalam się od piłki nożnej. Owszem oglądam mecze ale już bez tego ognia, bez tego emocjonalnego ładunku który sprawia, że oglądanie sportowego widowiska powoduje taką frajdę. Jeszcze mecze reprezentacji mają jeszcze trochę tej iskry ale gdzie tam do tego co było dawniej. Zawsze to smutne kiedy miłość umiera.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 04 Lis 2011 12:42

Widzisz, a u mnie zupełnie na odwrót. Lech w ubiegłych sezonach, a teraz Legia dają mi o wiele więcej radości niż mecze pezetpeenowej kadry, które po mnie spływają. Nie są to niby moje ulubione kluby, ale gra w nich wielu piłkarzy, których darzę dużą sympatią, co u mnie jest dość rzadką sprawą. Wisła budzi mniej emocji, bez Meliksona i mimo wszystko Małeckiego ma przetrącony kręgosłup.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 04 Lis 2011 14:05

Spoko Kat. Nie jestem jak ta panienka co jak przestaje kochać to zaczyna nienawidzić nie dosyć, że swojego byłego partnera to jeszcze wszystkich naokoło którzy utrzymują z nim kontakty towarzyskie. :lol: Po prostu we mnie coś się wypaliło ogólnie do tej dyscypliny i zjechała z pierwszego miejsca moich zainteresowań na dosyć odleglą pozycję.( Nie dotyczy piłki nożnej kobiet). Chyba ma to podłoże w stopniu patologii jaki jest wokół tej dyscypliny. Oszystwa korupcja i ludzie w PZPN.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lis 2011 17:32

Ja mam podobnie jak Kat. Dużo bardziej emocjonują mnie mecze Legii i Lecha niż SPARINGI pseudo kadry. Trzecia wielka drużyna ostatnich lat w Polsce już mnie tak nie pasjonuje dlatego wczorajsze wyniki są dla mnie w pełni optymalne. Jeśli Legii albo Wiśle uda się urwać jeszcze jakieś punkciki to spory awans w europejskim rankingu po następnym sezonie jest niemal pewny. W tym sezonie czołowa trójka w lidze Lech, Legia, Wisła (w tej kolejności ;) ) i za 2 lata mamy dwie drużyny w rozgrywkach LM.

Jeszcze rzut okiem na młodzież:
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5645.html
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 06 Lis 2011 17:09

LEGIA, Śląsk, Wisła. Taka będzie kolejność.

2 kolejki do końca i już awans. Tego się nie spodziewałem. Cieszyłem się jak małe dziecko, ech... Tylko Legia Legia warszawa, Ole ole...

Wisła faktycznie nie zagrał aż tak źle. No ale, bramka na 1:0 poziom Premiership, strzał na 2:1 poziom Premiership, rozegranie stałego fragmentu gry na 3:1 poziom Premiership. Z taką gra rywala to Wisła szans nie miała, żadna polska drużyna by na takie rzeczy nic była w stanie odpowiedzieć.

A teraz derby Krakowa. Smaczny kąsek. Maaskant walczy o utrzymanie, Wisła walczy o utrzymanie kontaktu z czołówką, Cracovia walczy o utrzymanie w lidze (znowu :lol: ), a to coś na trybunach walczy aby pobić rekord k*** rzucanych na rywala zza miedzy. Smaczny...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 07 Lis 2011 09:58

Cracovia pany :lol: Gdyby to Wojciechowski był właścicielem Wisły to Maaskant już w domu podlewałby tulipany. Podbeskidzie a teraz Cracovia. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 07 Lis 2011 17:41

figaro56 napisał(a):Cracovia pany :lol:

Hutnik Pany! Tradycyjnie w derbach byłem, za remisem bo jeden punkt ucieka w powietrze, ale wygrana Cracovii nie jest zła. Może ktoś zrozumienie, że zbieranina lewizny zza granicy to nie jest żadne rozwiązanie. Legia trochę spolszczyła skład i polska linia obrony jakoś sobie radzi. Już nie mówię o Śląsku czy innych drużynach. Tylko ta biedna WIsła jest skazana na samych robotników zza granicy.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 08 Lis 2011 19:04

Tylko Garbarnia! W Krakowie tylko Garbarnia! 8-)

A jak się Wam podobają nowe koszulki reprezentacji z tym pezetpeenowkim czymś zamiast godła? Mnie już nic nie zdziwi i może nawet lepiej, że ta drużyna unika polskich symboli - zapewne, by nikt z reprezentantów nie czuł się dyskryminowany. :roll: Poza tym, jak wiadomo, tylko faszyści używają narodowej symboliki, więc pewnie bali się reakcji Nigdy Więcej :oops:

Trochę nie w takt, ale ujdzie:

"Nic się nie stało, PZPN-ie, nic się nie stało" ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 08 Lis 2011 21:36

Mnie się te koszulki też nie podobają a "prawdziwym patriotą" nie jestem ale widać każdy powód dobry dla podzielenia ludzi. Kto jest za koszulkami to lewak, żyd i pedał. Kat przyszło ci do głowy, że są ludzie których to gówno co obchodzi i kibicowanie 11 ludziom kopiącym świńską skórę nijak się nie mieści w ich pojęciu patriotyzmu? I to nawet gdyby się ci kopacze przebrali za białe orły. No i znowu robimy w tym dziale bałagan. No ale mamy we władzach forum wysoko postawionego swojego człowieka i w razie czego skutecznie zadziała. :D
Bhyba wykrakałem Maaskantowi to podlewanie tulipanów. Czy wiecie, że średnia długość pracy trenera piłki kopanej w Polsce wynosi 9 miesięcy. To chyba rekord. Jak ktoś zauważył praca trenera w Polsce jest jak ciąża. Trwa 9 miesięcy i następuje rozwiązanie. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 08 Lis 2011 22:00

Musi Raku nam i nie tylko nam jakiś temat polemiczno - napinkowy utworzyć :D

Figaro - gdzie ja tu zahaczam o patriotyzm i chcę dzielić ludzi. Pytam o sprawę stricte estetyczną :lol: Jak stwierdziłem, że mi się Japonki nie podobają, to nie odpowiedziałeś w tym tonie.

Niech mają pezetpenowskie logo przy sercu, niech je nawet całują po zdobytych bramkach, niech grają kolesie niewiedzący, dlaczego 11. listopada w kraju, który reprezentują, jest jakieś święto. Ja już tę kadrę i niusy na jej temat traktuję tylko w kategoriach humorystycznych, a nie jako "dobro narodowe" :roll: Jako "prawdziwy patriota" :oops:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 08 Lis 2011 22:37

Figaro, jak idę na mecz RP to chcę widzieć, że to RP. Ma być biało-czerwono i ma być godło. Zastąpienie Orła tym "pezetpeenowskim czymś" to jakby tam wstawić np. "666". Nowoczesne wzory, k... mać... :(
Za chwilę zamiast tego "czegoś" pojawią się gwiazdy na niebieskim tle przepasane tęczą... :x
A na tym czerwonym pasie tylko mi sierpa i młota brakuje. :P
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 08 Lis 2011 23:36

Nie no, jak tak czytam tego niusa onetowego, to odnoszę wrażenie, nie po raz 1. zresztą, że pzpn sobie jaja z nas robi, i teraz Kręcina z Latą przy kielichu zalewają się do łez z tych wszystkich, co psioczą na to coś, znaczy się na nowy logotyp. :roll:

Logo zamiast "orzełka". PZPN wskazał powody

ok, taki onetowy tytuł. wlazłem szczerze zafrapowany, jakie to powody.

- Żeby docenić materiał, z którego została wykonana, trzeba ją założyć. Dopiero kiedy się ją zakłada, można poczuć, że jest niesamowicie miękka i przylegająca - powiedział Maciej Lasoń, PR Manager Nike Poland, przedstawiciela producenta strojów.

aha, no to 1 - 0 dla logotypu.

Nie zmieniła się kolorystyka stroju, który zaprojektowany został tak, aby designe odzwierciedlał barwy narodowe polskiej flagi.

ściśle estetycznie patrząc ten "designe" jest do dupy. znaczy się ten pasek czerwony na koszulce. toteż zgadzam się Figaro, że nie trzeba patrzeć nań akurat z prawej strony ;)

Na koszulce pojawił się nowy logotyp reprezentacji. Już na etapie projektu dołożono wszelkich starań, by logo zawierało elementy najważniejsze dla kibica, kojarzące się z polskością i narodową dumą.

:roll: mnie się z polskością kojarzy GODŁO, a nie jakieś gówniane, zrobione na zamówienie, logo. Co to za pomysł w ogóle, by państwo/naród traktować jak firmę, która ma/musi mieć logo?

Podobnych zmian w strojach reprezentacji dokonała większość federacji, m.in. Francji, Włoch, Niemiec czy Holandii.

aha, czyli jesteśmy teraz "europejscy" jak Niemcy i Francuzi. 2 - 0 dla loga :lol:

Jak wynika z badań przeprowadzonych na zlecenie PZPN w ostatnim tygodniu października, kibice, przedstawiciele mediów, klubów piłkarskich, wojewódzkich związków piłki nożnej oraz instytucji rządowych i sponsorów dobrze ocenili zmianę logotypu i identyfikacji wizualnej.

:lol: szkoda słów nawet. zresztą, ja już straciłem "wizualną identyfikację" jakiś czas temu.

W badaniu opinii na temat wizerunku PZPN udział wzięło 2248 osób. Najliczniej reprezentowani byli kibice, rekrutowani do badań z grupy osób, które w ciągu ostatnich 3 miesięcy kupiły bilet na mecz reprezentacji Polski.

no to widać, kogo jeszcze ta kadra interesuje :roll: nie dość, że "Żydzi, geje i lewacy" ;) to jeszcze za grosz zmysłu estetycznego. :twisted:

powtórzę się - lepiej, że zagrają bez orzełka. mam nadzieję, że po Euro wszystko wróci do normy, może wróci też i Bogu ducha winny orzełek.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 09 Lis 2011 09:03

Ależ Kat i Janko. Mnie nie musicie przekonywać co do tego , że godło powinno być na stroju reprezentanta Polski. Powiem więcej, że nie powinno być żadnych reklam a tylko godło. Może niekoniecznie to godło musi być aż tak wyeksponowane jak u łyżwiarzy szybkich na bodajże IO gdzie mieli takiego dupnego orła na całą klatę ale niemniej godło być musi. Mnie tylko nie posobało się jak kolega Kat wykorzystał te nieszczęsne koszulki do ataku na stowarzyszenie Nigdy Więcej. Skąd u ciebie kolego taka wiedza jakoby te koszulki podobają się członkom tego stowarzyszenia? Wydali oświadczenie w tej sprawie? Jak na człowieka któremu marzy się wspólny marsz Polaków ponad podziałami 11 listopada to stanowczo za dużo w tobie agresji w stosunku innych a za mało oliwnej gałązki. Słyszałem, że zbyt duża ilość mięsa w diecie sprzyja agresywnym zachowaniom. Bez napinki.
Jeszcze nie rozumiem tego wpisu o Japonkach które niezbyt ci się podobają a ja tego nie komentowałem. A co ja niby miałem na to powiedzieć? Rzecz gustu które kobiety ci się podobają. Liczyłeś na to, że zaatakuję cię jako rasistę? Jeżeli cię zawiodłem to przepraszam. Jako rencista nie zawsze mogę jeść tyle mięsa ile bym chciał. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 09 Lis 2011 10:12

Chyba używam jakiejś bardzo siermiężnej ironii ostatnio, skoro widzisz w moich wpisach agresję ;) Na NW nie zamierzam się spinać, kompromitują się skutecznie sami. Nie, nie liczyłem, że zaatakujesz mnie jako rasistę - nie mam takiego zboczenia, że mnie to kręci. Ot, przyrównałem dwie sprawy estetyczne. Ale o ile rozumiem, że kogoś fascynują Azjatki, o tyle te koszulki są zwyczajnie bez-na-dziej-ne. A te rzekome badania to śmiech na sali, jak i całe napisane marketingową nowomową, apologizujące "logotyp" oświadczenie.

Z drugiej strony Ukraińcy przedobrzyli z narodowymi symbolami.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 09 Lis 2011 10:37

Znowu będę w mniejszości, ale mnie tam brak orzełka na koszulkach wcale nie razi. Większość reprezentacji gra z logiem związku, a nie godłem narodowym, więc jakaś wielka zbrodnia to nie jest. Owszem tradycja tradycją, ale ... Zresztą mogę się założyć, że gdyby coś takiego zrobił np PZPS to takiego wielkiego halo by nie było. Zła fama PZPN robi swoje.
Dodam jedynie, że wolałbym orzełka, ale... rozumiem taką koncepcje.

Co do samych koszulek. OK. Mogą być, nawet ładne (ukraińskie gorsze).
Znalezione w necie: koszulki zrobione z odpadów, reprezentacja też :lol:

Co do spadających (nie latających) trenerów. Coś z tymi Holendrami jest nie tak. I Beenhaker i Maaskant, gdy zaczynało iść źle widzieli wszędzie błędy tylko nie u siebie. Duża pycha, duża buta...
ŁKS ŁKS ŁKS idzie na rekord. 5 trener w tym sezonie. Gratulacje ;)

A i jeszcze wracając do orzełka. Hmm a może PZPN nie chciał być zbyt nacjonalistyczny i zmuszać tych wszystkich Niemców, Francuzów, tego biednego Brazylijczyka, czy nie długo Kolumbijczyka to biegania z orzełkiem na piersi ;)
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości