przez ssonicsl » 06 Maj 2011 10:10
SKANDAL SKANDAL I JESZCZE RAZ NAGINANIE PRAWA!!!
Oto zamknięto dwa najnowocześniejsze i najbezpieczniejsze stadiony, stadiony gdzie jest najwięcej kamer, bo uwaga uwaga ... są niebezpieczne. Dobrze, że na K6 (stadion Polonii) gdzie stałym gościem jest wojewoda mazowiecki jest bezpiecznie, dobrze że w Nowym Dworze Mazowieckim jest bezpieczny i nowoczesny stadion, dobrze że Pruszków to ciche miejsce, dobrze że Płock ... W ogóle dobrze ze stadiony w Gdańsku, Bytomiu, Łodzi czy Chorzowie są bezpieczne. Dzięki Bogu. Zorganizujmy tam Euro. Nie na tej ruderze w Poznaniu, przenieśmy do Bytomia!
Oto stadion miejski w Poznaniu w sobotę jest niebezpieczny, a w niedzielę już bezpieczny (wtedy mecz rozgrywa Warta).
Oto stadion w Gdańsku jest bezpieczny. Dobrze że szacowny pan premier ma gdzie mecz obejrzeć, co tam że na Lechię nałożono karę zakazu udziału zorganizowanych grup kibicowskich w trzech meczach oraz nałożono karę 10 tys za szkodę wyrządzone na stadionie Cracovii. Ale to było 14 kwietnia i Polska nie wie o tym... Jakoś to "premierowi" nie przeszkadzało, że z bandytami na jednym stadionie, ramię w ramię przesiaduje...
Oto policja 4 maja wydaje zgodę na organizowanie meczu Lech-Górnik na stadionie miejskim w Poznaniu, nie widząc przeszkód w jego organizacji (w dodatku, że brak będzie zorganizowanych grup kibiców Górnika), żeby po telefonie z centrali uznać, że jednak stadion jest niebezpieczny.
Oto stadion Legii nagle jest niebezpieczny, a mecz Argentyna - Polska 5 czerwca ma się odbyć na tym niebezpiecznym stadionie??? Tusku interweniuj!!!
Oto kibice Legii stwarzają zagrożenie w ruch lądowym, bo jadąc metrem za dobrze się bawią (w rytm piosenki "w tramwaju jest tłok, w pociągu jest tłok, kibice na Legię jadą"), więc wojewoda zamyka stadion. Wojewodo zamknij to zagrażające życiu obywateli Rzeczpospolitej Polskiej METRO!!! Autobusy też zamknij (w końcu już się nie raz zdarzyło, że na zakrętach nie wyrabiały) i tramwaje też zamknij!
Oto stadiony będą zamknięte na 1 mecz. A cóż się na tych obiektach stanie, że nagle po 3 tygodniach staną się bezpieczne? Dlaczego na meczach o stosunkowo niskim poziomie zagrożenia stadiony będą zamknięte, a gdy Wisła, podkreślam Wisła przyjedzie do Warszawy ma niby bezpieczniej? Wojewodo trza być twardym jak stal, nie miętkim. Zamknij do odwołania, dopóki Legia i Lech sobie nie zbudują nowych, bezpiecznych stadionów!
Oto za wybryki garstki osób, będzie odpowiadało kilkadziesiąt tysięcy. Ludzie kupili bilety, przygotowali oprawy, zamówili pociągi (ci z Kielc, i z tego co wiem i tak jadą do Warszawy), i co i jajco. Bo stadion z dnia na dzień stał się niebezpieczny. Dobrze że drogi są bezpieczne, uff odczułem ulgę... Zresztą decyzja ta nie ma merytorycznego uzasadnienia. Dla mnie jest bezprawna, pod tym względem. Zresztą zgodę lub brak zgody należy wyrazić na 7 dni przed imprezą masową... art. 29 ustawy o imprezach masowych...
Oto kolejna pokazówka rządu. Swoją nieudolność, nieudolność w egzekwowaniu prawa, które już istnieje i wmawiania ludziom, że takowego nie ma, przykrywają wmawiając wszystkim że stworzą nowe prawo. Co to zmieni? Jak i tego nowego też nie będą potrafili wyegzekwować? Wczoraj burdy górników z KGHM? Tusku zamknij kopalnie!! Koniecznie!! Wszystkie!!
Oto dziś stałem się bandytą... Oto do tej pory z tymi ludźmi nie miałem i nie chciałem mieć nic wspólnego. Od dziś mam. Bo oto nic nie łączy ludzi tak jak wspólny wróg. Odpowiedzialność zbiorowa? Owszem. Resztki odpowiedzialności zbiorowej ostały się przy bójkach. Przy ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych nie słyszałem.