Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez ssonicsl » 18 Lut 2011 15:24

W końcu złota Tina. Koniec ze srebrną Tiną, teraz epoka Tiny złotej. Sprawiła mi taką radość że hej! Jej wywiad tuż po zakończeniu zawodów, uroczy... też miała już dość srebra. Teraz ze spokojem czekam na MŚ w biathlonie. Musi być dobrze.

Dziś zmarnował szansę Aksel, ale chyba nie będzie wyjeżdżał z Ga-Pa zwiedziony. W końcu z taką formą jaką miał w ostatnich tygodniach, powinien był skończyć z jednym wielkim zerem. A ma złoto. Dzisiejsze podium fajne. Ligety - co do zasady nie lubię americanos, ale Ted jest taki jakiś inny pod tym względem. Należało mu się złoto jak nikomu innemu na tych MŚ. Nawet tego austriaka przetrawię, nie ma Raicha, nie ma Hirschera, Baumann słabo no to wyskoczył Schoerghofer. O dziwo zawiedli Włosi, wszyscy. Dla mnie duża niespodzianka, bo do tej pory cała ekipa Italii notowała dobre, albo bardzo dobre starty, a tu taki znakomity alpejczyk Blardone po pierwszym przejeździe poza 30 :shock: No i szkoda że Maciek Bydliński nie wystartował do drugiego przejazdu. Wie ktoś dlaczego?

Na jutro proszę o jeszcze, może jakaś malusieńka niespodzianka. Riesch ostatnia szansa na złoto i mam nadzieje, że będzie wielka cisza po jej przejeździe. Póki co nie widzę nigdzie listy startowej, ale i tak ciężko wskazać faworyta numer 1. Ani Schield, ani Poutiainen nie wyglądały w dotychczasowych startach zbyt dobrze. Riesch to sam nie wiem czy już zdrowa czy wciąż chora. Może faktycznie ktoś inny zaskoczy, może Nastia Noens, może Manuela Moelgg, która już wczoraj się bardzo dobrze spisała, a i ostatnio była wysoko w slalomie (po pierwszym przejeździe, bo w drugim pierwsza bramka i koniec) byłoby miło. No a może tak z rozpędu ... a nie, nie będę robił sobie nadziei. I tak jest o niebo lepiej niż kiedykolwiek.

Duche - urocze zdjęcia, naprawdę urocze :)
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Duche » 18 Lut 2011 15:35

Heh, skoro wam się tak te fotki Tinki i nie tylko jej podobają (zresztą nie ma się czemu dziwić) to wrzucę jeszcze kilka :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez zdzichu » 18 Lut 2011 19:12

Rzeczywiscie Duche wszystkie panie na tych zdjeciach sa urocze.Co do jutrzejszego slalomu to jest szansa na kolejny medal dla Tiny czy na złoto trudno powiedziec,wszystko zależy od Marlies Schild jesli jest w formie i pojedzie udane przejazdy,to jest raczej po za zasięgiem rywalek,życze Austriaczce złota bo poprostu jej sie należy,a narazie Marlies indywidualnego złota jeszcze nie ma ,wiec mam nadzieje że skoro Tina zdobyla złoto to także Marlies sie to uda,a jesli nie ona to niech wygra Tina :D ,tak wiec stawiam jutro na nastepujace podium 1 Schild 2 Maze 3 Holmner,znów optymistyczne,ale skoro udało mi sie w gigancie,wiec czemu w slalomie ma sie nie udac.
A dzis rzeczywiscie szkoda Aksela mialem nadzieje ze bedzie miał piąte złoto,bo lubie multimedalistów,ale zwyciestwoTeda specjalnie mnie nie zmartwilo.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 19 Lut 2011 09:56

Fakt, zdecydowaną faworytką jest Schild i jeśli nic po drodze jej się nie przytrafi to powinna wygrać i chyba rzeczywiście to byłoby najsprawiedliwsze rozwiązanie wziąwszy także pod uwagę jej zdrowotne problemy jakich w ostatnim czasie jej nie brakowało. No i nieco Benniemu humor by się poprawił ;) . No ale w sporcie jak wiadomo nie ma sprawiedliwości.
O dwa pozostałe medale powinny zawalczyć Zahrobska, Poutiainen, Holmner i Riesch(oby nie - obydwie ;) ) no i fajnie by było gdyby Tina Maze jakiś medalik jeszcze mogła powiesić na szyii :) . Nie zapominałbym też o Hosp która miała bardzo dobry przejazd w superkombinacji.
Moje podium to:
1. Schild
2. Maze
3. Zahrobska
Ewentualnie kolejność na dwóch pierwszych miejscach może być odwrotna. ;)
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 19 Lut 2011 11:24

Pierwszy przejazd slalomu wygrała Austriaczka Marlies Schild przed Finką Tanją Poutiainen i swoją rodaczką Kathrin Zettel. Maria Riesch była 5. Nie udany start zaliczyła Czeszka Sarka Zahrobska. Obstawiam podobne podium po drugim przejeździe, jedynie Riesch może wtargnąć na medalową pozycje.

A więc bez niespodzianek po pierwszym przejeździe.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Kacpero221 » 19 Lut 2011 14:26

Co prawda w dzisiejszym sprincie dwa pierwsze miejsca zajęły Austriaczki - Schild i Zettel, ale trzecie miejsce zajęła Maria Pietilae-Holmner :D Tuż za nią na idealnym dla niej 4. miejscu, Maria R. :twisted:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 19 Lut 2011 16:48

Oj Mario to przecież nie tak miało wyglądać :lol: Marne dwa brązowe medaliki :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Duche » 19 Lut 2011 17:29

Pff, Zettel na podium... To nie tak miało wyglądać :|
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 19 Lut 2011 17:59

No i wielka faworytka nie zawiodła ,potwierdziła swój slalomowy fenomen i zdobyła złoto ,brawo dla Marlies należalo jej sie to złoto .Co do Zettel to troche niespodziewane było jej drugie miejsce zwłaszcza ze ma kłopoty zdrowotne.cieszy trzecie miejsce Holmner zwlaszcza ze taki medal jej wytypowałem :lol: ,ale gdyby nie bład Poutiainen to kto wie jak wygladało by to dzisiejsze podium.Co do Marii to zajeła jak dla mnie idealne miejsce,wogóle gratuluje Niemcą fenomenalnego występu nastawiali sie na wygranie klasyfikacji medalowej a tu tylko dwa brżzowe medale :lol: .A jutro slalom mężczyzn stawiam na podium
1.Kostelic
2 Grange
3 Razzolli
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bartek10982 » 19 Lut 2011 18:28

No, no znakomite Mistrzostwa dla Austriaków. Dziś złoto Marlies Schild (całkowicie zasłużone) i srebro Kathrin Zettel. No i brązowy medal Mari Pietili-Holmner. Szkoda, że Tanja Poutiainen popełniła błąd i ostatecznie zakończyła slalom na 6 miejscu. 4 miejsce Marie Riesch. Bardzo udany dzień dzisiaj, Riesch nie zdobyła medalu no i brąz Szwedki, której kibicowałem :)

Jutro typuje złoty medal dla Kostelicia, srebro dla Myhrera, a brąz dla Moelgg'a.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 20 Lut 2011 08:27

Na dziś to chyba każdy stawia na Ivice, ale jeśli prawo serii miałoby być zachowane to wygrać musi Manfred Moelgg. Do tej pory w konkurencjach technicznych wygrywali zawodnicy z 1, ot taka ciekawostka. W każdym razie rywalizacja powinna byc bardziej zacięta niż u pań, nie wyobrażam sobie aby 10 zawodnik miał po pierwszym przejeździe blisko 2 sekundy straty, zbyt wielu dobrych i bardzo dobrych slalomistów na starcie.
1.Kostelic
2.Myhrer
3.Neureuther - a niech mają niemiaszki jeszcze jeden brąz, zresztą Felix to bardzo sympatyczny zawodnik.

A co do wczoraj. Podium prawie bez niespodzianki, bo faktycznie Zettel ten sezon ma dużo słabszy a osiąga świetny wynik na najważniejszej imprezie. Mnie tam to cieszy. Schield za tegoroczne starty się jej po prostu należało. Szwedka, no cóż nie przepadam za nią, ale gdyby nie ona to medal miałaby Riesch. A więc jak dla mnie bardzo fajne podium.
A Tina - 11, 2, 5, 1, 5. Nie było równiejszej i bardziej wszechstronnej narciarki na tych mistrzostwach. Super start
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 20 Lut 2011 11:16

I po pierwszym przejezdzie wielki faworyt Kostelic dopiero piąty traci do prowadzacego Francuza Grange ponad sekunde,drugi jest Manfred Moelgg ,a trzeci Szwed Myhrer wogóle fenomenalna postawa Szwedów w tym pierwszym przejezdzie jest ich czterech w pierwszej dziesiatce(a to sie Markos musi radowac :lol: ),ciekawe jak to sie ułoży w drugim przejezdzie, brak medalu dla Kostelica w tej konkurencji był by wielkim zaskoczeniem i porażką tego zawodnika.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 20 Lut 2011 12:06

Akurat nie Szwedzi powinni spędzać sen z powiek Markosowi a to co się stało z Norwegami. Jeden Svindal to wszystko co zostało z dawnej świetności?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 20 Lut 2011 12:28

zdzichu napisał(a):fenomenalna postawa Szwedów w tym pierwszym przejezdzie jest ich czterech w pierwszej dziesiatce(a to sie Markos musi radowac :lol: )

A niech sobie mają, tylko wypad mi z podium ;)
Nie oglądałem 1-go przejazdu i jestem nieco zaskoczony dopiero piątą lokatą Ivicy i w dodatku z tak dużą strata. Co prawda właśnie Grange'a wyżej dzisiaj obstawiałem niż Chorwata ale co by nie mówić to niespodzianka. Może Kostelić spręży się w finałowym przejeżdzie. Tak bardzo skupił się na obronie pozycji lidera "generalki" w PŚ że mistrzostwa moga być dla niego klapą mimo brązu w supergigancie.

Figaro, tłuste lata nie trwają wiecznie, niestety... Dobrze że jest chociaż Svindal który potrafi zdobywać medale w każdej konkurencji oprócz slalomu. Jakiś promyczek nadzeii jest bo jest spora grupka młodych zawodników którzy potrafią zdobywać medale wśród juniorów, a wiadomo że tacy mistrzowie jak Aamodt czy Kjus którzy zaczęli odnosić sukcesy od razu po przejściu z juniorów, rodzą się raz na kilkadziesiąt lat.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 27 Lut 2011 18:52

Maria Riesch to jednak wredna baba, wygrała o 0,01 z Lindsey Vonn w moje urodziny...brak słów...taką wrodzoną złośliwość powinno się karać :twisted:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez zdzichu » 27 Lut 2011 19:26

Oj zgadza sie Maria dzis postąpila paskudnie ,jak zobaczyłem tą różnice to odrazu wyłaczylęm telewizor ,i ogólnie bylo mi bardzo przykro ,aż boje sie pomyslec jak musieli zareagowac komentatorzy Zdf , ,ale równie dobrze to 0,01 mogło byc w drugą strone ,i wtedy z chęcia posluchał bym komentatorów na Zdf.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bartek10982 » 27 Lut 2011 19:40

Obawiam się niestety, że Riesch zdobędzie kryształową kulę, ma już prawie 200 pkt nad Vonn, a do końca 8 zawodów Pucharu Świata i do tego większość konkurencji technicznych, w których Riesch zdecydowanie dominuje nad Vonn.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 27 Lut 2011 19:49

Z tym to ja sie juz pogodziłem od pewnego czasu,juz przygotowuje sie do tego smutnego widoku Marii odbierajacej kryształowa kule ,ale na pocieszenie Lindsey prawdopodobnie odbierze dwie male kule za zjazd i supergigant,a ma jeszcze szanse na trzecia za superkombinacje.Teraz licze na to że Lindsey jeszcze podsrubuje w tym sezonie swój rekord zwyciestw .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 27 Lut 2011 20:06

Image

Kto odgadnie wszystkie panie? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Laleczka Chucky » 27 Lut 2011 20:13

Druga z góry od lewej to chyba Paerson :D
Laleczka Chucky
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości