RakuNH napisał(a):A Prevc wygrał i dzięki temu sam na siebie nałożył pewną blokadę psychiczną przed MŚ w Lahti bo się okazuje że dalej jest w formie a nie stanął w Finlandii nawet na podium. Myślę, że to może mieć na niego wpływ.
Te skocznie w Finlandii to jakieś zaczarowane

Facet do tej pory niemal wszędzie wygrywał, stawał na podium, a i w Lahti i w Kuopio i w Kuusamo jak dotąd najwyżej 4. A pomyśleć, że brak taktycznego manewru pewnie pozwoliłby mu wygrać, a na pewno udałoby się przy pół metra dalszym skoku na dużej skoczni, bo tylu zabrakło do 95% HS i dodawanych ponad 7 punktów za belkę. Jednak jak skoczek cieszy się, że nie musi już skakać na danym obiekcie, to coś musi być na rzeczy.
To jednak jakieś problemy pierwszego świata przy naszych kłopotach

Wiele wskazuje na to, że Kruczek jednak zostanie, ale już tylko jako indywidualny trener Kamila. To Stoch w tym przypadku ryzykuje, chociaż widać, że on jest w stanie pójść w ogień za tym trenerem, więc taki rok na danie szansy na pewno nie jest jakimś złym pomysłem.
Ciekawe co tam Polo planuje dla całej kadry. Z całym szacunkiem, ale nie widzę tam miejsca dla Maciusiaka czy Mateji, tzn. nie jako trenera głównego. O ile występy Kubackiego, Stękały, czy wcześniej Huli są w większości przypadków na plus, to raczej bardzo niewielki. Dawid Kubacki to już w ogóle zagadka, ale jego głowa jest chyba jeszcze słabsza niż Kranjca czy Tepesa. To 7 miejsce w Kuopio to taki mały cud.
Małysz może i miałby chęci, ale raczej nie na trenera głównego. Poza tym wątpię, by tak łatwo porzucił rajdy. Tu trzeba się rozglądać za kimś z zagranicy i musi to być ktoś uznany.
Jeszcze jedno. Piotrek Żyła powinien mieć bezwzględny zakaz skakania, dopóki nie poprawi pozycji dojazdowej. Te jego ruchy głową przy jeździe na rozbiegu przyprawiają mnie o palpitacje serca i dopóki nie wypleni tego nawyku niech trenuje indywidualnie!!! To co robi ten skoczek jest karygodne i to jest olewanie trenerów.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...