Biathlon

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biathlon

Postprzez leosiek » 19 Lut 2014 17:44

ssonicsl napisał(a):Hmm znowu jakaś dziwna nagonka się robi... Biorąc pod uwagę, że maksymalnie to Francuzi mogli być na 5 miejscu, ale musiałby się Martin zaginać i biorąc pod uwagę to że jest chory to nie zdziwiłbym się gdyby dostał wręcz nakaz oszczędzania się od trenerów kadry. Wszak za chwilę kolejny bieg sztafetowy gdzie Francuzi będą już głównymi faworytami do medalu. To że czegoś nie zrozumiał/zobaczył red. Wyrzykowski to jeszcze nie powód żeby wszystko za nim powtarzać, a myli się niestety coraz częściej...

To miotanie się Francuza na finiszu było ujmując rzecz delikatnie bardzo nieeleganckie :? i tu nie ma nic do rzeczy co sobie red. Wyrzykowski myśli na ten temat.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 19 Lut 2014 17:48

leosiek napisał(a): Wie ktoś kiedy Svendsen kończy karierę?

ZIO Oslo 2022, ale 8 lat zleci jak z bicza strzelił :P .
Niektórym nudno, niektórym nie ;) , mi tam takie zawody pasują gdy Norwegowie szybko biegną i celnie strzelają. Dzień dniu a bieg biegowi nierówny, ale nie mógł Ole wczoraj na finałowym strzelaniu takiej serii posłać jak dziś ? :) Medal może by był, może tylko 4. miejsce ale walczyłby do końca. Emil wreszcie się ogarnął, przynajmniej w końcówce nieźle finiszuje, jeszcze został jeden etap do wygrania. No i u pań to samo, tylko tu będzie ciężej bo Tiril i Torcia to trochę za mało, ale mam nadzieję Flatland zmobilizuje się na ostatni olimpijski występ w karierze a Solemdal wróci do pełni sił.
Tak czy siak, Oluś dogonił Miśka w ilości złotek a przegonił w zdobyczy medalowej na igrzyskach, jak wspomniałem liczę na poprawienie wyniku ;) .
Co za szajba odwaliła Mahtę nie widziałem, za dużo stron otwartych na kompie naraz, jak wróciłem na bieg po słowach Wyrzyka to już było po ptokach. No cóż, 2-3 dni temu zapowiadał że możliwe jest aby zdobył w Soczi 5 złotych medali, sroki uciekają z garści jedna po drugiej to i nerwy chłopakowi puszczają :mrgreen: .
Kat, gdyby nie pewien mieszkaniec Lesja to statystyki wyglądałyby nieco inaczej :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dege3 » 19 Lut 2014 17:50

mnie z tej mieszanej cieszy to , że Krystyna i Paulina ... a przepraszam , jednak Magda zostawiły Polskę na 4 miejscu do tego jeszcze Monika i Weronika i może coś koło medalu się zakręcić ;P
dege3
Junior młodszy

Postprzez Ukassiu20 » 19 Lut 2014 17:58

kat. napisał(a):Nudny ten mieszaniec jak flaki z olejem, powinni wazony pozłacane za tę konkurencję dawać, a nie medale ;)

Rosja "farbowana" czyli Ukraina B zmieniła przed pierwszym garniturem (pierwszą sukienką?) Rosjanek, ale Wiłuchina chorowała, a Zajcewa mocno się potłukła. Mają Rosjanie zagwozdkę z tym Garaniczewem, ale Wołkow słabiutko spisał się w indywidualnym, a Łoginow to podobne ryzyko.

Z taką formą France, Niemek i Rosjanek, faworytkami do medalu stają się Włoszki, Białorusinki, może Czeszki i... no nie chcę zapeszać. Ukrainki (poza Witą) i Norweżki (poza Tiril) też nie trafiły z formą, ale jednak i tak będą faworytkami do dwóch pierwszych miejsc.

Tutaj statystyka biegowa, z której wynika, że najlepszą formę na Soczi zbudowały Białorusinki, a u nas tylko Magda biega w Soczi dużo wolniej niż w sezonie, Krystyna też trochę na -, Monika na +, a Ziemniakowa w tej samej stabilnej formie

http://www.biathlon.com.ua/comments.php?id=5906

Ta statystyka to porownanie biegu na IO do sredniej w sezonie czy jak??;)
Tylko igrzyska wracają po awarii. Najlepsze forum o sportach olimpijskich
http://forum.tylko-igrzyska.pl/
Ukassiu20
Junior młodszy

Postprzez kat. » 19 Lut 2014 18:06

Tak, średnie straty na kilometr do najlepszej
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez muszti » 19 Lut 2014 18:53

Ole znowu złoty! :D i chyba nikt nie ma watpliwosci kto dzis ze zwycieskiej ekipy sie do tego najbardziej przyczynił :) klasa mistrza. Czesi jak rowni z rownym z Norwegia oprocz zmiany nr3. Postawa Francji to dla mnie najwieksze zaskoczenie. Kolejna wpadka strzelecka Bescond, wolna Dorin, niezauwazalny Beatrix no i...Martin. Nie bede sie pastwił bo nie wiem co nim kierowało ale wygladało dziwacznie to ustepowanie z drogi.

Polki zdecydowanie na "+", dobre strzelanie, niezły bieg, gdyby tak było w sztafecie pan to Monika i Wera miałyby o co walczyć.

Pada czesto pytanie po co ta mieszana i chyba Włosi sa najlepsza odpowiedzia, równi bez gwiazd ale solidni i kolejny sukces. Brawo!
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 19 Lut 2014 19:14

Który był Szczurek na swojej zmianie?
Osobom wierzącym proponuję dać na mszę za męską sztafetę bo to może być kompromitacja jakiej polski biathlon jeszcze nie przeżył. Cała nadzieja, ze inni będą pudłować a naszym strzelanie wyjdzie. Może nie będą ostatni. Jakaś egzotyka się szykuje na sztafetę?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez muszti » 19 Lut 2014 19:17

Obawiam sie ze tylko cud moze nas pozbawic złota po odwróceniu tabeli :P
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 19 Lut 2014 19:33

Nudny ten mieszaniec jak cholera. Pierwsza dwa miejsca bardzo przewidywalne, bo Czesi jednak zbyt wolno biegają (na tle tych najlepszych), żeby powalczyć. Jedyna jakaś niespodzianka, to zawalenie sprawy przez Francuzów, ale trudno uważać Włochów ze sensację na podium. Tym nie mniej brawa dla Czechów - koszą medale w biathlonie aż miło. Przez dłuuuuuugie lata mogą tego nie powtórzyć. Brakło tylko jakiegoś złota, a w sztafeta już będzie ciężko. No ale wybrzydzanie jest nie na miejscu. Fajnie, że pechowy z Novego Mesta Moravec teraz sobie zrobił medalowe żniwa :mrgreen: Dobry występ Słowacji - jakby nie upadek to może by było czwarte.

U nas dobry występ Gwizdoń i Pałki, choć biegowo Magda dalej bez rewelacji, szczególnie ta trzecia runda bardzo słaba, bo dopiero dwunasty czas. Strzelecko jest super i oby tak w sztafecie, a co to da to się okaże bo niestety ta Daria, Soukalova to mogą odrabiać czas w minutach na trasie. Na pewno mamy szansę na podium i parę gorszy sobie postawiłem, bo jest dobry kurs (7,0), ale to tak bardziej rekreacyjnie :mrgreen: Jeśli chodzi o Panów, to dobiegli i Pływaczyk był tym lepszym biegowo.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 19 Lut 2014 19:40

Łukasz 30 sekund stracił na swojej zmianie w biegu do przedostatniego. Z nim jest wszystko ok ze zdrowiem? Nie wiem - tasiemiec czy coś, bo to jest dramat. Jasne zabrakło tu najbardziej ogórkowych sztafet, ale taki wynik daje po oczach.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez caro736 » 19 Lut 2014 20:44

Końcówka igrzyska jak i początek idealny, oby tak pozostało do końca :). Jeszcze dwa złota dla Norków poproszę :D.

Szkoda mi Tarjei'a, zupełnie bez formy :(. Pewnie nie wystąpi w sztafecie :(.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez harding » 19 Lut 2014 20:48

"Obawiam sie ze tylko cud moze nas pozbawic złota po odwróceniu tabeli "

Jeszcze dla formalności piątkowy LAP i nasi mogą wracać z tombakowym złotem.

RakuNH, życzę wygranej, choć w sobotniej ważniejszej sztafecie dziś chwalona ładniejsza połowa zespołu zapewne pokaże się z gorszej strony.
harding
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 19 Lut 2014 21:07

Raku obyś wygrał, chyba jeszcze nikomu tak bardzo nie życzyłem wygranej u buka ;)

Dorin wolna? No bez przesady. W biegu ledwo 20 sekund do Berger. Za dużo straciła na strzelnicy. Ale zawaliła Bescond.

Jak to jest z tymi metalami? Z tego co pamiętam odwrotności mają swoje nazwy. Mosiądz, żelazo, miedź? a może nie... kto pamięta?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kibicka » 19 Lut 2014 21:11

Cała sztafeta raczej do ciekawych nie należała, ale tak nudne biegi mogę w kółko oglądać :)
Norwegia dzisiaj całkowicie bez zagrożenia, od startu do mety na czele. A i strzelanie zadziwiająco dobre. Nic tylko się cieszyć :)
Czesi ogólnie są rewelacją tych Igrzysk, oczywiście można się było spodziewać dobrych występów, ładnie z formą trafili, co i w zdobyczach medalowych widać. Francja i Rosja jako małe rozczarowania, bo na pewno wiele osób liczyło z ich strony na więcej.

Nasze panie spisały się jak najbardziej pozytywnie, gdyby podobnie to wyglądało w sztafecie to szanse na dobre miejsce są. Występ panów natomiast najlepiej przemilczeć... niestety
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Adrian Woźniak » 19 Lut 2014 21:17

Dziś Norwegowie zmiażdżyli konkurencję, a Król chyba najlepszy ze wszystkich, szkoda że tak nie strzelał w pozostałych biegach...biegowo jest przygotowany na poziomie Fourcade'a.
Historyczny moment, oby w sobotę był kolejny ;)

Nie rozumiem tylko decyzji, dlaczego nie wystawiona została Paulina? Mogła dostać szansę choćby w tym starcie, no chyba że trenerzy chcieli, aby Magda i Krysia przetarły narty przed piątkiem ;)
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez esbek » 19 Lut 2014 22:04

Czy już coś wiadomo na temat zachowania Fourcada po ostatnim strzelaniu. Najpierw zwolnił i uprzejmie przepuścił dwóch jadących za nim zawodników, aby na mecie ścigać się z kolejnym.
A Norwegowie jakoś się jeszcze nie nachapali, że wepchnęli się przed Czechów którzy bardziej zasłużyli na złoto w mikście.
esbek
Kadra B

Postprzez Adrian Woźniak » 19 Lut 2014 22:37

Nie wiem co się dokładnie stało, bo może choroba się "odezwała", ale jeżeli to był zwykły kaprys to moim zdaniem zachował się karygodnie wobec swoich koleżanek i kolegi. Dla niego 4-5 miejsce to może i porażka, ale dla takiej Dorin, która jest bez formy to może byłoby w miare satysfakcjonujące miejsce, zwłaszcza że za pozycje w czołówce pieniądze pewnie jakieś dostają.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Bedrzich » 19 Lut 2014 23:08

mareqna napisał(a):Bardzo słaba Dorin,mizeria Bescond i flegmatyzm Beatrixa nie pozwolił najlepszemu biathloniście na zdobycie kolejnego medalu na Igrzyskach Olimpijskich.Martin to jednak inna liga z kim On się zadaje.

A Ty Mareqna miałeś się w puszczy zaszyć niby, prawda???
Zobacz - ja się zaszyłem. Komputer mi wysiadł i Bedrzicha nie było na forum, mimo że Czesi mają igrzyska jak marzenie (te biatlonowe oczywiście), choć w Czechach wszyscy siedzą w knajpach z kuflami w ręce i czekają na złoto hokeistów, innego medalu sobie Czesi nawet nie mogą wyobrazić...
A Ty sie stary złamałeś i widzę, że nici z tej puszczy wyszły :P
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez Bedrzich » 19 Lut 2014 23:12

Ojej, nawet nie zauważyłem, że w Czechach już żałoba, żaden z medali biathlonowych nie będzie ich cieszył...
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez kat. » 19 Lut 2014 23:18

Właśnie miałem pisać, że chyba fajnie im się w tych knajpach siedzi i czeka, skoro o meczu zapomnieli :lol:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości