Katastrofa Smoleńska

O wszystkim.

Re: KATASTROFA PREZYDENCKIEGO SAMOLOTU W SMOLEŃSKU

Postprzez doliniarz » 11 Kwi 2010 16:11

Rosyjska prokuratura, badająca przyczyny katastrofy, wykluczyła, że samolot TU-154 mógł się rozbić z powodu problemów technicznych na pokładzie - podała agencja Ria Nowosti.- Te nagrania, którymi dysponujemy, potwierdzają, że samolot nie miał problemów technicznych. Tupolew był w doskonałym stanie – poinformował szef Komitetu Śledczego przy Prokuraturze Federacji Rosyjskiej Aleksandr Bastrykin. - Pilot został poinformowany o trudnych warunkach pogodowych i mimo to zdecydował się wylądować – dodał. Po wstępnym przeanalizowaniu nagrań rozmów pomiędzy pilotami a kontrolą lotów nie znaleziono żadnych wskazówek dotyczących problemów technicznych.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 11 Kwi 2010 16:21

Duche, masz "specyficzne" podejście do sprawy i ja tego nie rozumiem ale takie Twoje prawo by mieć inne zdanie.
Proszę Cię tylko abyś uszanował to że jednak większości nie w głowie teraz rozrywki i przyjemności... Chyba tych parę dni możesz wytrzymać.
Ciekawa rzecz że żałobę ogłosiły Rosja, Litwa, Ukraina, Gruzja a nawet ... Brazylia. Raczej nikt ich do tego nie zmuszał.
Masha napisał(a):Odnośnie Lecha Kaczyńskiego. Nigdy nie był moim ukochanym politykiem, stoję po całkowicie innej stronie barykady, ale bardzo ubolewam, że Polska straciła wybitnego polityka, męża stanu, patriotę, katolika i bardzo mądrego człowieka.

Twoje słowa świadczą że jesteś mądrą dziewczyną, która potrafi w takiej chwili wznieść się ponad uprzedzenia. Mam nadzieję że wkrótce zniknie ta "barykada" bo polityka to nie wojna, choć w naszym kraju przybrała taką formę. Oby ta tragedia to zmieniła...
Przykre jest to że aby docenić naprawdę szlachetnego i prawego człowieka trzeba było tragedii i jego śmierci. Piękne są za to te obrazy tysięcy Polaków przed Pałacem Prezydenckim i dywan z kwiatów i zapalonych zniczy oraz tłumy na ulicach Warszawy podczas przejazdu konduktu z ciałem Lecha Kaczyńskiego..
Polacy dali sobie wmówić fałszywy wizerunek Prezydenta skutecznie przedstawiany przez media jako małostkowego, konfliktowego, zaściankowego itp. choć w rzeczywistości był ciepłym i miłym człowiekiem o czym mogli się przekonać ci którzy znali Go bliżej prywatnie i dopiero teraz dociera to do szerszej świadomości wielu naszych rodaków.
Nieszczęściem zmarłego Prezydenta było to że nie potrafił i nie przywiązywał wagi do odpowiedniego PR-u i w konsekwencji nie mógł wyzwolić się z narzuconego i fałszywego wizerunku.
Ja zapamiętam Prezydenta L. Kaczyńskiego przede wszystkim jako człowieka który przywrócił prawdziwą pamięć historyczną o Powstaniu Warszawskim i ludziach którzy póżniej byli mordowani i prześladowani za działalność podziemną w tamtych latach w czasach PRL-u. Jako człowieka który twardo walczył o interesy Polski nie bacząc na to że krzywo na Niego przez to patrzono na europejskich salonach ale szanowano Go za to. Miękkiego i uległego partnera, mimo że się go poklepuje w swietle kamer, nie szanuje się w przeciwieństwie do tego który potrafi postawić na swoim mimo że to się wielu nie podoba.
Świętej Pamięci Prezydenta Kaczyńskiego będę wspominał jako wybitnego Polaka i Patriotę i dumny jestem że ktoś taki był Prezydentem Rzeczpospolitej.
Pozytywnym aspektem tej tragedii, o ile można się tak wyrazić, jest fakt ze do świadomości wielu ludzi w Europie i na świecie dotrze prawda o zbrodni katyńskiej bo od tej chwili nieodłącznie będzie łączyć się z wczorajszą katastrofą.
Żal mi wszystkich tragicznie zmarłych w katastrofie osób ale szczególnie boli oprócz pary prezydenckiej strata Prezydenta na Uchodżctwie, Ryszarda Kaczorowskiego i legendy Solidarności Anny Walentynowicz.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez cloner » 11 Kwi 2010 16:30

Ciekawa rzecz że żałobę ogłosiły Rosja, Litwa, Ukraina, Gruzja a nawet ... Brazylia.

W Brazylii mieszka prawie milion Polaków bądź ludzi pochodzenia polskiego.
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez RakuNH » 11 Kwi 2010 16:36

Uważam Markos że wszelkie gloryfikowanie dokonań politycznych mogłeś sobie odpuścić. Ja jestem pewien że wiele osób tam obecnych nie było zwolennikami polityki prezydenta i mają do tego pełne prawo. Ta tragiczna śmierć nie zmienia oceny jego kandydatury. Każdy ma prawo do negatywnej oceny jednak lepiej na ten moment negatywną ocenę przemilczeć. Będzie na to czas.

Trzeba jednak pamiętać że nawet największemu wrogowi (co najwyżej jakiemuś zbirowi) nie życzy się śmierci i jestem pewien że jest to szczery żal bo odeszła głowa państwa którą każdy powinien szanować bez względu na zdanie o prezydencie.

Ja Duchę trochę rozumiem bo poza szacunkiem i znajomością z ekranów TV to 80% (ciężko to ocenić) społeczeństwa nie znała nikogo z z ofiar tej tragedii. Jestem przekonany że gdyby zginęło 100 naszych rodaków lecących na wakacje to mój żal by był taki sam (gdyby była podoba otoczka w TV to pewnie bym był bardziej dobity bo zapewne byłoby dużo więcej dzieci). Jednak ta tragedia nie ma porównania do tego jak odejdzie ktoś z rodziny z kim żyło się codziennie przez kilkanaście/kilkadziesiąt lat. Pewnym pozytywem jest także to że wielu z tych ludzi choć w jakimś sensie przeżyło swoje życie. Nie było tam wielu młodych osób (poza stewardesami) i każdy z nich odszedł w słusznej sprawie.

Takie jest moje zdanie i nie uważam aby było krzywdzące czy też świadczyło o jakiejś mojej nieczułości.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 11 Kwi 2010 16:41

Niestety często tak w życiu jest że potrafimy docenić tak naprawde kogoś dopiero gdy go tracimy gdy odchodzi od nas ,niestety pan Kaczynski nie był doceniany przez wiekszosc ludzi tylko dlatego że miał na sobie cięzka szate prezydencką .Dopiero teraz gdy odzedł do wiekszosci Polaków ktorzy tego nie wiedzieli dociera to jakim był szlachetnym człowiekiem ,bedzie go nam brakowało w życiu społecznym
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Laleczka Chucky » 11 Kwi 2010 17:17

Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez komando77 » 11 Kwi 2010 17:25

Niestety kolejny raz się to zdarza. Są ludzie nieuczciwi, obłudni i szkoda o nich mówić. Trzeba być skończonym nie powiem, kim, żeby wykorzystywać moment żałoby dla celów materialnych.
Brak słów...
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH » 11 Kwi 2010 17:40

Już ok 14 były na allegro koszulki z flagą i datą a trafiłem jeszcze na linka że w Poznaniu jakaś sekta urządza imprezę z okazji katastrofy. Tylko gdzieś mi go wcieło także to jest pikuś :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 11 Kwi 2010 20:15

RakuNH napisał(a):Już ok 14 były na allegro koszulki z flagą i datą a trafiłem jeszcze na linka że w Poznaniu jakaś sekta urządza imprezę z okazji katastrofy. Tylko gdzieś mi go wcieło także to jest pikuś :roll:

Każdy chce zarobić, nawet na zniczach - znicze sprzedawane przed Pałacem Prezydenckim kosztują 5zł za sztukę, a bukiet 4 białych i 4 czerwonych róż 26zł ( :!: ).
Wiem, że w dzisiejszych czasach jest krucho, ale teraz można byłoby odpuścić.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 11 Kwi 2010 21:26

markos7207 napisał(a):Mam nadzieję że wkrótce zniknie ta "barykada" bo polityka to nie wojna, choć w naszym kraju przybrała taką formę. Oby ta tragedia to zmieniła...
.............
Żal mi wszystkich tragicznie zmarłych w katastrofie osób ale szczególnie boli oprócz pary prezydenckiej strata Prezydenta na Uchodżctwie, Ryszarda Kaczorowskiego i legendy Solidarności Anny Walentynowicz.

Pisząc w swoim imieniu mogę zagwarantować, że ta barykada zniknęła, ale jak widać nie u wszystkich. Najbardziej mnie denerwują wypowiedzi niektórych ludzi, którzy uważają, że to PO najbardziej na tej katastrofie zyska. Zyska? to jest ujęcie poniżej pasa. To nie wina Donalda Tuska, że tylko (a może aż) czterech ważnych dla platformy ludzi leciało tym samolotem. Skręca mnie jak to słyszę. Nigdy nie byłam zwolenniczką jednej partii, zawsze byłam za mądrymi ludźmi, którzy mieli pomysł na Polskę. Dlatego także ubolewam nad śmiercią Ryszarda Kaczorowskiego, człowieka, który zrobił dużo dobrego dla nowej wolnej Polski (dla III RP). Bardzo będzie mi brakowała pani Izabeli Jarugi-Nowackiej, posłanki, która przynosiła swoją inteligencją i charyzmą chlubę wszystkim kobietom, żal mi także pani Marii Kaczyńskiej, która walczyła o prawa kobiet i która była po prostu kapitalną osobą, ciepłą i życzliwą dla każdego, szkoda mi także Sebastiana Karpiniuka, Przemysława Gosiewskiego, Jerzego Szmajdzińskiego, ludzi którzy wnosili wiele jakości do polityki. Żal mi wszystkich 96 osób będących na pokładzie tego samolotu, w takiej chwili nie można zapominać także o personelu i pilotach, tam było wielu młodych ludzi, przed którymi było całe życie.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez dan » 11 Kwi 2010 21:30

Dla tych, którzy chcą zarobić na tragedii powinien to być niewyobrażalny wstyd. Moją mocną stroną nigdy nie była polityka i też jakoś specjalnie nie uwielbiałem Pana Prezydenta, ale szanowałem go za patriotyzm, poza tym zrobił na mnie wrażenie popierając Gruzję wtedy kiedy nikt tego zrobić nie chciał. Zresztą został odznaczony pośmiertnie orderem bohatera Gruzji.
Wiele krajów ogłosiło żałoby narodowe, nawet Brazylia, ale nie tylko. Wiadomość o katastrofie pojawiła się chyba jako informacja numer 1 we wszystkich telewizjach świata.
Katyń jest przeklęty dla nas, Polaków. Paradoksalnie po tym wydarzeniu dopiero świat zaczął interesować się tym co nastąpiło 70 lat temu, bo tak naprawdę poza niewielką częścią globu nikt o tym nie myślał. To byli nasi rodacy - żałoba jest jak najbardziej na miejscu, szok niedowierzanie. A ja jako zwolennik sportu muszę wspomnieć o Piotrze Nurowskim, bo to moim zdaniem był człowiek, któremu leżało na sercu dobro polskiego sportu. Ale te wszystkie osoby zasłużyły na pamięć - pozytywne jest to, że w innych państwach również ludzie przejęli się losem Prezydenta i osób mu towarzyszących.
Ale ten samolot to po prostu porażka. Prawdę mówiąc sam nie wiem co mam w tej sprawie jeszcze napisać, bo trochę mnie zatkało. Wszyscy pewnie się zastanawiamy jak mogło dojść do tej katastrofy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 11 Kwi 2010 21:37

Na TVN 24 był wywiad z gościem z wieży kontroli lotów... W studiu mówili że pilot RAZ podchodził do lądowania (ten gość to potwierdził). Mówił też że piloci nie zdali mu kwitu (wysokość, prędkość, kąt nachylenia i takie tam) bo nie znali języka rosyjskiego. Podczas gdy gość w studiu mówił że pilot znał świetnie rosyjski... I jak tu nie snuć teorii spiskowych jak pierwszy wywiad i już coś kręcą :roll:

A co do lotniska to przynajmniej się dowiedziałem że warunki nie były tragiczne bo lotnisko mogli zamknąć a tego nie zrobili i tylko odradzali lądowanie.

W ogóle to jeden jeden z niewielu wywiadów z którego można było się dowiedzieć dużo o lotnictwie i o całej tej sytuacji.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 12 Kwi 2010 10:20

Ale to chyba nie o to chodziło. Tam nie padły słowa, że nie zna rosyjskiego, tylko że być może miał problem z liczbami po rosyjsku. Zresztą skąd gość z wieży ma wiedzieć czy pilot z którym być może pierwszy raz w życiu rozmawia zna i w jakim stopniu zna rosyjski. Nie szukajmy sensacji tam gdzie ich nie ma. Kontroler pewnie tak sobie tłumaczył to zachowanie pilotów. Każdy z nas szukał by sensownych tłumaczeń.

Swoją drogą cała ta pseudonadzieja że coś się zmieni w polskiej politycy itp - śmiechu warte. Już dziś widać, że niektórzy z tego żyją. Zbyt daleko zaszły te podziały, wzajemne szczucie na siebie, aby teraz się z tego wycofać.

Na TVP transmisja przejazdu konduktu z ciałem prezydenta i Janek Pospieszalski. Ciało jeszcze w ziemi nie spoczęło a ten już zaczyna knucie teorii spiskowych. Kto nie słyszał: teoria: Komorowski wyznaczył swojego p.o. szefa kancelarii (dodatkowo że swojego to jeszcze zbyt szybko) aby wywieść wszystkie tajne dokumenty i akta jakie były na niego zgromadzone, tajne raporty WSI itp.
A przecież nominacji swojego człowieka w tym momencie jest naturalna. Gość w tej chwili potrzebuje swojej prawej ręki w Pałacu, komuś komu bezgranicznie może zaufać. Przecież każdy poprzednik w Pałacu robił to samo.

Kolejny poseł Górski. Wietrzy rosyjski spisek.

A dopiero 2 dni minęły.

Żal wszystkich którzy zginęli, ale mi najbardziej tych młodych stewardess. Po dwadzieścia parę lat. Życie na dobre się nie zaczęło, a już się kończy...

I jeszcze jedna myśl mi się nasuwa. Kiedy minął już smutek i żal do głosu zaczyna dochodzić złość. Złość na ten kraj. Na głupotę. Wszechgłupotę. Moja również. Pamiętam jak był spór o samolot na linii prezydent-premier. Czego się domagała opinia publiczna? Aby lecieli razem. W końcu kiedyś do Brukseli polecieli. Niezgodnie z przepisami czy ktoś się tym przejął? Nie. Raczej była mała satysfakcja, że dobrze że się dogadali.
Patrze teraz na zabitych, nie na osoby ale funkcje. 6 najważniejszych generałów w WP (a wypadek wojskowej CASY był tak niedawno), Prezydent RP, 2 vicemarszałków Sejmu (15 posłów), vicemarszałek Senatu (3 senatorów), Prezes PKOL, Prezes NBP, szef IPN, Prezes Naczelnej Rady Adwokackiej, szef BBN, szef Kancelarii Prezydenta RP, Rzecznik Praw Obywatelskich. A to tylko te najważniejsze funkcje jakie sprawowali. I mam pytanie. Czy gdyby samolot wylądował bezpiecznie, uroczystości się odbyły, a po nich wszyscy bezpiecznie wrócili do domów. Czy ktokolwiek zwróciłby na to uwagę. Ktokolwiek? Czy ktoś zapytałby jak to możliwe, że ci wszyscy ludzie, tak ważni dla funkcjonowania państwa lecieli jednym samolotem?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 12 Kwi 2010 11:07

Ssonicsl oczywiście, że nikt nie zadawałby sobie tych pytań. Prawda jest taka, że gdyby Oni wszyscy lecieli dwoma samolotami to w Polsce zapanowałoby oburzenie. Ale tacy są ludzie i nic na to nie poradzimy. Wczoraj w nocy przeglądając sobie różne kanały trafiłem na program francuskiej telewizji, w której była obszernie komentowana ta katastrofa. Nawet posunęli się dalej - było bardzo obszerne przypomnienie wydarzeń sprzed 70 lat. I w tym momencie znowu naszła mnie myśl, że dopiero teraz świat poznaje prawdę o Katyniu.
Zaskoczeniem dużym jest dla mnie fakt wyświetlenia "Katynia" przez pierwszy program telewizji rosyjskiej.

http://fakty.interia.pl/raport/lech-kac ... 63198,6912

http://sport.interia.pl/felietony/kolto ... ji,1463054
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 12 Kwi 2010 13:11

Ja uważam że takie teksty "być może nie znał rosyjskiego" za żenujące bo kiedy czegoś nie wiem to w takiej sytuacji się nie gdyba tylko mówi "nie wiem". Prawda jest taka że zanim zdążyłem napisać na forum to obejrzałem całe studio gdzie była mowa o tym fakcie i już zapomniałem jak dokładnie to ów osoba powiedziała nie mniej była to nie prawdziwa insynuacja i gdybać to sobie można na forum a nie w wywiadzie który obiegnie cały świat.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 12 Kwi 2010 15:28

Niestety słowa Millera okazały się prorocze...musiała zdarzyć się tragedia, żeby wreszcie pewne rzeczy dotarły...szkoda, że tak to się skończyło :( Pozostał wielki, żal i smutek, bo zginęło prawie 100 naszych rodaków..Kiedy w sobotę rano dostałem smsa o treści "prezydent nie żyje" przeżyłem szok. Czytając go byłem jeszcze półprzytomny i nie mogłem w to uwierzyć, zresztą tak było do samego wieczora. Nie zgodze się (bodajże z Raku), że ta śmierć miała taki sam wydźwięk, jak choćby wypadek polskiego autokaru, w którym zginęło przecież także kilkadziesiąt osób. W sobotę zginęli ludzie, którzy nie byli nam obcy. Owszem nie znaliśmy ich osobiście (przynajmniej większość z nas), ale kojarzyliśmy z ekranów, z niektórymi pewnie sympatyzowaliśmy, zgadzaliśmy się. Teraz ich zabraknie :( Zawsze, gdy giną ludzie jest pewien żal, ale w moim przypadku był on niewspółmiernie większy w porównaniu z wypadkiem tych turystów, którzy byli dla mnie całkowicie anonimowi. Każda śmierć jest tragedią, ale nie każda tragedia dotknie nas w równym stopniu...

5 lat temu głosowałem na Kaczyńskiego. Czasami żałowałem podjętej decyzji, miałem mieszane odczucia, jak choćby po "akcji" z gen. Jaruzelskim, ale przynajmniej wiedziałem, że głosuje na człowieka prawego i uczciwego, bo takowym prezydent na pewno był. Denerwowała mnie tylko ta niesamowita nagonka w mediach i robienie na siłę sensacji z nieistotnych faktów. Moim zdaniem o wiele większe wpadki zdarzały się poprzedniemu prezydentowi, ale o tym nie zawsze się mówiło, a przynajmniej niewiele.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 12 Kwi 2010 15:53

Oczywiście masz prawo się nie zgadzać ale każde życie jest w moim odczuciu jednakowo ważne. Kwestia ogromnego potencjału intelektualnego to osoba sprawa i raczej większa strata dla państwa. Nie interesuję się na tyle polityką aby znać większość osób na pokładzie dlatego czuję tak jak napisałem. Myślę że nie obrażę nikogo jeśli powiem że Ci ludzie mimo wszystko w dużej części byli mi obcy. Oczywiście boli strata głowy państwa bo ma to ogromny wydźwięk jeśli ginie pierwszy obywatel RP i boli strata wielu polityków ale ja tych osób po prostu nie znałem. Dla mnie każde życie jest jednakowo ważne i powiem więcej, czułbym jeszcze większy żal gdyby zginęły dzieci które nie zdążyłyby nawet w części nacieszyć się życiem.

Z lekkim zniesmaczeniem czytam teraz artykuły donoszące o ulicach Kaczyńskiego a także o nazwaniu stadionu tymże nazwiskiem.Oczywiście to plany. Uważam że sam prezydent jeśli to widzi nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy. Nagle ktoś chce robić rzeczy o których za żywota prezydenta nikt by nie słyszał. Czy to na pewno dobrze o niektórych świadczy?

Po prostu nie uważam aby mniejsza medialność czy mniejszy intelekt umniejszała śmierć niewinnych osób. Mam nadzieję że w tej kwestii wszystko wyjaśniłem. Oczywiście jest to niebywała tragedia i mam nadzieję że nigdy się nie przekonamy co by było po śmierci tak dużej ilości "cywili" :? :(
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez matti » 12 Kwi 2010 17:09

Jest uzasadnienie tego postępowania tj. chęci nazywania ulic czy stadionów nazwiskiem Prezydenta.

Wielu ruszyło sumienie bo jeszcze w piątek 9.04 śmiali się z prezydenta i jego żony. Wyśmiewali się z braku urody, z nieistotnych przejęzyczeń. Teraz wielu przeżyło szok. Wielu zrozumiało, że bardzo kochał swoją żonę, bo przecież mógł tak jak Sarkozy mieć żonę piękną (z zewnątrz) no bo przecież miał władzę! Wielu również nagle pojęło, że Prezydent RP Lech Kaczyński walczył o pamięć historyczną. Pamięć, której my sami niejednokrotnie nie mamy.

Szkoda, że tak późno zrozumieli rodacy, że wygląd zewnętrzny nie jest najważniejszy!
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Duche » 12 Kwi 2010 17:21

Lol, stadion narodowy im. Lecha Kaczyńskiego... Żenada i nic więcej. Szum medialny i tragedia sprawiła, że ten człowiek stał się cholernie popularny, ale nie zasługuje na to, aby jego imieniem nazywać stadion narodowy, a może zasługuje w takim samym stopniu jak pozostałe ofiary tego wypadku. Jest wielu innych Polaków, który bardziej zasługują na takie wyróżnienie, a najbardziej to chyba Kazimierz Górski.

Poza tym przykre jest to, że niektórzy politycy już zaczynają mówić, że Rosjanie maczali w tym wypadku ręce :roll:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez matti » 12 Kwi 2010 17:32

Jakiś idiota, mało istotny poseł chce zaistnieć to takie głupoty opowiada, a my nie musimy tych wymysłów komentować. Bądźmy poważni i olejmy idiotów. Choć czytałem ten wywiad z tym posłem i z jednym się zgodzę. Za dużo krętactwa jest ze strony rosyjskiej, ale to może być próba uniknięcia odpowiedzialności jeżeli bład nie popełnił pilot a osoba kierująca ruchem.

A i jeszcze jedno Duche chcesz czy nie Rosja wyrządziła narodowi polskiemu wiele krzywd. A o pamięć o tych krzywdach i odpowiedzialności mówił Kaczyński więc rozumiem dlaczego go nie lubiłeś. Nie każdy jest taki jak ty i ma takie same poglądy. Każdy Polak jest tak samo ważny i ja nie będę odmawiał, żeby ulicę czy szkołę nazwać imieniem Marii i Lecha Kaczyńskich. Co do stadionu to tu się zgodzę. Nazwa stadionu powinna być związana z osobą bliską sportowi a więc np. Stadion im. K.Górskiego, K.Deyny czy P.Nurowskiego. A twoje "nie zasługuje" obraża uczucia wielu, którzy Prezydenta popierali i rozumieli jego politykę.
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości