No i na koniec światełko w tunelu jeśli chodzi o tyczkę kobiet. Kamila Przybyła RPJ 4 30 i minimum na MŚJ.
Przykra sprawa ze skoczkinią wzwyż Justyną Kasprzycką. Naderwanie Achillesa i prawdopodobnie koniec sezonu.

damian940915 napisał(a):Kenijczyk rewelacyjnie rzuca w tym sezonie, poprzedni był rokiem pewnej stagnacji, ale przecież on był o krok od wywalczenia medalu MŚ na Łużnikach w Moskwie. Przed ostatnią kolejką był na podium tego konkursu. Ten sezon to pełna profeska. Przy tylu dalekich rzutach, taki wystrzał niczym polscy oszczepnicy przy uzyskiwaniu minimów, po prostu miał prawo się zdarzyć i jeżeli Kenijczyk będzie rzucał tak dalej, to pewnie jeszcze się zdarzy. Na jego profilu na IAAF-ie można wyczytać, że swego czasu trochę z Finami trenował i to od nich wiele się nauczył jeśli chodzi o technikę. Jeszcze wcześniej miał oglądać na YT filmiki z rzutami Żeleznego i Thorkildsena! Generalnie świetny przykład, obok skoczka wzwyż Barshima z Kataru, że w lekkoatletyce w tej chwili w zasadzie wszystko jest możliwe (no może oprócz tego, że "biali" będą sprinty wygrywać)
Odnośnie Birmingham to Yego walczył z sędziami jakieś 20 minut, by uznano mu rzut, który pierwotnie oznaczono jako poza sektorem https://www.youtube.com/watch?v=peOZ0iShbRM Tam jakieś milimetry musiały decydować.
figaro56 napisał(a):Chyba zamiast tej Kąkol w oszczepie mozna było kogoś innego wysłać.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
figaro56 napisał(a):A ja dzisiaj kolejny raz obejrzałem sobie finisz 3000m kobiet. Najlepsze jak Rosjanka i potężnie zbudowana Niemka z niedowierzaniem patrzyły jak mija ich mała Zosia z szybkością światła. Mogę to oglądać bez końca.
Tak kolego Bocian jest taka Polka.
Wybitny ekspert napisał(a):Z tego co wiem to nie ma żadnego związku z Etiopią.![]()
Jej ojciec jest Marokańczykiem.
figaro56 napisał(a):Kto oprócz Czechów awansował?
damian940915 napisał(a):figaro56 napisał(a):Kto oprócz Czechów awansował?
Holendrzy i Grecy, więc w zasadzie stały zestaw do wymiany. http://www.european-athletics.org/compe ... mstanding/
Jestem pewny, że Szwecja byłaby lepsza przynajmniej od Holandii, ale system spadków i awansów nieubłagany. Z miejsca więc państwa skandynawskie znowu są kandydatami do awansu za rokJakoś Turcja, ubiegłoroczny spadkowicz, zaskakująco słabo, przede wszystkim sprinty kobiet totalnie położone z tego co widzę. I Rumunia, która była wiecznie czwarta, tym razem dużo słabiej. W tamtejszej lekkoatletyce nie ma już nawet indywidualności typu: Marian Oprea, Nicoleta Grasu czy Angela Morosanu (chyba już nie biega?).
A Zośki mi się proszę nie czepiać. Całe jej szkolenie to zasługa tylko i wyłącznie klubu ze Słubic i trenera Szymaniaka.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
figaro56 napisał(a):Turcy siłę swojej lekkiej próbowali zbudować na naturalizowanych Etiopczykach i na paru rodzimych koksiarzach. Przyszła WADA i turecką potęgę szlag trafił. Grecy też mają kilku niezłych lekkoatletów i tylko dlaczego jak słyszę Grecja to coś mam niestrawności i ogólnie mi niedobrze. Jeszcze ktoś tu przywołał tego koksiarza Kenderisa i to ma byc przykład, że biali też potrafią biegać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość