Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Seductora » 12 Maj 2012 22:30

Zacierałam już łapki, że może to już ten czas, w którym Isia pokona Azarenkę. I znów muszę powiedzieć: "szkoda". Nie wiem, może to problem psychiczny, może jest za słaba fizycznie, albo po prostu Wiktoria okazuje się być za silną. Tak czy inaczej, będę trzymała kciuki także następnym razem. W końcu kiedyś musi się udać.
Seductora
Junior

Postprzez markos7207 » 12 Maj 2012 23:33

Ja tak mam za każdym razem, ale ostatnio jakby mniej we mnie nadzei że Iśka jest w stanie ograc Viktorię. Inne potrafią zmusić Białorusinkę do maksymalnego wysiłku, urwać seta a nawet ją pokonać. Niestety coś musi byc na tle psychologicznym że gdy Aga staje na przeciw Azarenki to traci pewność siebie i mecz kończy sie zgodnie z tym samym scenariuszem. Ale nadzieja umiera ostatnia, więc ją miejmy ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 13 Maj 2012 14:54

Mecz przeciętny, ale zachowanie Panny Radwańskiej po meczu już nie. Rękę Azarence podała od niechcenia, odburknęła coś, jako że Wika chciała ją chyba na chwilę zatrzymać z jeszcze większą rękę wyrwała.

Serena zniszczyła dzisiaj Azarenkę i pokazała jak odstaje poziomem gry od czołówki kobiecego tenisa. Na najbardziej niewygodnej nawierzchni, na której ledwo się poruszała, potrafi zniszczyć każdą rywalkę.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Lilavati » 23 Maj 2012 17:28

Już w niedziele Roland Garros !
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez markos7207 » 23 Maj 2012 21:39

Zanim RG, Aga z Ulą zdobywają Brukselę ;) zwłaszcza młodsza świetnie się dzisiaj sprawiła, pokonując pewnie mocarną Marion Bartoli :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Lilavati » 24 Maj 2012 15:36

Tak to prawda. Szkoda że Urszula odpadła ... szwedka miała dużo szczęścia ... ;) A mecz Agnieszki z Alisą zapowiada się zwycięstwem krakowianki ;)
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Masha » 25 Maj 2012 15:53

Agnieszka trafia w 2 rundzie RG na Venus Williams.

A Maria Sharapova w QF na Serenę Williams.

RG Game Over.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 28 Maj 2012 09:39

Po sobotnim triumfie w Brukseli, dzisiaj Agnieszka rozpoczyna batalię na kortach RG a już czeka na nią Venus, lecz najpierw musi uporać się z Serbką Jovanovską.
A propos turnieju w stolicy Belgii, to mimo średnich rywalek Aga nie prezentowała się rewelacyjnie. Co prawda oglądałem raptem parenaście minut jej finałowego meczu z Halep, dokładnie I seta gdy Rumunka wyszła nawet na prowadzenie 5:4 i odchodziłem od telewizora pełen obaw o wynik pojedynku bo starsza Radwańska robiła błąd za błędem. Na szczęście jak się okazało w drugim secie nie oddała rywalce nawet gema więc mam nadzieję że w Paryżu będzie grała z podobnym skutkiem ;) .
Odnośnie Simony Halep to jeszcze 3 lata temu widok walczącej z grawitacją Rumunki bardziej by ekscytował niektórych niż sam mecz :lol: , no ale obecnie wygląda bardziej naturalnie i można skupić się na grze ;) .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Lilavati » 28 Maj 2012 11:34

Szok! Azarenka przegrywa z Włoszką A.Brianti 7/6 i 3/0 ! :lol:
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez markos7207 » 28 Maj 2012 13:06

I tak się wywinęła spod kosy :evil: , przegrywała już nawet 0:4 ale wyciągnęła na 6:4 i 6:2 w trzecim secie. Jak widać można ją nieżle przycisnąć ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 28 Maj 2012 13:11

Oj można, szczególnie jak się Victoria zagotuje, co ostatnio już jej się prawie nie zdarzało.
Brianti miała już nawet przewagi na 5:0 w drugim secie, także naprawdę niewiele brakowało do sensacji ;)
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez RakuNH » 28 Maj 2012 13:34

Łukasz Kubot w drugiej rundzie i po wycofaniu Lopeza zagra z kwalifikantem Florentem Serrą (133. rakieta), także szansa na trzecią rundę i ewentualny pojedynek z Radkiem Stepankiem (27.) W 4 rundzie czeka Federer.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 29 Maj 2012 10:36

Życiowa szansa otworzyła się przed Kubotem. Po wycofaniu się Lopeza w pierwszej rundzie odpadł Stepanek i po ewentualnym pokonaniu Serry Kubot zagra z kimś z pary Goffin-Clement. Obaj zagrali w pierwszej rundzie pięciosetówki i obaj są daaaleko w rankingu. Polak ma ogromną szansę na czwartą rundę i mecz z Federerem. Powiedzmy sobie szczerze - taki dar od losu może się prędko nie powtórzyć.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 29 Maj 2012 10:39

A wtedy klapki będziesz mógł nosić z dumą i podniesionym czołem. Nawet w skarpetkach :P .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 29 Maj 2012 10:51

Nie nawet, a zwłaszcza w skarpetach :D Niestety Kuboty mam tylko na wiosce. W Krakowie nie dysponuje produktem tak znanej i szanowanej marki ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 29 Maj 2012 11:10

No trudno, w takim razie ja mogę się poświęcić :D Kuboty już czekają http://i47.tinypic.com/2qkl3zd.jpg
Teraz niech tylko Łukasz wygra te 2 mecze ;)
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez Bartek10982 » 29 Maj 2012 14:41

Super Polacy jak na razie :) Ula wygrała po świetnym meczu z Pormentier 2:0. W drugiej rundzie czeka już Kvitova, może Ula pokusi się o jakąś niespodziankę? :D :D
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez leosiek » 29 Maj 2012 20:31

Sharapova pewnie teraz ryczy ze szczęścia, ja w sumie też, wreszcie jakaś gruba faworytka się nie wywinęła(tak jak Azarenka). Mam nadzieję, że jutro Aga nie będzie miała żadnych problemów, że wysłać kolejnego Łiliamsa do domu, do tej pory chyba w żądnym turnieju wielkoszlemowym nie miała takiej szansy na finał/zwycięstwo jak w tym. Nie zaskoczy mnie finał Sharapova-Radwańska :D
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 30 Maj 2012 18:52

Wracam do domu i załapuje się na dwie piłki meczowe - Radwańskiej i Kubota ;) Na razie sytuacja Kubota jest wymarzona. Dwa razy po 3:0 (choć z Francuzem z problemami - w trzeci secie w tie breaku było 3:0 dla Serry, a Kubot wygrał 7:4), a ewentualny rywal Kubota jest po dwóch pięciosetówkach bez względu na to kto by to był - zarówno Clement jak i Goffin. Już nawet Roger zdążył przegrać jednak seta ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 30 Maj 2012 19:24

Łał, kapitalne wieści :D . Brawo Aga ! W tak krótkim czasie po raz drugi rozprawiła się z Winas, teraz niech ktoś wyrzuci z turnieju wrzaskuna i będzie extra ;) Z drugim sobie poradzi sama.
Kubot nieżle, nieżle. No i "skoki" coraz bliżej ;) .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości