Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez dan » 27 Sie 2010 15:21

Jest już także terminarz:
Pierwsza kolejka (16 września):
Red Bull Salzburg - Manchester City
Juventus Turyn - Lech Poznań

Druga kolejka (30 września):
Lech Poznań - Red Bull Salzburg
Manchester City - Juventus Turyn

Trzecia kolejka (21 października):
Manchester City - Lech Poznań
Red Bull Salzburg - Juventus Turyn

Czwarta kolejka (4 listopada):
Lech Poznań - Manchester City
Juventus Turyn - Red Bull Salzburg

Piąta kolejka (1 grudnia 2010):
Manchester City - Red Bull Salzburg
Lech Poznań - Juventus Turyn

Szósta kolejka (16 grudnia 2010):br> Red Bull Salzburg - Lech Poznań
Juventus Turyn - Manchester City
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 30 Sie 2010 16:18

http://www.youtube.com/watch?v=Mly-QOSd ... re=related

Powitanie Ibrahimovica na San Siro :D

Ronaldinho-Ibrahimović-Pato :D Oglądałam wczorajszy mecz Milanu z Lecce i to co wyczyniał Ronaldinho było niesamowite. Chyba Brazylijczyk chce wrócić do dawnej formy :D

Image
Image
Image
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez karlos » 30 Sie 2010 16:25

Masha napisał(a):Ronaldinho-Ibrahimović-Pato

A jest jeszcze spora szansa, że dołączy do nich Robinho, co z Milanu może w tym sezonie uczynić maszynkę do strzelania goli :D .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 30 Sie 2010 19:26

Wow Zlatan w Milanie nawet nie wiedziałem no no Ajax Juventus Inter Barcelona Milan ,niesamowite sa te nazwy klubów w których grał badz gra Zlatan ,ale strzelił w przedsezonowych meczach kilka goli dla Barcy a jednak go wypożyczyli ,ciekawe czy Milan znow bedzie wielki kiedys to była paka Pirlo Gatusso Seedorf Kaka Inzaghi czy Scheva oni byli postrachem ligi mistrzów ,a teraz wiekszosc tych graczy ma już najlepsze lata za soba
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 31 Sie 2010 18:31

No to się porobiło, nareszcie Berlusconi postanowił przywrócić Milanowi dawny blask. Klub z Mediolanu zasila Robinho :D Opuszczają go natomiast KJ Huntelaar (nie będę tęsknić) i drewniany choć śliczny jak z obrazka Marco Borriello (odpowiednio Schalke i Roma). Milan pozbył się też balastu w postaci Kahhi Kaładze (szkoda, że nie opchnęli także Oddo, ale nie ma co narzekać).

Napad prezentuje się fantastycznie (Robinho, Pato, Ronaldinho, Ibrahimović, i wiecznie młody Inzaghi).
Pomoc jest całkiem przyzwoita (przyszedł Boateng, pozostali Ambrosini, świetnie prezentujący się Pirlo i Seedorf, Gattuso, solidny Flamini i Abate oraz kilku wychowanków na doczepkę).
Obrona no cóż :D Tutaj przydałby się jakiś porządny boczny obrońca, ale Zambrotta i Antonini powinni dać radę. Od biedy niech zagra Jankulovski, choć Czech nie przypomina już zawodnika sprzed kilku lat. Jest jeszcze Oddo...no ale pominę go milczeniem i jakiś Grek Papapapastopolcoś, ponoć dobry :P Środek całkiem niezły. Nesta i Thiago Silva stanowią kapitalny kolektyw. Jest jeszcze Bonera i Yapes.
Bramka: cudów nie ma, ale Amelia i Abbiati są godnymi siebie konkurentami do bramki w Milanie. Dobrze, że nie ma Didy i jest na pensję dla Zlatana :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 31 Sie 2010 18:49

Oglądałem skrót meczu z Lecce, a właściwie to akcje Ronaldinho i Pato. To co wyczyniał R80 było świetne. Jakbym widział tego samego Ronaldinho, który parę lat temu czarował na Camp Nou. Akcja w której najpierw zrobił flip-flapa, a później wrzucił z krzyżaka była boska :mrgreen:

No i mój Ibrakadabra na San Siro. Chcąc nie chcąc będę musiał oglądać mecze Milanu, żeby widzieć jak gra Ibra. Mam nadzieje, że będzie grał jak najlepiej. Grande Ibra Il Genio!

http://www.youtube.com/watch?v=TcPHB9I1Sjc

A prezentacja Zlatana bardzo fajna, iście królewska. Ronaldinho w Milanie także ładnie przywitali, tak freestyle'owo :P
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez albatros » 01 Wrz 2010 17:06

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 01 Maj 2011 10:19, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2010 07:14

Gdybym nie oglądał meczu Polska-Australia i opierał swą wiedzę na prasowych recenzjach to pewnie myślałbym, że ten mecz wygraliśmy. Dawno już takiego zachwytu nie obserwowałem po przegranym meczu. Gdyby to jeszcze przegrać z jakimś renomowanym przeciwnikiem po takiej grze to rozumiem ale tu przyjechały jakieś Kangury w wakacyjnej formie i pozwalali naszym prawie na wszystko. Sami zaatakowali na dobrą sprawę 4 razy przez cały mecz i zdobyli dwie bramki. Bardzo dobrze to świadczy o naszych obrońcach. Już nie wspomnę ile czasu nasi grali w przewadze. Czy nasz futbol już tak nisko upadł, że piejemy zachwyty po przegranym meczu z jakimiś Kangurami(przy całym szacunku dla tych miłych zwierzątek) co to nawet profesjonalnej ligi w swoim kraju nie mają i popularność piłki nożnej jest na tym samym poziomie co u nas rugby. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 15 Wrz 2010 16:31

Piłkarska reprezentacja Polski zajmuje 66. miejsce w najnowszym rankingu FIFA. To najniższa lokata naszego zespołu w historii.. Super, co?

1. (1.) Hiszpania 1824 pkt
2. (2.) Holandia 1663
3. (4.) Niemcy 1490
4. (3.) Brazylia 1480
5. (5.) Argentyna 1351
6. (7.) Anglia 1191
7. (6.) Urugwaj 1182
8. (8.) Portugalia 1049
9. (9.) Egipt 1034
10. (10.) Chile 1004

66. (56.) Polska 504
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Menson » 15 Wrz 2010 17:13

No jak każdy gra eliminacje, a Polska nie, to wiadomo, że nie zdobywa punktów. :D
Menson
Kadra B

Postprzez zdzichu » 15 Wrz 2010 17:18

No ale jakby wygrywali to by raczej nie spadali,ale ładna wiocha kiedys chyba po eliminacjach do mundialu w 2005 roku bylismy na najwyzszym w historii 16 miejscu , a teraz 50 pozycji niżej :roll: ,zeby nie pograzac naszej reprezentacji ,nie bede wymieniał tych piłkarskich "poteg"które nas wyprzedzaja :cry:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 15 Wrz 2010 17:51

A tymczasem Smuda wysyła swoich przedstawicieli na rozmowy z jakimś kolejnym Francuzem którego ponoć dziadek był Polakiem. :roll: Żenada.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Duche » 15 Wrz 2010 23:13

Masza, i jak? Ibrakadabra już sprawia radość kibicom Milanu i mnie również :)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 16 Wrz 2010 10:16

Zrehabiltował się za kiepski występ w debiucie i pudło z karnego, wczoraj wystarczyło mu 180 sekund by uradować kibiców rossoneri. Ale ja wciąż nie przepadam za Zlatanem i uważam że jest mocno przereklamowany jak na kasę jaką mu płacą :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 16 Wrz 2010 11:23

Duche, a co Ty na to ?
Wiedziałem że szwedzki Bośniak jest nieżle rąbnięty ale nie że aż tak. To że w młodości trenował taekwondo nie uprawnia go do robienia sobie worka treningowego z kolegi z drużyny. No bo jeśli to miał być "żart" to Strasser nie ma raczej poczucia humoru :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 16 Wrz 2010 12:43

Ja bym mu dal sprawę o rasizm. Przecież mógł kopnąć białego a kopnął czarnego czyli napad z trwałym uszczerbkiem na zdrowiu, rasistowskie okrzyki i gesty i ucieczka z miejsca przestępstwa. Dałbym mu z 10 lat w polskim więzieniu :D

A tak serio to wielki gwiazdor się znalazł.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 16 Wrz 2010 13:09

Moim zdaniem to sie Zlatan takim zachowaniem tylko zbłażnił ,widziałem rózne rzeczy w jego wykonaniu, ale teraz przesadził ,władze Milanu powinny na niego jakąs kare nałożyć
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 16 Wrz 2010 15:06

Zlatan święty nie jest, wiele problemów poza sportem zawsze sprawiał, ale na boisku udowadnia swoją klasę.

Image

Image

Image

Chciałabym być choć na minutę koszulką Milanu z numerem "11" :D Zlatan to niezłe ciacho :P

Wczoraj moją uwagę przykuł też Kevin Prince Boateng. Z tego piłkarza Milanu może mieć sporą pociechę :D

Image
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 16 Wrz 2010 18:28

Może i charakter Szweda nigdy to jakiś łatwych nie należał, ale i tak wymyślono o nim (charakterze) wiele legend. Cóż, Ibra już taki jest i się nie zmieni, typowy bośniacki wojownik, który nie da sobie w kaszę dmuchać i jeśli trzeba to stanie się agresywny. Zwłaszcza jeśli ma się czarny pas w taekweondo, a Ibra takowy posiada. Można wtedy zakozaczyć :P

Co do tej sytuacji na treningu. Wygląda to głupio i nie świadczy dobrze o Zlatanie, ale to podobno był żart. Widać na filmiku, że nikt poza zainteresowanym nie jest jakoś szczególnie tym oburzony, a Ronaldinho w pewnym momencie nawet zaczął się z tego razem z Zlatanem śmiać. Ja nawet rozumiem takie żarty, bo w moim otoczeniu nie jest to rzecz niezwykła. Jakoś nikt z moich kolegów z tego afery nie robi. Ale oczywiście rozumiem, że nie każdego tego typu żarty muszą śmieszyć. Wracając do Ibry, to z nim nigdy nie było jakoś problemów wychowawczych, zawsze miał dobre stosunki z kibicami, koledzy także go lubili. W Barcelonie to w głównej mierze on odpowiadał za dobrą atmosferę w szatni. Inna sprawa, że Zlatanowi często puszczały nerwy na boisku, ale ja takich boiskowych agresorów lubię, a obok Ibry mój ulubiony to Roy Keane.

Co do klasy Ibry to dla mnie jest to piłkarski geniusz, choć niespełniony. Technicznie jest najlepszy na świecie. Ogólnie to ja uwielbiam piłkarzy grających w stylu Zlatana - a więc nie biega jakoś dużo, gra tak jakby od niechcenia, ma bajeczną technikę, i jak dostanie piłkę to mógłby się już z nią nie rozstawać, a dodatkowo ma dar do zdobywania pięknych bramek lub odgrywania w jakiś niekonwencjonalny sposób. Dlatego też tak bardzo lubię Zlatana oraz Berbatowa i Adebayora.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 16 Wrz 2010 22:06

Ok Duche, niech Ci będzie ze Ibra to dusza towarzystwa, świetny i przede wszystkim niekonwencjonalny piłkarz ale żeby potraktować w ten sposób kolegę z własnego zespołu do którego się dopiero dołącza ? Rozumiem gdyby to było na boisku i dotyczyło przeciwnika bo nie raz widziałem jak bronił Messiego gdy atakowali go rywale Barcy, albo potraktował tak kogoś kto wie że Szwed ma takie zagrania ale Strasser najwidoczniej nie miał o tym pojęcia i nie uznał za świetny żart.
Sam po podstawówce trenowałem kilka lat właśnie taekwondo i karate, i nie raz z kumplami machliśmy sobie nogami przed nosem albo "walczyliśmy" na przerwach, ale nigdy nie testowałem swoich umiejętności na słabszych lub nad którymi miałem przewagę. Dlatego dziwi mnie zachowanie Zlatana.

No, no, Lech zaimponował w Turynie, podobno był niezły mecz :wink: .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości