Lekkoatletyka

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Lekkoatletyka

Postprzez figaro56 » 22 Lip 2016 01:14

San nie zaśmiecaj tematu lekkiej polityką. Powiem ci jedno, że nie było władzy po 90 roku zainteresowanej lekką i Robert nie jest ani lepszy ani gorszy od innych. Rządziły w Grudziądzu już różne opcje polityczne i każda wniosła swe "zasługi" w rozwój sportu ale skoro chcesz uważać, ze wszystko jest winą Platformy i Tuska to proszę bardzo. Lubię cię czytać San kiedy nie uprawiasz pisowskiej propagandy.
A co do tej ligi to masz rację tak być powinno jak piszesz ale wymyślono, że I liga jest ekstraklasą więc mam prawo przypuszczać iż się pomyliłeś.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 22 Lip 2016 21:07

No to mamy kolejny dzień za sobą w Bydgoszczy. Coś się sędziowie zaczęli zabawiać w aptekarstwo. Przepisy przepisami ale dyskwalifikacje wieloboistów z nadepniecie na linię i to w biegu na 800 metrów to chyba przesada. No chyba inne były przyczyny, że zdyskwalifikowano Grzelak. Masz tam jakieś wiarygodne informacje Nedops?
Trochę zamarłem jak Ewa Swoboda padła na bieżnię ale dzięki Bogu wszystko w porządku. W finale dziewczyny 4x100 mogą jeszcze poprawić ten rekord Polski. Choćby sama Swoboda może pobiec szybciej jeżeli ze zdrowiem będzie wszystko dobrze. Chłopaki dość szczęśliwie są w finale.
Podobała mi się ta dziewczyna na 3000m z przeszkodami. Trochę jej sił zabrakło w końcówce ale rekord Polski jest. Do złamania 10 minut już bardzo niewiele.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Nedops » 22 Lip 2016 21:12

Przepisy są przepisami - Grzelak przegrała w ten sposób (przekroczenie toru) 7. miejsce, byli tacy co przez takie DQ przegrali na tych mistrzostwach medal (np. Baboloki na 400 metrów).

Konieczek uzyskała dziś 2. czas w tym sezonie w Polsce na przeszkodach - ale to raczej dowód niskiego poziomu tej konkurencji w naszym kraju ;)

W Londynie Sobera w pierwszym starcie po ME skoczył 5.40 :P

Rumun Toader (2. w kuli na mśj) na dopingu.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez san » 22 Lip 2016 22:02

figaro56 napisał(a):San nie zaśmiecaj tematu lekkiej polityką.

Jaką polityką? Czy ja napisałem do jakiej partii należy Malinowski? PO nie ma nic do tego ale Robert Malinowski, który od 2002r. decyduje o grudziądzkim sporcie, odpowiada za to co się stało z la. Jego osiągnięcia: likwidacja w 2004r. memoriału jego brata (uzasadnienie- nie będę wydawał pieniędzy na Kenijczyków), likwidacja zawodów la na stadionie od 2011r. (i to na tak szybkiej bieżni) i najważniejsze- coraz większe pieniądze dla piłki i żużla kosztem młodzieży lekkoatletycznej.
san
Mistrz Świata

Postprzez san » 22 Lip 2016 22:53

Oglądałem przed chwilą stronę PKOL i w składzie reprezentacji na Rio jest sztafeta sprinterska mężczyzn :shock: Zalewski, Olszewski, Słowikowski i oczywiście dwóch zawodników Osika: Grześkowiak i Pawłowski (nie wszedł do finału MP)- za to Osika nie ma w składzie trenerów :)
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 23 Lip 2016 07:48

Wiem, że przepisy są przepisami ale jest różnica między biegiem na na 400m płaskie czy przez płotki czy wreszcie na 200 od biegu na 800 do wieloboju. Nie wiem w jakich okolicznościach nastąpiło to przekroczenie regulaminowe ale dyskwalifikacja powinna następować w wyniku rażącego naruszenia przepisów w wypadku wieloboju. Nie przesądzam być może takie wykroczenie było w wypadku Grzelak. No ale to tylko moje zdanie.
Nedops nie poznaję kolegi. Zawsze bronisz i starasz się tłumaczyć zawodników kiedy ich krytykuję a odnoszę wrażenie, jakbyś umniejszał wynik Kołeczek. ;)

San powiem ci, że wcale nie tęsknię za tym mitingiem. Wolałbym jakąś młodzieżową imprezę.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Nedops » 23 Lip 2016 08:54

"Taryfikator" w lekkiej jest taki, że nie mamy mniejszych kar za mniejsze przewinienia. Może to błąd, może w wielobojach za przekroczenie linii w sposób, który nie skutkuje wyraźnym zmniejszeniem sobie dystansu powinny być np. odejmowane jakieś niewielkie punkty, a nie 0 za konkurencję? Przepis jest bezduszny, ale skoro taki jest to trzeba go egzekwować...

Konieczek ;) wynik bardzo dobry, ale raczej spodziewany, stąd może brak mojego entuzjazmu :P

Donkowa po 28 latach straciła rekord świata na 100 metrów przez płotki. Ale Amerykanka Harrison na igrzyska nie leci, taki urok amerykańskich kwalifikacji :)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Bocian » 23 Lip 2016 12:05

Nedops napisał(a):"Taryfikator" w lekkiej jest taki, że nie mamy mniejszych kar za mniejsze przewinienia. Może to błąd, może w wielobojach za przekroczenie linii w sposób, który nie skutkuje wyraźnym zmniejszeniem sobie dystansu powinny być np. odejmowane jakieś niewielkie punkty, a nie 0 za konkurencję? Przepis jest bezduszny, ale skoro taki jest to trzeba go egzekwować...

Konieczek ;) wynik bardzo dobry, ale raczej spodziewany, stąd może brak mojego entuzjazmu :P

Donkowa po 28 latach straciła rekord świata na 100 metrów przez płotki. Ale Amerykanka Harrison na igrzyska nie leci, taki urok amerykańskich kwalifikacji :)

Wiem, żeby było śmieszniej, jak w przypadku El Geruja w Rzymie w 1998 zegar zatrzymał się za późno i w efekcie pokazał wynik 12,58 zamiast 12,20.....To jest niewiarygodne. I świetnie obrazuje to komentarz spikera który ma miejsce minutę, przed końcem owego wideo "Jak ona może nie jechać na igrzyska w Rio!? Jak to możliwe!?

https://www.youtube.com/watch?v=q4ECL7NHTs8
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez Bocian » 23 Lip 2016 12:09

Poza tym w Londynie okazało się ile tak naprawdę warte jest złoto Sobery. 7 miejsce z wynikiem 5,40 a Lavillenie skoczył pół metra wyżej.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez figaro56 » 23 Lip 2016 19:25

No i kolejny dzień za nami. Taki czas przy tak fatalnych zmianach i czwarte miejsce to mogą być dziewuszyska zadowolone. Swoboda prawie na stojąco odbierała pałeczkę.
Oszczepnik Mrzygłód też nie zachwycił delikatnie mówiąc. Nasza młociarka natomiast pozytywny występ. Rekord życiowy i szóste miejsce.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 23 Lip 2016 21:15

figaro56 napisał(a):San powiem ci, że wcale nie tęsknię za tym mitingiem. Wolałbym jakąś młodzieżową imprezę.

A ja tęsknię. To była jedyna impreza dzięki której słyszano o Grudziądzu w świecie. Byłem na prawie wszystkich memoriałach, ile tam padło wybitnych wyników. Nawet moja rodzina, chociaż nie interesuje się sportem, chodziła na te zawody.
Też chciałbym zawody młodzieżowe ale niestety zawodnicy, którzy mają taki stadion pod nosem, jadą we wtorek 100km do Chojnic.
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 25 Lip 2016 09:17

A ile osób ogląda lekką żeby była ważniejsza od trzecioligowej piłki? Realia są takie że na MP są mniejsze lub większe pustki w zależności od miasta, więc politycy idą zawsze z nurtem. Jakby było zainteresowanie lekkoatletyką i jakaś presja społeczna to by finansowali żeby utrzymywać stołki.

Poza tym jak kiedyś pisałem bodaj Śmietanke zaorano tym "brakiem finansowania".
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 25 Lip 2016 21:43

Od kiedy to ważność mierzy się ilością widzów? Na tej zasadzie to powinno się przestać dofinansowywać teatr, operę, filharmonie bo jeden koncert disco polo przynosi większy zysk niż te instytucje razem wzięte.
Politycy to nie stado, wszystko zależy od ich klasy a taką mają np. w Białogardzie a nie mają w Grudziądzu.
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 25 Lip 2016 21:57

Niezadowoleni z finansowania będą zawsze a piłka nożna czy to się komuś podoba czy nie realnie interesuje większość kraju.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 26 Lip 2016 20:05

Większość kraju? Mniej niż jeden procent. Skoro piłka ma tak wspaniałą frekwencję to niech się utrzymuje z biletów a niech nie bierze 3mln z budżetu miasta.
san
Mistrz Świata

Postprzez san » 29 Lip 2016 21:36

Wczoraj świetne zawody w Sopocie. Oczywiście ci, którym powiodło się na ME wypadli gorzej (i prawidłowo) natomiast ci, którym się nie powiodło poprawili się znacznie- Bednarek, Ennaoui, Jóźwik i wreszcie Wiesiołek. I najważniejsze- Zalewski 20.26. Wynik fenomenalny, z łatwością wygrałby ME, trzeci biały na świecie.
san
Mistrz Świata

Postprzez Nedops » 30 Lip 2016 15:56

Zalewski przed chwilą 45.84 na 400 metrów, przy słabej ostatniej prostej. Nowa życiówka i zobaczymy go w Rio pewnie też w sztafecie (chyba nawet jeśli Dobek wydobrzeje...). Inni 400-metrowcy powyżej 46 sekund (i poza Pietrzakiem poniżej moich oczekiwań, ale silni mają być na igrzyskach...).
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez san » 30 Lip 2016 21:51

Zalewski biega teraz na poziomie Omelki, niesamowicie wzmocni naszą sztafetę. Najważniejsze, że wreszcie młodzi jak Waściński pobiegli, najwyższa pora wymienić starą ekipę. Andrejczyk świetnie ale najważniejszy Kopeć. Gdyby zestawić sztafetę z naszych zawodników w najwyższej formie, pobiliby RP i znaleźliby się w Rio.
san
Mistrz Świata

Postprzez Nedops » 31 Lip 2016 11:54

san napisał(a):Gdyby zestawić sztafetę z naszych zawodników w najwyższej formie, pobiliby RP i znaleźliby się w Rio.

To tak niestety łatwo nie działa ;) Prędzej skończyłoby się zgubieniem pałeczki niż rekordem kraju :P
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Nedops » 31 Lip 2016 13:19

Dobek na MMP przegrał ze (świetnym) Adamczykiem.
Tymińską z Rio wykluczyła kontuzja.
Nedops
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości