Lekkoatletyka

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Lekkoatletyka

Postprzez RakuNH » 24 Cze 2012 01:50

san napisał(a):Raku- co powiesz o teatrze, operze, balecie. Kompletnie nie radzą sobie w konkurencji z innymi działami kultury.

Powiem tyle że "nieme kina" też sobie nie radzą, ale zawsze można otworzyć sieć niemych kin ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 26 Cze 2012 22:46

Od jutra ME w Helsinkach. Parę osób powinno uzyskać minimum na Londyn, także wszystkie sztafety powinny się zakwalifikować. Transmisje od ósmej rano na Eurosporcie, 10-11 godzin dziennie.
san
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 26 Cze 2012 23:02

Ech... Gdybym był studentem... ;)
Ale już nie jestem od prawie 20 lat to może 2 godziny w dni robocze + weekend na maksa dam radę. :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 27 Cze 2012 10:32

Janko10 napisał(a):Ech... Gdybym był studentem... ;)

To byś miał sesję ;)

Plawgo ledwo prześlizgnął się przez eliminacje, a wczoraj TVP mówiła że Polacy liczą na cztery medale i wymieniali w tym gronie Plawgo. Oczywiście jest taka szansa, ale TVP jak zawsze dmucha balon, który omal się nie przebił. :roll:

PS. Nie śledzę bardzo rozgrywek juniorskich, ale teraz widzę że Wyciszkiewicz (rocznik 94) pobiegła 52.82 na MPJ. Na moje oko amatora to fantastyczny wynik.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 27 Cze 2012 14:03

Ten wynik to na 500 metrów chyba jest dobry :lol: .

Po sesji porannej na pierwszy rzut oka można zauważyć, że wiraże są bardzo trudne dla biegaczy na 400 metrów. Najpierw się posypało pewno DSQ, później po protestach kilku zawodnikom przywrócono jednak pozycje. Nie dotknęła ona jednak Polaków, wszyscy awansowali do kolejnej rundy (Kozłowski, Marciniszyn i Wiaderek), ta trójka wystąpi w sztafecie.

Jednak wszystko się zaczęło od skoku w dal, gdzie Dobija i Jagaciak nie zbliżyły się nawet do solidnych dla siebie tegorocznych wyników... Dobija w pierwszym skoku bodajże skoczyła daleko, ale komputer nie zmierzył jej odległości, przez co skok musiała powtarzać.

W pchnięciu kulą Damian Kusiak się nie pojawił, chociaż widniał na liście, a szkoda, bo o finał byłoby raczej bardzo łatwo. Jednak już od dłuższego czasu interesuje mnie Krzysztof Brzozowski, który robi bardzo wielkie postępy, i o ile w tym roku raczej jego celem jest MŚJ (i walka z tym tytanem z Nowej Zelandii, którego nazwiska sobie teraz nie przypomnę), to już od przyszłego roku chyba będziemy go widywać w seniorskich imprezach.

Na 100 metrów także solidnie - Kuć i Korczyńska w następnej rundzie. A na 400 przez płotki wspomniany już przez Raku Plawgo zanotował także jak sprinterzy awans, jednak nie było to w wielkim stylu. No i jeszcze bieg na 800 metrów, gdzie Krawczyka chyba nieco przerosły ambicje, bo od samego początku pocisnął do przodu dłuższy czas prowadzać, jednak zajął 5. miejsce w biegu, po czym został i tak zdyskwalifikowany, jednak nie zabolało to aż tak, bo z tym czasem by nie miał awansu.
Menson
Kadra B

Postprzez RakuNH » 27 Cze 2012 15:05

Oczywiście tam miało być 2, a nie 8 ;) Nie chce mi się analizować Menson tych DSQ ale jakim cudem Wiaderek awansował jeśli jakieś DSQ cofnięto? Przecież on pobiegł tragicznie. Jak załapałem się na biegi live to tylko de DSQ go ratowały więc jakby cofnięto choćby 2 to powinien chyba wylatywać.

Co do tego co piszesz o Dobiji - to jakiś żart? Jak na takiej imprezie może się coś takiego zdarzyć? Jeśli dostała "białą flagę" to niech to ku*** zmierza nawet suwmiarką. No bez jaj :roll:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 27 Cze 2012 15:53

Zmierzyć to oni by mogli i ekierką. Tylko kiedy kapnęli się,że komputer nie dokonał pomiaru to nie było czego mierzyć bo dwaj dzielni jegomoście z grabiami pozamiatali na tym piachu. Skandal. Też coś, powtarzać skok. Dobra Dobiję można jakoś tam usprawiedliwiać ale Jagaciak plama na całego.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 27 Cze 2012 16:20

Tak czy siak jeśli w trzech skokach nie wywalczyła finału ME, to na IO nie ma się co wybierać. Skrzywdzenie to jedno, a wynik to drugie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 27 Cze 2012 16:31

W ogóle w poszczególnych konkurencjach wyniki mocno przeciętne. A podwyższenie granicy kwalifikacyjnej w oszczepie kobiet w stosunku do tej sprzed dwóch lat z 59,50 na 60 bardzo uzasadniona. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 28 Cze 2012 00:56

RakuNH napisał(a):
Janko10 napisał(a):Ech... Gdybym był studentem... ;)

To byś miał sesję ;)
...

Sesje były bardzo fajnymi okresami w moim życiu. Emocje były. Imprezy były. I byłem młody. Czegóż więcej chcieć? :D

Szkoda Dobiji. Mogła się roztroić po takiej historii. Nie rozumiem dlaczego nie było protestu. Powtórka skoku nie zrekompensowała krzywdy.
Kuć w półfinale mnie zawiódł...
Brawo dla Janika. Reszta w oszczepie jest milczeniem. Oczywiście na IO pojedzie trzech i pewnie żaden do finału nie wejdzie.
4 medale będą. Plawgo raczej z małymi szansami ale jakieś minimalne medalowe pozostały. Ten bieg sknocił pięknie, ale drugi raz nie da rady tego powtórzyć.
Początek z naszej strony jednak poniżej oczekiwać, zobaczymy co dalej.
Poziom chyba taki jak należało się spodziewać.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez friducha » 28 Cze 2012 09:32

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 04:55, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 28 Cze 2012 09:37

Pyrek zaprzepaściła swoje szanse. Reklamy, tańce z gwiazdami zrobiły swoje.
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Kacpero221 » 28 Cze 2012 10:49

Za to Hoffmann 17.09 i automatyczny awans do finału, a Guba 17.29 i też awansowała do finału (pierwsza polska kulomiotka w finale od czasów Zabawskiej). Pomyśleć, że zamiast nich do Londynu pojedzie Osewski :?
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez ssonicsl » 28 Cze 2012 11:04

Hoffman imponująco. Pyrek fatalnie. Ogólnie na razie występ OK. Sama idea ME w roku olimpijskim pomylona.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 28 Cze 2012 11:09

Nikt im nie broni uzyskać minimum w finale ;) Będzie dużo szans. Poza tym z Gubą, to bym nie przesadzał bo do minimum jest sporo brakuje. Jeśli Hoffman będzie skakał koło 17 w finale, to w jego przypadku będzie szkoda jak mu braknie tych kilku centymetrów.

Plawgo zgodnie z przewidywaniami gładko odpadł w półfinale.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 28 Cze 2012 21:03

Mniej więcej idzie jak miało iść. Tak jak my jest osłabiona tylko Rosja i W.Brytania. Trochę spadła forma sprinterów, oby nie odbiło się to na sztafetach. Zawiodły dziewczyny w skoku w dal. Na szczęście zlitowało się miasto Białogard i 7.7 będą tam zawody ostatniej szansy.
Dobry start Janika i Rakoczego. Praktycznie był to finał olimpijski (dojdzie Nowozelandczyk i Uzbek). Poziom oszczepu mężczyzn jest słaby, jest tu jakaś szansa. Guba wykorzystała brak Białorusinek i Rosjanek.
I największa radość- Karol Hoffmann. 14-sty wynik w tym roku na świecie (minimum A uzyskało tylo 10-ciu zawodników). Ten wynik już powinien dać mu Londyn. A może pójdzie w ślady ojca, który 29 lat temu, na tym samym stadionie, został mistrzem świata- 17.43. Przypomnienie dla młodzieży: http://www.youtube.com/watch?v=OqzMrlOa ... ure=relmfu
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 28 Cze 2012 21:45

Ciekawe jest to, że Marciniszyn najpierw odpadł (jestem tego pewien, bo 30 minut po biegu q dostał Łotysz), a teraz patrzę i jednak Marciniszyn jest w finale :D I nie dość że nagle awansował, to jeszcze pobiegnie na lepszym z dwóch beznadziejnych torów ;)

A to co robił Litwin w finale sprintu to mistrzostwo. Normalnie urodzony kabareciarz - chyba go naćpali przed startem ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 28 Cze 2012 22:43

Szczerze mówiąc to ten finał jest niepotrzebny. Namacha się a i tak, z tego toru, niewiele osiągnie. Powinien zrobić jak dzisiaj Bednarek. Celowy falstart z pierwszego toru i została już tylko sztafeta.
san
Mistrz Świata

Postprzez Menson » 28 Cze 2012 22:51

RakuNH napisał(a):A to co robił Litwin w finale sprintu to mistrzostwo. Normalnie urodzony kabareciarz - chyba go naćpali przed startem ;)

Haha, przepraszam za spam, ale nie wiem jak kogo, ale mnie ten tekst tak rozśmieszył pozytywnie, że nie mogę :lol: .

A co do tych celowych falstartów, to po co w ogóle wychodzić na bieżnię, udawać wielką rozgrzewkę, żeby zrobić falstart? To w ogóle wielu zawodników tak robi, że po wyjściu z bloków startowych od razu hamują. :lol:
Menson
Kadra B

Postprzez RakuNH » 28 Cze 2012 23:38

Jeśli ktoś decyduje się na start indywidualny, to powinien walczyć do końca. Celowe falstarty nie mają nic wspólnego ze sportem.

Udało mi się doszukać czym nafaszerowali Sakalauskasa. Otóż Litwin nabawił się w półfinale lekkiego urazu i już przed finałem jego trener mówił, że prawdopodobnie po strzale zostanie w blokach i tylko doczłapie do mety żeby zająć 8 miejsce i nie ryzykować kontuzji, bo celują w Igrzyska. :shock: Nie wiem po co była ta cała szopka, ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę o jakieś durne ministerialne kryteria.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości