Lekkoatletyka

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Lekkoatletyka

Postprzez matti » 04 Mar 2012 19:02

Szost robi duże postępy. Cieszy mnie też, że teraz wszystko podporządkowuje startowi na IO! Taki wynik to niemal pewny medal
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez zur555 » 04 Mar 2012 19:26

matti napisał(a):Szost robi duże postępy. Cieszy mnie też, że teraz wszystko podporządkowuje startowi na IO! Taki wynik to niemal pewny medal

Ty chyba sobie w tej chwili żartujesz. Szost nie ma najmniejszych szans na medal IO. Wynik jak na białego kapitalny ale z czarnymi nie ma szans. Myślę ze jego marzeniem jest być najlepszym z białych na IO.
zur555
Junior młodszy

Postprzez damian940915 » 07 Mar 2012 03:23

Jakkolwiek paradoksalnie to brzmi, to Szost w Pekinie z takim czasem miałby brąz, a na innych Igrzyskach złoto! Postępy od czasów Pekinu są jednak gigantyczne i wystarczy rzucić okiem na tabele światowe http://www.iaaf.org/statistics/toplists ... etail.html, by dostrzec, że czas Szosta to czas pod koniec drugiej dziesiątki tegorocznych tabel. Biorąc pod uwagę, że na Igrzyskach Etiopczyków i Kenijczyków będzie biegło po 3, to Szost ma realną szansę na miejsce w "8", przy odrobinie szczęścia w "6", to jest pierwszy z Europejczyków.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 07 Mar 2012 13:32

Ale maraton olimpijski to maraton olimpijski. Nigdy nie wiadomo kogo wystawią afrykańskie federacje. Dla tamtych biegaczy liczy się w pierwszej kolejności kasa, w drugiej kasa, w trzeciej też kasa. A wiadomo, że w roku mogą pobiec tylko kilka maratonów, IO wcale nie są ważne. Kto tam ostatnio wygrywał? Kenijczyk, ale wcześniej Włoch. Na podium stali zawodnicy z Maroka, USA, Brazylii, RPA. IO to IO i tu wyniki tegoroczne mogą nie mieć żadnego znaczenia.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez damian940915 » 07 Mar 2012 22:56

ssonicsl napisał(a):Ale maraton olimpijski to maraton olimpijski. Nigdy nie wiadomo kogo wystawią afrykańskie federacje. Dla tamtych biegaczy liczy się w pierwszej kolejności kasa, w drugiej kasa, w trzeciej też kasa. A wiadomo, że w roku mogą pobiec tylko kilka maratonów, IO wcale nie są ważne. Kto tam ostatnio wygrywał? Kenijczyk, ale wcześniej Włoch. Na podium stali zawodnicy z Maroka, USA, Brazylii, RPA. IO to IO i tu wyniki tegoroczne mogą nie mieć żadnego znaczenia.

To też fakt. Ale liczba Etiopczyków biegających po 2:06-2.07 jest spora, więc kogoś tam zawsze wybiorą. Swoją drogą ciekawa sprawa. W tym roku na listach dominują Etiopczycy, w tamtym prym wiedli Kenijczycy, których masa biegała poniżej 2:07, a nawet lepiej. 20 pierwszych czasów w ubiegłym roku to wyniki Kenijczyków. Wybacz, ale ja nie jestem takim optymistą, by wierzyć, że Polak pokona na Igrzyskach przedstawicieli dwóch światowych potęg w biegach długodystansowych. Tak jak pisałem, postęp od pekińskich igrzysk jest gigantyczny i czas 2:06 jest w tej chwili w stanie osiągnąć masa biegaczy z Kenii i Etiopii. Chociaż nie wykluczam, że jeżeli Szost pobiegnie 2:07:30, to możemy być świadkami sensacji, to jednak byłoby to chyba zbyt piękne.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez san » 09 Mar 2012 22:39

Majewski pokazał, że będzie się liczył w Londynie. Poziom niesamowity.
figaro56 napisał(a):San czy ty to widzisz co ja? Polska ma reprezentantkę w pchnięciu kulą z minimum na mistrzowską imprezę. To chyba pierwszy taki przypadek odkąd karierę skończyła Krysia Zabawska.

Zgadza się. Kilka lat temu były równie utalentowane: Sobiesiak i Bronisz ale w wieku 23-24 lat zakończyły starty. Sytuacja jest taka, że nawet MP w tak popularnej dyscyplinie nie jest w stanie utrzymać się utrzymać ze sportu.
san
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 09 Mar 2012 23:11

Dwa finały w pierwszym dniu i obydwa na fenomenalnym poziomie. Wydaje mi się, że Majewski latem przekroczy 22m i oby to się stało w Londynie. Poziom kuli jest naprawdę wysoki. Myślę, że w Londynie o medale walczyć będzie co najmniej 6 zawodników, aż poziom będzie co najmniej podobny jak podczas dzisiejszego finału. Pięciobój pań również na niesamowitym poziomie. Dobryńska jako pierwsza w historii przekroczyła 5000 punktów, a wszystkie medalistki poprawiały rekord życiowy. Występ Tymińskiej pozytywny, tak samo zresztą, jak i pozostałych reprezentantów.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez leosiek » 09 Mar 2012 23:25

Wyniki Majewskiego w hali bardzo dobrze rokują przed sezonem letnim i igrzyskami, patrząc w szczególności na poprzednie lata, gdzie mu po prostu na tej hali średnio szło. Trochę żal mi Tymińskiej, które to już czwarte miejsce :roll:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 10 Mar 2012 12:51

Brawa Dla Majewskiego - jest szansa na medal w Londynie. Brawa też dla Tymińskiej - ma potencjał do tego by kręcić się wokół podium może nawet na igrzyskach, ale oczywiście wszystkie konkurencje muszą Jej się udać. Awans do finału Lidii Chojeckiej i Angeliny Cichockiej - to też należy odnotować.
Tymczasem w dzisiejszej porannej sesji mieliśmy przykrą dla nas niespodziankę - Marcin Lewandowski przewrócił się w biegu półfinałowym na 800 metrów i nie będzie go w finale. Awansował za to Adam Kszczot. nasza sztafeta 400 - metrowców także zakwalifikowała się do finału. Ta sztuka nie udała się naszej kulomiotce. Paulina Guba w eliminacjach zajęła 13 miejsce. Artur Noga awansował do półfinału biegu na 60 metrów przez płotki. Ta sztuka nie udała się Dominikowi Bochenek.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 11 Mar 2012 00:04

A ta Dobryńska to nie miała jakiejś wpadki dopingowej?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 11 Mar 2012 00:30

figaro56 napisał(a):A ta Dobryńska to nie miała jakiejś wpadki dopingowej?

Nie, to inna Ukrainka, Błońska wpadła na dopingu w Pekinie ;)

Za to podium 60 metrów mężczyzn jest czyste jak łza: Gatlin, Carter i Chambers :roll:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez leosiek » 11 Mar 2012 10:14

Kacpero221 napisał(a):Za to podium 60 metrów mężczyzn jest czyste jak łza: Gatlin, Carter i Chambers :roll:

A to Gatlin już może biegać??? Wydawało mi się, że jeszcze ma dyskwalifikację...
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez arek » 11 Mar 2012 12:06

A za 2 lata HMŚ w Sopocie!
arek
Młodzieżowiec

Miejscowość: Radom

Postprzez san » 11 Mar 2012 23:54

Bezsensowny start Kszczota. W planach tej imprezy nie było ale po zejściu z gór uzyskał niespodziewanie tak fantastyczną formę, że z trenerem połasili się na pieniądze. Ale forma spadła już 2 tygodnie temu, próbowali ją podciągnąć i widać jak to wyszło. To przeciągnięcie sezonu może się odbić na Londynie. Najlepiej zrobili tyczkarze, którzy po HMP zwinęli się i już siedzą w RPA.
Świetna sztafeta. Rezerwowy skład walczył o medal :shock: . Latem może być dobrze.
san
Mistrz Świata

Postprzez leosiek » 12 Mar 2012 17:07

Kszczot i tak ma nikłe szanse na medal, zdecydowanie większe ma Lewandowski. Medal sztafety bardzo by mnie cieszył, ale patrząc na ostatnie wyniki to jakoś w niego nie wierzę, chyba ostatni wielki sukces to o ile się nie mylę to brąz w Osace. Liczę na 5 medali naszych lekkoatletów w Londynie, jeśli będzie gorzej, to uznam to za porażkę.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez san » 12 Mar 2012 17:50

Drogi leośku. Nie doceniasz naszego mistrza. Tutaj jest dyskusja o Kszczocie kibiców z całego świata- http://www.letsrun.com/forum/flat_read. ... ad=4452817. Niektórzy nawet wierzą, że poprawi RŚ.
san
Mistrz Świata

Postprzez leosiek » 12 Mar 2012 18:30

Chyba dalej w niego nie wierzę :D , ale to w sumie lepiej, zdecydowanie zwiększa jego szansę. Tak się skupię na Lewandowskim, że nawet nie zauważę jak Kszczot mija linię mety i zdobywa zloto :lol:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez zur555 » 13 Mar 2012 17:25

Według mnie Kszczot ma dużą większe szanse na medal nic Lewandowski. Kszczot ma dobry finisz a Lewandowski woli mocne tempo od początku.
zur555
Junior młodszy

Postprzez san » 16 Kwi 2012 00:00

Powoli rozkręca się sezon. Życiówki pobili maratończycy ale absurdalnego minimum PZLA -2.10.30 nie osiągnęli. Ten wynik w ubiegłym roku osiągnęło 9-ciu Europejczyków a w tym 4-ch. Taka potęga jak Niemcy wyznaczyła minimum na 2.13 (tyle uzyskało już 4-ch naszych a Niemiec żaden). To nie jest zwykła konkurencja. Będzie ją oglądać miliard ludzi, milion na ulicach w tym dziesiątki tysięcy Polaków z okolic Londynu. Ktoś tu nie pomyślał.
san
Mistrz Świata

Postprzez san » 03 Maj 2012 19:53

Małachowski 66.56, Fiodorow 71.51 -dwa minima olimpijskie ale zawody niewłaściwe (wg PZLA). Małachowski tak mocno jeszcze nie zaczynał.
san
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości