Lekkoatletyka

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Lekkoatletyka

Postprzez damian940915 » 17 Cze 2016 23:50

http://eurosport.onet.pl/lekkoatletyka/ ... aga/j0lbk2
Tak jeszcze wracając do Rosjan. Występ pod olimpijską flagą - postulat słuszny, bo niby czemu "normalni" mają cierpieć za błędy federacji i całego systemu. Ciekawe jednak jak zdaniem Coe Rosjanie mają udowodnić brak stosowania dopingu? Może Pan Coe będzie samodzielnie badał próbki? :lol: Myślałem, że na zachodzie podstawową zasadą jest zasada domniemania niewinności, a to jednak taki "Dziki Zachód" ;)
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Bocian » 18 Cze 2016 02:34

damian940915 napisał(a):http://eurosport.onet.pl/lekkoatletyka/sebastian-coe-mozliwy-start-rosjan-pod-olimpijska-flaga/j0lbk2
Tak jeszcze wracając do Rosjan. Występ pod olimpijską flagą - postulat słuszny, bo niby czemu "normalni" mają cierpieć za błędy federacji i całego systemu. Ciekawe jednak jak zdaniem Coe Rosjanie mają udowodnić brak stosowania dopingu? Może Pan Coe będzie samodzielnie badał próbki? :lol: Myślałem, że na zachodzie podstawową zasadą jest zasada domniemania niewinności, a to jednak taki "Dziki Zachód" ;)

Czyli mamy zastosowaną tutaj tzw. odpowiedzialność zbiorową? Hmmmm :roll: Trudno, Rosjanie sami zgotowali sobie ten sam. Mam nadzieję, że teraz federacja antydopingowa porządnie przetrząśnie gniazdo dopingowiczów po drugiej stronie Atlantyku. :twisted:
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez figaro56 » 18 Cze 2016 12:43

Dzisiaj ku mojemu zdumieniu czytam,że zostawiono furtkę dla tych rosyjskich lekkoatletów którzy i tu uwaga......udowodnią swoją niewinność. Przepraszam bardzo ale jak taki Rusek ma udowodnić jakoby nie brał dopingu? Pomijając to o czym pisałem, że nawet jak nie brali to o wszystkim wiedzieli no ale co ma taki ruski delikwent zrobić? Stanąć przed komisją IAAF-u i powiedzieć "Jak Bozię kocham nie brałem" czy "Niech mnie kule biją jeśli wziąłem". Chciałbym to wiedzieć jak można udowodnić, że się nie jest wielbłądem. Dajcie spokój smutni panowie z IAAF-u bo przekombinujecie. Nie ma innego wyjścia trzeba ukarać wszystkich. Tym bardziej, że ponoć są dowody jakoby ministerstwo sportu Rosji wydało ruskiemu oddziałowi WADA zakaz publikacji dopingowiczów z MŚ 2013 roku w Moskwie. To byłoby na tyle jeśli chodzi o niezależność WADA w autorytarnym państwie. Jeżeli się zostawi obecnym władzom sportowym w Rosji otwartą furtkę to niedługo wyłamią ją z zawiasami i nic się nie zmieni.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 19 Cze 2016 17:44

Pojawiają się głosy, że Rosja i WADA zawarły tajny układ o badaniu przez te ostatnie miesiące ich kilkunastu czołowych zawodników w la i oni prawdopodobnie wystartują. Nie ma to żadnego znaczenia. Oni oszukiwali i będą oszukiwali bo taka jest Rosja.
san
Mistrz Świata

Postprzez san » 22 Cze 2016 21:48

Skandal ze Swobodą. Zamiast wystartować na obowiązkowych MP jutro będzie biegła w Hiszpanii. Tym samym wyklucza się z Rio. Najwyższa pora żeby fochy gwiazdeczki utemperować np. zmusić ją do trenowania sztafety. Tak zawsze się kończy tuszowanie różnych spraw. Swoją drogą, co to za tupet- nasze wielkie gwiazdy muszą wystartować na MP a gwiazdeczka sobie wybiera.
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 22 Cze 2016 22:24

Pytanie na ile to jej decyzja a na ile jej sztabu szkoleniowego. Nikogo siłą się nie zmusi do reprezentowania Polski na ME czy IO. Skoro dla niej ważniejsze tłuczenie kasy na mitingach z bólem serca wyrzucić z reprezentacji Polski i koniec. Młode to płoche i głupie ale dziwię się jej trenerce.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 22 Cze 2016 23:05

Daj spokój, jaki sztab. Całym jej sztabem jest jej trenerka- nauczycielka WF-u ze szkoły podstawowej. Prawdopodobnie to ona jest jej złym duchem. Dwa lata temu były MŚJ w USA. Ze sztafetą dziewczyn jechał trener kadry juniorek a Swoboda- nie pojadę, jeżeli nie pojedzie ze mną moja trenerka. No i wymusiła. Tak tam trenowała zmiany, że uciekła za szybko koleżance i dziewczyny zostały zdyskwalifikowane w eliminacjach.
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 23 Cze 2016 08:30

Sztab może być jednoosobowy. ;) Pewnie zdaje sobie sprawę owa trenerka, że niedługo nadejdzie moment gdzie trzeba będzie oddać Ewę w bardziej fachowe ręce i właśnie teraz ma swoje pięć minut sławy a i trochę kasy spływa. Wypada mieć tylko nadzieję, że nie odbędzie się to wszystko kosztem samej zawodniczki bo były już przypadki kiedy małe ambicyjki potrafiły odbić się na karierze sportowca. Z drugiej strony nie mam za grosz zaufania do prezesa Skuchy i chętnie bym wysłuchał jakiejś niezależnej opinii w tej sprawie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 23 Cze 2016 12:36

A któraś z naszych sprinterek prezentuje porównywalny poziom do Swobody?
Jeśli nie, to jakoś da się wytłumaczyć tą absencję i jak co do czego to ją pewnie na igrzyska puszczą.
Podobnie rosyjskich atletów miało nie być, a też już słyszałem o takich pomysłach, że jeżeli ktoś się przebada za granicą to będzie mógł wystartować nawet pod rosyjską flagą.
edit: https://www.facebook.com/swobodaewa/
Jednak Swoboda wystartuje.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez san » 23 Cze 2016 21:54

Poziom rywalek nie ma tu nic do rzeczy. Jakich przeciwników ma Włodarczyk czy Fajdek a jednak te wielkie gwiazdy wystartują na MP bez problemu. Dobrze, że związek się postawił i musiała ustąpić. Może teraz coś wymyślą żeby trenowała sztafetę bo indywidualnie nie ma szans.
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 24 Cze 2016 15:54

Nie żebym kogoś usprawiedliwiał ale w ilu zawodach jest rzut młotem a sprinty w każdych. Jak biega się jak w jej przypadku 11,20 czy 11,30 to można kasy trochę natłuc bo tych zaproszeń trochę jest. No ale najważniejsze, ze rozum powrócił i wszystko się dobrze skończyło. Niektórzy dowodzili, że dla juniorki obligatoryjne powinny być MPJ a nie powinno się zmuszać jej do brania udziału w seniorskich imprezach chyba, że sama chce i wyraża zgodę.
Macie jakiegoś linka na MP w Bydgoszczy. Zdaje się po to powstał TVP Sport, żeby między innymi transmitować mistrzostwa Polski w tych wiodących dyscyplinach sportowych. Przynajmniej tak zapewniał nas exprezes Korzeniowski.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 24 Cze 2016 17:21

zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 25 Cze 2016 17:33

MP przerwane z powodu zbliżającej się burzy. Wszystko lata na stadionie. Chciałem na nie pojechać ale wystraszyły mnie te upały. Im jestem starszy tym gorzej je znoszę.
Jednak Wiśniewska ma swoje złoto w dysku. Jak na razie zwyciężają faworyci. Wczoraj Krukowski minimum na Rio. Muszę przymknąć okno bo kibice na osiedlu świętują i nie słyszę komputera.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 25 Cze 2016 17:48

Jutro musisz Figaro jechać, może się na transmisje załapiesz!
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 25 Cze 2016 17:59

Chętnie bym pojechał ale boję się, że mnie ten upał rozłoży i służby medyczne będą mnie musiały reanimować na stadionie a o taką transmisję mi nie chodzi. :D Ochłodzenie zapowiadają od poniedziałku. :( Musi tam nieźle ta burza broić bo nadal nie ma relacji w necie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez darooo91 » 25 Cze 2016 23:04

Panie na 400m poszalały sobie w finale , świetna sztafeta nam sie szykuje 4x400 pań w Rio
darooo91
Młodzik

Postprzez Bocian » 25 Cze 2016 23:50

A Fajdek, rzuca najlepszy w tym roku wynik na świecie, 81,87. Najlepsze wyniki na świecie w młocie zarówno kobiet jak i mężczyzn, uzyskano w Polsce. Na prawdę cieszę się z tego :D Martwi mnie nieco, nie wiem czy słusznie duża różnica poziomu między medalistami. Srebrny Wojtek Nowicki, stracił do Fajdka 4 metry. Natomiast brązowy, Arek Rogowski, do Fajdka stracił aż 11 metrów a do Nowickiego, ponad 7.

Smutku przysparza też poziom tyczki pań. Rekord MP, Anny Rogowskiej 4,80 a do złota w tym roku starczyło ledwie 4,20. :roll: A zdarzały się w przeszłości MP na których taki wynik nie dawał nawet brązowego medalu.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez Nedops » 26 Cze 2016 01:52

Bocian napisał(a):Smutku przysparza też poziom tyczki pań. Rekord MP, Anny Rogowskiej 4,80 a do złota w tym roku starczyło ledwie 4,20. :roll: A zdarzały się w przeszłości MP na których taki wynik nie dawał nawet brązowego medalu.

Widziałeś w jakich warunkach rywalizowały tyczkarki??
Dziś w końcu transmisja w TVP Sport :)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 26 Cze 2016 07:40

Ta Peinado żadnego skoku nie zdążyła oddać. Nie było sensu w tych warunkach. Szkoda bo liczyłem, że Śmietanko powalczy o kwalifikację na Rio.
Co oczywiście Nedops nie zmienia faktu, że w kobiecej tyczce jest kryzys niezależny od warunków atmosferycznych. :(
Kto realizował tę transmisję internecie? Chwała im za to ale realizacja delikatnie mówiąc pod psem i ci komentatorzy. :roll: Ło matko! ależ chłopaki momentami bredzili.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Nedops » 26 Cze 2016 21:01

PZLA wzięło pod uwagę fatalne warunki i Śmietanka jedzie na ME.
Dwa pierwsze dni MP realizowała telewizja internetowa kpsport.
Nedops
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości