Biathlon

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biathlon

Postprzez kat. » 14 Lut 2014 22:22

Ileż razy będzie nam Flatland robić przysługi? ;)

Tak, Henkel chora.

Daria na szczycie. Aż mi się smutno zrobiło :roll:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez dege3 » 14 Lut 2014 22:26

tak , dać Paulinę Bobak na sztafetę ! ma ktoś orientację ile sztafet wystartuje ?
dege3
Junior młodszy

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 22:31

Jeszcze cos jesli chodzi o Weronike i jej bieg .Dzis wcale nie miala lepszego biegu od Moniki jak tam ktos napisał,miala o 3 sekundy gorszy bieg od Moniki,tylko po prostu o niebo szybciej strzela od naszych pozostałych dziewczyn i przebywa krocej w strefie.Zreszta to juz od dluzszego czasu zauwazylem ze szybciej strzela ,tylko czy aby to dobry pomysł jednak ...A jej bieg niestety juz drugi po poscigowym nie byl wcale rewelacyjny w porownaniu do startow przedolimpinskich i sprintu,zreszta juz w poscigowym bylo widac w czasie biegu jak Moniczka ja zostawia za plecami.Z jednej strony niezwykle cieszy ,ze Hojnisz wrocila forma biegowa ,z drugiej nieco martwi troche slabsza Weroniki ,chociaz na prawde tylko troszke ,natomiast strzelanie wrocilo do normy Weroniki z przed IO i to niestety martwi.Wydaje mi sie ze dzis Weronika i tak strzelala dosc pewnie jak na nia ,,pomimo 2 pudeł w pierwszych strzalach nastepne 4 trafiala ,oprocz 3 strzelania.a to cieszy w kontekscie sztafety ,ze nie bedzie zwiedzac łaczki.Swietnie mimo wszystko spisuje sie Monika i to naprawde moze byc nasza przyszlosc,chudzielinka ma talent i jest mloda -oby jeszcze chociaz troche samozaparcia i charakteru Justyny i moze wiele osiagnac ,tym bardziej jak tam ktos zwrocił uwage ze jest sporo "doswiadczonych" dziewczyn ,a z mlodych megatalentow narazie srednio. ;)
SKI 1
Junior

Postprzez Adrian Woźniak » 14 Lut 2014 22:50

SKI 1 napisał(a):Martin dołozył dzis w biegu Svendsenowi ponad minute i OEB 1,13 min. -przy jego stabilnym strzelaniu trudno było sie spodziewac innego wyniku ,Ole cos slabszy z kazdym startem,chociaz dzis po 4 pudlach jego niewiele gorszy czas biegu netto od Svendsena ma tutaj niewielkie znaczenie

Bjoerndalen większość z tej straty, koło 50 sekund, poniósł na 4 i 5 rundzie, kiedy już nie miał o co walczyć. Na drugiej i trzeciej pętli stracił po 3-4 sekundy, czyli biegł w tempie najlepszych. Mam nadzieję, że w niedzielę w końcu uda mu się pobić rekord słynnego rodaka i przede wszystkim zrównać się z nim w liczbie złotych medali olimpijskich ;)

Jakie to wszystko jest przewrotne...tuż przed igrzyskami wszyscy się zachwycali, że Svendsen jest w kapitalnej formie, że to on będzie rozdawał karty w Soczi, a tutaj niespodzianka. Tragiczna jak na niego dyspozycja w biegu. Ciekawe czy ktokolwiek miesiąc temu uwierzyłby, że Svendsen z jednym pudłem nie będzie w stanie zdobyć medalu w biegu indywidualnym?
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez esbek » 14 Lut 2014 22:58

A ja jestem zadowolony z dzisiejszego biegu, przynajmniej wygrałem po raz pierwszy typowanie. Oczywiście szkoda pudeł Weroniki, ale uważam że nie było wstydu. Jak na ten sezon Panie wystąpiły dobrze i dają nadzieję na dobre miejsce w sztafecie. Tym bardziej, że i Niemki i Norweżki się ostatnio nie popisują.
esbek
Kadra B

Postprzez muszti » 15 Lut 2014 09:37

Adrian Woźniak napisał(a): Ciekawe czy ktokolwiek miesiąc temu uwierzyłby, że Svendsen z jednym pudłem nie będzie w stanie zdobyć medalu w biegu indywidualnym?

Po tym co pokazał w ostatnich swoich startach przed IO gdzie był klasa sam dla siebie myślałem ze to on bedzie rozdawał karty a bardziej obawiałem się o forme Martina ktory z biegiem sezonu raczej przestawał błyszczeć. Jednak przerwa przed IO była naprawde długa co dobrze wpłynęło na Martina i OEB za to na Emila niekoniecznie.

Co do sztafety mieszanej to wg mnie powinny wystartowac dwie z trzech (Pałka, Gwizdoń, Bobak) a najlepiej dwie ostatnie. Monika i Wera powinny odpoczac bo maja masówke. Bobak zaliczy start w IO a Magda przetestuje "nerwy" na strzelnicy przed sztafeta właściwą.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 15 Lut 2014 09:57

Może i to,ze Krystyna Pałka nie wystartuje w biegu masowym nie byłoby takie złe a już nie wyobrażam sobie żeby któraś z pań Hojnisz,Nowakowska, czy Pałka miałaby wystartować z w sztafecie mieszanej.Z powodu małej ilości pudeł Krystyna nawet z czystym strzelaniem w biegu z startu wspólnego według mnie nie ma szans na dobrą lokatę.Monika coraz lepiej i może otrzeć się o medal a przed sztafetą wszystkie ręce na pokład bo jakoś nie widzę faworytek do medali ;)
Gaaaby gdzie twoje szczęście,gdzie szczęście blondi Mäkäräinen ,gdzie szczęście Anais Bescond.To są te najbardziej pokrzywdzone przez los biathlonistki w czasie trwania Igrzysk.Już tylko jedno indywidualne złoto do podziału tylko nie wiem czy tak szalejąca biegowo D.D.pozwoli je rywalkom dotknąć.Już jeden cud się wydarzyl,ze nie wygrała sprintu a czy wydarzy się drugi cud?

Marie-Laure Brunet jeszcze nie spudłowała w Sochi ale w tym przypadku mam nadzieje,ze moje oczy już ją nie zobaczą na trasach biathlonowych w roli zawodniczki. :(
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez harding » 15 Lut 2014 13:02

specjalnie nie żałuję, że Krysi (pewnie) zabraknie w masówce, bo z taką formą biegową, wiele by nie osiągnęła nawet przy czystym strzelaniu.

I jak ma się przedolimpijska próba do właściwych zawodów na przykładzie Magdaleny?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez leosiek » 15 Lut 2014 13:04

No w przypadku Gwizdoń to może nie, ale jeśli chodzi o Domraczewą i Araba to jak najbardziej są adekwatne :lol:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 15 Lut 2014 13:44

Pałka niech się lepiej oszczędza na sztafetę. Inne zawodniczki same rezygnują, a u nas muszą biegać ciągle tym samym składem... Dawno już pisałem, że nie podoba mi się zbytnie przywiązanie Kołodziejczyka do tych samych nazwisk. Żadnych zmian, żadnych innowacji, tylko ciągle to samo. Ciągle ta Pałka na pierwszej zmianie itp., Inni próbują, kombinują, a nasi od jakiegoś czasu w jakimś marazmie ugrzężli. Nie dziwota, że Pałka bez formy, skoro w polskiej kadrze każda zawodniczka przygotowuje się wedle własnego uznania, o czym wspominał kiedyś Jaroński. Nie każdy jest Bjoerndalenem, że może się indywidualnie przygotowywać do igrzysk i to z powodzeniem.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Masha » 15 Lut 2014 13:49

Daria Domracheva chyba biega w innej lidze. Reszta pań nawet nie miała praw się łudzić, że wyrwie jej to złoto. Jest klasą sama dla siebie. Ze startu wspólnego też bez problemów powinna zdobyć złoto. Cieszy srebro Gasparin. Widać, że Szwajcarka nie wygrała przypadkowo dwóch sprintów tylko zanotował wyraźny skok umiejętności i formy. Martwi czwarte miejsce Soukalovej i mizernota Makarainen. Chyba panie wyjadą bez indywidualnego medalu z Soczi - co dla Finki oznacza brak medali :(
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez zygy » 15 Lut 2014 13:56

Soukalova ma pecha, to fakt. Może i nie strzela tu super, ale drugie 4 miejsce... Może w sztafecie mieszanej się wreszcie uda.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Masha » 15 Lut 2014 14:00

Myślę, że Gabriela wolałaby medal indywidualnie. Z drugiej strony Czesi wyrastają nam na głównych faworytów sztafety mieszanej. Mają świetną, wyrównaną czwórkę, która dosyć pewnie radzi sobie na strzelnicy, czego nie można powiedzieć o innych reprezentacjach.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez maksim » 15 Lut 2014 14:41

W mieszańcu niech ta Paulinka dostanie szansę, by miała ten 1 występ.
Również kibicuję Czechom w mikście, to konkurencja stworzona pod nich.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez SKI 1 » 15 Lut 2014 15:44

Te IO nie sa raczej dominacja dobrze strzelajacych ,bo i warunki na strzelnicy swietne -ale dobry bieg bo to podstawa ,a pozniej strzelanie w tak wyrownanej stawce,co zreszta mnie niezmiernie cieszy :D :D :D
SKI 1
Junior

Postprzez RakuNH » 15 Lut 2014 18:35

jak tam informacje chorobowe? Wystartuje Pałka czy Henkel zwarta i gotowa?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 15 Lut 2014 20:58

...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez dege3 » 15 Lut 2014 22:46

Fakt , że na sztafetę mieszaną Paulinę i Krystynę , żeby ta Paulina chociaż raz występowała , tam to raczej w mieszanej walczymy o jak najwyższe wśród jak najniższych miejsc ;d A Krystyna raczej w masówce może nie wystąpić , także taki skład według mnie u pań ;)
dege3
Junior młodszy

Postprzez RakuNH » 15 Lut 2014 23:23

Moim zdaniem w mieszańcu będzie pełna walka o miejsce w 8, a wiadomo co to oznacza dla Panów, więc wątpię żebyśmy odpuścili. Cień szansy na dziesiątkę jest, także trzeba walczyć. Zobaczymy co zdecydują trenerzy.

Ja też żałuję, że nie dano szans Bobak na 15 km, bo Gwizdoń biega tu słabo, na masówkę nie miała realnie żadnych szans, więc tym razem zrozumiałbym rozgoryczenie Pauliny. Co innego jakby Gwizdoń dobrze biegała, bo tłumaczenie "może jej wyjdzie strzelanie" do mnie przemawia, ale teraz tak mówić nie można. Przy takim biegu Gwizdoń można by sprawdzić Bobak, no chyba że trenerzy widzą, że jest dużo gorzej.

PS. Dzięki kacie za wyczerpującą odpowiedź :mrgreen:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez SKI 1 » 15 Lut 2014 23:56

Mozna zrozumiec frustracje Bobak,rozumiem ze mozna sie czepiac ze nie robi postepow -ale z taka forma biegowa Magdy a tym bardziej Pałki powinna zdecydowanie dostac szanse za Magde -tym bardziej ze ostatnie 2 starty przed IO w Anterselwie miała naprawde niezle jak na nia.W biegu juz nawet miala porownywalne czasy z Pałką. :(
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości