Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez weiner » 09 Lut 2014 20:15

Ja obstawiam brąz dla Hermann lub Oestberg, Norweżka ma chyba lepszy finisz niż Niemka ale wszystko zależy czy dobrze rozegra bieg taktycznie z czym ma chyba największy problem. A Justyna? Dajmy już jej spokój, jest jak jest, to człowiek, nie maszyna i emocje w tej sytuacji są jak najbardziej zrozumiałe. Ja tam nadal trzymam za nią kciuki bez względu na to co zrobi, co powie i które miejsce zajmie :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez cris » 10 Lut 2014 14:26

Marit Bjoergen straci złoty medal olimpijski? - taki tytuł pojawił się na interia.pl
chodzi regulamin MKOL
http://olimpiada.interia.pl/news-soczi-2014-marit-bjoergen-straci-zloty-medal-olimpijski,nId,1103545
może wiecie więcej niż podaje interia?
cris
Junior młodszy

Postprzez Kacpero221 » 10 Lut 2014 15:28

Phelpsowi nie zabrali w Londynie to nagle Bjoergen mają zabrać? :roll:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez molibden » 10 Lut 2014 15:34

Nie bądźcie śmieszni :D To casus Hannavalda z 2002rz salt lake który wtedy reklamował bodaj jogurty w RTL. Nic jej nie zabiorą bo i po co? generalnie przepisy MKOL to jedna wielka hipokryzja. Wszyscy wiedzą że gdyby chodziło o olimpijskie ideały to nigdy w życiu Olimpiada nei zawitałaby do putinowskiej Rosji, wielu dyscyplin które nic nie mają wspólnego z klasycznymi wartościami by na nich nie było itd.
Adam Małysz też miał z tym problem jak skakał na olimpiadzie w kasku z szachownica red bulla ale bez logo. Musiał zmienić na granatowy . ot i cała historia. no chyba ze Bjoergen ma kontrakt tak zapisany ze usuniecie tych reklam będzie niemożliwe bez procesu to wtedy rzeczywiscie może coś stracić ale nei sądzę aby to było realne.
molibden
Junior

Postprzez jaca9876 » 11 Lut 2014 11:39

Boże Maciek i Sylwia leżą ! Czy my zawsze mamy takiego pecha ?
jaca9876
Junior

Postprzez molibden » 11 Lut 2014 11:51

to raczej nie pech widząc kto sie tam wywraca. To raczej brak umiejętnosci
molibden
Junior

Postprzez Odyn » 11 Lut 2014 11:55

Dzisiaj to był festiwal katastrof i wywrotek,niedługo rozwalą tą bandę.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez RychuGKM » 11 Lut 2014 12:24

Mam nadzieję , że Bjoergen też zaliczy glebę , najlepiej w finale!
RychuGKM
Kadra B

Postprzez ssonicsl » 11 Lut 2014 12:28

A jednak kilkunastu zawodników i zawodniczek leżało. U Hanny Erikson też brak umiejętności? Wczoraj na trasie biathlonowej Leguellec połamał nartę a zdaje się Derezemlya leżał w rowie. Zakręty powinny być lepiej wyprofilowane + oczywiście temperatura robi swoje. Dziś u biathlonistek może być podobnie... Mam nadzieje że to nie jest "dzień polskiej wywrotki" (a szanse ma jeszcze Ligocki).

Oczywiście jest tu miks umiejętności, koncentracji, ryzyka i po prostu zwykłego pecha. Wielka szkoda.

Mam nadzieję , że Bjoergen też zaliczy glebę , najlepiej w finale!

Szczęścia na bazie czyjejś porażki nie buduje...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez molibden » 11 Lut 2014 12:33

co tam się będę kłócił. Staręga sam przyznał że sam sobie winien. Norwegom nic nie przeszkadzało raczej
molibden
Junior

Postprzez figaro56 » 11 Lut 2014 12:38

Szczęścia może się i nie buduje ale znacznie poprawia samopoczucie. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 11 Lut 2014 12:42

A kto ma być winien jak zawodnik biegnie sam? Szkoda wielka, ale pech to nie był - po prostu błąd. Pecha to mogła mieć Kowalczyk, bo było tam jakieś zamieszanie i był to start masowy.

Eh, a liczyłem na dwa półfinały i na pewno było to możliwe.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 11 Lut 2014 12:53

No przecież piszę że to miks umiejętności, szczęścia, koncentracji i podjętego ryzyka.

Że niby Kowalczyk miała "większego pecha" czy też miała trudniej, bo się musiała zatrzymać, nie no serio?

I ja też liczyłem na co najmniej dwa ćwierćfinały i co najmniej jeden półfinał. Szkoda.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 11 Lut 2014 13:06

ssonicsl napisał(a):Że niby Kowalczyk miała "większego pecha" czy też miała trudniej, bo się musiała zatrzymać, nie no serio?

Serio, jak się jest w gąszczu zawodników to jest trudniej. Na pewno ciężko sobie to wyobrazić :roll: Moim zdaniem w tym wypadku słowo pech jest TROCHĘ zasadne.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez endriu1207 » 11 Lut 2014 15:00

Finał sprintu mężczyzn to po prostu poezja. Dawno nie widziałem tak szalonego biegu:D Najbardziej szkoda rosjanina, który na finiszu mógłby zagrozić hatestadowi:D
endriu1207
Młodzik młodszy

Postprzez karlos » 11 Lut 2014 15:02

Norwegowie dziś najlepsi w sprintach. Szkoda, że finał męski rozegrał się w ten sposób na zjeździe. Też nie rozumiem dlaczego Ustjugow celowo zostawał na starcie nawet w finale, aby potem odrabiać stratę, za tą taktykę przyszło mu słono zapłacić, zresztą już w finale było widać u niego oznaki zmęczenia. Joensen zaliczył zgona w finale, a pomimo tego zdobył brązowy medal, ten finał z pewnością przejdzie do historii.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez weiner » 11 Lut 2014 15:08

Niesamowite zawody :P Tyle niespodzianek i zaskoczeń :) Złote medale jak najbardziej zasłużone - i Hattestad I Falla byli przez cały dzień najszybsi :) Kikan, Marit, Denise poza finałem :) Falla była niesamowita, cały sezon biegała średniawo a tu proszę, na olimpiadę przygotowała się perfekcyjnie :) I jeszcze męski finał - ta wywrotka i brąz dla Szweda :) Szkoda Ustiugowa, wiadomo co ze Szwedem? Słabo wyglądał ...
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 11 Lut 2014 15:25

Dzisiaj na Ola nie było bata, w każdym biegu prowadził od startu do mety, chociaż trasa absolutnie nie pod jego, typowego sprintera wytrzymałość. Ale mimo przygód z zakwalifikowaniem się, najpierw w ogóle do ekipy, a potem do czwórki na sprint, pokazał że wrócił do wielkiej formy. Brawo Ola ! :D
Bieg to scenariusz rodem z Hitchcocka :P , trup słał się gęsto i ten który odpadł niemal po starcie czyli Joensson, ostatecznie dzięki wywrotkom innych dobiegł po brąz, chociaż strata ogromna ;) .
Northug. Niestety trochę na własne zyczenie zrujnował sobie sezon z impreza 4-lecia, zachciało mu się samowolki poza kadrą. Ustawił się do startu w biznes ale stracił sportowo. Swoje zrobiła infekcja wirusowa ale będąc w kadrze o wiele szybciej wykrytoby co mu jest. Do tego trener. Myhr Nossum to w porządku gośc, ale zrobienie odpowiedzialnego za stanie nad głową najlepszego biegacza ostatnich lat, kumpla z ławy szkolnej który wcześniej był człowiekiem od wszystkiego(kierowcą, wykidajłą, testerem i smarowaczem nart) to nie był najlepszy pomysł. Bałbym się teraz wystawić Northuga do sztafety, nie mówiąc już o ostatniej zmianie.

Marit za burtą a i tak dwie Norweżki na czele ;) . Szansa na kolejny medal uciekła ale sama sobie Norweżka winna, jak wolała się pałętać znowu na końcu w tak krótkim biegu licząc że zawsze się przebije, to się przeliczyła i zapoznała ze śniegiem, co dzisiaj było normą :P .
Szkoda także Astrid, życzyłem jej tego medalu ale też gdzieś się zaplatała...
Nareszcie powiodło się Maiken, podobnie jak Ola bardzo mądra taktyka i start z kopyta i bezpieczne prowadzenie, taktyką przede wszystkim wygrała złoto olimpijskie, chociaż formę oczywiście także musiała mieć ;) .
Jakieś 2 miesiące temu(w każdym razie przed TdS chyba) napisałem że zaryzykuję stwierdzenie że Randall znów zawiedzie i nie zdobędzie w Soczi żadnego medalu w sprincie :P .

Złoto Falli może oznaczać że wkrótce powiększy się nam grono biathlonistek ;) . Przed startem sezonu Norweżka mówiła że jeśli zdobędzie złoto w Soczi, to spróbuje swych sił w biathlonie i chciałaby wystartować w MŚ w biathlonie za 2 lata w Oslo-Holmenkollen. Ciekawe czy dotrzyma słowa :)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 11 Lut 2014 15:26

Image
Norsk jubeldag! :D
Piekny, norweski dzien na Krasnej Polanie. Trzy medale zgarneli Wikingowie na absurdalnie miekkiej trasie. Swietny final mezczyzn. Na dzis starczy mi juz emocji. :D Tylko Astrid szkoda. :cry:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez weiner » 11 Lut 2014 15:34

W ogólnym rozrachunku dzisiaj dzień skandynawski, tylko Słowenka się zaplątała ale należał jej się krążek, dzielnie walczyła. Super, że Włoszka się rozwija i radzi sobie coraz lepiej. Bardzo pozytywne zaskoczenie w przypadku Sophie Caldwell, świetnie wjechała do finału wyrzucając Hermann. Finki nie istniały wcale, słaba postawa van der Graff - myślałem, że w Soczi powalczy no ale poziom był okrutnie wysoki :) No i Northug wyraźnie bez formy :D:D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość