molibden napisał(a):Szwedzi chyba podmienili Norwegom BjoergenKto by pomyślał... Norwegia bez medalu. Zdaje się kalla będzie największa faworytką do złota n 30km
SKI 1 napisał(a):To juz zakrawa na kpine ,kazda z Norwezek po 1 km oddychała jakby miala 30 km w nogach ,nawet nie zamierzam podejmowac teorii spiskowych ze wlasnie w Rosji im sie to przydarzyło ...,ze smarowanie, przygotowanie,wysokosc itp to zwał bzdur .....przeciez to widac było przed biegiem ze sa przegrane i to samo Bjoergen przed 10 C wygladała jakby debiutowała na waznej imprezie.Wydawalo mi sie ze sie "odbuduja" jak to maja w zwyczaju .Zreszta wcale mnie to nie martwi,nawet troche![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
markos7207 napisał(a):Norweżki pobiegły słabo ale na ich wynik decydujący wpływ miały fatalnie przygotowane narty, do czego przyznał się i przepraszał szef smarowaczy . Johaug dużo traciła na zjazdach ale nic dziwnego skoro śnieg przylepiał jej się do spodów nart pod stopą. http://www.cdn.tv2.no/tvid/VMan-P794/VMan-P794152.jpg .
U Weng można było zaobserwować to samo, co zyskała trochę na podbiegu momentalnie traciła na płaskim i zjazdach. Oczywiście wszystkiego nie można zwalać wyłącznie na narty, nie mam pewności czy Marit mając jakąś przewagę dałaby radę dowieźć zwycięstwo, ale i jej i Jacobsen też deski nie jechały jak trzeba. Norwegowie kupę kasy wydaja na zaplecze serwisowe, ale jak przyjdzie im radzić sobie bez wszystkiego co m maja pod ręką w swoim tirze, popełniają masę błędów. To samo dotyczy biathlonistów na tych igrzyskach. Brat Emila może się też obawiać o swoja posadę.
Szok w Norwegii, szok także w Szwecji. Kalla swietnie ale szkoda że gdy zawiodły Norweżki Krista nie dała rady utrzymać prowadzenia do mety Finkom. Mogła trochę szarpnąć bardziej na ostatnim podbiegu, a tak przewaga była zbyt mała na zjeździe i ostatniej prostej
O to musisz zapytać samą Szarlotę Zygy. Marit i Astrid maja astmę ale Tereska i Heidi nie, Odynie.
shunrey napisał(a):Też to Zygy zauważyłem, ale dziwisz się? Nawet w mojej rodzinie jest wieelu rusofobów, tak samo germanofobów. Po prostu wiele osób dalej oskarża rosyjski rząd ( nie Rosjan!) o takie obecne położenie Polski, a nie inne (komunizm, czy czasy bardziej odległe). Niestety własnie przerodziło się to teraz w czystą fobię do Rosjan, czyli ludzi uczciwych, BARDZO podobnych do nas.. I widać z daleka, że taka Maciuszkowa ma jakiś wstręt do nich.. Justyna jest naprawdę wielkim tutaj ambasadoremMówcie co chcecie, ale dla mnie Soczi jest o niebo lepsze do Vancouver, widać, że tu ludzie się starają, żyją tymi Igrzyskami, atmosfera jest znacznie cieplejsza, przyjemniejsza dla oka, niż w Kanadzie. Jestem zauroczony tymi IO i zdania nie zmienię - mam nadzieję, że nie okażę się tu jedyny ^^
molibden napisał(a):A propos... nie siadła wam transmisja DVB-T? Dziś wprowadizli nowe programy, przestroiłem i wszystko hulało. nagle po sztafecie padł mi mux-3. Z obu nadajników wiedzę nei nadają sygnału. Też sobie pore znaleźli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości