Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Lilavati » 27 Sty 2013 16:20

O? Czyżby wyszło na moje :D
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Seductora » 27 Sty 2013 18:01

kibicka napisał(a):
markos7207 napisał(a):... ale Menson strasznie narzekał że Viki darła swoją buźkę :P

Nie brakowało tego u Viki heh :D

U kibiców na trybunach także. :lol:
Bierna Azarenka, której wygrana spowodowana była grą Na Li, bo to ona przegrała ten mecz, a nie Azarenka go wygrała. Za wiele psucia i niewymuszonych błędów Chinki, no i te jej ciągłe huśtawki. Szkoda, bo mogła to wygrać. Nie wiadomo też, jaki wpływ miały na to te nieszczęsne kontuzje. :(
U panów przynudnawo, mecz bez większych emocji, a czekałam na coś, co przebije finał pań (u kobiet to chociaż fajerwerki były ;) ). Nie był to mecz na miarę finału, tym meczem był zdecydowanie ćwierćfinał Djokovic-Wawrinka. Mimo sporej ilości błędów Novakowi udało się pokonać Murraya. Szacunek za czwarty triumf w AO.
Seductora
Junior

Postprzez kibicka » 27 Sty 2013 20:42

Djokovic pokazał, że Australia należy do niego. Ogólnie finał najciekawszym meczem nie był, Murray postraszył Serba na początku, a potem już musiał uznać wyższość kolegi. Liczyłam na 5 setów i to bardzo wyrównanych, no ale cóż... Zawsze mogło być gorzej :)
Jednak porównując do finału z poprzedniego roku Djokovica z Nadalem to ani trochę nie dorównywało to tamtej grze i emocjom
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez RychuGKM » 04 Lut 2013 09:34

Polska pokonała Słowenię 3-2 w meczu Pucharu Davisa
Jerzy Janowicz - Blaż Kavcic 6:3, 6:3, 7:5
Łukasz Kubot - Grega Żemlja 6:3, 6:2, 6:0
Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski - Kavcic/Żemlja 3:6, 6:2, 2:6, 6:4, 11:13
Janowicz - Żemlja 7:6 (7-4), 6:3, 6:3
Fyrstenberg - Tomislav Ternar 6:4, 5:7, 5:7
W kolejnym meczu Polacy zmierzą się u siebie z RPA , stawką będzie awans do barażu o miejsce w grupie światowej .
Wie ktoś co decyduje o tym kto jest gospodarzem meczu? Zauważyłem , że 4 ostatnie meczepolacy grali w roli gospodarza!
RychuGKM
Kadra B

Postprzez Nedops » 04 Lut 2013 18:22

RychuGKM napisał(a):Wie ktoś co decyduje o tym kto jest gospodarzem meczu? Zauważyłem , że 4 ostatnie meczepolacy grali w roli gospodarza!

Zasada jest taka, że gospodarzem meczu między danymi krajami jest ten, kto był gościem w ich poprzednim spotkaniu ;)

Atmosfera była świetna, nie spodziewałem się, że aż tyle osób pofatyguje się oglądać tenisa w naszym kraju :)
Szkoda kontuzji Kubota, zagrał w piątek naprawdę znakomity mecz, była szansa zrobić jakiś niezły wynik na turnieju w Zagrzebiu.
Z RPA w Zielonej Górze, jeśli Anderson wciaż nie będzie grał w reprezentacji to powinien to być spacerek dla naszych, oczywiście jeśli zdrowie dopisze...
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 04 Lut 2013 19:52

A jaka miała być atmosfera WE WROCŁAWIU? ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Nedops » 04 Lut 2013 20:29

Janko10 napisał(a):A jaka miała być atmosfera WE WROCŁAWIU? ;)

No wiesz, w challengerze KGHM obsada była przyzwoita, grali czołowi Polacy (no tyle, że Janowicz był kilka lat młodszy), a w Orbicie (znacznie mniejszej niż Ludowa/Stulecia) świeciło pustkami, a część widzów i tak sprawiała wrażenie, że trafiła tam przypadkiem :P
Widać było, że nasi byli pod wrażeniem publiczności, mam nadzieję, że Puchar Davisa szybko zawita do Wrocławia ponownie :)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 04 Lut 2013 20:43

Ojtamojtam... Orbita to nie Stulecia/Ludowa (słusznie dwie nazwy, bo która nazwa lepsza jest chyba tematem nierozwiązywalnym) a KGHM to w końcu chłopaki z prowincji, zrobili jak umieli... :lol:
A tak serio, to paru sąsiadów z mojej prowincji pojechało pokibicować a ja się wymiksowałem i teraz mi wstyd. :oops:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Nedops » 04 Lut 2013 20:49

Dali radę kupić bilety? ;)
To masakra była, mimo rezerwacji 2 godziny czekania (pani kasjerka ręcznie wpisywała na bilecie nazwę sektora w momencie zakupu ;]) - nie wpadli na to, że można wprowadzić możliwość ZAKUPU przez neta...
Setki ludzi chciało kupić bilety przed meczem, ale jak zobaczyli te kolejki to wrócili do domów - frekwencja mogła być jeszcze lepsza.

Tak żeby było trochę merytoryki ;)
Od środy Polki walczą by (w końcu!) wydostać się z nizin Pucharu Federacji - jeśli nie będzie wpadki z Rumunkami to nie widzę innego scenariusza niż awans Polek - topowe zawodniczki z innych teamów się wycofały (m.in. Azarenka) i na papierze nasze mają zdecydowanie najsilniejszy skład.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 04 Lut 2013 21:05

Jak bez merytoryki? Przecież wszystko w temacie tenis... ;)
Nie wiem jak sąsiady się poukładały ale podobno nie mieli problemów. Pewnie na jakiegoś wkręta. :lol:
Ja się wymiksowałem na samym wstępie dlatego szczegółów nie znam. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 06 Lut 2013 20:17

Wiadomość z Węgier: Agnes Szavay (ta z dawnego avataru Mashy) zakończyła karierę sportową w wieku 24 lat :cry:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 07 Lut 2013 19:30

Ehhh wielka strata, bardzo utalentowana dziewczyna, której kontuzje zahamowały karierę :( Tak czułam, że już się nie wygrzebie z problemów zdrowotnych.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Masha » 17 Lut 2013 19:01

Ustępująca liderka pokonuje swoją następczynię. Azarenka def. Williams :D Kolejny krok w wielkiej karierze Białorusinki.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez damian940915 » 18 Lut 2013 00:53

Masha napisał(a):Ustępująca liderka pokonuje swoją następczynię. Azarenka def. Williams :D Kolejny krok w wielkiej karierze Białorusinki.

Nie ma co, białoruski dzień na sportowych arenach. Najpierw Dasza wygrywa w biathlonie, potem Wika w tenisie. Obydwie panie jak najbardziej zasłużenie :)

Ktoś wie, ile turniejów ma zamiar pokazać TVP? Widzę, że traktują to poważnie i nie liczą się tylko mecze Radwańskiej. Co prawda przydałby się lepszy komentarz, bo za Jońcą nigdy nie przepadałem, ale jak się nie ma co się lubi (tzn. rezygnacja Eurosportu z większości turniejów), to się lubi, co się ma, bo tenis przyjemnie się ogląda, szczególnie żeński ;)
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Nedops » 18 Lut 2013 02:29

Z grubsza to co pokazywał dotąd Eurosport :) (poza Szlemami rzecz jasna) - bodaj dwadzieściakilka turniejów.
Komentarz faktycznie średni (Fibak niestety nie sprawdza się w tej roli), ale fajnie, że te transmisje są, pomimo wpadek (zapowiadanie meczu Uli, gdy wiadomo, że gra na korcie bez kamer itp.).
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 18 Lut 2013 10:26

Rotterdam zdobyty bez straty seta, :D Brawo Martin-Argentina. :D

Azarenka-czemu nie :D
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez Heidi » 18 Lut 2013 17:06

damian940915 napisał(a):(tzn. rezygnacja Eurosportu z większości turniejów)

Dlaczego zrezygnowali :!: :?: I ile turniejow pokaza :?: :o
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez Olma » 19 Lut 2013 11:42

Zrezygnowali, bo ich nie stać. Zmieniło się kierownictwo WTA i zadecydowało o sprzedaży turniejów pań na takich samych zasadach jak panów, czyli każdy osobno i drożej, a nie w jakichś promocyjnych pakietach jak wcześniej. A dla Eurosportu najważniejsze są Wielkie Szlemy. I słusznie.
Olma
Junior

Postprzez Heidi » 19 Lut 2013 12:03

I gdzie ja teraz bede tenis ogladala? :cry:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez Nedops » 19 Lut 2013 12:10

TVP Sport transmituje ponad 20 turniejów WTA, pojedyncze mecze są pokazywane na dwójce.
Na sportowych antenach polsatu można zobaczyć cały cykl męskich mastersów + World Tour Finals + Wimbledon (także panie) + pojedyncze męskie turnieje
Na Eurosporcie 3 Szlemy + pojedyncze turnieje
Na Sportklubie spora część męskich rozgrywek, w tym turnieje rangi 500
Na supertennis (włoska stacja, dostępna m.in. w cyfrowym polsacie, bez dodatkowych opłat) ok. 100 turniejów co roku, i ATP i WTA

itp. itd. :)
Nedops
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości