Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 11:51

RychuGKM napisał(a):Kubińska , Kowalczyk , Jaśkowiec , Maciuszek . Tak powinien wyglądać skład sztafety . Myślicie , że jest szansa powalczyć o medal? Myślę , że skandynawska trójka jest poza zasięgiem , a Polki powalczą o 4 miejsce z Niemkami i Rosjankami. Choć gdyby którąś z finek lub szwedek "scieło" na trasie , to kto wie może uda się ten medal wyszarpać :D

To nawet nie pobozne zyczenia,po prostu zero szans .Trzeba jasno sobie powiedziec ze to jest tylko 5 km co w przypadku Sylwi duzy plus i moze zrobic naprawde dobry wynik,Justyna wiadomo,Kornelia tez jako tako sie zaprezentowała wczoraj,wiec pewnie Justyna odrobi -mnie osobiscie najbardziej wciaz troche boli fakt ze nie ma czwartej ,zwlaszcza po prologu Tour de Ski -gdzie Sylwia pokazała za na krotszym dystansie moze byc w czołowce.Optowalem jednak za wstawieniem jednej z biathlonistek do dowolnego ,a wlasciwie Weroniki ,bo od poczatku sezonu byla w czolowce biegow netto i wowczas mozna by było o jakis tam szansach moze mowic-w koncu Sachenbacher bez karabinu miala niezle wyniki -a z karabinem wcale lepiej od Weroniki sie nie prezentuje,a i nie raz juz pokazaly biathlonistki ze potrafia zajmowac czolowe miejsca bez karabinka.Napewno byłaby czwartym ogniwem i to bardzo solidnym za Maciuszek.Ale jak juz mowilem ,to było trudne -glownie ze wzgledow pozasportowych i wymagalo wiele determinacji by bylo mozliwe -wiec powalcza o "6" i tyle. :(
SKI 1
Junior

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 12:02

SKI 1 napisał(a):
rafa79 napisał(a):Alexy Poltaranin jest jutro głównym faworytem do zwycięstwa? w ostatnim biegu klasykiem nie za bardzo się popisał, z 2 strony trasy tutaj wydają się dużo cięższe niż w Toblach, kto według Was może być czarnym koniem? może Lukas Bauer? odpuścił skiathlon, pewnie przygotowywał się specjalnie pod ten klasyk oraz 50-kę?Jakie są Wasze typy?:)

Mysle ze jednak Dario wydaje sie byc mocny ,moze Olsson... ,na Norwegow bym nie stawial ,maja problem na dystansach ...

No coz chyba jednak mialem racje... Dario wygrał drugie złoto,widac było ze jest mocny a Olsson wiadomo ,ale i tak nie spodziewalem sie ze tyle straci.No coz Norwegowie zgodnie z planem jednak :( Bardzo szkoda Nisskanena ,przydalby sie medal Finom,powoli sie podnosza.
SKI 1
Junior

Postprzez molibden » 14 Lut 2014 12:10

Dziecko ( bo chyba jesteś jakimś niewyrośniętym dzieckiem sądząc po poziomie twoich wpisów) Gdybyś miał krztynę honoru to po tym wszystkim co tu wypisujesz o "tajnerku" podpisałbyś się własnym imieniem i nazwiskiem. Powinieneś dodać jeszcze swój konterfekt żeby każdy widział jak wygląda nawiedzony kretyn .
Typowy troll
Z mijej strony EOD i kazemu tez raczej radzę skończyć dysputę z tym trollem
molibden
Junior

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 12:30

Złoty Dario, zauważyliście jak cudownie miał posmarowane narty? Gdy biegł tuz za Olssonem to widać było jak jadą jego narty a jak Szweda :) I tylko Martina żal ale chyba nikt nie sądził że powalczy w klasyku o medale :) A co do biathlonistek to przecież one nie mają wymaganych punktów FIS czy jak się to tam zwie więc po co dyskutować o czymś co jest nie realne :P? Ktoś tu pisał o walce z Rosjankami i Niemkami ale są też Amerykanki, które może gwiazd w klasyku nie maja ale są na pewno równiejszym składem niż Polki. Obawiam się, że będzie jak zawsze - ze dwie lub w porywach trzy pobiegnie w porządku a jedna strzeli i będzie po zabawie :) Dziewczyny już tak mają e wiernie się wspierają i jak jedna pobiegnie lepiej to druga równa w dół ale są jakie są i trzeba się cieszyć z tego co mamy :)
Ostatnio edytowany przez weiner 14 Lut 2014 12:35, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 12:31

molibden napisał(a):Dziecko ( bo chyba jesteś jakimś niewyrośniętym dzieckiem sądząc po poziomie twoich wpisów) Gdybyś miał krztynę honoru to po tym wszystkim co tu wypisujesz o "tajnerku" podpisałbyś się własnym imieniem i nazwiskiem. Powinieneś dodać jeszcze swój konterfekt żeby każdy widział jak wygląda nawiedzony kretyn .
Typowy troll
Z mijej strony EOD i kazemu tez raczej radzę skończyć dysputę z tym trollem

Nawet nie bede odpowiadal ci CHAMIE TĘPY na twoje durne wypociny .Biegnij ogladac swoich skoczkow o ktorych słyszano w 2 krajach ,czyli Polsce i kilku miejscowosciach w Niemczech-tacy sami "miszcze" jak ty "expert" Smarku zakompleksiony. :shock:Nawet nie bede krolewskiej dyscypliny zimowej ,ktora codziennie nie tylko oglada -ale czynnie uprawia codziennie dziesiatki milionow ludzi w calej Skandynawi,Wloszech,krajach wschodniej Europy,Czesi mieli Newmanowa,Helweci CologhneUSA sprinterki i tak by bez konca mozna wymieniac,nie mowiac o Kanadzie ,gdzie biegi sa czyms naturalnym jak hokej, slowem w kazdym kraju gdzie snieg widziano-a ty jesli chcesz leczyc kompleksy przed tv sportem,ktory uprawia kilkaset osob ??? Załosne.

ps.Co do dyskusji to widac -ile tu wniosles na tym forum -spierd....j na "łonetowskie" fora -co i tak poziom owych znacznie przerasta twoja pusta pałe.
Ostatnio edytowany przez SKI 1 14 Lut 2014 13:06, edytowano w sumie 3 razy
SKI 1
Junior

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 12:38

Ej ludzie wyluzujcie, po co ta napinka :lol: Jeden lubi skoki, drugi biegi, trzeci curling, co za problem? A drużynę skoczków mamy najlepszą od wielu lat, kiedyś był tylko Małysz a za nim pustka, teraz jest bardziej wyrównany skład co widać po wynikach drużynówek więc pisanie o 'miszczach' to przesada :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 14 Lut 2014 12:41

Dziewcz
yny już tak mają e wiernie się wspierają i jak jedna pobiegnie lepiej to druga równa w dół ale są jakie są i trzeba się cieszyć z tego co mamy :)

Oj aż takiego spijania sobie z dziobków to chyba tam nie ma :lol: Kowalczyk parę razy ostro potraktowała I Maciuszek i Marek i chyba jeśli biegnie to pewnie robi to po części jako rozbieganie i dla Jaśkowiec która raczej autentycznie lubi. Uważam że jak Maciuszek nie wywinie jakiegoś numeru to będdzie dobrze bo i Kubińska i Jaskowiec są obecnie w przyzwoitej formie

Ej ludzie wyluzujcie, po co ta napinka :lol:

Można wyluzować ale jak ktoś wypisuje takie kretyństwa i to jeszcze anonimowo to co mu napisać? Więc napisałem to co o nim myślę a to co o mnie napisał to mam w głębokim powaaniu tak naprawdę bo tacy ludzie nei są mnie w stanie raczej obrazić
molibden
Junior

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 12:48

Ciekawa rzecz że na pierwszych 2 miejscach, rekonwalescenci którzy nic, albo prawie nic nie biegali w tym sezonie ;) . Brąz drugiego Szweda niespodzianka, ale jeszcze większa byłaby gdyby Richardsson nie zepchnął z podium Niskanena. Czwarte miejsce zawsze przykro zajmować, medal tak blisko ale młody Fin tym bardziej musi być zawiedziony że przegrał zaledwie o 2/10 sekundy.
Norwegowie słabo, Jespersen chociaż po części uratował honor, nie wiem jak pobiegłby Northug ale sądzę że mógł powalczyć ze Szwedami. Dario poza konkurencją i jeśli nic go nie dopadnie, to królewski dystans też może być jego. Chociaż Olsson też wydaje się być mocny.

Ciekawe jak będzie ze sztafetą Wikingów bo to, kto będzie kończył im na ostatniej zmianie zajmuje teraz głowy trenerów. Mam nadzieję że jednak Petter otrzyma szansę, chociaż forma kiepska to te 10 km wytrzyma a finisz z dystansu jakiś mu jeszcze został. Całkiem możliwe że na trzeciej zmianie pobiegnie Larsio, w biathlonie tylko jako turysta a biegać wciąż umie szybko. Wczoraj Norwegowie robili test ok. osiem minut biegu, Berger, Gjerdalen i Røthe mieli zbliżone wyniki, Krogh daleko za nimi.

Tymczasem wiadomo w jakim składzie pobiegną Norweżki. I jest małe zaskoczenie albo i nie, za Kryśkę pobiegnie Astrid na trzeciej zmianie.
Weng, Johaug, Jacobsen, Bjørgen.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 14 Lut 2014 12:53

Northug miałby powalczyć ze Szwedami? Hahahaha z taką formą to on sobie może walczyć z Maciejem Kreczmerem :D .
Norwegowie mówili , że amerykanie nie znają się na biegach , bo ci stwierdzili , że Bjoergen i Northug skończą igrzyska indywidualnie bez złotego medalu , a tymczasem , gdyby Kalla miała lepszy finisz w łączonym , to ten scenariusz sprawdziłby się w 100 %
RychuGKM
Kadra B

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 12:59

To że 2 poprzednie biegi pobiegł kiepsko nie znaczy że dzisiaj musiałoby być tak samo. W klasyku szło mu nieżle w tym roku, i mimo słabszej formy nie był bez szans. Jak na Northuga nikt nie liczy to on przekornie spisuje się lepiej niż się ktokolwiek mógł spodziewać ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 14 Lut 2014 13:00

Coś tam Babiarz nieśmiało powiedział że Marit się wczoraj wywaliła pod koniec i że potem czuła się bardzo źle (albo ja coś źle zrozumiałem), to prawda?
Northug to dziwny człowiek, może się w końcu zrehabilituje, jeśli nie to Norwegowie moga mieć problem z medalem :) U Pań w sztafecie i sprincie drużynowym medal raczej nie zagrożony, Maiken i Ingvild z formą trafiły idealnie :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 13:02

Głupoty opowiadał.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 13:03

molibden napisał(a):
Dziewcz
yny już tak mają e wiernie się wspierają i jak jedna pobiegnie lepiej to druga równa w dół ale są jakie są i trzeba się cieszyć z tego co mamy :)

Oj aż takiego spijania sobie z dziobków to chyba tam nie ma :lol: Kowalczyk parę razy ostro potraktowała I Maciuszek i Marek i chyba jeśli biegnie to pewnie robi to po części jako rozbieganie i dla Jaśkowiec która raczej autentycznie lubi. Uważam że jak Maciuszek nie wywinie jakiegoś numeru to będdzie dobrze bo i Kubińska i Jaskowiec są obecnie w przyzwoitej formie

Można wyluzować ale jak ktoś wypisuje takie kretyństwa i to jeszcze anonimowo to co mu napisać? Więc napisałem to co o nim myślę a to co o mnie napisał to mam w głębokim powaaniu tak naprawdę bo tacy ludzie nei są mnie w stanie raczej obrazić

W niezlej formie ...ty daremny pajacu -"expercie od skokow" -poza bzdurami w dwoch zdaniach napaprales tutaj chociaz jeden wpis ,ktory by potwierdzał ,ze chociaz miales kiedys na nodze narty biegowe ?? Załosny zakompleksiony trolliku.
SKI 1
Junior

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 13:10

markos7207 napisał(a):To że 2 poprzednie biegi pobiegł kiepsko nie znaczy że dzisiaj musiałoby być tak samo. W klasyku szło mu nieżle w tym roku, i mimo słabszej formy nie był bez szans. Jak na Northuga nikt nie liczy to on przekornie spisuje się lepiej niż się ktokolwiek mógł spodziewać ;)

Juz kiedys zaskoczył miło na krolewskim dystansie ,gdy rowniez nie był faworytem -jest sporo czasu do 50-tki w ostatnim dniu igrzysk ,wiec kto wie czy sie nie odbuduje pomimo ze narazie nic na to nie wzkazuje ...
SKI 1
Junior

Postprzez kocur1983 » 14 Lut 2014 13:16

Można wyluzować ale jak ktoś wypisuje takie kretyństwa i to jeszcze anonimowo to co mu napisać? Więc napisałem to co o nim myślę a to co o mnie napisał to mam w głębokim powaaniu tak naprawdę bo tacy ludzie nei są mnie w stanie raczej obrazić[/quote]
W niezlej formie ...ty daremny pajacu -"expercie od skokow" -poza bzdurami w dwoch zdaniach napaprales tutaj chociaz jeden wpis ,ktory by potwierdzał ,ze chociaz miales kiedys na nodze narty biegowe ?? Załosny zakompleksiony trolliku.[/quote]

Możesz wyluzować? Skoro tak śledziłeś wcześniejsze wpisy wszystkich forumowiczów, co tak śmiało wygłaszasz to chyba zauważyłeś, że takiego niskiego poziomu na tym forum nikt nie prezentuje. Trochę kultury. Nie wszyscy tu mają te same opinie na różne tematy, są różnice zdań, czasem lekkie spięcia ale nie przypominam sobie chamskich wypowiedzi i obrażania itp.
kocur1983
Junior młodszy

Postprzez SKI 1 » 14 Lut 2014 13:50

kocur1983 napisał(a):

W niezlej formie ... -"expercie od skokow" -poza bzdurami w dwoch zdaniach napaprales tutaj chociaz jeden wpis ,ktory by potwierdzał ,ze chociaz miales kiedys na nodze narty biegowe ?? Załosny zakompleksiony trolliku.[/quote]

Możesz wyluzować? Skoro tak śledziłeś wcześniejsze wpisy wszystkich forumowiczów, co tak śmiało wygłaszasz to chyba zauważyłeś, że takiego niskiego poziomu na tym forum nikt nie prezentuje. Trochę kultury. Nie wszyscy tu mają te same opinie na różne tematy, są różnice zdań, czasem lekkie spięcia ale nie przypominam sobie chamskich wypowiedzi i obrażania itp.[/quote]
" Powinieneś dodać jeszcze swój konterfekt żeby każdy widział jak wygląda nawiedzony kretyn .
Typowy troll
Z mijej strony EOD i kazemu tez raczej radzę skończyć dysputę z tym trollem"
:arrow:

Czy to był moj wpis ??? To ja nazwalem pierwszy tego imbecyla trollem??? Napisal cos wczesniej konstruktywnego??? Mysli ze bedzie swoim chamskim obrazaniem leczyl kompleksy swoje??? Wiec ja rowniez moge przyjac ten poziom i widac efekty.
Po co przylazles na forum krolewskiej dyscypliny o ktorej masz pojecie jak ja o balecie??? Mam niby chwalic Tajnerka??? Za co ??? Ze dba tylko o swoja niszowa ,przez nikogo nie uprawiana czynnie i nikogo nie znana poza Polakami dyscyplinke zimowa??? W jakim stanie sa 2 zimowe sporty globalne obok hokeja pod jego "skrzydlami" czyli narciarstwo alpejskie i biegi narciarskie (poza Kowalczyk ,ktora i tak zawsze gnoił) -uprawiane nacodzien przez setki milionow ludzi a nie kilkuset anorektykow ??? Czy ich sukcesy sprawia ze ktos bedzie czynnie uprawial sport ,ze dzieci nie beda inwalidami siedzacymi przed tv i ogladajacymi reklamy oraz idoli w rodzaju "fajke" flaszke" i "poleci" Podaj mi chociaz jedna dyscypline igrzysk ,ktora by była tak marginalna ? Podaj jedna,ktora by nie uprawialo czynnie miliony ludzi ? Jest tylko jedna -Skoki narciarskie promowane przez kasiarza Tajnerka a reszta niszczona i okradana !
Ps. Co do anonimowosci ,to ktorys z was dwoch trolli przedstawia sie nazwiskiem i imieniem?? Nie zmienia tego fakt ze poddaje krytyce osobe publiczna-jesli nia nie chce byc to woooon chodniki zamiatac i nie bedzie mial problemu ze go Justyna nazywa "pseudoekspertem". :shock:
Ostatnio edytowany przez SKI 1, 16 Lut 2014 01:29, edytowano w sumie 1 raz
SKI 1
Junior

Postprzez molibden » 14 Lut 2014 13:55

Coś tam Babiarz nieśmiało powiedział że Marit się wczoraj wywaliła pod koniec i że potem czuła się bardzo źle (albo ja coś źle zrozumiałem), to prawda?

chyba przetłumaczył niezbyt dokładnie artykuły z norweskiej prasy gdzie była mowa raczej o upadku... tyle że sportowym - czyli porażce z samą sobą a nie fizycznym upadku na trasie. A co do Cologni to nie zdziwiłbym się jakby zgarnął jeszcze złotko na 50km w tej dyspozycji co sprawiłoby że byłby chyba największą gwiazda tej imprezy

ps.. na tym forum jest jakiś moderator? Najlepiej z dodatkową specjalnoscią "psychiatra" :lol: :lol: :lol:
molibden
Junior

Postprzez friducha » 14 Lut 2014 14:09

Nie mogłam obejrzeć dzisiejszego biegu Panów, a bardzo żałuję! BTW jest gdzieś powtórka?
Dario pokazał klasę, bardzo mnie cieszy jego zwycięstwo. Żal, że Northug tak cieniuje, chyba zaczynam tęsknić za jego popisami na finiszu :oops: Liczyłam na lepsze miejsce Połtoranina, ale warunki były chyba decydujące, 9. miejsce niby nie jest złe, ale wiadomo, że jego ambicje i nadzieje na ten bieg były znacznie większe, tym bardziej że to była jedyna jego szansa medalowa na tych ZIO.
Rosjanie kombinują z tymi składami jak koń pod górę i jak na razie marnie na tym wychodzą... Pożyjemy, zobaczymy, ale póki co do zachwytów raczej nie mają powodów. Czuję w kościach, że po Soczi spadnie tam kilka głów.

Mam nadzieję, że na 50-tkę Cologna też pokaże wszystkim plecy :D
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 14 Lut 2014 14:11

Biegi są zasadniczo wyłączone z moderacji, wiecie, tak jak niebezpieczne dzielnice miast, na które nawet mundurowi boją się zapuszczać ;)

A tak w ogóle to Wam zazdroszczę, że godzicie igrzyska, codzienne obowiązki i jeszcze macie czas na napinkę na forum.

SKI dostał ostrzeżenie za najgorszą obelgę na tym forum - "Smark" :shock: A teraz uciekam stąd.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2014 14:20

Musisz się zdać Frida na tefałpe ;) , ale dopiero jak wrzucą ten bieg na stronę bo na razie go jeszcze tam niema.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość